Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nojaniewiem wrote:Ofe, laktator był mi potrzebny jak miałam nawał pokarmu w pierwszym tygodniu i dziecko nie nadążało z piciem . albo jak chciałam gdzieś wyjść, to odciągnęłam mleko i babcia dawała z butli .
czyli warto kupić. a miałaś ręczny czy elektryczny? -
ja odważyłam się stanąć na wagę i jest chyba niestety ale +7,5kg. Pierwszy raz w zyciu mam zgagę okropne uczucie. dziewczyny co można kupić w aptece na zgagę?
co do imienia to ja tez uważam, że ma nam się podobać a nie innym- święta jest prawda że o gustach się nie dyskutuje! Moja babcia jak usłyszała, że u nas ma być Nadia to powiedziała, że nigdy takiego imienia nie słyszała i że niedługo to bedą dawac na imię kyrie elejson - co kolwiek miało by to znaczyć heAnioł, alma lubią tę wiadomość
-
Powiedzcie mi Majóweczki, czy witaminy mogą być powodem złego samopoczucia i nudności? Zażywam od II trymestru Prenatal Classic. W Wigilię zapomniałam wziąć i pierwszy raz nie czułam się źle, nie miałam żadnych mdłości. Myślicie, że te tabletki mogą powodować kiepskie samopoczucie? Może odstawię je na kilka dni i zobaczę jak organizm zareaguje.
Bierzecie jakieś suplementy w czasie ciąży? -
O laktatorach słyszałam, że lepiej się wstrzymać z zakupem jakiegoś droższego do momennu kiedy przekonamy się, że jest nam bardzo potrzebny. Bo może się zdarzyć, że nie będzie potrzebny wcale.
Oczywiście, że dziecko i życie same zweryfikują wszelkie planyAle ja sobie wypraszam, żeby mi ktoś mówił, czy moje plany są dobre czy nie, bo ja też uważam, że każdy ma prawo do własnego zdania i wychowywania dziecka jak mu się podoba o ile to tego dziecka nie krzywdzi.
Narazie wydaje mi się, że karmienie piersią jest super na pierwsze miesiące właśnie, ale na dłuższą metę upierdliwe i nie ma się co zmuszać. Może się okazać, że będę zachwycona i nie będę chciała odstawić małej. Ale jak mi się nie będzie podobać, to choćbym miała hektolitry mleka, jeśli nie będzie to konieczne nie będę karmić długo.
-
nick nieaktualny
-
Ja na przykład zastanawiam się nad laktatorem pod tym względem, że jeśli odciągnę jakieś mleko to będę mogła zostawić męża czy rodziców z dzieckiem, żeby gdzieś wyjść, coś załatwić i nie martwić się, że dziecko będzie głodne. Są też różne sytuacje z piersiami, jakieś zastoje mleka czy jest go za dużo, albo uciążliwy ból brodawek, to może też lepiej posłużyć się laktatorem. Dopiero będę debiutować w roli matki, ale jakoś tak mi się wydaje.
-
Moja koleżanka ma laktator ręczny i naprawdę jej się przydaje. Własnie wtedy kiedy ma za duzo pokarmu lub ma zostawić na chwilę męża z małą. Ja napewno kupię może na początek ręczny a jak będzie potrzeba to elektryczny.
Ja ważyłam się dzisiaj popołudniu i waże 60 kg;) Czyli przytyłam już 6 kg od początku ciąży ale wiadomo powinnam się ważyć rano
Ja tabletek na zgagę nie biorę, jakoś zawsze pomaga mi mleko lub jogurt.
Jeszcze ciuszków nie kupuje...bo nie mam jeszcze potwierdzonej na sto procent płci...a szkoda bo takie fajne są promocje;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 19:13
-
nick nieaktualny
-
U mnie laktator okazał się bardzo przydatny. Na początku pomógł mi rozkręcić laktację, później pomagał przy nawale. Ja po 3 miesiącach wróciłam do pracy, więc musiałam odciągać. Synka karmiłam do pierwszych urodzin. Przy ręcznym ręka wysiadała, ja mam Medele Swing, odkupiłam używany od koleżanki i bardzo polecam.
-
nick nieaktualny
-
Mi też niedobrze, ale póki co nie wymiotuję. Nie wiem czy to przez złą świąteczną dietę
plus dzisiejszy mcdonald, czy nie powrót do witamin i dodatkowo żelaza. Ja po wit w 1 trymestrem źle się czułam i schudłam. Ale teraz nie mam za bardzo wyjścia bo hemoglobina mi spada. Właśnie sączę rumianek, mała dzisiaj sporo kopała
wizyta teścia też mnie wkurzyła. Siedział przy stole i machał non stop nogami. Masakra cały stół mi latał. Chciał zaoferować się że kupi wózek w Anglii, ale to już kupuje mój tata. Późniejniej że łóżeczko. Ale ja powiedziałam że nie chcę bo ja sobie sama chcę wybrać ,a raczej facet nie ma gustu
powiedziałam, że może kupić ciuszki i kosmetyki. Poza tym nie wie dokładnie kiedy przyjedzie a ja łóżeczko i wózek wolę mieć wcześniej naszykowane. Nie lubię kiedy ktoś mnie uszczęśliwia na siłę. Dostaliśmy kasę na święta i kupiłam sobie dzisiaj wygodne cichobiegi zimowe w ccc. Brzuch mi już przeszkadza w przymierzaniu butów, nie wybrzydzałam. Uznałam że muszą spełniać kryterium:wygodne.
-
Kurczę dostałam jakiejś wysypki na twarzy, wzięłam kąpiel i patrze a ja cała w czerwonych plamach jestem. W sumie po powrocie ze spaceru czułam, że twarz mnie troszkę piecze i wyszły ze 2 plamki ale zwaliłam to na mróz.
A teraz to nie wiem czy to wina mydła, nowego płynu da kąpieli czy może jakaś ciążowa wysypka?? -
Też tak myślę bo mocno wiatr wiał mi w twarz przez moment więc pewnie dlatego a ja mam wrażliwą cerę. Mam nadzieję, że do rana zniknie.
A ja też nie lubię z nikim poza mężem chodzić po sklepach. Bo zamiast myśleć o sobie i zakupach to sie zastanawiam, że moze ta osoba chce iść gdzieś indziej,na inny dział, ze chodzę za wolno lub za szybko..eeee to też nie dla mnie.
Czytam sobie o karmieniu, laktacji itp. jak pomaślę, ze za chwilę będzie styczeń i tylko 4 miesiące do porodu to jestem przerażona. Nic nie mam i nic nie wiem.
OMG trzeba się zacząć dokształcać, pomyśleć o szkole rodzenia, pomalować pokój, zrobić przemeblowanie. Kupić mnóstwo rzeczy. Oj będzie się działoWiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 20:31