X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Madziorek jak zdecydujesz się jechać Np do Wrocławia to polecam Ci tego u którego ja robię koszt 170 zl i może akurat umówisz się na 8.01 i spotkamy sie pod gabinetem :)
    KotMisia to dawno już nie widziałaś
    A to zobaczę co mi tu powiedzą i wtedy zdecyduje ;)
    Coś mi niedobrze wiec ide sie położyć. Dobranoc

201505111762.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trafiłam teraz na ciekawą stronkę:
    www.gdzierodzic.info

Własnie skończyłam czytać o szpitalach w swoim miescie... Jak będziecie czytać to zauważcie jak różna jest ilość cc w szpitalach , wogóle ciekawe informacje.

gosia86, PIGULSKA, gosiunia, nojaniewiem lubią tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i my się meldujemy po wizycie, dzisiaj na jakimś gorszym sprzęcie było bo w innym gabinecie niestety przyjmował.
    Maluch rośnie, lekarz chciał podglądnąc na 3d czy ma coś między nóżkami, ale wstydniś odwrócił się dupką i tyle wiadomo ;) potem powiedział, że jeszcze nic nie dynda, ale że jeszcze może urosnąć więc żeby się nie nastawiać,że dziewuszka ;)
    na to ast ponad normę kazał brać jakieś tam tabletki i powtórzyć badanie na kolejną wizytę. Mówił,że jeszcze się nie martwimy, chyba, że jeszcze podskoczy to wtedy będziemy myśleć co dalej.
    Oczywiście zapomniałam zapytać o basen, o okuliste i o coś tam jeszcze ;)

PIGULSKA, kika79, gosiunia, gosiunia lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj już coś czułam w brzuchu, ale ciągle mam wrażenie, że za wysoko lub za bardzo na lewo :/ Już sama nie wiem. Wcześniej było wyraźniej. Albo sobie wkręcam :P A połówkowe mamy 23 grudnia, będzie prezencik na wigilię, zwłaszcza, że dziadkowie fundują 3D :D Belly twierdzi, że jestem już w 5 miesiącu, ale według moich obliczeń to dopiero pojutrze...

PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 13:14

PIGULSKA, gosiunia, beti97, KotMisia lubią tę wiadomość

• Nejcik Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej z samego rana, my nie śpimy od 6, mężuś mnie obudził jak wychodził do pracy i spanie się skończyło, zaraz trzeba coś zjeść dobrego, bo maluch się domaga jeść :D

My też ostatnio widzieliśmy maluszka 14 listopada, a następna wizyta 15 grudnia, tęsknimy już baaardzo za tym widokiem, ale musimy wytrzymać... :)

Dziewczyny, ja teraz tylko cały czas szukam fajnego fotografa do studyjnej sesji brzuszkowej, czy Wy też szukacie? :D Ja jestem zachwycona niektórymi klimatycznymi zdjęciami i pewnie się skusimy na taką super pamiątkę! <3

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Magda_16maj Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałam tylko powiedzieć że na 9 idę do gina prywatnie...
    jeśli potwierdzi moją twardą macicę to wracam na mazury ;/
    może tam lekarz coś zdziała...

Bosz jak ja się boję.... !!

trzymajcie kciuki !!

zrz6p07w2xteuk93.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik tez o tym myślałam, ale nie wiem co z tego wyjdzie. Juz mam problem jak patrzę w lustro a bede znacznie większa :P no chyba ze wlasnie mam ten najgorszy okres przejściowy gdzie mnie wiecej a ciążowo średnio wygladam

201505111762.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda powodzenia !!

201505111762.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 08:25

dorota1987, Rika, PIGULSKA lubią tę wiadomość

• Nejcik Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek, my myślimy o marcu, wtedy brzucho będzie już porządny pewnie, ja póki co nie tyję, ale za to buzia cała w wypryskach.. Nie wiem, czy to ustąpi chyba dopiero po ciąży, bo teraz non stop coś nowego wyskakuje. Ale co tam, brzucho się liczy i pamiątka! A Ty na pewno byś miała piękne zdjęcia!! ;-)

gosiunia lubi tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu buzie mam całkiem ładna wyprysków nie ma, czasem jakis wyskoczy. W sumie zaryzykowałbym stwierdzenie, że teraz jest lepiej jak przed ciaza. A z waga niby +2,5 ale szczupła nie byłam a od kilku dni mam wrażenie, że brzuch jest ciagle wzdety. Wczoraj w sklepie też miałam wrażenie, że brzuch mi odstaje bardziej bo wczesniej tez odstawał :P

201505111762.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że farmaceutka się tak zachowała. Pewnie aż chce się być w tej ciąży:) Oby trafiało się jak najwięcej wyrozumiałych osób.

Mi by wystarczyło, żeby rodzina była bardziej wyrozumiała, a konkretnie teściowa. Chyba 2 tygodnie temu posprzątałam całe mieszkanie (chociaż zazwyczaj mąż się już tym zajmuje - ale go nie było), potem poszłam wyrzucić śmieci i przy okazji wzięłam kilka kawałków drewna do kominka i zostałam zatrzymana przez teściową na drugim schodzie jak wchodziłam na piętro. Dyszałam jak lokomotywa, a ona gadała coś o niczym ważnym (ani razu nie zapytała jak się czuję, czy mi w czymś pomóc, ani nie zaprosi do siebie na dół na herbatke, tylko zatrzymuje jak jestem na schodach). Nie wiedziałam czy olać ją, czy postawić jej te drzewo na umytych już schodach, żeby obsypało ziemią i korą.

Nie wiem, może niektórzy myślą, że kobieta traci formę i trzeba się nad nią zlitować jak już jest w 8 czy 9 miesiącu.

dqprj44jymj31xvy.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 08:25

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) ja jeszcze leżę w łóżku ale leń ze mnie...w sumie poszłam późno spać bo ciekawy film leciał :)
    Ja też myślałam o takiej sesji brzuszkowej a potem z maluszkiem, żeby zrobić u jednego fotografa myślę że to świetna pamiątka :D
    Magda zaciskam mocno kciuki wszystko będzie dobrze :)
    Dorota a Tobie współczuję teściowej :/ aż czasem nie mogę uwierzyć, że najbliżsi w naszym otoczeniu potrafią być tak nieczuli :(

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prędzej poproszę o pomoc moją mamą, która może przyjechać w każdej chwili, bo nie pracuje. Przynajmniej nie będzie mi głupio, że proszę ją o pomoc, bo ona i mój tata, to się bardzo cieszą, że są dziadkami i wszystko dla mnie zrobią.
    Sesja brzuszkowa to fajny pomysł, pewnie skorzystam, koleżanka fotografka chętnie się zajmie, ale ja bym nie chciała w studiu, tylko zimą to też ciężko gdzieś odkryć brzuch :/

dqprj44jymj31xvy.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia gratuluję pozytywnych wieści :) wolelibyscie żeby maluszkowi coś urosło między nóżkami czy nie? ;)

Karolcia88 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuśki :) Ja dzisiaj zaspałam mężem i obudziliśmy się o 7:30 a wtedy zaczynam pracę :P tel się rozładował i budzik nie zadzwonił.
    Ale wyspałam się przynajmniej.

Gosiu zdecydowanie mnie przebijasz :) ale akurat brzuszka większego ci zazdroszczę ;) Ja z racji wysokiego wzrostu mam długi tułów i dużo miejsca, już nie wspominając o szerokich biodrach ;P Ale gin powiedział, ze macica ładnie rośnie więc się nie przejmuje :)

A co do sesji to tez mi się marzy mieć taką pamiątkę ale jeszcze czas na szukanie fotografa. ;)

Magda trzymam kciuki , będzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 09:24

gosia86 lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    Gosia jak ja ci zazdroszczę że mieszkasz na zadupiu. Niestety ja mieszkam w mieście - fakt że na obrzeżach Katowic, do najbliższego lasu mam 1,5km. Ogólnie Katowice są bardzo zalesione więc nie jest tak źle.
    Ale mam za to obok siebie 3 żabki, 2 nocne, 2 biedronki, lidla (troszkę dalej), Netto, i Simply Market a do tego 3 szpitale w tym jeden dziecięcy itp...
    Ooo, pozdrawiam z Zabrza :)

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Ja mam 15 grudnia :) w ogole fajnie jest miec wizyty co 3 tygodnie. Bo tydzien po wizycie jestem spokojna a potem tylko 2 sie czeka do nastepnej a to szybko leci :) wlasnie teraz tak mam, wizyta byla w poniedzialek i do konca tygodnia luzik :)

to dokładnie jak u mnie tydzień spokoju a później odliczanie do następnej wizyty ;) mąż się ze mnie śmieje a ja to bym pod choinkę w tym roku chciała karnet na usg ;)

a u nas dziś wizyta :) prosimy o kciuki,oczywiście nerwy już się załączyły ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 09:43

madziorek, Karolcia88, KotMisia, Matik2012 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ