Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nejcik ja też myślałam zresztą byłam już nawet zapytać o taką brzuszkową sesję
chciała bym tak w lutym lub marcu żeby był piękny ,duży brzuszek
Magda_16maj powodzenia i czekamy na wieści.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 09:51
https://www.maluchy.pl/li-72656.png
https://www.maluchy.pl/li-72658.png
https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
ANIOŁEK 21.06.13 [*] -
A u nas znowu cisza. To moje dziecko dziwne jest. 2 dni dyskoteka, 2 dni ciszy i tak w kółko. Zjadłam żelki i mdli mnie teraz. My się wizytujemy już za 6 dni
juź się nie mogę doczekać. Moja teściowa na szczęście daleko więc nie muszę się nią denerwować.
-
JEST DOBRZE
!!
macica taka jak powinna być wody w normie, szyjka 4 cm, co prawda macica tylko 1cm od szyjki ale jest ok.
normalnie odetchnęłam z ulgą
no i CHŁOP(Aleks
)
Nejcik, gosia86, katalina, madziorek, gosiunia, Magic, KotMisia, Wonderwall, AGA 30, PIGULSKA, nojaniewiem, Bluberry, Malink_a, kika79, dorota1987, Matik2012 lubią tę wiadomość
-
gosiunia wrote:Nejcik ja też myślałam zresztą byłam już nawet zapytać o taką brzuszkową sesję
chciała bym tak w lutym lub marcu żeby był piękny ,duży brzuszek
My też planujemy początkiem marca, ja już teraz mam spory okrągły brzucho, więc wtedy to pewnie już będzie niezła piłka
Też się już dowiadywałam u kilku fotografów, bo wbrew pozorom o naprawdę dobrego fotografa jest ciężko, ja mam bzika na tym punkcie, żeby było oryginalnie i z klasą, także teraz szukam i będę rezerwować jakiś marcowy terminA później będzie sesja dla maluszka
gosiunia lubi tę wiadomość
-
PIGULSKA wrote:Karolcia gratuluję pozytywnych wieści
wolelibyscie żeby maluszkowi coś urosło między nóżkami czy nie?
PIGULSKA lubi tę wiadomość
-
Witam się w 18 tygodniu i 5 miesiącu:)
Dziecko bardzo aktywne, zwłaszcza jak leżę i chcę usnąć, wtedy ma najwięcej energii do kopania.
Cały czas martwię się nisko ułożonym łożyskiem, ale cóż nic nie mogę zrobić tylko czekać do kolejnej wizyty i może już coś się podniesie, chociaż do 25 tygodnia może się wszystko zmienić bo łożysko wędruje. Oby u mnie tak było.AGA 30, madziorek lubią tę wiadomość
Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
Magda_16maj wrote:JEST DOBRZE
!!
macica taka jak powinna być wody w normie, szyjka 4 cm, co prawda macica tylko 1cm od szyjki ale jest ok.
normalnie odetchnęłam z ulgą
no i CHŁOP(Aleks
)
wpadłam na chwilę aby MAGDO NAKŁONIC CIĘ JAK I INNE DZIEWCZYNY DO CZYTANIA MĄDRYCH RZECZYzacytuje Wam coś co przeczytałam w swojej aplikacji "moja ciąża"
"Począwszy od 18-20 tygodnia macica zaczyna się "stawiać"? twardnieć i napinać się. Za tym określeniem kryją się tzw. fale Alvareza lub skurcze Braxtona Hicksa. Mięsień macicy napina się od czasu do czasu, lecz nie prowadzi to do rozwierania szyjki. Skurcze te nie są bolesne. Stawianie macicy się to naturalna gimnastyka macicy przygotowująca ją do porodu"
Przestraszyłaś mnie, bo ja u siebie też to zaobserwowałam i sama się przestraszyłam, że to coś złego. Jednak jak sie okazuje nie koniecznie. Dobrze, że się okazało, że to pomyłka lekarza. Uważam, że póki nie ma niepokojących objawów, jak plamienie, krwawienie i plus skurcze to nie ma co się obawiać
Uciekam tymczasem i zycze powodzenia na wizytach! :*KotMisia, Magda_16maj, gosiunia, Matik2012 lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
gosia86 wrote:Monika trzymam mocno kciuki za nasze łożyska :* jedziemy na tym samym wózku
Magda cieszę się że z macicą już ok
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:)
Beti moje dziecko pukneło mnie dwa razy raz w sobotę i raz we wtorek a teraz też cisza wiec czekam na więcej
Wczoraj się dowiedziała, że moja koleżanka miała łożysko przodujące i jej lekarz tego nie zauważył i w 34 tygodniu zabrała ją karetka z domu bo dostała krwotoku, mówiła, że cały czas tylko słyszała "szybko, trzeba ratować dziewczynę". Nie wiedząc o tym łożysku nie prowadziła oszczędnego trybu życia i mogła umrzeć przez niedopatrzenie lekarza.Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
nick nieaktualnyDzień doberek
Widzę ze od rana dobre wieści
Co do łożyska to mi wczoraj lekarz coś mówił że mam tylnie przy dnie macicy tak jakoś go zrozumiałam ale nie wyptywałam więcej jak powiedziął że jest ok to nie ma co drażyć tematu bo się człowiek potem tylko bardziej stresuje i wyczytuje potem w necie głupoty
Więc trzymam się słów lekarza że wszystko ok i tego się trzymam
Po wczorajszej wizycie chyba dopiero dotarło do mnie że ja w ciaży jestem -
Aga do mnie co wizytę dociera a potem w miarę upływu czasu zapominam o tym. Trochę szybciej się męczę i trochę sapię czasami
Jak kupiłam ten zestaw body to jakoś tak poczułam się w ciąży. Teraz one są schowane i tak czasem z mężem je wyciągamy i oglądamy
a chyba na serio poczuję jak już zacznie mnie kopać i brzuch urośnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 11:41
-
nick nieaktualnymadziorek wrote:Aga do mnie co wizytę dociera a potem w miarę upływu czasu zapominam o tym. Trochę szybciej się męczę i trochę sapię czasami
Jak kupiłam ten zestaw body to jakoś tak poczułam się w ciąży. Teraz one są schowane i tak czasem z mężem je wyciągamy i oglądamy
a chyba na serio poczuję jak już zacznie mnie kopać i brzuch urośnie
No ja też czekam na te kopniaki juz
Moja następna wizyta 15 grudnia więc jeszcze 18 dni hi hi
Szkoda ze połówkowe po nowym roku będe miała dopieroNo ale doczekamy się wszsytkiego
madziorek lubi tę wiadomość
-
AGA 30 wrote:No ja też czekam na te kopniaki juz
Moja następna wizyta 15 grudnia więc jeszcze 18 dni hi hi
Szkoda ze połówkowe po nowym roku będe miała dopieroNo ale doczekamy się wszsytkiego
Haha Aga idziemy tak samo. Wizyta 15 grudnia a połówkowe w 21 tygodniu mówiła żeby robićciekawe czy równo urodzimy
AGA 30 lubi tę wiadomość
-
Ja mam wizytę 23 grudnia o 18:10. Lekarz powiedział, że będzie robił prezenty i będzie przebrany za gwiazdora i to wcale nie są żarty. To oby prezentami były dobre wieści.
Mój lekarz jest taki, że ostrzega przed najgorszymi konsekwencjami i dlatego trochę postraszył, ale jeszcze 7 tygodni na zmiany, więc coś czuję, że już na nastepnej wizycie okaże się wszystko ok.Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r.