X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Beti, jak lekarz jutro powie mi, że mogę się ruszyć z domu bez obaw, to może wyskoczymy na 2,3 dni przed rozpoczęciem 3 trymestru.

dqprj44jymj31xvy.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie zimą w ciąży to góry średnio :( bez brzuszka ciężko chodzić po śniegu a co dopiero jak ciągle pod albo z górki. To chyba lepiej odwiedzić jakieś miasto :) albo nad morze :) Zależy gdzie bliżej. W tej kksiążce co tu na forum była podrzucona jest napisane że najwięcej kobiet w ciąży ginie w wypadkach. Także ja odpuszczam wszystkie trasy.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tak pomyślałam o Krynicy, bo mam tam niewiele ponad 3 godziny drogi i nie zamierzam chodzić po górach. W tym miasteczku jest wiele deptaków, pijalni wód mineralnych i można też kolejką gondolową wyjechać na Jaworzynę Krynicką i jest jeszcze wiele innych atrakcji. Można wybrać np. ośrodek gdzie są groty solne, a w ciąży jod jak najbardziej wskazany:)

kika79 lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorota1987 wrote:
    No ja tak pomyślałam o Krynicy, bo mam tam niewiele ponad 3 godziny drogi i nie zamierzam chodzić po górach. W tym miasteczku jest wiele deptaków, pijalni wód mineralnych i można też kolejką gondolową wyjechać na Jaworzynę Krynicką i jest jeszcze wiele innych atrakcji. Można wybrać np. ośrodek gdzie są groty solne, a w ciąży jod jak najbardziej wskazany:)

ooo to może tam się na wakacje wybierzemy :) Bo Młoda chce już na wczasy jechać a z małym bym sie bała jechać nad morze.

dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:35

kika79, gosiunia lubią tę wiadomość

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szklarska Poręba brzmi nieźle, ale myśmy byli w zeszłym roku w Karpaczu i bym chętnie obrała zupełnie obcy kierunek. A Krynica jak dla dzieci tych większych może być super, zwłaszcza latem, bo tam są tez różne tory saneczkowe i inne tympodobne atrakcje.

dqprj44jymj31xvy.png
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota ja bym pojechała chociaz dla zmiany klimatu i chwilowego otoczenia by odciąć się na chwilę od codziennych problemów.Nikt nie mówi że masz wejśc na jakis szczyt ale w górskich miasteczkach tez jest wiele płskich terenów do spacerków i atrakcji (tak jak pisałaś).
    Dla mnie wyjscie do sklepu to ogromny wyczyn(jak bym na rysy wchodziła:),) siadają mi nogi i biodra(mam wrażenie że się rozsypuje idąc) a wchodzac do mnie po schodach na 4 piętro robię postuj co półpiętro bo niedaje rady wszystko pzez mój kręgosłup:( ale cóż lekarz powiedział najgorsza będzie ciąża i donoszenie jej aniżeli poród

Właśnie zbieram się do sklepu:( dziś na obiad mielone,ziemniaczki i ogorek konserwowy już mi ślinka cieknie tylko trzeba jeszcze ze sklepu wszystko przynieśc i zrobić :)
    a potem jeść! mniam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 12:35

dorota1987 lubi tę wiadomość

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bratowa mnie teraz rozwaliła :) Pochwaliłam się że kupiłam sobie elektryczną myjkę do okien i że Szanowny umył mi okna. A ona na to że Szanowny ma do niej przyjść umyć jej okna na święta tą myjką :) Bo ona sie stara o dzidziusia i nie może skakać po oknach Tupet to ona ma :) Oczywiście że ją wyśmiałam i powiedział żeby ruszyła swoją dupę i ćwiczenia fizyczne sprzyjają zajściu w ciąże a że przy jej nadwadze jest to nawet wskazane :) Rozłączyła się... OHHH jak mi przykro :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 12:35

kika79, madziorek, Bluberry, gosia86, Magic, dorota1987, nojaniewiem, czarna panda, Agusia246, Jagódkaaa, PIGULSKA, Karolcia88, katalina, gosiunia lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM rządzisz !!!! hahaha :P

201505111762.png
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mim jak dla mnie to i tak jesteś nazbyt delikatna,jak bym jej powiedziała to juz by sie w życiu nie odezwała do mnie :)
    Biedactwo no !!!! Przepraszam!!! Mim ponioslo mnie jak to przeczytałam wrrr:(

ja mam do umycia 5 okien i ruszam z myciem w sobotę bo mam nadzieję że córcia mi pomoże

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM hehe dobre to było :D

atdc8iikup31msj2.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas okna pomyte w sobotę były ;) mąż się spisał na medal :) mi pozostało prasowanie firan

201505111762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

gosiunia lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 06:58

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM super! Ja tydzień po zajściu w ciążę miałam gości. W tym 7 letnie blizniaczki. I podlaczylam im xBoxa. Oczywiście u nas w domu królują gry sportowe. Jak goście pojechali to taki mieliśmy maraton siatkówki, nart i skoków że w poniedziałek ciężko mi bylo usiąść za kierownicą od zakwasow :) Ruch to zdrowie!
    Bluberry też chyba pomyśle o odstawieniu soli :) a co do wagi to waze się tylko u lekarki więc nic nie wiem.
    Zaczął rosnąć mi brzuch i tak ciągnie mnie prawy bok że aż niemożliwe.
    I mam nowy mini przepis na deser na zaparcia. Kiwi i jogurt kiwi :) pycha

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• madziorek Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry a masz wypiekacz do chleba czy w piekarniku? czy ze swojego przepisu pieczesz czy z tych mieszanek ( nie wiem czy tam jest sól czy nie :))

201505111762.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Melduję się po wizycie. Oczywiście w nocy nie mogłam spać ze stresu. W każdym razie wszystko wygląda dobrze. Wyniki badań prawidłowe. Powiedziała, że szyjka twarda i długa (ale nie powiedziała jaka dokładnie długość). Udało się też podejrzeć płeć, chociaż Pluszak nie chciał za bardzo współpracować. Nie będę oryginalna jak napiszę, że Pluszak ma jajka i siusiaka ;) No i mamy problem z imieniem, ale taki problem to nie problem, wymyśli się. Gorzej, że chyba jednak gdzieś podświadomie liczyłam na córkę. Moja gin skwitowała, że w takim razie na jednym się nie skończy ;) Problem w tym, że mój mąż ma dwóch braci i jego tata też ma dwóch braci z czego każdy po trzech synów. A moja gin na to:" To co z nimi nie tak? W ogóle nie produkują plemników z chromosomem X?". Hehe, widocznie coś jest na rzeczy.

Zaraz Was nadrobię, bo widzę, że trochę stron przybyło. Padam z głodu, bo oczywiście u gin poślizg godzinny, a ja jakoś dziś jedzeniowo się na to nie przygotowałam :/

MiM, nojaniewiem, kika79, gosia86, czarna panda, PIGULSKA, Bluberry lubią tę wiadomość

o148i09k1ixi8pfq.png
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:30

kika79 lubi tę wiadomość

‹‹ 539 540 541 542 543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ