Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi tez glowa peka od rana, chyba cos nie tak z cisnieniem.
Kochane dziekuje kazdej z was za dobre slowo i wsparcie. Uspokoilam sie juz gdyz i tak na nic nie mam wplywu, a stres tylko moze zaszkodzic. Jesli ma byc dobrze to bedzie bez mojego zamartwiania sie. Wiec czekam cierpliwe na wizyte. Dbam o siebie, duzo odpoczywam, biore witaminy, jem zdrowo, regularnie, co wiecej moge ? Chyba nic. Takze musi byc dobrze.
Zauwazylam, ze wyszly mi mega grube zyly na piersiach, (ktore sa wielkie i ciezkie) i zaczynaja sie juz od dekoltu i schodza na cycki. Tez tak macie ?? -
Ofe ja nie mam takich wielkich jak Ty zapewne ale wciaz mi leci wyciek z nich
) smieszne bo jak zdejmowalam.stanik to az sie musial oderwac od materialu
hehe smieszne...
a co do glowy to mnie tez boli, ale.kochane cisnienie 1001 wiec cierpimy wszystkiemusze Wam powiedziec ze lezelismy sobie w lozeczku i tak macam sie po brzuchu i czuje gdzid mam macice i tak reke polozylam a tu nagle cos.mi delikatnie podskoczylo... mysle no niemozliwe.. i potem pare razy czulam go w roznych miejscach... to dziwne ale wczoraj lelarka powiedziala ze to mozliwe ze juz cos czuje, bo macica bardzo przylega do brzucha
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Agusia246 wrote:Znowu zaliczyłam spotkanie z toaletą
A głowa też mnie od wczoraj pobolewa...
Wiem, że ten temat był poruszany już ze 30 razy, ale powiedzcie mi, ile muszę mieć przepracowane, żeby dostać płatne l4 i macierzyński? 30 dni wystarczy?
hej, wystarczy że masz umowę o pracę i skierowanie od gina.
L4 jest płatne 80% - chorobowe
L4 jest płatne 100% - ciąża
ja miałam przepracowany rok i 2 miesiące ale tak jak mówię wystarczy że jesteś na umowie o pracę no i lekarza który Ci wystawi to L4
pozdrawiam -
Super Magic, ze czujesz juz ruchy.
a jeszcze niedawno mowilas, ze przez twoje lozysko na przedniej scianie macicy predko ich nie poczujesz,patrz jak sie wszystko zmienia.
ja teraz leze i tez czuje jakby mi cos przylegalo do brzucha.
Wracajac do dzisiejszych zakupow, to NIC nie kupilam ! 4 godz lazenia po galerii i nic mi nie wpadlo w oko. Eh.. -
Magic, ale Ci zazdroszczę!
jeśli chodzi o piersi to moje aktualnie nie są tak wrażliwe i aż tak ciężkie jak jeszcze kilka tygodni temu, ale mam nadzieję, że to ma związek wyłącznie z tym, że jutro i my zawitamy w drugim trymestrze, chyba jako jedna z ostatnichmadziorek lubi tę wiadomość
-
Rika wrote:A masz jakies wzory np z rozmiarami czy robisz z głowy?
serio śliczne
Rika ja z pamięci robię. Nie umiem ze schematów bo się gubięALe dużo filmików zjadziesz na you tube , np. http://www.youtube.com/watch?v=1jj9tNptQ30
Na you tubie masz mnóstwo podpowiedzi.
Teraz dziergam komplecik dla koleżanki która rodzi w grudniu chłopca. Następna w kolejce siostra -
Wesoła, internista raczej wystawia normalne zwolnienie, ale jak dostarczyłaś zaświadczenie o ciąży do pracodawcy to wtedy i tak będziesz mieć wypłacone 100%
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 20:37
-
WesołaMama wrote:Magda - a internista też może wystawić mi L4 np. na tydzień - 100% ciążowe? Bo jutro idę. Chcę do końca doleczyć ten paskudny katar!
WesołaMama lubi tę wiadomość
-
WesołaMama wrote:A ja myślałam, że musi być specjalny kod na zwolnieniu - kod ciążowy. Szefowa dopiero się dowie....
Z tego co wiem, nie wystarczy pokazanie książeczki ciąży tylko musi być zaświadczenie o ciąży dostarczone do kard.
Nie każdy lekarz chce wypisać zwolnienie ciążowe. Jak trafisz na służbiste to Ci powie, że nie zbadał Cię ginekologicznie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 20:52
-
A ja sierota pytam o witamine D a moje tabletki maja 100 %
W ogóle polecam Wam witaminy dla mam z Olimpu. Dobry sklad, a cena to ok 16 zł za 30 tabletek.
A powiedzcie jak to jest z kwasem foliowym. Można przedawkowac? Bo witaminy mają i kwasy Dha które tez biore też.czarna panda lubi tę wiadomość