Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ech sporo tego
I przeraża mnie teraz ból porodowy
Mi nie chcieli uznać książeczki dawcy krwi bo mam na panieńskie nazwisko
O szkołę rodzenia chcę się dowiedzieć w szpitalu gdzie będę rodzić
Wesołamama slczny pokoik
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 13:22
-
nick nieaktualny
-
Ale sie rozpisałyście. Masakra.
Dziewczyny Wy juz tu o wkładkach laktacyjnych?? Wariatki
Ja póki co kupiła jedynie jeden komplet skarpetek w Primarku dla Dzidziusia
Co do większości potrzebnych rzeczy bede miała od Bratowej. I dla chłopca i dla dziewczynki. Trzeba oczywiście w swieta poprzeglądać i zabrać.
Łóżeczko i inne gadżety tez by mi dała, ale wtedy to juz tirem byśmy musieli wracać do NL
Co do spania, ja prawie codziennie zaliczam 12 godzin. Zawsze byłam śpiochem, sen sprawia mi przyjemńosc wiec póki mogę korzystamale fakt, najlepiej mi sie śpi jak Maz pójdzie do pracy
ojj złe z Nas kobiety
Magic lubi tę wiadomość
-
Bluberry u mnie nie uznali tej książeczki ale dostałam skierowanie i mam zrobioną grupę
Jeśli nic się nie zmieni z łożyskiem to niestety cesarka, więcej sie dowiem w styczniu czy coś się zmieniło
Dziewczyny czy któraś z was ma miesniaki?
Ja mam jednego lekarz wymacał go w maju przed zabiegiem i teraz potwierdziło się na usg genetycznym. Czytałam za w ciąży nic z tym sie nie robi
Moja siostra miała 15 lat leczyła to tabletkami niestety w zeszłym roku skończyło się operacja usunięcia macicy
No to widzę że nie jestem taka osamotniona z tym spaniem że wygodniej mi samejWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 13:33
-
Ofelaine wrote:Hej nie miałam rano czasu się odezwać nawet tyle roboty w pracy.
Ja dziś półprzytomna chodzę, spać mi się chcę bardzo. Zasnęłam wczoraj o 21:30 przespałam całą noc a rano nie mogłam wstać bo było mi mało.
Trochę mnie rwało z rana ale po śniadaniu przeszło. Z moim durnym lękiem budzę się już kolejny dzień ale jest on tak mocny, że aż czuje taki ucisk w klatce piersiowej. ;/
No i na koniec o 15 dentysta - Magic łączę się w bólu ;/
Dodatkowo wczoraj zapowiedzieli mi się goście na weekend z dwuletnim dzieckiem, kurcze tyle roboty przede mną a nie mam nic siły...
Ofe kochana jak dla mnie wizyta u dentysty to sama przyjemnośća teraz wizyta dopiero w styczniu
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
kochane listę rzeczy dla dziecka mają czasami mamy w pamiętnikach
wiadomo trzeba wziąć pod uwagę porę roku kiedy urodzi się dziecko
ja w czasie świąt usiądę i zrobie taką listę i powoli będę kompletować
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Puella wrote:Poza oczywistymi typu łóżeczko,pościel, wózek, przewijak, itp.
RZECZY KOSMETYCZNE/MEDYCZNE/PIELĘGNACYJNE
-Pampersy
-Chusteczki wilgotne
-Linomag/Sudocrem
-Gaziki jałowe do pępka
-Octanisept do pielegnacji pępka
-Płyn do kąpieli Oillan
-Sól fizjologiczna w ampułkach po 5ml (do oczu)
-Witaminy D+K
-Termometr elektroniczny (u nas Termometr elektroniczny PRT1000 (Braun)- mogę polecić, bo ma rzetelne pomiary, szybko mierzy, tani i niezawodny), mam też taki do czoła i ucha ONE BABY, ale za każdym razem pokazuje mi inny wynik, wiec przestalam go uzywać
-Nose Frida
-cążki do pazurków
-Nebulizator (u nas w użyciu cały czas, przy najmniejszym przeziębienie ratuje nas z opresji).
-Laktator (u nas Medela Swing)
-steryzlizatora i podgrzewacza nie kupowałam, nie czułam takiej potrzeby
-butelki (miałam kilkanaście różnych i sprawdziła się tylko jedna DR BROWNS)
-smoczka moje dziecko nie tolerowało, więc nie używałam
Jakbym mogła dodać do tej listy do pupy położna odradzała mi sudocrem jeżeli nie ma odpażeń. Ja używałam kremu z ziaji do pupy. Płyn do kąpieli niekoniecznie Olian - można kąpać w Ziajce tańsza i wydajniesza. A różnicy nie zauważyłam.
Witaminki lepiej żeby pediatra zapisał wtedy o wiele taniej wychodzi. Termoment elektroniczny do czoła - SUPER!!!! Polecam każdemu!! Nebulizator jak dziecko nie choruję zbędna sprawa.
A butelki to polecam szklane z Canpolu (nie zachodzą jak plastiki)- świetne (moja używała przez cały czas 2 butelek.
Ja znowu jestem bardzo zadowolona z podgrzewacza. Do sterylizowania służył mi garnek na ziemniaki
A i jeszcze kilka tetrowych pieluch się przyda:)
Smoczki to z Nuka polecam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 14:02
PIGULSKA lubi tę wiadomość
03.02.2014 -
http://www.frani.pl/artykul/wyprawka-dla-noworodka-lista-najbardziej-potrzebnych-rzeczy
A oczywiscie szczegoly to wiadomo
a kochane powiedzcie te ktore juz maja dzieci. Jakie pieluszki i do jakiego momentu sa te rozmiary?bo ja bym chciala chomikowac je znacznie wczesniej z tego wzgledu ze one drogo wychodza a wiadomo na poczatku to nie bedziemy latac jak opetani po sklepach i szukac pieluch
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualny
-
MiM wrote:Jakbym mogła dodać do tej listy do pupy położna odradzała mi sudocrem jeżeli nie ma odpażeń. Ja używałam kremu z ziaji do pupy. Płyn do kąpieli niekoniecznie Olian - można kąpać w Ziajce tańsza i wydajniesza. A różnicy nie zauważyłam.
Witaminki lepiej żeby pediatra zapisał wtedy o wiele taniej wychodzi. Termoment elektroniczny do czoła - SUPER!!!! Polecam każdemu!! Nebulizator jak dziecko nie choruję zbędna sprawa.
A butelki to polecam szklane z Canpolu (nie zachodzą jak plastiki)- świetne (moja używała przez cały czas 2 butelek.
Ja znowu jestem bardzo zadowolona z podgrzewacza. Do sterylizowania służył mi garnek na ziemniaki
A i jeszcze kilka tetrowych pieluch się przyda:)
Smoczki to z Nuka polecam
Mim....a które dziecko nie choruje? :p wcześniej, czy później każde. Moim zdaniem nebulizator jest bardzo przydatny, synek kilkukrotnie dzięki niemu uniknął antybiotyków. Ja używałam go już od 2 m-ca życia, pediatra w szpitalu nam zaleciła. Dlatego warto wziąć jego zakup pod uwagę. Zwłaszcza jak jakieś promocje się zdarzają.
jeżeli chodzi o sudocrem, ja zawsze mam go w domu. Na odparzenia nie spotkałam nic skuteczniejszego. Jak w pracowałam w hospicjum, to pielęgniarki często mówiły na niego "cudo-krem".
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 14:13
-
Meldujemy się po wizycie
wszystko w porządku mój dzidziuś jest cały i zdrowy i prawdopodobnie ma siusiaka!!!!
Hmmm od samego początku miałam przeczucia na dziewczynkę ale i tak jestem przeszczesliwa ze mogłam znów zobaczyć moje maleństwospało sobie smacznie na badaniu a jak poczuło ze jest obserwowane to wywinelo mamusi kopniaczka w pęcherz...juz wiem czemu tak często chodzę siku
Powodzenia dla wizytujacych dzisiajMalink_a, Bluberry, Magic, Puella, paulinabrzeska, Karolcia88, Nejcik, KotMisia, Rika, nadulek, gosia86, Ewelcia, Agusia246, AGA 30, kika79, dorota1987, gosiunia, czarna panda, madziorek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
PIGULSKA wrote:Meldujemy się po wizycie
wszystko w porządku mój dzidziuś jest cały i zdrowy i prawdopodobnie ma siusiaka!!!!
Hmmm od samego początku miałam przeczucia na dziewczynkę ale i tak jestem przeszczesliwa ze mogłam znów zobaczyć moje maleństwospało sobie smacznie na badaniu a jak poczuło ze jest obserwowane to wywinelo mamusi kopniaczka w pęcherz...juz wiem czemu tak często chodzę siku
Powodzenia dla wizytujacych dzisiajSuper sięczyta takie fajne wieści :*
PIGULSKA lubi tę wiadomość