X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Kika powodzenia na wizycie 3mam kciuki! :)
    Ja też jutro wizytuje i okaże się czy wracam do pracy czy nie...trochę już mnie skreca w domu ale wiadomo zdrowie maluszka najważniejsze :)

Ja też już czuję ruchy maleństwa i rozróżniam je od tych gastrycznych :P wczoraj przed zaśnięciem czułam jak fikało chyba z godzinę tak leżałam ;)
    Miłego dzionka dziewczyny :*

paulinqa, AGA 30, dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja też jak tylko się kładę to ręce wędrują na brzuszek i czekam na ruchy, czasem czuję coś ale nie jest to na tyle wyraźne aby mnie uspokoić.

A wizytę mam za tydzień w poniedziałek. Już nie mogę się doczekać a chyba ze stresu to padnę przed gabinetem.

atdc8iikup31msj2.png
  • paulinabrzeska Debiutantka

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Gratuluję kopniaków i jak cholera zazdroszczę :) Tez bym już chciała :)
    Wkroczyliśmy dzisiaj w 14 tydzień i tez mi się wydaje, że przed chwilą był 6 a to już :)
    Mam dzisiaj lekarza popołudniu i też mi się udziela stres, chce już być po :)
    3mam kciuki za wizytę i czekamy na wieści :)
    Miłego dnia,
    P.
    PS. Też pokochałam kefir ;)

PIGULSKA, paulinqa, madziorek, AGA 30, dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość

0d1ys65gbve9m72z.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cieszcie się ciążą i nie zamartwiajcie już prooooooooszę :D

paulinqa, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic ma rację nie nakręcajmy się tak.. bo jedna drugą nakręca i tak to działa że się martwimy.. a nam nie jest stres potrzebny a zwłaszcza dziecku...

bo jak nie to kurierem wyśle wszystkim kopa, ale takiego porządnego;)

mnie za to nic nie boli piersi brzuch, nie mam mdłości,ale czy to może oznaczać że coś jest nie tak? no chyba nie;) także uśmiech i głowa do góry;) i piszcie dziś same przyjemne rzeczy koniec z czarnowidztwem;))

a i ruchów też nie czuję ale trudno poczuję później i też będę się tym cieszyć ;)

powodzenia na wizytach dziewczyny <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 10:42

PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Magic Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To powodzenia dziewczyny na wizytach :) bedzie dobrze :)

Ofe poczujesz ruchy zobaczusz ja tez jakis tydzien temu nie czulam ich wyraznie ale teraz sie to zmienia. Z dnia na dzien :) kszda z nas poczuje i bedziecie spokojne :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Magic masz rację, kopnij siostrę w tyłek :)
    Plamienia to ci współczuje i każdej którą to spotkało.
    Ja niestety mam charakter panikary i to nakręcającej się.
    Koniec z tym, już nic nie mówię o żadnych lękach aż do wizyty.
    Gosia, Bluberry będzie dobrze, musi być , jesteśmy już tak daleko. Kochane trzymajcie się. Na pewno niepotrzebnie się martwimy.

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami kochane po śniadanku ;-) Odkąd wymioty i mdłości ustały (no ok, mdłości rankiem jeszcze są ale to co było, a co jest teraz to niebo a ziemia), to pochłaniam pomidory kilogramami, mój mężuś mówi, że jestem pomidorowym potworem, bo zjadłabym każdą ilość! ;-) Dzisiaj na śniadanko też bułka z pomidorkiem, a wczoraj pomidory z fetą :D

W sobotę byliśmy z mężem i z naszymi znajomymi na firmowym bankiecie, troszkę potańczyliśmy, zjedliśmy pyszne jedzonko, miałam drobny problem, co założyć, bo nie bardzo mogłam się w cokolwiek zmieścić, ale dorwałam w H&M świetna sukienkę w cekiny za ...59,90! ;-) Wygodna, świetnie się dopasowuje i nic nie uwiera. Stwierdziłam, że na Sylwestra też się przyda w sam raz.

A wyglądaliśmy tak:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6de25605062d.jpg

Dzisiaj o 17:00 mamy wizytę u mojej p. doktor, ze wszystkimi wynikami z posiewu, krwi, moczu i z prenatalnych, mam nadzieję, że będzie wszystko okej ;-)

Bluberry, Magic, madziorek, AGA 30, gosia86, dorota1987, czarna panda, gosiunia, Rika, jagoodka, maribel, maribel, maribel lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie paulinqa ma racje :) :) nie ma co sie martwic nie potrzebnie :) wiem ze najlepszym lekarstwem jest usg byupewnic sie ze z Maluchem jest ok. Bedzie dobrze bo jaka inna droga jest? Ja czekajac w szpitalu myslalam tylko o tym by bylo z Misiem wszystko dobrze :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik brzusio rośnie :) Super w tej sukience wyglądacie :)
    Miłego dnia i powodzenia na wizytach.
    Jeśli mąż da radę mi dziś poskręcać komodę to będę miała jakieś porządne zajęcie :)

Nejcik lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:14

• Nejcik Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy, madziorku! ;-)
    Ja oglądam póki co cały czas mebelki do dziecięcego pokoiku, też szukam fajnej komody i pewnie po Nowym Roku będziemy już wszystko powoli kupować. ;-)

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Ja plamiłam w pierwszej ciąży i lekarz wmawiał mi że jest ok a to jak się okazało już była oznaka że dziecko nie żyło, w drugiej ciąży miałam plamienia 2 razy na początku to było dla mnie koszmarem bo miałam przed oczami wydarzenia z poprzedniej ciąży.

Nie wiem, przepraszam na co dzień staram się myśleć pozytywnie i trzymać kciuki za nas wszystkie, ale ostatnie wydarzenia mnie jakoś rozbiły i w ogóle.. kupno domu, kredyt, rozbity samochód.. i te nastroje takie :(

Każda z nas ma cięższe momenty, bo dzieciątka są najważniejsze, ale damy radę dziewczyny, jak ja mam jakieś doły, to moja mama mnie opierdziela, że jak ja sie stresuję i martwię, to szkodzi to dziecku, bo ono przeżywa wszystko razem ze mną i wtedy się szybko ogarniam, bo nei chcę przysparzać dzieciątku złych emocji, tylko radości i pozytywnej energii. Głowa do góry, kochana!!! :*

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny !!

Powodzenia na wizytach i bez stresów poproszę :)

Ach mi idzie w boki wszystko a nie w brzuch stwierdziałam wczoraj!!

A wczoraj poczułam jakieś smyranie trwało to chwilę i zastanawiam się czy to nie było już moje maleństwo :) Bo całkiem inne to było niż przekręcanie się jelitek :)

A w sobotę się dowiedziałam że brat mojego M wpadl z dziewczyną i tez w ciaży jest !!!
    Maturę z brzuchem będzie pisać :/

A jak się jej pyałam na kiedy termin i coś o ciaży to ona nic nie wie a była u lekarza !!Nie wie kiedy termin kiedy ostatnia miesiączka była co lekarz powiedział !!!!!
    Ach nastawienie dziewczyny co wpadła :/

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik ale dżaga z Ciebie, rewelacyjna kiecka no i śliczne podkreśla brzuszek :D
    My z mężem tez zastanawiamy się co z sylwkiem w tym roku ale póki co pomysłów zero...i też szukamy komody dla dzidzi podobają mi się mebelki od Wójcika po nowym roku trzeba będzie juz się na coś zdecydować :)

Nejcik lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 08:24

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa ma racje nie ma co się zamartwiac tylko cieszyć ze dobrze się czujemy i nic nam nie dolega :) jak my się świetnie czujemy to nasz Skarby maleńkie tez :D

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Nejcik ale dżaga z Ciebie, rewelacyjna kiecka no i śliczne podkreśla brzuszek :D
    My z mężem tez zastanawiamy się co z sylwkiem w tym roku ale póki co pomysłów zero...i też szukamy komody dla dzidzi podobają mi się mebelki od Wójcika po nowym roku trzeba będzie juz się na coś zdecydować :)
    Łooo, dziękuję za komplement, ale do dżagi to mi daleko, chociaż cieszę się, bo nogi mi bardzo zeszczuplały i mam wrażenie, że wszystko idzie w brzuch i w cyce :D Sukienkę polecam, dziewczyny, chciałam wziąć czarną, ale nie 36 i 38 było za małe, chociaż zawsze w H&M miałam 36, no ale teraz brzucho potrzebuje dużo miejsca i tylko z tego koloru był rozm. 40.

O, to muszę zerknąć na Wójcika, może coś fajnego mi wpadnie w oko ;-) Ja stawiam na białe mebelki, bo tylko takie mamy w mieszkaniu, więc myślę, że coś znajdę ;-)

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik ja kupiłam komodę do sypialni. Zawsze marzyłam o komodzie w sypialni, ale nie mieliśmy miejsca. Teraz troszkę przemyślałam ustawienie i okazało się, że wynosząc stoliki nocne zyskamy miejsce na komodę a stoliki można zastąpić półeczkami :) Tak więc od soboty jak kupiliśmy komodę w nocy przeżywam to. Z soboty na niedzielę przeżywałam też zakup body :P takie o :
    http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/niemowleta/body/wszystkie-body/zest-body-135217-1.html
    a wizyta za tydzień <3
    W ogóle mój kuzyn zostanie tatą :) Bardzo się cieszę, tylko szkoda, że tak daleko mieszkają

Nejcik, PIGULSKA lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My meble w mieszkaniu mamy ciemne, ale do dziecięcego chcę białe. Mam kilka pomysłów ale to dopiero później będę myśleć bardziej szczegółowo :)

201505111762.png
‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ