X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 13:18

gosia86, Magic, PIGULSKA lubią tę wiadomość

• MiM Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    Mim....a które dziecko nie choruje? :p wcześniej, czy później każde. Moim zdaniem nebulizator jest bardzo przydatny, synek kilkukrotnie dzięki niemu uniknął antybiotyków. Ja używałam go już od 2 m-ca życia, pediatra w szpitalu nam zaleciła. Dlatego warto wziąć jego zakup pod uwagę. Zwłaszcza jak jakieś promocje się zdarzają.

jeżeli chodzi o sudocrem, ja zawsze mam go w domu. Na odparzenia nie spotkałam nic skuteczniejszego. Jak w pracowałam w hospicjum, to pielęgniarki często mówiły na niego "cudo-krem".

Ja nie neguję że sudocrem jest niepotrzebny ale uważam że jeżeli dziecko NIE MA odparzeń to wystarczy zwykły krem do pupy.

Ja nebulizatora zaczęłam używać dopiero jak Mała miała 1,5 roczku wcześniej dziecko zdrowe jak ryba :) Więc na sam początek nebulizator aż tak potrzebny nie jest.

A pieluszki DADA super :) W pewnym momencie przerzuciłam sie na babydream z rosmana, bo ten sklep miałam po drodze z pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 14:42

03.02.2014
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    a mam pytanie do dziewczyn które już rodziły dotyczące dokumentów do szpitala, potrzebny jest ten dokument o grupie krwi, ja tego nie miałam robione, lekarz nie zlecał bo mam książeczkę honorowego dawcy krwi i tam mam wpisaną grupę krwi i czy to wystarczy czy muszę mieć cały ten papierek z laboratorium?

WesołaMama ale ładny pokoik :)
    Jak masz książeczkę hdk to nie musisz mieć tych badań ale musisz ją mieć do porodu nie wiem za to jak z ojcem dziecka bo mój mąż i ja mamy książeczki hdk i za każdym razem żądają obydwu t(konflikt) tak więc podpytaj swojego gina lub w tym szpitalu w którym zamierzasz rodzić

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    Musisz mieć i to oryginał.
    Mylisz się przepraszam że tak powiem ale książeczka hdk jest jedynym dokumentem poza oryginałem wyniku będącym na równi jeśli chodzi o określenie grupy krwi

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eureka ! Siedze w kolejce do dentysty i przegladam karte ciazy i patrze a tu adnotacja o umiejscowieniu mojego lozyska i jest ono na przedniej scianie. Pewnie dlatego nie czuje jeszcze ruchow tak jak wy. O ja glupia ze tez wczesniej tego nie widzialam. Normalnie uspokoilam sie w koncu.

nadulek, KotMisia, gosia86, kika79, Magic, PIGULSKA lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Bluberry u mnie nie uznali tej książeczki ale dostałam skierowanie i mam zrobioną grupę
    Jeśli nic się nie zmieni z łożyskiem to niestety cesarka, więcej sie dowiem w styczniu czy coś się zmieniło

Dziewczyny czy któraś z was ma miesniaki?
    Ja mam jednego lekarz wymacał go w maju przed zabiegiem i teraz potwierdziło się na usg genetycznym. Czytałam za w ciąży nic z tym sie nie robi
    Moja siostra miała 15 lat leczyła to tabletkami niestety w zeszłym roku skończyło się operacja usunięcia macicy

No to widzę że nie jestem taka osamotniona z tym spaniem że wygodniej mi samej :)
    Gosiu ja mam miesniaka 35 mm, teraz w ciazy nie rosnie. Dr kazal sie nim nie martwic. Ale ja sie zastanawiam czy z miesniakiem lub torbielem mozna rodzic silami natury ? A w przypadku lozyska na przedniej scianie tie chyba tez cesarka jest wskazana ?

atdc8iikup31msj2.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    Ja nie neguję że sudocrem jest niepotrzebny ale uważam że jeżeli dziecko NIE MA odparzeń to wystarczy zwykły krem do pupy.

Ja nebulizatora zaczęłam używać dopiero jak Mała miała 1,5 roczku wcześniej dziecko zdrowe jak ryba :) Więc na sam początek nebulizator aż tak potrzebny nie jest.

A pieluszki DADA super :) W pewnym momencie przerzuciłam sie na babydream z rosmana, bo ten sklep miałam po drodze z pracy.

Ale ja właśnie na odparzenia polecam sudocrem, a nie do codziennej toalety. Na co dzień Linomag, albo Nivea. Jak synek był noworodkiem stosowałam serię Oillan Baby(tańsze niż Oilatum), bo na zwykłe marketowe reagował zmianami skórnymi. Po paru miesiacach przeszłam stopniowo na zwykle kosmetyki.

To masz szczęście, ze coreczka nie chorowała. Mój w 3 m-acu miał zapalenie płuc, a później w okresie jesienno-zimowym przeziębienia. Teraz z przedszkolaczkiem w domu, na pewno czekają nas infekcje.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Gosiu ja mam miesniaka 35 mm, teraz w ciazy nie rosnie. Dr kazal sie nim nie martwic. Ale ja sie zastanawiam czy z miesniakiem lub torbielem mozna rodzic silami natury ? A w przypadku lozyska na przedniej scianie tie chyba tez cesarka jest wskazana ?

Łożysko na przedniej ścianie nie jest wskazaniem do c.c., bo nie jest to patologia :p W pierwszej ciaży i teraz znowu mam na przedniej ścianie.

3i49df9htr170int.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ponawiam pytanie o używane ciuszki dla chłopców, jakieś strony? coś polecacie? :)

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czołem mamusie !!

Ale wy lecicie z tymi stronami :)
    Chyba pogoda sprzyja na takie pisanie :)

Gratulacje z dobrych wieści i kciukam za kolejne wizyty!!
    Widzę ze na tapecie łóżeczka dziś i wyprawka do szpitala!!

Ja tak daleko jeszcze nie myślę chociaż lóżeczko mam już na oku :)
    http://atbmeble.pl/lozko-kompakt-140

Do tego białe mebelki do pokoju i gotowe!!

Miłego dzonka życzę!!

PIGULSKA lubi tę wiadomość

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się popołudniowo.
    Chciałam zauważyć, że:
    - ja też mam dzisiaj pomidorówkę :)
    - ja też nie śpię dobrze póki mąż sobie do pracy nie pójdzie :P
    - też mnie bolą plecy od nocnego przytulania.
    A listę rzeczy dla dziecka zrobiłam sobie bardzo szczegółową, przejrzałam to, co mamy na belly napisane i na 4 różnych innych stronach i wypisałam WSZYSTKO :D Potem się będę zastanawiać czy kupić. Na sam koniec zostawiam ciuszki, bo dostanę po znajomych, będę musiała przejrzeć czego brakuję i dokupię najwyżej.
    A słyszałam, że pieluszki happy są średnie, natomiast Dada wszyscy polecają. A jeśli chodzi o wielorazowe, to też słyszałam, że dla maleństwa się nie nadają, bo strasznie dużo roboty przy tym, że lepiej takie stosować na starszym. De facto byłam ostatnio świadkiem jak koleżanka zmieniała małemu pieluchę, zdążyła ją zwinąć i podłożyć mu nową pod zadek, a on natychmiast się na nią wysikał :P

gosia86, paulinabrzeska lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 13:18

Nejcik lubi tę wiadomość

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, a co do łożyska, nie można mylić przodującego (wskazanie do cc) z takim na przedniej ścianie, co nie robi różnicy :)

gosia86 lubi tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska cieszę się z dobrych wieści
    KtoMisia chyba wszystkie mamy taki stres przed wizytą
    Ofe jeśli jest jeden mięśniak to chyba nic nie szkodzi przy porodzie naturalnym
    Ale chyba musimy spodziewać się tego że na jednym się nie skończy z tego co czytałam

KotMisia, PIGULSKA lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrócilam ale zimno brrrr zmarzłam

co do mięśniaków to mam sztuk trzy a mój gin ten baran nawet nie skomentował,ja znowu słyszałam że przy mięśniakach jest zakaz cesarki a ja mam ją mieć ze względu na kegoslup,wiecie zobaczymy co mi 25 nowy gin na ten temat powie

a gratki jak mogłam nie dopisać za wizyty dziewczynki:)

nie było mnie tu tylko 3 godz a tu tyle do czytania było ale cóż się dziwić ppgoda do tego stworzona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 15:57

Magic, PIGULSKA lubią tę wiadomość

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Mylisz się przepraszam że tak powiem ale książeczka hdk jest jedynym dokumentem poza oryginałem wyniku będącym na równi jeśli chodzi o określenie grupy krwi

ale przecież w książeczce jest to wpisywane ręcznie, a kartę którą wydaje placówka jest respektowana wszędzie bo ma podpis osoby wypisującej z pieczątką diagnosty labolatoryjnego. Na karcie masz podane nr badań i datę badań. Więc akurat ja bym się sprzeczała z Tobą odnośnie książeczki.

edit. u mnie w książeczce nawet nie ma wpisanej grupy krwi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 15:59

gosiunia lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika mam dwie siostry obie miały mięśniaki i obie miały cesarki
    Kurczę stresuję się tą Twoją wizytą mam nadzieję że doktorek stanie na wysokości zadania

kika79 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    Ale ja właśnie na odparzenia polecam sudocrem, a nie do codziennej toalety. Na co dzień Linomag, albo Nivea. Jak synek był noworodkiem stosowałam serię Oillan Baby(tańsze niż Oilatum), bo na zwykłe marketowe reagował zmianami skórnymi. Po paru miesiacach przeszłam stopniowo na zwykle kosmetyki.

To masz szczęście, ze coreczka nie chorowała. Mój w 3 m-acu miał zapalenie płuc, a później w okresie jesienno-zimowym przeziębienia. Teraz z przedszkolaczkiem w domu, na pewno czekają nas infekcje.

Moja córka odpukać od małego nie miała zmian skórnych, wysypek, alergii, mogłam użyć najtańszych pieluch bez żadnego odparzenia, mogłam używać zwykłych kosmetyków do pielęgnacji, prałam w zwykłym proszku jak dla nas, Ogólnie mam "atomowe dziecko"

też jest przedszkolakiem, więc jak sie drugie urodzi to mam nadzieje że to pierwsze wyjdzie już z chorób ;). Obecnie zapalenie migdałków :D

Ale ja się wcale nie dziwię że dzieci w przedszkolu chorują - jak byłam na lekcji pokazowej to niektóre dzieciaki były chore, z gilem do pasa, szczekającym kaszlem.

Jest to wina rodziców - ale co biedny rodzic ma zrobić kiedy nie ma nikogo do pomocy, a pracy nie może wziąć zwolnienia bo w końcu dostanie wypowiedzenie.... Polska krajem prorodzinnym :D

03.02.2014
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam ugotowanych i zjadłabym ser camembert smażony <marzy>
    Właśnie też myślę o pieluchach wielorazowych ale jak pomyślę o praniu co wiąże się z wypompowywaniem szamba bo nie ma u nas kanalyzacj to chyba zdecyduję się na pampersy
    Też słyszałam dobre opinie o pieluchach dada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 16:02

Rika, kika79 lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    Moja córka odpukać od małego nie miała zmian skórnych, wysypek, alergii, mogłam użyć najtańszych pieluch bez żadnego odparzenia, mogłam używać zwykłych kosmetyków do pielęgnacji, prałam w zwykłym proszku jak dla nas, Ogólnie mam "atomowe dziecko"

też jest przedszkolakiem, więc jak sie drugie urodzi to mam nadzieje że to pierwsze wyjdzie już z chorób ;). Obecnie zapalenie migdałków :D

Ale ja się wcale nie dziwię że dzieci w przedszkolu chorują - jak byłam na lekcji pokazowej to niektóre dzieciaki były chore, z gilem do pasa, szczekającym kaszlem.

Jest to wina rodziców - ale co biedny rodzic ma zrobić kiedy nie ma nikogo do pomocy, a pracy nie może wziąć zwolnienia bo w końcu dostanie wypowiedzenie.... Polska krajem prorodzinnym :D

U nas też niestety normą jest, że chore dzieci chodzą do przedszkola, ech....ręce opadają.... A w takim okresie jak teraz Młody co chwilę przynosi jakiegoś wirusa.

3i49df9htr170int.png
‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ