Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ofelaine wrote:Też tak myślę bo mocno wiatr wiał mi w twarz przez moment więc pewnie dlatego a ja mam wrażliwą cerę. Mam nadzieję, że do rana zniknie.
A ja też nie lubię z nikim poza mężem chodzić po sklepach. Bo zamiast myśleć o sobie i zakupach to sie zastanawiam, że moze ta osoba chce iść gdzieś indziej,na inny dział, ze chodzę za wolno lub za szybko..eeee to też nie dla mnie.
Czytam sobie o karmieniu, laktacji itp. jak pomaślę, ze za chwilę będzie styczeń i tylko 4 miesiące do porodu to jestem przerażona. Nic nie mam i nic nie wiem.
OMG trzeba się zacząć dokształcać, pomyśleć o szkole rodzenia, pomalować pokój, zrobić przemeblowanie. Kupić mnóstwo rzeczy. Oj będzie się działo
Ofelaine mam podobnieCzasami zastanawiam się, czy dam radę to wszystko zorganizować. Po Nowym Roku zaczynam akcję remont w pokoiku dla maluszka. A w 25 tygodniu idę zapisać się do szkoły rodzenia, by macierzyństwo mniej mnie przerażało i żebym poczuła się pewniej. Cieszę się, że jestem na zwolnieniu L4 bo dzięki temu mam siły by skupić się na przygotowaniu do roli matki jak najlepiej
Teraz w zimowy czas jestem podatna na przeziębienia i szczególnie muszę na siebie uważać.
-
nick nieaktualny
-
Ale ten czas zasówa
ja niedługo ruszę za wózkiem. Pewnie w połowie stycznia. Nie chce mi się iść do szkoły rodzenia, ale wiem że powinnam bo jestem zielona jeżeli chodzi o zajmowanie się noworodkiem. W ogóle ciężko do mnie dociera fakt że trafię na porodówkę i będę musiała rodzić. Innego wyjścia nie ma. Nie potrafię sobie tego zwizualizować chociaż czuję nowe życie w sobie. Obym dała radę. Ja ccc mam 2 kroki od domu więc nie było tragedi z dojściem. Jak wybierałam to mój B. poszedł do Empiku a później wrócił. Nareszcie ustały mi dzisiejsze mdłości i zjadłam kromkę suchego chleba. Jutro delikatna zupka na obiad, zero świństw, coca coli i słodyczy.
-
maribel wrote:Powiedzcie mi Majóweczki, czy witaminy mogą być powodem złego samopoczucia i nudności? Zażywam od II trymestru Prenatal Classic. W Wigilię zapomniałam wziąć i pierwszy raz nie czułam się źle, nie miałam żadnych mdłości. Myślicie, że te tabletki mogą powodować kiepskie samopoczucie? Może odstawię je na kilka dni i zobaczę jak organizm zareaguje.
Bierzecie jakieś suplementy w czasie ciąży?
Marlencia uśmiałam się z tego Kyrie elejsonmaribel, marlencia lubią tę wiadomość
-
Już prawie 4 tyg jak nie byłam u gina
powiem Wam że trochę się martwię czy wszystko ok. Czy infekcja nie zaszkodziła Małej, czy z szyjką wszystko ok? Zastanawiam się czy te moje bóle były normalne, mam nadzieję że to tylko moje obawy. Idę spać bo za dużo myślę.
-
nick nieaktualny
-
Hej my juz pospalismy, glod nas dopada ale jeszcze nie chce mi sie wychodzic z lozka bo zimno. Moj dziubek puka mnie delikatnie od 8 rano -- Kocham to uczucie
Wracajac do wyprawki to my lozeczko dostaniemy od kuzynki meza,chcialam kupic nowe biale no ale nie bede wybrzydzac jesli chca oddac swoje. Do tego mamy od niej wanienke,kolyske goralska, bujaczek,kojec,posciel do lozeczka,szlafrok do szpitala dla mnie,ona miala go tylko raz wiec jest jak nowy.
Ja kupilam tylko jedne body i jedna pare
dzinsow. Za to moja siostra w primarku nakupila mi spioszkow,body, czapeczki, skarpetki, chyba ze 30 sztuk wszystkiego razem.
Eeee to chyba mam duzo tego,zapomnialam wlasnie ze siostra zrobila mi te zakupy i niedlugo wyale paczketak czy siak chce kupic cos sama z ubranek zeby poczuc sie jak mama
-
Alma, bardzo możliwe, że te nudności spowodowane są dużą dawką żelaza. W prenatal classic jest go aż 60 mg w tabletce, gdzie np. w tabletkach pregna plus 26 mg, a w składzie tabletek Femibion natal 2 plus 28 mg. Odstawiam prenatal classic i kupię zamiennik z mniejszą dawką żelaza. Femibion natal 1 zalecają brać do 12 tygodnia, w drugim i trzecim trymestrze zalecają Femibion natal 2. Stosujesz cały czas Femibion 1?
Beti, ja też dawno nie widziałam mojego skrzacika. Wizytę mam dopiero 5 stycznia. Musimy być cierpliwe, choć wiem, że z tym ciężko.
Ja z wyprawki mam tylko pajaca, body z krótkim i długim rękawem, 2 czapeczki i łapki niedrapki. Po Nowym Roku zacznę się już rozglądać i powoli kupować potrzebne rzeczy dla synka.
-
No ja ostatnio chyba czytam za dużo
ostatnio na styczniówkach dzidzia nie przeżyła i jakoś mi tak smutno, na ovu teź dziewczyna nie wiedziała że jej się szyjka skracała a właściwie zgładziła i w 19 tyg musiała urodzić
i ja się tak przez to wszystko wkręcał tym bardziej że ostatnio mało się oszczędzałam , dźwigałam. Walczę nadal z tą swoją dowcipną infekcją, a wiadomo że to też może spowodować przedwczesny poród. No i jeszcze mamy przeprowadzkę na dniach
-
Tak, ja biorę Femobion 1, bo jak porownasz skład, to w 2 dodano właśnie żelazo, kwasy omega 3 i magnez (dawki pozostałych Wit.są takie same), a ja biorę oddzielnie omega 3 omegamed z alg, bo ten z ryb mi się często odbija. Dodatkowo biorę Wit D i magnez (asmag), więc nie potrzeba mi tych witamin jeszcze w suplementach, bo dawki będą za duże. A tak w ogóle, to nieważne w którym trymestrze jestes, ta 1 i 2 to tylko taki chwyt marketingowy, najlepiej porównywać skład, bo nieraz dużo się przeplaca, a do suplementow od 12 tyg najczęściej głównie dodaje się tę kwasy dha i niewiele więcej. Aha- i jeszcze jedno - ja unikam w suplementach wit A, bo ją łatwo moŻna przedawkowac, dlatego też biorę 1, gdzie jej nie ma.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 10:07
-
Beti97 a co bierzesz na infekcje?
Mnie wczoraj wieczorem zaczęło swędzic a dzisiaj niedziela i zastanawiam się co zrobić tym bardziej ze jestem u rodziców (200km od mojego miejsca zamieszkania).
Nie wiem czy dzwonić dzisiaj do swojego lekarza czy czekać do jutra, czy może pójść jutro do kogoś tu na miejsca czy jest coś co mogę sama wziąć już dzisiaj?
Pozdrawiam poświątecznie wszystkie Mamusie -
Hej Mamusie, witam sie poświąteczne! Ja aż boje sie stanąć na wagę
przed świętami miałam juz na plusie ok 7 kg. Trochę Was nadrobiłam i czytam ze macie juz nawet wybrane imiona, my niestety jeszcze nie i nie możemy sie zdecydować, mój M chciałby Hubert a mi sie jakoś średnio podoba bo nie ma ładnego zdrobnienia, chyba wolałabym Kubus
Jutro usg polowkowe, nie mogę sie juz doczekać
) caluje Was wszystkie:*
-
Alma, w sprzedaży jest dostępny Femibion natal 1, Femibion natal 2 i Femibion natal 2 plus. I tylko w tym ostatnim jest żelazo. W Femibion natal 2 nie ma żelaza. Więc może to coś dla mnie. Z drugiej strony mam tak wrażliwy żołądek, że pewnie te kwasy omega z ryb też mi się będą odbijać. Mogłabyś mi podesłać linka do tych kwasów omega z alg, które zażywasz?
Beti, co do infekcji. Kilka lat temu męczyłam się z infekcjami dróg rodnych. Ginekolog wypisywał co rusz inne antybiotyki, nic nie pomagało. Zmarnowane pieniądze i czas. Okazało się, że moje problemy są związane z układem moczowym, mimo że wyniki badań moczu miałam prawidłowe. Zaczęłam jeść żurawinę, pić napar z suszonej żurawiny, pić dużo wody mineralnej i częściej opróżniać pęcherz. Problem zniknął, zero upławów i uciążliwego swędzenia. Może Tobie również pomoże. Ja dodatkowo piję na czczo wodę z cytryną. -
Maribel racja, pomyliłam 2 z 2 plus. Ja właśnie ze względu na swój mega wrażliwy żołądek mam problem z dobraniem suplementów. A co do kwasów omega 3, to zażywam Omegamed pregna, one są z alg hodowlanych , więc nie mają zanieczyszczeń metalami ciężkimi jak ryby i są lepiej przyswajalne. No i.oczywiście lżejsze dla żołądka. Jeśli chcesz je kupić to najtaniej jest w rossmanie - 60 kaps. Za 36 zł. W aptece cena jest dwukrotnie wyższa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 11:33
maribel lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rika właśnie dałaś mi do myślenia, bo zauważyłam że mi też ostatnio często leje się krew z nosa-wieczorem szczególnie. Ale jakoś to olewałam sobie bo ja biorę żelazo też biofer 1 tabletkę dziennie. Jeśli się to będzie powtarzać to zwiększe tą dawkę tak jak Ty do 2. Potym biofer dobrze się czuję.
W nowym roku mam robić badanie krwi to zobaczymy czy mi spadły wyniki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 13:39
-
nick nieaktualny