X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech sporo tego
    I przeraża mnie teraz ból porodowy
    Mi nie chcieli uznać książeczki dawcy krwi bo mam na panieńskie nazwisko
    O szkołę rodzenia chcę się dowiedzieć w szpitalu gdzie będę rodzić
    Wesołamama slczny pokoik

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 13:22

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:20

• Malink_a Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie rozpisałyście. Masakra.

Dziewczyny Wy juz tu o wkładkach laktacyjnych?? Wariatki :)
    Ja póki co kupiła jedynie jeden komplet skarpetek w Primarku dla Dzidziusia :)
    Co do większości potrzebnych rzeczy bede miała od Bratowej. I dla chłopca i dla dziewczynki. Trzeba oczywiście w swieta poprzeglądać i zabrać. :)
    Łóżeczko i inne gadżety tez by mi dała, ale wtedy to juz tirem byśmy musieli wracać do NL :)

Co do spania, ja prawie codziennie zaliczam 12 godzin. Zawsze byłam śpiochem, sen sprawia mi przyjemńosc wiec póki mogę korzystam :) ale fakt, najlepiej mi sie śpi jak Maz pójdzie do pracy ;) ojj złe z Nas kobiety ;)

Magic lubi tę wiadomość

16udyx8d2hk0fycf.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry u mnie nie uznali tej książeczki ale dostałam skierowanie i mam zrobioną grupę
    Jeśli nic się nie zmieni z łożyskiem to niestety cesarka, więcej sie dowiem w styczniu czy coś się zmieniło

Dziewczyny czy któraś z was ma miesniaki?
    Ja mam jednego lekarz wymacał go w maju przed zabiegiem i teraz potwierdziło się na usg genetycznym. Czytałam za w ciąży nic z tym sie nie robi
    Moja siostra miała 15 lat leczyła to tabletkami niestety w zeszłym roku skończyło się operacja usunięcia macicy

No to widzę że nie jestem taka osamotniona z tym spaniem że wygodniej mi samej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 13:33

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Hej nie miałam rano czasu się odezwać nawet tyle roboty w pracy.
    Ja dziś półprzytomna chodzę, spać mi się chcę bardzo. Zasnęłam wczoraj o 21:30 przespałam całą noc a rano nie mogłam wstać bo było mi mało.
    Trochę mnie rwało z rana ale po śniadaniu przeszło. Z moim durnym lękiem budzę się już kolejny dzień ale jest on tak mocny, że aż czuje taki ucisk w klatce piersiowej. ;/
    No i na koniec o 15 dentysta - Magic łączę się w bólu ;/

Dodatkowo wczoraj zapowiedzieli mi się goście na weekend z dwuletnim dzieckiem, kurcze tyle roboty przede mną a nie mam nic siły...

Ofe kochana jak dla mnie wizyta u dentysty to sama przyjemność :) a teraz wizyta dopiero w styczniu :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane listę rzeczy dla dziecka mają czasami mamy w pamiętnikach :) wiadomo trzeba wziąć pod uwagę porę roku kiedy urodzi się dziecko :) ja w czasie świąt usiądę i zrobie taką listę i powoli będę kompletować :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://supermamablog.blox.pl/2012/05/Wyprawka-lista-potrzebnych-rzeczy.html
    Dla wszystkich majacych watpliwosci lub zawroty glowy przy organizowaniu rzeczy dla malucha :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • MiM Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    Poza oczywistymi typu łóżeczko,pościel, wózek, przewijak, itp.

RZECZY KOSMETYCZNE/MEDYCZNE/PIELĘGNACYJNE

-Pampersy
    -Chusteczki wilgotne
    -Linomag/Sudocrem
    -Gaziki jałowe do pępka
    -Octanisept do pielegnacji pępka
    -Płyn do kąpieli Oillan
    -Sól fizjologiczna w ampułkach po 5ml (do oczu)
    -Witaminy D+K

-Termometr elektroniczny (u nas Termometr elektroniczny PRT1000 (Braun)- mogę polecić, bo ma rzetelne pomiary, szybko mierzy, tani i niezawodny), mam też taki do czoła i ucha ONE BABY, ale za każdym razem pokazuje mi inny wynik, wiec przestalam go uzywać
    -Nose Frida
    -cążki do pazurków
    -Nebulizator (u nas w użyciu cały czas, przy najmniejszym przeziębienie ratuje nas z opresji).
    -Laktator (u nas Medela Swing)
    -steryzlizatora i podgrzewacza nie kupowałam, nie czułam takiej potrzeby

-butelki (miałam kilkanaście różnych i sprawdziła się tylko jedna DR BROWNS)
    -smoczka moje dziecko nie tolerowało, więc nie używałam

Jakbym mogła dodać do tej listy do pupy położna odradzała mi sudocrem jeżeli nie ma odpażeń. Ja używałam kremu z ziaji do pupy. Płyn do kąpieli niekoniecznie Olian - można kąpać w Ziajce tańsza i wydajniesza. A różnicy nie zauważyłam.
    Witaminki lepiej żeby pediatra zapisał wtedy o wiele taniej wychodzi. Termoment elektroniczny do czoła - SUPER!!!! Polecam każdemu!! Nebulizator jak dziecko nie choruję zbędna sprawa.
    A butelki to polecam szklane z Canpolu (nie zachodzą jak plastiki)- świetne (moja używała przez cały czas 2 butelek.
    Ja znowu jestem bardzo zadowolona z podgrzewacza. Do sterylizowania służył mi garnek na ziemniaki ;)
    A i jeszcze kilka tetrowych pieluch się przyda:)

Smoczki to z Nuka polecam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 14:02

PIGULSKA lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • MiM Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak naprawdę dziewczęta (i każda mama już to potwierdzi) że połowy z zakupionych rzeczy się nie korzysta! Więc zawsze w razie potrzeby dokupić. Ale z wyprawką sprawdza się zasada im mniej tym lepiej :D

03.02.2014
  • Magic Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.frani.pl/artykul/wyprawka-dla-noworodka-lista-najbardziej-potrzebnych-rzeczy

A oczywiscie szczegoly to wiadomo :)

a kochane powiedzcie te ktore juz maja dzieci. Jakie pieluszki i do jakiego momentu sa te rozmiary? :) bo ja bym chciala chomikowac je znacznie wczesniej z tego wzgledu ze one drogo wychodza a wiadomo na poczatku to nie bedziemy latac jak opetani po sklepach i szukac pieluch :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • MiM Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy jakie duże dziecko będzie jak sie urodzi :) Moja była malutka to używaliśmy new bornów z Happy ( w sumie może ze dwie paczki) potem przez kilka miesięcy "3", a potem długo, długo "4"

03.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:20

• Puella Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    Jakbym mogła dodać do tej listy do pupy położna odradzała mi sudocrem jeżeli nie ma odpażeń. Ja używałam kremu z ziaji do pupy. Płyn do kąpieli niekoniecznie Olian - można kąpać w Ziajce tańsza i wydajniesza. A różnicy nie zauważyłam.
    Witaminki lepiej żeby pediatra zapisał wtedy o wiele taniej wychodzi. Termoment elektroniczny do czoła - SUPER!!!! Polecam każdemu!! Nebulizator jak dziecko nie choruję zbędna sprawa.
    A butelki to polecam szklane z Canpolu (nie zachodzą jak plastiki)- świetne (moja używała przez cały czas 2 butelek.
    Ja znowu jestem bardzo zadowolona z podgrzewacza. Do sterylizowania służył mi garnek na ziemniaki ;)
    A i jeszcze kilka tetrowych pieluch się przyda:)

Smoczki to z Nuka polecam :)

Mim....a które dziecko nie choruje? :p wcześniej, czy później każde. Moim zdaniem nebulizator jest bardzo przydatny, synek kilkukrotnie dzięki niemu uniknął antybiotyków. Ja używałam go już od 2 m-ca życia, pediatra w szpitalu nam zaleciła. Dlatego warto wziąć jego zakup pod uwagę. Zwłaszcza jak jakieś promocje się zdarzają.

jeżeli chodzi o sudocrem, ja zawsze mam go w domu. Na odparzenia nie spotkałam nic skuteczniejszego. Jak w pracowałam w hospicjum, to pielęgniarki często mówiły na niego "cudo-krem".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 14:13

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się po wizycie :) wszystko w porządku mój dzidziuś jest cały i zdrowy i prawdopodobnie ma siusiaka!!!! :D

Hmmm od samego początku miałam przeczucia na dziewczynkę ale i tak jestem przeszczesliwa ze mogłam znów zobaczyć moje maleństwo :) spało sobie smacznie na badaniu a jak poczuło ze jest obserwowane to wywinelo mamusi kopniaczka w pęcherz...juz wiem czemu tak często chodzę siku ;)

Powodzenia dla wizytujacych dzisiaj :)

Malink_a, Bluberry, Magic, Puella, paulinabrzeska, Karolcia88, Nejcik, KotMisia, Rika, nadulek, gosia86, Ewelcia, Agusia246, AGA 30, kika79, dorota1987, gosiunia, czarna panda, madziorek lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:21

• Malink_a Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyczytałam, ze dzidzia juz słyszy i słucham Mozarta :) podobno muzyka klasyczna wskazana :) a ja bardzo lubię wiec przyjemne z pożytecznym :)

16udyx8d2hk0fycf.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA ja sie bardzo ciesze ze u Was wszystko dobrze :) MiM dzieki za odpowiedz :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malink_a slyszy ale tylko jako drgania :) slyszy dopiero po 23 tc :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Meldujemy się po wizycie :) wszystko w porządku mój dzidziuś jest cały i zdrowy i prawdopodobnie ma siusiaka!!!! :D

Hmmm od samego początku miałam przeczucia na dziewczynkę ale i tak jestem przeszczesliwa ze mogłam znów zobaczyć moje maleństwo :) spało sobie smacznie na badaniu a jak poczuło ze jest obserwowane to wywinelo mamusi kopniaczka w pęcherz...juz wiem czemu tak często chodzę siku ;)

Powodzenia dla wizytujacych dzisiaj :)
    Ale super, gratulacje serdeczne i uściski!!! ;-) Super sięczyta takie fajne wieści :*

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy Wy tex macie taki stres przed wizytą? Ja to aż jesc nie mogę i ręce mi się poca :( przed ciążą to fakt żadna atrakcja ale dziś to brzuch i glowa boli :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ