Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kika podać Ci numer telefonu?
Z tego co wiem to on przyjmuje tam tylko w poniedziałki ale od lipca mogło się coś zmienić
Poczytaj o nim na znany lekarz kiedys przyjmował w Wałbrzychu
Niby masz rację Kika że kiedyś nie bylo usg ale z drugiej strony teraz jest i mamy chyba prawo domagać się takiego badania jeśli czujemy niepokójWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 18:25
-
Ja mam badanie na fotelu na każdej wizycie i za każdym razem "ale mała ta macica"
heheh
Jutro mam wizytę i chciałabym usg ale to zależy od lekarki. Co ma być to będzie
Dziś była moja Psiapsiółka. Już brzuszek jej schodzi, skurcze matakże lada dzień będę ciocią
jupi!!!!
A Wy macie takie śliczne brzuszki a ja to nawet nie wyglądam na początek ciążyFakt że dość wysoka jestem i szerokie mam biodra... W sumie to mogę mięć całą ciążę mały brzuch
Bo tej mojej kumpeli mąż wiąże buty
-
nick nieaktualnyJa chodzę prywatnie i na każdej wizycie mam macanko i usg
Usg dowcipne do tej pory lekarz robi mi i twierdzi że do 16 tc zawsze robi usg dowcipne bo jest bardziej precyzyjne
No jak się płaci to się ma jak to w polsce !!
Bo jak poszłam raz do gina na nfz to myślałam że go skopię w tym gabinecie tak mnie potraktował !!! -
Madziorek ja robiłam genetyczne w polklince na grobli u dr bala myslalam ze będzie w 3d 4d ale bylo zwykle teraz gdy będę się rejestrować na połówkowe to zapytam o 3/4d jak to wygląda czy się doplaca czy jak
Wiem tylko że dr bal to dobry specjalista w tej dziedzinie bo słyszałam to od innych lekarzy że wybrałam dobrego specjalistę
Mój mąż też był zadowolony z tego jak nas obsłużył bo dr wprowadza bardzo spokojną atmosferę w trakcie badania, tak samo bylo gdy przyjmował mnie na ip z krwawieniem w zeszły miesiącu
W zeszłym roku była taka akcja że w Auchan był autobus w którym robili takie usg za darmo szukam teraz w Internecie alw nie ma żadnych informacji -
nick nieaktualnypaulinqa wrote:Aga też tak miałam jak byłam raz na wizycie NFZ.. na żadne pytanie mi nie odpowiedziła. a jak musiała to z taką miną że mi się odechciało wszystkiego/..
Ja jak poprosiłam o skierowanie na tokso lekarza na nfz i mówię mu że mam kota w domu że tyle czasu człowiek o ciążę się starał to mi odpowiedział że jego to nie obchodzi że ja mam zwierzęta w domu i skierowania mi nie dał
-
Ja w marcu męża chciałam zarejestrować do specjalisty i panie mi powiedziały ze nie na miejsc do końca roku. Masakra. Nie wiem jak to wyglada u ginekologów, bo mam ta swoją i sie nie interesowałam niczym innym ale dajcie spokoj a jeszcze sie nasłuchać i nawet usg nie zrobią. Straszne ze taka mamy podstawowa opiekę
-
gosia86 wrote:Kika podać Ci numer telefonu?
Z tego co wiem to on przyjmuje tam tylko w poniedziałki ale od lipca mogło się coś zmienić
Poczytaj o nim na znany lekarz kiedys przyjmował w Wałbrzychu
Niby masz rację Kika że kiedyś nie bylo usg ale z drugiej strony teraz jest i mamy chyba prawo domagać się takiego badania jeśli czujemy niepokój
Właśnie mamy teraz do tego prawo po to to wymyślono by obawy można było weliminowac.
chociażby dla dobrego samppoczucia i spokoju wewnetrznegoDominik jest już z nami od 24.04.2015
https://www.maluchy.pl/li-70993.png -
713421413 ja poprzednio rejestrowałam się i mówiłam że jestem po poronieniu i chce do kogoś kto sie tym odpowiednio zajmie
Gdyby nie było tam miejsc do Pieca to podobno dr Kulon jest ok ale ja u niej nie byłam
Nie zgadzaj się tylko na dr wieszczka naciąga na kasę po mimo przyjmowania na nfz chcial mi wymrażać nadżerkę prywatnie, dodam tylko ze mialam wtedy 21 lat -
Jak się dziewczyny czujecie?
Mnie dolegliwości minęły, ale w poprzedni czwartek zaczęłam krwawić, więc wylądowałam w szpitalu. Najgorsze chwile w moim życiu:(Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
Hej dziewczyny. Widzę, że dziś nowa porcja ciążowych brzuszków :)Karolcia, Beti, Pigulska, Nejcik, Gosia, Pauliqa śliczne brzuszki, u mnie to prawie nic nie widać...
Ja mam jutro wizytę u gina i trochę się denerwuję...
Ja też chodzę prywatnie do gina i na każdej wizycie mam badanie "ręczne" i usg.
Paulinqa mi się też bardzo podoba białe łóżeczko i takie zamierzam kupićWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 19:43
gosia86, PIGULSKA, madziorek lubią tę wiadomość
-
kika79 wrote:Właśnie mamy teraz do tego prawo po to to wymyślono by obawy można było weliminowac.
chociażby dla dobrego samppoczucia i spokoju wewnetrznego
mi się wydaję, że sprawa przedstawia się trochę inaczej.
PTG zaleca wykonanie 3 badań usg w trakcie ciąży fizjologicznej(czyli około 12 tygodnia, połówkowe i jakoś pod koniec ale nie pamiętam dokładnie, który tydzień) -czyli ciąży nie zagrożonej, podwyższonego ryzyka bądź z dużym obciążeniem w wywiadzie.
To, że lekarze badanie robią częściej to chyba wyłącznie ich dobra wola.
Ale to nie zmienia faktu, że powinni badać każdorazowo czynność serca płodu od 20 tygodnia.
(można poczytać obowiązkowe badania zalecane przez PTG http://polskietowarzystwoginekologiczne.com.pl/opieka-w-ciazy/ )Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 19:48
-
My z mężem na szczęście zgadzamy się co do koloru łóżeczka że ma być białe
A wczoraj widziałam piekny wózek w smyku taki chabrowy śliczny tylko nie wiem czy ewentualnie by pasował dla dziewczynki
A mężowi podobają się szarości
O taki ten wózek i kolor
http://sklepbobas.pl/s28,prdid3855_opt11400,bebetto_silvia.html#
Monika najważniejsze że wszystko dobrze się skończyło
A znasz przyczynę krwawienia ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 19:50
Magic lubi tę wiadomość
-
My z mężem chcielibyśmy taki własnie uniwersalny kolor wózka, ale własnie nie ciemne, więc szarości i czernie odpadają, raczej kolorowy. Mi się podobają zielone albo grantowe z czerwonymi wstawkami... Ale jeszcze zobaczymy.
A do tego chabrowego Gosia można jakieś np. różowe dodatki skombinować , jesli byłaby dziewczynka. Ogólnie fajna brykaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 19:54
gosia86 lubi tę wiadomość
-
ale naskrobałyście
widzę, że chwalicie się brzuszkami
ja swoim pochwalę się dopiero w środę lub czwartek,cotygodniową sesją brzuszkową
Monika trzymaj się :*
gosia wiem, że długo plamiłaś, ale wiesz... gdyby coś takiego mi się zdarzyło wcześniej to może i bym nie panikowałaale grunt, że plamienia nie są żadnym zagrożeniem dla Malucha
Kochane ja uciekam spać, a raczej się ogarniać do spania, bo jeszcze o 21 jest na TLC "świeżo upieczeni rodzice" więc trzeba już bym w łóżeczku
Spokojnej i długiej nocy:*
gosia86 lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Lekarz mi powiedział, że to musiał być skurcz macicy i tak zareagował mój organizm.
Ale co do lekarzy to trafiła ze mną dziewczyna też z krwawieniem w 19 tygodniu ciąży, która została wypisana na drugi dzień bez żadnych badań. A ja tylko dzięki swojemu lekarzowi leżałam 4 dni i miałam zrobione badania i podaną immunoglobulinę, przez to, że mamy konflikt krwi z mężem. Bardzo ważne jest do jakiego lekarza się pójdzie w ciąży, uważam, że nie ma co oszczędzać w takich sprawach.Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r.