WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Magic Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piekłam :)

Ja wczoraj na wyprzedaży kupiłam zestaw do pięlęgnacji noworodka :D w Super Pharm za 27 zł 5 szt akcesoriów :D a były dwie szt ostatnie to wzięłam a co! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 13:52

czarna panda lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 16:37

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu ja piekę schab ze śliwką wg przepisu Kuronia jest banalnie prosty a smaczny i nie jest suchy, czasem robię tez w rękawie
    Ważne jest aby najpierw przypiec go w wysokiej temperaturze żeby się pory pozamykały i nie wyciekły soki

Bluberry lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 16:37

• Magic Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepiej suszone :) akurat w tym roku moja mama nacierała mieso oliwą, przyprawami (sól, pieprz, zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra, czosnek z praski). Jeden dzien odstawaisz aby przeszedł przyprawami. Na drugi dzień do brytfanki wrzucasz schab i pieczesz wg instrukcji swojego pierkanika :) ja wg niego upiekłam, ale ja mam elektryczny i wrzuciłam z termoobiegiem pierw na 25 min na 250*, potem na 100-120min na 180* i po połowie usatwinego czasu, obróciłam go, żeby nie był suchy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 14:17

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • MiM Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja sie cieszę że jutro już po świątecznym tygodniu :)
    Moje dziecie wraca do przedszkola :)

03.02.2014
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moczę śliwki w wódce
    Przekroić schab na pół aby powstał jeden płat mięsa
    Marynata: 1 łyżka majeranku, 1 łyżka octu białego winnego, 3 łyżki oleju, 3-4 ząbków czosnku. Wszystko razem wymieszać i natrzeć mięso z obu stron i odstawić
    Na środek nałożyć śliwki i obwiązać roladę sznurkiem
    Piec 30 minut w 240' zmniejszyć temperaturę do 180 i piec jeszcze 30 minut
    Po tym czasie posmarować mięso miodem i oliwą i piec jeszcze około 20 minut na złoty kolor

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no gosiu masz rację, bo ja piekłam dość duuuże te schaby :) ja chyba kiedyś zrobię taki malutki schab na obiad do tego jakiś sosik i kasza gryczana:) aaaj już głodna jestem :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja schab zawsze robie w rekawie. Doprawiam wszystkim co mam pod reka wkladam do rekawa i to sie dusi w sosie wlasnym.
    Wyszlo nawet za pierwszym razem ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem tez robię w rękawie do kanapek dla męża

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Pimafucin bo jak na moje oko to ewidentnie infekcja grzybicza. Miałam 3 globulki w domu ale wzięłam jeszcze z apteki i zrobię kurację maksymalną 6 dniową. Ja jestem farmaceutką więc jak czegoś potrzebuję to biorę a później donoszę receptę. Do tego zewnętrznie używam clotrimazolum i tym też smaruje B. swojego siuraka bo jak na moje oko to on mnie zaraża tylko że u facetów przeważnie nie ujawniają się objawy. Po kuracji lactovaginal i mam zamiar zastosować celibat aż do porodu. Dziecko ważniejsze a ja już za dużo bujam się z tymi infekcjami. Dopiero co przestałam brać Macmiror dosłownie 2-3 dni i wszystko wróciło ze zdwojoną siłą. Muszę uważać na słodkie napoje i słodycze bo one nasilają infekcje. Są dobrą pożywką dla tych wszystkich świństw. Bez rp. jak coś się dzieje proponuję tantum rosa plus jakiś probiotyk dopochwowy. Ja się podmywam jeszcze rumiankiem z szałwią. Można też podmyć się maślanką przynosi ulgę. Taki naturalny probiotyk.
    Dziś zaczynam nowe wit z vitaminera z dha kuracja 30 dniowa za 35 zł. Czuję że przytyłam zwłaszcza na buzi, ale najważniejsze że Wiki kopie i rośnie. Później jakoś wrócę do formy. Muszę upolować ze 2 większe podkoszulki bo te z przed ciąży są za małe i widać mi brzuch.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 11:59

czarna panda lubi tę wiadomość

• beti97 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika spróbuj brać coś z rutozydem na uszczelnienie naczyń np rutinoscorbin. Może nie zlikwiduje całkowicie krwotoków ale powinien zmniejszyć.

Rika lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:

Ja wczoraj na wyprzedaży kupiłam zestaw do pięlęgnacji noworodka :D w Super Pharm za 27 zł 5 szt akcesoriów :D a były dwie szt ostatnie to wzięłam a co! :)

Magic co to za akcesoria? masz jakiegoś linka , jutro się wybiorę do Super Pharm może jeszcze będzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 15:40

dxom6iye3mh7f98x.png
  • marlencia Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie sprawdzam na stronie Super Pharm i nie moge znależć żadnych akcesoriów. magic poprosimy o linka

dziewczyny dobrze, że to forum sobie czytam, bo o niektórych sprawach nie mam pojęci jak np. dostałam teraz skierowanie na tą krzywą cukrową i lekarz mi nic więcej nie powiedział a tu się dowiaduje, że musze sobie kupić glukozę w aptece i to jeszcze jakąś konkretną dawkę. Doczytałam ze to badanie robi się miedzy 24-28 tyg.czyli musze jeszcze troche poczekac. dziewczyny drogir jest to badanie, ile płaciłyście? nie śmiejcie się ze mnie dziewczyny, ale naprawde nie miałam pojecia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 16:38

8599rjjgs46ucla6.png
    Moja Fasolka [*] 19.02.2014 7 tc (5tc)
  • Puella Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlencia wrote:
    właśnie sprawdzam na stronie Super Pharm i nie moge znależć żadnych akcesoriów. magic poprosimy o linka

dziewczyny dobrze, że to forum sobie czytam, bo o niektórych sprawach nie mam pojęci jak np. dostałam teraz skierowanie na tą krzywą cukrową i lekarz mi nic więcej nie powiedział a tu się dowiaduje, że musze sobie kupić glukozę w aptece i to jeszcze jakąś konkretną dawkę. Doczytałam ze to badanie robi się miedzy 24-28 tyg.czyli musze jeszcze troche poczekac. dziewczyny drogir jest to badanie, ile płaciłyście? nie śmiejcie się ze mnie dziewczyny, ale naprawde nie miałam pojecia

U mnie płaci się 8 zl za pobranie krwi. Pobrania są trzy - przed badaniem, godzinę po podaniu gkukozy i dwie godziny po. Koszt - 24 zł plus swoja glukoza.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 wrote:
    Ja biorę Pimafucin bo jak na moje oko to ewidentnie infekcja grzybicza. Miałam 3 globulki w domu ale wzięłam jeszcze z apteki i zrobię kurację maksymalną 6 dniową. Ja jestem farmaceutką więc jak czegoś potrzebuję to biorę a później donoszę receptę. Do tego zewnętrznie używam clotrimazolum i tym też smaruje B. swojego siuraka bo jak na moje oko to on mnie zaraża tylko że u facetów przeważnie nie ujawniają się objawy. Po kuracji lactovaginal i mam zamiar zastosować celibat aż do porodu. Dziecko ważniejsze a ja już za dużo bujam się z tymi infekcjami. Dopiero co przestałam brać Macmiror dosłownie 2-3 dni i wszystko wróciło ze zdwojoną siłą. Muszę uważać na słodkie napoje i słodycze bo one nasilają infekcje. Są dobrą pożywką dla tych wszystkich świństw. Bez rp. jak coś się dzieje proponuję tantum rosa plus jakiś probiotyk dopochwowy. Ja się podmywam jeszcze rumiankiem z szałwią. Można też podmyć się maślanką przynosi ulgę. Taki naturalny probiotyk.
    Dziś zaczynam nowe wit z vitaminera z dha kuracja 30 dniowa za 35 zł. Czuję że przytyłam zwłaszcza na buzi, ale najważniejsze że Wiki kopie i rośnie. Później jakoś wrócę do formy. Muszę upolować ze 2 większe podkoszulki bo te z przed ciąży są za małe i widać mi brzuch.

U mnie też często były infekcje, a w pierwszej ciąży non stop. Brałam Pimafucin globulki plus krem. Po infekcji gin zalecił mi co 4 tygodnie aplikować sobie globulki InVag (7 kapsułek). I na razie (tfuuuu, tfuuuuu) infekcje ustapiły.

3i49df9htr170int.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puella nawet jak masz skierowanie to płacisz za pobranie? a jak chodzisz prywatnie to za analizę próbki nic nie płacisz?

Z jaką dawką glukozy robiłyście badanie? 50 czy 75?

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • MiM Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szanowny naprawił nawilżacz powietrza i teraz łazi po domu, wkurzony i wszystko naprawia. Oczywiście z okrzykiem na ustach że kto do tego doprowadził ;)
    Jezu jak dobrze że on idzie jutro do pracy :)

A ja siedzę cicho i sie śmieje :)

03.02.2014
  • Puella Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    puella nawet jak masz skierowanie to płacisz za pobranie? a jak chodzisz prywatnie to za analizę próbki nic nie płacisz?

Z jaką dawką glukozy robiłyście badanie? 50 czy 75?

Ja chodzę tylko prywatnie, więc płacę (u mnie koszt analizy to właśnie te 8 zł od pobrania, także za całą glukozę tylko 24 zł). Na pewno jak ma się skierowanie, to się nic nie płaci.

Ja brałam glukozę 75.

3i49df9htr170int.png
‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ