X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh Paulinqa - ja mialam miec wizyte na poczatku 22 wrzesnia potem 15 u innej ginki bo miala do wtedy urlop az skonczylo sie na Facecie 10 wrzesnia ale nie wytrzymalam i poszlam 8 wrzesnia:)) i teraz za 11 dni wiyta kolejna, i do niej juz musze wytrzymac:)

Witaj Eklerka:) - do listy wystarczy ze sie dopiszesz i wychodzac samo sie zapisuje:)

Sorki Ewelcia ze przejmuje twoje stery w instruowaniu - hehe bo to ty ta super liste stowrzylas:))

O widze Eklerka ze juz jestes na liscie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 13:01

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a gdzie nam się Emiliada podziała?

3i4920mm0jlmd1e9.png

• AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie???

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 19:13

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może, ale też miała mieć wczoraj wizytę, myślałam, że może ktoś coś wie...

3i4920mm0jlmd1e9.png

• kamixx Znajoma

Wysłany: 10 września 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorota1987 wrote:
    Wracając do tematu luteiny, to ja biorę dopochwową ok. tygodnia i pojawiło mi się straszne podrażnienie, tylko świąd i pieczenie. Już się wystraszyłam, że to jakaś infekcja, która może tylko zaszkodzić, ale mam na szczęście kontakt mailowy z moją lekarką i stwierdziła, że to wina Luteiny. Jadę dziś po receptę na Duphaston. Czy któraś z Was miała takie przykre dolegliwości po Luteinie?

P.S. Gratuluję bijących serduszek, bardzo się z Wami cieszę:)
    Taki mi podobnie luteina dopochwowa nie służy odczuwam świąd, jednak oprócz duphastonu też brać.

dorota1987 lubi tę wiadomość

eq4nxuj.png
    f2wltv73oucskca0.png
    aniołek 26.12.2012 6 tydz.
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwią mnie moje upławy nie potrafię określić koloru wydaje mi się że coraz więcej w nich różowego i nie wiem czy to może być po tych globulkach które stosuje, a wizyta dopiero we wtorek:(

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia co do tych pasków jeszcze to ja wg tej strony mam datę porodu na 11.05, ale nie przekonuje mnie to na 100% bo z racji na nieregularność cykli to nie wiem ile dni miał mieć ten ostatni.

Co do stetoskopu do mój tata ponoć słuchał nas wszystkich w czasie trwania ciąży i mojemu mężowi obiecał "wypożyczyć" na czas ciąży :P

Ogólnie to dziś nie jestem już taka bardzo senna, ale coś mnie męczy i nie potrafię tego określić.. ni to mdłości ni to zniechęcenie/zmęczenie nie wiem :/ jeść jem normalnie (jeszcze), zachcianek też specjalnych nie mam..

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Jeśłi chodzi o suwaczki to tutaj jest taki gdzie można wpisać długość cykli - wychodzi bardziej prawdopodobnie niż te które mamy :P
    http://dziecko.haczewski.pl/
    Mój na razie się zgadza więc nie zmieniam :)

dorota1987 ja też tak mam czasem po luteinie, ale to szybko mija. Zdarza się że zapiecze mnie chwilę po aplikacji luteiny i później jest spokój - też myśłałam że to infekcja ale przeszło :)
    Hm...tylko, że mnie od kilku dni piecze i to tak mocno, że tylko o tym myślę i nie umiem tego wytrzymać. Tak czy siak od dziś wracam na Duphaston.

dqprj44jymj31xvy.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    Hej piękne :*
    Dorota, ja też tak mam z tą luteiną, jutro idę do gina to mnie obejrzy konkretnie i zdam relację :)
    Agatka, kciuki za maleństwo, lepiej jedno i super silne, ciąża mnoga zawsze jest problematyczna... Chociaż wiadomo, i tak przykro...
    Beti, może być leciutko za wcześnie, ale masz z tego co pamiętam króciutkie cykle, więc wszystko się może zdarzyć, czekamy na serduszko :D
    A ja idę do dentysty i spróbuję go nie obrzygać :P
    Koniecznie zdaj jutro pełne relacje:)

dqprj44jymj31xvy.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamixx wrote:
    Taki mi podobnie luteina dopochwowa nie służy odczuwam świąd, jednak oprócz duphastonu też brać.
    A jeśli mogę spytać to ile masz brać Duphastonu, a ile Luteiny? Ja od dziś mam brać 2x2 Duphastonu i się zastanawiam czy wystarczy.

dqprj44jymj31xvy.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula, blubery gratulacje z bijących serduszek! Bardzo się cieszę <3 cudownie dziewczyny.
    Agata trzymaj się, będzie dobrze na pewno
    Beti trzymam kciuki:-*
    Dziewczyny ja miałam wczoraj armagedon. Prawie odcielam sobie opuszek palca, a że jestem zupełnie sama i zaczęło mi się słabo robić od utraty krwi, to zadzwoniłam po rodziców i jechali do mnie ponad 100 km. Na szczęście obyło się bez szycia, ale rana bardzo głęboka:-/

Ulka84 lubi tę wiadomość

relg3e5e54dwhg22.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Maria nie moge doczekac sie wizyty iale zdrowy rozsadek wygrał i dlatego zapisałam sie na 22;p zreszta tak jak Magic..;) bo wtedy już bedzie pewnosc jest albo nie.. nie chce tak jak przy tamtej ciazy przezywac tego przez 2 tyg.. jestem dobrej mysli;) a nasza przyszłośc jest gdzies zapisana i nie zmienimy tego.

Alma a co ty zrobiłas?????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 14:55

alma lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 11:40

• alma Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka chciałam sobie kanapkę zrobić i kroiłam chleb dopiero co naostrzonym nożem...

relg3e5e54dwhg22.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <b>Ewelcia<b> - nie biore nic ale rozmawiałam z ginem przez tel i powiedział ze spoko wszystko i widzimy sie dopiero w poniedziałek.

Aż z wrażenia żurek zrobiłam :) ze szcześcia.

I powiem Wam, że cuda się dzieją w tej ciąży bo w ogóle mnie do słodkiego nie ciagnie ale kwaśne rzeczy aż miło :)

Co do książek:

polecam twórczość Jodi Picoult - fanstastyczne książki
    a dla odmóżdzenia z typu paranormal romance polecam Mead Richelle - Seria o Georginie (subkubie)

• nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    picoultowej przeczytałam wszystkie z mojej biblioteki, wiec tylko czekam na nowe :D . Właśnie czytam " tu, gdzie jest serce " billie lets. No i czytam :) nie odkładam, wiec narazie ok, wydaje się ciekawa. Oczywiście jest o ciężarnej dziewczynie, jakzeby inaczej :):):)

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alma współczuje...

Rika razem ćwiczymy cierpliwość ;))

Rika lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza ? :)

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny korzystają z pięknej pogody;)) ja dopiero wróciłam ze spacerku;) uwielbiam taką jesień;)

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ