X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic ja widziałam 1.5 tyg temu i już sie doczekać nię moge;)

Ofe co się dzieje???

mi na szczęście katar przechodzi, dobrze że na tym się skończyła a nie na przeziębieniu...

Kika ja też się boję czy jest wszystko ok, pewniej poczuję się może jak poczuje ruchy albo i nie, bo bedę się denerwować z dnia na dzień aby się ruszało..

dzis miałam dziwny sen.. śnił mi się mój nie żyjacy dziadziuś z którym byłam bardzo związana. i powiedział żebym przestała się w końcu martwić bo będzie wszystko dobrze! <3 i jakiś taki spokój wewnętrzny teraz czuję...

madziorek, Karolcia88 lubią tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic, najważniejsze, że z Maleństwem wszystko OK. Dbaj o siebie i dużo odpoczywaj!

Dziewczyny, macie może jakiś patent na to, żeby pas bezpieczeństwa w aucie nie uciskał na brzusio? Jakoś obawiam się jazdy bez pasa.

Spokojnego dnia :)

Magic lubi tę wiadomość

o148i09k1ixi8pfq.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby nic sie dzieje. Obudzilam sie z jakims zlym przeczuciem i strachem. Caly czas czekam na ruchy malenstwa ale ich nie czuje a wiekszosc z was tak. I w ogole nie czuje sie ciazowo.tzn. nie mam dzis w ogole sily i boli mnie glowa. Jeszcze nawet z lozka nie wstalam.

Usg dopiero za tydzien. Tesknie juz za widokiem mojego dziecka. Dawno go nie widzialam i mi smutno.

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 13:17

Bluberry, Ofelaine, madziorek, Puella, gosia86, PIGULSKA, Karolcia88, nojaniewiem, KotMisia, Anielka, czarna panda, dorota1987, MiM, Magic, Agusia246, alma, gosiunia, katalina, Nana86, Emiliada, beti97, AGA 30, marlencia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:13

Rika lubi tę wiadomość

• Anielka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine, ja też nie czuję ruchów, a moja ciąża młodsza tylko o tydzień od Twojej. W książce "W oczekiwaniu na dziecko" jest napisane, że pierwsze ruchy dziecka u pierworódek mogą być odczuwalne pod koniec piątego miesiąca (20 - 22 tydzień), a nawet na początku szóstego. Nie stresuj się, na pewno wszystko jest dobrze :)

o148i09k1ixi8pfq.png
  • paulinabrzeska Debiutantka

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to głupio zabrzmi, ale to miło słyszeć, że macie podobne niepokoje i też miewacie takie dni :/
    Będzie dobrze... Trzeba mieć pozytywne nastawienie. Ja idę jutro i też mam stres :/
    MIŁEJ NIEDZIELI MAJÓWKI!
    PS. Są takie przedłużki do pasów bezpieczeństwa, które zapewniają bezpieczeństwo, a nie uciskają brzucha! Ja też na razie jeżdżę w pasie, ale zakładam Go na podbrzusze...
    Buzie,
    P.

Magic, gosiunia lubią tę wiadomość

0d1ys65gbve9m72z.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, ja tez sobie caly czas wmawiam ze bedzie wszystko dobrze tylko dzis robie to bez wiekszego przekonania. Jesli chodzi o ruchy to jesli klade reke na brzuchu to czasami czuje lekkie, takie jakby przelewanie, plywanie? Nie wiem jak to nazwac, ale nie mam pewnosci ze to moj smyk. Po poludniu jedziemy z mezem na zakupy i mam nadzieje ze poprawie sobie nastroj ciuchami ciazowymi :)

paulinabrzeska, madziorek, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Malink_a Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pomimo przeziebienia zbieram sie na zakupy do Primarka. :)
    Bo juz nie mam co na siebie włożyć ;)
    Moze jakieś skarpeteczki symbolicznie mojemu Maleństwu kupie :)
    Dziewczyny ja tez nie czuje ruchów, moja polozna mowi ze jeszcze wcześnie, ze w tym okresie nieliczne Ciężarówki czuja.
    U Nas dzisiaj deszcz i jakos tak depresyjnie mam nadzieje, ze zakupy pomogą i że nie przeziębie się jeszcze bardziej...

16udyx8d2hk0fycf.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika piękne zdj <3 widać miłość na nich <3

Rika lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) ja witam się niedzielnie z bardzo dobrym samopoczuciem :) czujemy się bardzo dobrze skurcze odpuściły, dużo odpoczywamy i prawie we wszystkim wyrecza mnie mąż cóż za skarb <3 dzidzia tez daje znaki delikatnym pukaniem:) mam nadzieję że to nie w jelitach :P
    Magic cieszę się że u was wszystko w porządku :)
    I u reszty majowek tez tak z pewnością jest więc spróbujcie się nie martwić kochane :D
    Rika uroczy widok :)

Rika, gosiunia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika, cudnie:)

Rika lubi tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofeline ja nie czuje ruchów. A właśnie zaczynam 17 tydzień. Ta moja znajoma co na dniach rodzi poczuls ruchy w 6 miesiącu a teraz to już ma dość i blaga o porod ;)

Ofelaine, czarna panda, gosiunia lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine moja ciąża jest o tydzień starsza niż na belly czyli jestem na tym etapie co Ty, wogole nie czuje sie ciążowo.. też mam obawy i pytam się codziennie męża- Myślisz że u naszego kropka jest wszystko ok?;) Mąż za każdym razem mówi- Napewno i jakos mi przechodzi. W wtorek wizyta nie mogę się doczekać, bardzo się boję.
    Rika śliczne zdjęcie;)

Rika, madziorek, gosiunia, KotMisia lubią tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się niedzielnie, nadrobiłam spore zaległości w czytaniu. Magic ogromnie się cieszę, że wszystko w porządku u Ciebie i Twojego maluszka...i że wszystkie ciocie jednogłośnie poleciły Ci IP.

...i zrobił mi się straszny smak na tego wędzonego łososia, jakoś nie pomyślałam, że można podsmażyć:) Zauważyłam, że brzuszek rośnie i chętnie coś spałaszuje. Robiłam dziś zdjęcie w stroju domowym, że lepiej nie pokazywać...ale może jednak pochwalę się brzuszkiem:)

Magic lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Hej a ja sie dzis boje o swoje dziecko :(

Nie jesteś sama!!! Codziennie wsłuchuję sie w mój brzuch - czy to dziecko czy to gazy :D

03.02.2014
  • Magic Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześc :)

kochane ja dziś się w końcu wyspałam, ale odpoczywam ile mogę :) mam nadzieję, że więcej się to nie powtórzy :)

Ofe kochana ja też nie zawsze czuje, to zależy od tego gdzie znajduje się Maluch :) normlanie ruchy wyczujemy dopiero koło 20 tygodnia.

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja i domek, mąż mówi na mnie teraz Obelix :/ Duży brzuszek?
    76397f2ed006f070gen.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 14:11

Magic, gosia86, Agusia246, Rika, alma, czarna panda, gosiunia, katalina, PIGULSKA, paulinabrzeska lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorota duży :) ale pamiętaj, że każdy rośnie w innym tempie :)

a ja mam pytanie do mam, które już mają dzieci. Zdarzyło mi się wczoraj taki niewielki wyciek z piersi prawej, widziałam na bluzce od piżamy, bezbarwny. Mam się martwić??

cofam pytanie już wiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 14:38

dorota1987 lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika, ale świetne zdjęcie :) piękny widok :)

Rika lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ