WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojaniewiem wrote:
    Ofe, laktator był mi potrzebny jak miałam nawał pokarmu w pierwszym tygodniu i dziecko nie nadążało z piciem . albo jak chciałam gdzieś wyjść, to odciągnęłam mleko i babcia dawała z butli .

czyli warto kupić. a miałaś ręczny czy elektryczny?

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota dużo teraz pij żeby się nie odwodnić. Jak dolegliwości już ustały to bym nie jechała na ip

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest już coraz lepiej i zaczął wracać głód, więc zaczynam od moich świątecznych ciasteczek cynamonowo-imbirowych i popijam wodą. Myślę, że to nie wirus, a jakaś zmiana żywienia przez te 3 dni.

dqprj44jymj31xvy.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    czyli warto kupić. a miałaś ręczny czy elektryczny?

początkowo kupiłam ręczny, ale to była męczarnia i na drugi dzień wysłałąm męża po elektryczny. i od razu lepiej :)))
    także ja polecam elektryczny.

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • marlencia Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja odważyłam się stanąć na wagę i jest chyba niestety ale +7,5kg. Pierwszy raz w zyciu mam zgagę okropne uczucie. dziewczyny co można kupić w aptece na zgagę?

co do imienia to ja tez uważam, że ma nam się podobać a nie innym- święta jest prawda że o gustach się nie dyskutuje! Moja babcia jak usłyszała, że u nas ma być Nadia to powiedziała, że nigdy takiego imienia nie słyszała i że niedługo to bedą dawac na imię kyrie elejson - co kolwiek miało by to znaczyć he

Anioł, alma lubią tę wiadomość

8599rjjgs46ucla6.png
    Moja Fasolka [*] 19.02.2014 7 tc (5tc)
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na zgage rennie z tego co pamietam :)

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • maribel Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi Majóweczki, czy witaminy mogą być powodem złego samopoczucia i nudności? Zażywam od II trymestru Prenatal Classic. W Wigilię zapomniałam wziąć i pierwszy raz nie czułam się źle, nie miałam żadnych mdłości. Myślicie, że te tabletki mogą powodować kiepskie samopoczucie? Może odstawię je na kilka dni i zobaczę jak organizm zareaguje.
    Bierzecie jakieś suplementy w czasie ciąży?

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O laktatorach słyszałam, że lepiej się wstrzymać z zakupem jakiegoś droższego do momennu kiedy przekonamy się, że jest nam bardzo potrzebny. Bo może się zdarzyć, że nie będzie potrzebny wcale.

Oczywiście, że dziecko i życie same zweryfikują wszelkie plany :) Ale ja sobie wypraszam, żeby mi ktoś mówił, czy moje plany są dobre czy nie, bo ja też uważam, że każdy ma prawo do własnego zdania i wychowywania dziecka jak mu się podoba o ile to tego dziecka nie krzywdzi.

Narazie wydaje mi się, że karmienie piersią jest super na pierwsze miesiące właśnie, ale na dłuższą metę upierdliwe i nie ma się co zmuszać. Może się okazać, że będę zachwycona i nie będę chciała odstawić małej. Ale jak mi się nie będzie podobać, to choćbym miała hektolitry mleka, jeśli nie będzie to konieczne nie będę karmić długo.

3i4920mm0jlmd1e9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 11:59

nadulek lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabel myślę że mogą mieć jakiś wpływ
    Dziewczyny pisały o tym w pierwszym trymestrze
    Ja też biorę prenatal clasic ale nic mi po nim nie jest

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na przykład zastanawiam się nad laktatorem pod tym względem, że jeśli odciągnę jakieś mleko to będę mogła zostawić męża czy rodziców z dzieckiem, żeby gdzieś wyjść, coś załatwić i nie martwić się, że dziecko będzie głodne. Są też różne sytuacje z piersiami, jakieś zastoje mleka czy jest go za dużo, albo uciążliwy ból brodawek, to może też lepiej posłużyć się laktatorem. Dopiero będę debiutować w roli matki, ale jakoś tak mi się wydaje.

dqprj44jymj31xvy.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorota, dobrze Ci się wydaje :)
    Rika , dawno Cię nie było ! Witaaaamyy :)

dorota1987 lubi tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka ma laktator ręczny i naprawdę jej się przydaje. Własnie wtedy kiedy ma za duzo pokarmu lub ma zostawić na chwilę męża z małą. Ja napewno kupię może na początek ręczny a jak będzie potrzeba to elektryczny.
    Ja ważyłam się dzisiaj popołudniu i waże 60 kg;) Czyli przytyłam już 6 kg od początku ciąży ale wiadomo powinnam się ważyć rano ;)
    Ja tabletek na zgagę nie biorę, jakoś zawsze pomaga mi mleko lub jogurt.
    Jeszcze ciuszków nie kupuje...bo nie mam jeszcze potwierdzonej na sto procent płci...a szkoda bo takie fajne są promocje;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 19:13

dxom6iye3mh7f98x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam Pregnaplus a teraz falvit - ogólnie zmieniam co jakis czas.

• Puella Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie laktator okazał się bardzo przydatny. Na początku pomógł mi rozkręcić laktację, później pomagał przy nawale. Ja po 3 miesiącach wróciłam do pracy, więc musiałam odciągać. Synka karmiłam do pierwszych urodzin. Przy ręcznym ręka wysiadała, ja mam Medele Swing, odkupiłam używany od koleżanki i bardzo polecam.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 11:59

• beti97 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też niedobrze, ale póki co nie wymiotuję. Nie wiem czy to przez złą świąteczną dietę :/ plus dzisiejszy mcdonald, czy nie powrót do witamin i dodatkowo żelaza. Ja po wit w 1 trymestrem źle się czułam i schudłam. Ale teraz nie mam za bardzo wyjścia bo hemoglobina mi spada. Właśnie sączę rumianek, mała dzisiaj sporo kopała :) wizyta teścia też mnie wkurzyła. Siedział przy stole i machał non stop nogami. Masakra cały stół mi latał. Chciał zaoferować się że kupi wózek w Anglii, ale to już kupuje mój tata. Późniejniej że łóżeczko. Ale ja powiedziałam że nie chcę bo ja sobie sama chcę wybrać ,a raczej facet nie ma gustu :/ powiedziałam, że może kupić ciuszki i kosmetyki. Poza tym nie wie dokładnie kiedy przyjedzie a ja łóżeczko i wózek wolę mieć wcześniej naszykowane. Nie lubię kiedy ktoś mnie uszczęśliwia na siłę. Dostaliśmy kasę na święta i kupiłam sobie dzisiaj wygodne cichobiegi zimowe w ccc. Brzuch mi już przeszkadza w przymierzaniu butów, nie wybrzydzałam. Uznałam że muszą spełniać kryterium:wygodne.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dostałam jakiejś wysypki na twarzy, wzięłam kąpiel i patrze a ja cała w czerwonych plamach jestem. W sumie po powrocie ze spaceru czułam, że twarz mnie troszkę piecze i wyszły ze 2 plamki ale zwaliłam to na mróz.
    A teraz to nie wiem czy to wina mydła, nowego płynu da kąpieli czy może jakaś ciążowa wysypka??

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe obstawiam że to wina mrozu i wysuszyło Ci skórę
    Beti byłam z siostra w ccc i fajne wyprzedaże były
    Ale wiecie odzwyczaiłam się od chodzenia z kimś po sklepach poza mężem to jednak nie dla mnie jechac z kimś i być od kogoś uzależnionym

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślę bo mocno wiatr wiał mi w twarz przez moment więc pewnie dlatego a ja mam wrażliwą cerę. Mam nadzieję, że do rana zniknie.
    A ja też nie lubię z nikim poza mężem chodzić po sklepach. Bo zamiast myśleć o sobie i zakupach to sie zastanawiam, że moze ta osoba chce iść gdzieś indziej,na inny dział, ze chodzę za wolno lub za szybko..eeee to też nie dla mnie.

Czytam sobie o karmieniu, laktacji itp. jak pomaślę, ze za chwilę będzie styczeń i tylko 4 miesiące do porodu to jestem przerażona. Nic nie mam i nic nie wiem.
    OMG trzeba się zacząć dokształcać, pomyśleć o szkole rodzenia, pomalować pokój, zrobić przemeblowanie. Kupić mnóstwo rzeczy. Oj będzie się działo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 20:31

atdc8iikup31msj2.png
‹‹ 607 608 609 610 611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ