Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja piekłam
Ja wczoraj na wyprzedaży kupiłam zestaw do pięlęgnacji noworodkaw Super Pharm za 27 zł 5 szt akcesoriów
a były dwie szt ostatnie to wzięłam a co!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 13:52
czarna panda lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualny
-
Blu ja piekę schab ze śliwką wg przepisu Kuronia jest banalnie prosty a smaczny i nie jest suchy, czasem robię tez w rękawie
Ważne jest aby najpierw przypiec go w wysokiej temperaturze żeby się pory pozamykały i nie wyciekły soki
Bluberry lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
najlepiej suszone
akurat w tym roku moja mama nacierała mieso oliwą, przyprawami (sól, pieprz, zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra, czosnek z praski). Jeden dzien odstawaisz aby przeszedł przyprawami. Na drugi dzień do brytfanki wrzucasz schab i pieczesz wg instrukcji swojego pierkanika
ja wg niego upiekłam, ale ja mam elektryczny i wrzuciłam z termoobiegiem pierw na 25 min na 250*, potem na 100-120min na 180* i po połowie usatwinego czasu, obróciłam go, żeby nie był suchy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 14:17
Bluberry lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Ja moczę śliwki w wódce
Przekroić schab na pół aby powstał jeden płat mięsa
Marynata: 1 łyżka majeranku, 1 łyżka octu białego winnego, 3 łyżki oleju, 3-4 ząbków czosnku. Wszystko razem wymieszać i natrzeć mięso z obu stron i odstawić
Na środek nałożyć śliwki i obwiązać roladę sznurkiem
Piec 30 minut w 240' zmniejszyć temperaturę do 180 i piec jeszcze 30 minut
Po tym czasie posmarować mięso miodem i oliwą i piec jeszcze około 20 minut na złoty kolorBluberry lubi tę wiadomość
-
Ja biorę Pimafucin bo jak na moje oko to ewidentnie infekcja grzybicza. Miałam 3 globulki w domu ale wzięłam jeszcze z apteki i zrobię kurację maksymalną 6 dniową. Ja jestem farmaceutką więc jak czegoś potrzebuję to biorę a później donoszę receptę. Do tego zewnętrznie używam clotrimazolum i tym też smaruje B. swojego siuraka bo jak na moje oko to on mnie zaraża tylko że u facetów przeważnie nie ujawniają się objawy. Po kuracji lactovaginal i mam zamiar zastosować celibat aż do porodu. Dziecko ważniejsze a ja już za dużo bujam się z tymi infekcjami. Dopiero co przestałam brać Macmiror dosłownie 2-3 dni i wszystko wróciło ze zdwojoną siłą. Muszę uważać na słodkie napoje i słodycze bo one nasilają infekcje. Są dobrą pożywką dla tych wszystkich świństw. Bez rp. jak coś się dzieje proponuję tantum rosa plus jakiś probiotyk dopochwowy. Ja się podmywam jeszcze rumiankiem z szałwią. Można też podmyć się maślanką przynosi ulgę. Taki naturalny probiotyk.
Dziś zaczynam nowe wit z vitaminera z dha kuracja 30 dniowa za 35 zł. Czuję że przytyłam zwłaszcza na buzi, ale najważniejsze że Wiki kopie i rośnie. Później jakoś wrócę do formy. Muszę upolować ze 2 większe podkoszulki bo te z przed ciąży są za małe i widać mi brzuch. -
nick nieaktualny
-
Magic wrote:
Ja wczoraj na wyprzedaży kupiłam zestaw do pięlęgnacji noworodkaw Super Pharm za 27 zł 5 szt akcesoriów
a były dwie szt ostatnie to wzięłam a co!
Magic co to za akcesoria? masz jakiegoś linka , jutro się wybiorę do Super Pharm może jeszcze będzieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 15:40
-
właśnie sprawdzam na stronie Super Pharm i nie moge znależć żadnych akcesoriów. magic poprosimy o linka
dziewczyny dobrze, że to forum sobie czytam, bo o niektórych sprawach nie mam pojęci jak np. dostałam teraz skierowanie na tą krzywą cukrową i lekarz mi nic więcej nie powiedział a tu się dowiaduje, że musze sobie kupić glukozę w aptece i to jeszcze jakąś konkretną dawkę. Doczytałam ze to badanie robi się miedzy 24-28 tyg.czyli musze jeszcze troche poczekac. dziewczyny drogir jest to badanie, ile płaciłyście? nie śmiejcie się ze mnie dziewczyny, ale naprawde nie miałam pojeciaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 16:38
-
marlencia wrote:właśnie sprawdzam na stronie Super Pharm i nie moge znależć żadnych akcesoriów. magic poprosimy o linka
dziewczyny dobrze, że to forum sobie czytam, bo o niektórych sprawach nie mam pojęci jak np. dostałam teraz skierowanie na tą krzywą cukrową i lekarz mi nic więcej nie powiedział a tu się dowiaduje, że musze sobie kupić glukozę w aptece i to jeszcze jakąś konkretną dawkę. Doczytałam ze to badanie robi się miedzy 24-28 tyg.czyli musze jeszcze troche poczekac. dziewczyny drogir jest to badanie, ile płaciłyście? nie śmiejcie się ze mnie dziewczyny, ale naprawde nie miałam pojecia
U mnie płaci się 8 zl za pobranie krwi. Pobrania są trzy - przed badaniem, godzinę po podaniu gkukozy i dwie godziny po. Koszt - 24 zł plus swoja glukoza. -
beti97 wrote:Ja biorę Pimafucin bo jak na moje oko to ewidentnie infekcja grzybicza. Miałam 3 globulki w domu ale wzięłam jeszcze z apteki i zrobię kurację maksymalną 6 dniową. Ja jestem farmaceutką więc jak czegoś potrzebuję to biorę a później donoszę receptę. Do tego zewnętrznie używam clotrimazolum i tym też smaruje B. swojego siuraka bo jak na moje oko to on mnie zaraża tylko że u facetów przeważnie nie ujawniają się objawy. Po kuracji lactovaginal i mam zamiar zastosować celibat aż do porodu. Dziecko ważniejsze a ja już za dużo bujam się z tymi infekcjami. Dopiero co przestałam brać Macmiror dosłownie 2-3 dni i wszystko wróciło ze zdwojoną siłą. Muszę uważać na słodkie napoje i słodycze bo one nasilają infekcje. Są dobrą pożywką dla tych wszystkich świństw. Bez rp. jak coś się dzieje proponuję tantum rosa plus jakiś probiotyk dopochwowy. Ja się podmywam jeszcze rumiankiem z szałwią. Można też podmyć się maślanką przynosi ulgę. Taki naturalny probiotyk.
Dziś zaczynam nowe wit z vitaminera z dha kuracja 30 dniowa za 35 zł. Czuję że przytyłam zwłaszcza na buzi, ale najważniejsze że Wiki kopie i rośnie. Później jakoś wrócę do formy. Muszę upolować ze 2 większe podkoszulki bo te z przed ciąży są za małe i widać mi brzuch.
U mnie też często były infekcje, a w pierwszej ciąży non stop. Brałam Pimafucin globulki plus krem. Po infekcji gin zalecił mi co 4 tygodnie aplikować sobie globulki InVag (7 kapsułek). I na razie (tfuuuu, tfuuuuu) infekcje ustapiły. -
Karolcia88 wrote:puella nawet jak masz skierowanie to płacisz za pobranie? a jak chodzisz prywatnie to za analizę próbki nic nie płacisz?
Z jaką dawką glukozy robiłyście badanie? 50 czy 75?
Ja chodzę tylko prywatnie, więc płacę (u mnie koszt analizy to właśnie te 8 zł od pobrania, także za całą glukozę tylko 24 zł). Na pewno jak ma się skierowanie, to się nic nie płaci.
Ja brałam glukozę 75.