X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek właśnie o to chodziło żeby zobaczył że to nie jest takie hop siup jak mu się wydaje

madziorek lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę się wygadać komuś, bo wczoraj tak się zdenerwowałam, że aż mi się brzuch trząsł. Mój mąż pracuje u swojego brata w Holandii, wczoraj mi powiedział, że jego brat wraz z narzeczoną (nie trawię dziewuchy), postanowili pozbyć się kota, którego od urodzenia wychowywali. Dodam jeszcze, że matką tego kota jest kotka, którą ja kiedyś, będąc jeszcze z mężem w Holandii sobie udomowiłam. Kiedy wróciliśmy do Polski, oni mieli zająć się moją kotką, to wyobraźcie sobie, że przy przeprowadzce zostawili ją na pastwę losu i zabrali jej jednego kociaka, właśnie tego kota, którego teraz zamierzają gdzieś wywieźć. Mają takiego durnego psa, który w ogóle wyżera kotu jedzenie i ciągle go gania. I oczywiście wg nich pies jest super, a kot ble, bo im się znudził i do sąsiadów przechodzi po jedzenie. Poryczałam się z tej bezsilności, bo jak można tak porzucić zwierzę, które się oswoiło, wychowało, które nam ufa... Nie rozumiem tego i nie wiem jak można być tak bezwzględnym. Oni już raz pozbyli się 3letniej owcy, bo im zaczęła przeszkadzać, więc z kotem na pewno też nie będą mieć skrupułów...Nie wiem, co mogę z tym zrobić...

relg3e5e54dwhg22.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może niech mąż ją zabierze i przywiezie Ci tutaj :) wraz z jej maluchem :) ja mimo iz moja Fionka, kotka 8 letnie i gruba jak pies, wkurza mnie sobą nigdy by mi nie przeszło przez myśl, żeby się jej pozbyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 16:32

alma, gosiunia lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • alma Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka niestety już dawno temu zaginęła, a mąż pewnie będzie wracał na święta i do tego czasu oni będą chcieli się go pozbyć. Zresztą z przewozem zwierząt przez granicę nie jest tak łatwo, bo kot musiałby mieć badania, szczepienia, być zarejestrowany i z tego co pamiętam jakąś książeczkę, a na pewno tego nie ma.
    Madzia, ja mam w domu rodzinnym 2 koty i nie wyobrażam sobie jak mogłabym je kiedykolwiek porzucić. Też nie raz rozrabiją, ale są przekochane i nigdy bym ich nie oddała. Serce by mi pękło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 16:37

relg3e5e54dwhg22.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak. Musi mieć czip aby można było go zidentyfikować... kurczę...trudna ta Twoja historia...

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie miałam pisać, że przewóz zwierząt nie jest taki prosty, mnóstwo zachodu z tym.
    Znajomi przeprowadzali się do Australii (na stałe) to pies chyba przez 2 albo 3 miesiące był na kwarantannie. I mnóstwo papierów musieli mieć i wypełnić.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • alma Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, kiedyś się tym interesowałam, bo chciałam zwieźć do Polski właśnie tę swoją kotkę... Nie wiem już sama, prosiłam męża, zeby z nimi porozmawiał i odwiódł ich od tego albo żeby chociaż znaleźli mu nowy dom, a nie porzucili bezbronnego w lesie... to kot domowy i nie poradzi sobie sam na wolności

relg3e5e54dwhg22.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem jak tak można. Prędzej by mi serce pękło niż zostawiłabym mojego zwierzaka w jakimś nieznanym miejscu w którym wiem, że sam by sobie nie poradził.
    Jeżeli się decyduje na zwierzaka to ze świadomością, że będzie żyć ileś tam lat. Jak musieliśmy psa uśpić (pomimo operacji, był nawrót nowotworu) to nie mogłam z nim jechać, mój Artek musiał pojechać bo nikt z domowników nie był w stanie. Pies był członkiem rodziny, w końcu 14 lat do czegoś zobowiązuje

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Magic Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiem bo moja chrzestna wyjeżdzała do Austrii i też z kotem musiała takie cyrki odstawiać. Przez dwa miesiące musiał tu w Polsce zostać a dopiero tam :) też to jest dobry pomysł, bo nowy dom to będzie dla niego najlepsze wyjście :)

karola ale to tylko my, którzy mamy sumienie nie umieli by czegoś takiego zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 16:51

gosiunia lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże co za ludzie,jak można tak zwierzęta traktować :( dziecko jak będą mieli i im się znudzi to też wywalą? :( masakra...Alma dobry z Ciebie człowiek bo dużo ludzi to by nawet nie obeszło :(

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • alma Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że się opamiętają, choć przeczucie mi podpowiada, że nie w przypadku tych ludzi... Karolcia dokładnie tak jak napisałaś- zwierzę nieważne jakie, pies, kot, królik, czy świnka morska to przede wszystkim członek rodziny, bo jesteśmy odpowiedzialni za tego, kogo oswoiliśmy... Nie pojmuję ich motywów i chyba nigdy nie zrozumiem. Liczę jednak na to, że drzemie w nich choć odrobinę sumienia i chociaż poszukają mu nowego domu...

relg3e5e54dwhg22.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie... najgorsze, że oni chcą to zrobić bez względu na wszystko. Ich tak można by było wywalić... do lasu i niech sobie radzą.

Kochane ja uciekam poleżakować :)

Ściskam :*

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • alma Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiunia wrote:
    Boże co za ludzie,jak można tak zwierzęta traktować :( dziecko jak będą mieli i im się znudzi to też wywalą? :( masakra...Alma dobry z Ciebie człowiek bo dużo ludzi to by nawet nie obeszło :(

Gosiunia ja wczoraj dokładnie to samo powiedziałam męzowi w nerwach, może niepotrzebnie dodając, że nie powinni mieć dzieci, jeśli tak traktują zwierzęta, bo jak dziecko nie będzie spełniac ich oczekiwań, to co, wywiozą do lasu?
    Oni mają problemy z płodnością, więc mimo starań o dziecko jak na razie nici. Oczywiście mąż mnie zaraz zaczął uspokajać, ale nie zmienia to faktu, że tak myślę. Nie życzę im źle, ale wczoraj mnie poniosło.
    Nic tak na mnie nie działa, jak krzywda dzieci i zwierząt, mąż czasem powtarza,że za bardzo się przejmuję, ale nie potrafię przejść obok tego obojętnie.
    I przepraszam dziewczyny za taki smutny temat, musiałam się wygadać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 17:18

gosiunia lubi tę wiadomość

relg3e5e54dwhg22.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję tak okropnej rodziny. Zwierzę to istota która czuje. Sama mam psa i kota. Kochane głupolki. :)

A z innej beczki. Jak przy tej pogodzie dostarczyć sobie witaminy D skoro słońca człowiek nieuswiadczy :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 13:17

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet obojętnie koło cudzego zgubionego nie przejdę :/ A co dopiero swojemu zwierzakowi krzywdę jakąkolwiek...
    Wesoła Mamo, a sprzedarz wysyłkową takich cudeniek może prowadzisz? Bo mi się marzą takie szydełkowe buciki, a antytalent ze mnie absolutny :)

3i4920mm0jlmd1e9.png

• czarna panda Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia ja biorę w tabletkach witamine D. Lekarz może Ci też przepisać a ona jest ważna. Mi ją lekarz zapisał nawet jeszcze jak nie byłam w ciąży a staraliśmy się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 18:45

dxom6iye3mh7f98x.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alma wrote:
    Paulinqa to Ty się ciesz, że Ci w cycki idzie, toż to marzenie każdej kobiety :) mi urosły sporo w I trymestrze, a teraz stoją w miejscu.
    no ja nie wiem czy mam z czego się cieszyć;p wolę żeby już nie rosły;) wole brzuch arbuz niż cycki dwa arbuzy;p hehe

alma lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łeb mi pęka:(
    Alma współczuję rodziny masakra jakaś

alma lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdążyłam Was nadrobić. U mnie listopad cały czas pod górkę :/ Ja też bardzo kocham zwierzaki, a mój piesio choruje i co chwila jeżdżę z nim do weta. Dzisiaj jeszcze dowiedziałam się że w wypadku zginął mojej siostrzenicy chłopak z którym była 4lata. Co prawda niedawno się rozstali ale kolegowali się. Nawet moja siostra z jego mamą się spotykały czasem. Masakra miał 22 lata :( trochę mnie to dzisiaj dobiło. Oni akurat nikogo nie mają w Łodzi i moja siostra siedzi z jego mamą w domu. Strasznie wspólłczuję rodzicom , nie potrafię sobie wyobrazić co czują. Mój Smerfik też jakoś chyba się przekręcił bo go nie czuję :/

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ