X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech sporo tego
    I przeraża mnie teraz ból porodowy
    Mi nie chcieli uznać książeczki dawcy krwi bo mam na panieńskie nazwisko
    O szkołę rodzenia chcę się dowiedzieć w szpitalu gdzie będę rodzić
    Wesołamama slczny pokoik

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 13:22

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:20

• Malink_a Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie rozpisałyście. Masakra.

Dziewczyny Wy juz tu o wkładkach laktacyjnych?? Wariatki :)
    Ja póki co kupiła jedynie jeden komplet skarpetek w Primarku dla Dzidziusia :)
    Co do większości potrzebnych rzeczy bede miała od Bratowej. I dla chłopca i dla dziewczynki. Trzeba oczywiście w swieta poprzeglądać i zabrać. :)
    Łóżeczko i inne gadżety tez by mi dała, ale wtedy to juz tirem byśmy musieli wracać do NL :)

Co do spania, ja prawie codziennie zaliczam 12 godzin. Zawsze byłam śpiochem, sen sprawia mi przyjemńosc wiec póki mogę korzystam :) ale fakt, najlepiej mi sie śpi jak Maz pójdzie do pracy ;) ojj złe z Nas kobiety ;)

Magic lubi tę wiadomość

16udyx8d2hk0fycf.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry u mnie nie uznali tej książeczki ale dostałam skierowanie i mam zrobioną grupę
    Jeśli nic się nie zmieni z łożyskiem to niestety cesarka, więcej sie dowiem w styczniu czy coś się zmieniło

Dziewczyny czy któraś z was ma miesniaki?
    Ja mam jednego lekarz wymacał go w maju przed zabiegiem i teraz potwierdziło się na usg genetycznym. Czytałam za w ciąży nic z tym sie nie robi
    Moja siostra miała 15 lat leczyła to tabletkami niestety w zeszłym roku skończyło się operacja usunięcia macicy

No to widzę że nie jestem taka osamotniona z tym spaniem że wygodniej mi samej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 13:33

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Hej nie miałam rano czasu się odezwać nawet tyle roboty w pracy.
    Ja dziś półprzytomna chodzę, spać mi się chcę bardzo. Zasnęłam wczoraj o 21:30 przespałam całą noc a rano nie mogłam wstać bo było mi mało.
    Trochę mnie rwało z rana ale po śniadaniu przeszło. Z moim durnym lękiem budzę się już kolejny dzień ale jest on tak mocny, że aż czuje taki ucisk w klatce piersiowej. ;/
    No i na koniec o 15 dentysta - Magic łączę się w bólu ;/

Dodatkowo wczoraj zapowiedzieli mi się goście na weekend z dwuletnim dzieckiem, kurcze tyle roboty przede mną a nie mam nic siły...

Ofe kochana jak dla mnie wizyta u dentysty to sama przyjemność :) a teraz wizyta dopiero w styczniu :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane listę rzeczy dla dziecka mają czasami mamy w pamiętnikach :) wiadomo trzeba wziąć pod uwagę porę roku kiedy urodzi się dziecko :) ja w czasie świąt usiądę i zrobie taką listę i powoli będę kompletować :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://supermamablog.blox.pl/2012/05/Wyprawka-lista-potrzebnych-rzeczy.html
    Dla wszystkich majacych watpliwosci lub zawroty glowy przy organizowaniu rzeczy dla malucha :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • MiM Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    Poza oczywistymi typu łóżeczko,pościel, wózek, przewijak, itp.

RZECZY KOSMETYCZNE/MEDYCZNE/PIELĘGNACYJNE

-Pampersy
    -Chusteczki wilgotne
    -Linomag/Sudocrem
    -Gaziki jałowe do pępka
    -Octanisept do pielegnacji pępka
    -Płyn do kąpieli Oillan
    -Sól fizjologiczna w ampułkach po 5ml (do oczu)
    -Witaminy D+K

-Termometr elektroniczny (u nas Termometr elektroniczny PRT1000 (Braun)- mogę polecić, bo ma rzetelne pomiary, szybko mierzy, tani i niezawodny), mam też taki do czoła i ucha ONE BABY, ale za każdym razem pokazuje mi inny wynik, wiec przestalam go uzywać
    -Nose Frida
    -cążki do pazurków
    -Nebulizator (u nas w użyciu cały czas, przy najmniejszym przeziębienie ratuje nas z opresji).
    -Laktator (u nas Medela Swing)
    -steryzlizatora i podgrzewacza nie kupowałam, nie czułam takiej potrzeby

-butelki (miałam kilkanaście różnych i sprawdziła się tylko jedna DR BROWNS)
    -smoczka moje dziecko nie tolerowało, więc nie używałam

Jakbym mogła dodać do tej listy do pupy położna odradzała mi sudocrem jeżeli nie ma odpażeń. Ja używałam kremu z ziaji do pupy. Płyn do kąpieli niekoniecznie Olian - można kąpać w Ziajce tańsza i wydajniesza. A różnicy nie zauważyłam.
    Witaminki lepiej żeby pediatra zapisał wtedy o wiele taniej wychodzi. Termoment elektroniczny do czoła - SUPER!!!! Polecam każdemu!! Nebulizator jak dziecko nie choruję zbędna sprawa.
    A butelki to polecam szklane z Canpolu (nie zachodzą jak plastiki)- świetne (moja używała przez cały czas 2 butelek.
    Ja znowu jestem bardzo zadowolona z podgrzewacza. Do sterylizowania służył mi garnek na ziemniaki ;)
    A i jeszcze kilka tetrowych pieluch się przyda:)

Smoczki to z Nuka polecam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 14:02

PIGULSKA lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • MiM Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak naprawdę dziewczęta (i każda mama już to potwierdzi) że połowy z zakupionych rzeczy się nie korzysta! Więc zawsze w razie potrzeby dokupić. Ale z wyprawką sprawdza się zasada im mniej tym lepiej :D

03.02.2014
  • Magic Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.frani.pl/artykul/wyprawka-dla-noworodka-lista-najbardziej-potrzebnych-rzeczy

A oczywiscie szczegoly to wiadomo :)

a kochane powiedzcie te ktore juz maja dzieci. Jakie pieluszki i do jakiego momentu sa te rozmiary? :) bo ja bym chciala chomikowac je znacznie wczesniej z tego wzgledu ze one drogo wychodza a wiadomo na poczatku to nie bedziemy latac jak opetani po sklepach i szukac pieluch :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • MiM Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy jakie duże dziecko będzie jak sie urodzi :) Moja była malutka to używaliśmy new bornów z Happy ( w sumie może ze dwie paczki) potem przez kilka miesięcy "3", a potem długo, długo "4"

03.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:20

• Puella Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    Jakbym mogła dodać do tej listy do pupy położna odradzała mi sudocrem jeżeli nie ma odpażeń. Ja używałam kremu z ziaji do pupy. Płyn do kąpieli niekoniecznie Olian - można kąpać w Ziajce tańsza i wydajniesza. A różnicy nie zauważyłam.
    Witaminki lepiej żeby pediatra zapisał wtedy o wiele taniej wychodzi. Termoment elektroniczny do czoła - SUPER!!!! Polecam każdemu!! Nebulizator jak dziecko nie choruję zbędna sprawa.
    A butelki to polecam szklane z Canpolu (nie zachodzą jak plastiki)- świetne (moja używała przez cały czas 2 butelek.
    Ja znowu jestem bardzo zadowolona z podgrzewacza. Do sterylizowania służył mi garnek na ziemniaki ;)
    A i jeszcze kilka tetrowych pieluch się przyda:)

Smoczki to z Nuka polecam :)

Mim....a które dziecko nie choruje? :p wcześniej, czy później każde. Moim zdaniem nebulizator jest bardzo przydatny, synek kilkukrotnie dzięki niemu uniknął antybiotyków. Ja używałam go już od 2 m-ca życia, pediatra w szpitalu nam zaleciła. Dlatego warto wziąć jego zakup pod uwagę. Zwłaszcza jak jakieś promocje się zdarzają.

jeżeli chodzi o sudocrem, ja zawsze mam go w domu. Na odparzenia nie spotkałam nic skuteczniejszego. Jak w pracowałam w hospicjum, to pielęgniarki często mówiły na niego "cudo-krem".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 14:13

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się po wizycie :) wszystko w porządku mój dzidziuś jest cały i zdrowy i prawdopodobnie ma siusiaka!!!! :D

Hmmm od samego początku miałam przeczucia na dziewczynkę ale i tak jestem przeszczesliwa ze mogłam znów zobaczyć moje maleństwo :) spało sobie smacznie na badaniu a jak poczuło ze jest obserwowane to wywinelo mamusi kopniaczka w pęcherz...juz wiem czemu tak często chodzę siku ;)

Powodzenia dla wizytujacych dzisiaj :)

Malink_a, Bluberry, Magic, Puella, paulinabrzeska, Karolcia88, Nejcik, KotMisia, Rika, nadulek, gosia86, Ewelcia, Agusia246, AGA 30, kika79, dorota1987, gosiunia, czarna panda, madziorek lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:21

• Malink_a Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyczytałam, ze dzidzia juz słyszy i słucham Mozarta :) podobno muzyka klasyczna wskazana :) a ja bardzo lubię wiec przyjemne z pożytecznym :)

16udyx8d2hk0fycf.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA ja sie bardzo ciesze ze u Was wszystko dobrze :) MiM dzieki za odpowiedz :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malink_a slyszy ale tylko jako drgania :) slyszy dopiero po 23 tc :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Meldujemy się po wizycie :) wszystko w porządku mój dzidziuś jest cały i zdrowy i prawdopodobnie ma siusiaka!!!! :D

Hmmm od samego początku miałam przeczucia na dziewczynkę ale i tak jestem przeszczesliwa ze mogłam znów zobaczyć moje maleństwo :) spało sobie smacznie na badaniu a jak poczuło ze jest obserwowane to wywinelo mamusi kopniaczka w pęcherz...juz wiem czemu tak często chodzę siku ;)

Powodzenia dla wizytujacych dzisiaj :)
    Ale super, gratulacje serdeczne i uściski!!! ;-) Super sięczyta takie fajne wieści :*

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy Wy tex macie taki stres przed wizytą? Ja to aż jesc nie mogę i ręce mi się poca :( przed ciążą to fakt żadna atrakcja ale dziś to brzuch i glowa boli :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ