X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh Paulinqa - ja mialam miec wizyte na poczatku 22 wrzesnia potem 15 u innej ginki bo miala do wtedy urlop az skonczylo sie na Facecie 10 wrzesnia ale nie wytrzymalam i poszlam 8 wrzesnia:)) i teraz za 11 dni wiyta kolejna, i do niej juz musze wytrzymac:)

Witaj Eklerka:) - do listy wystarczy ze sie dopiszesz i wychodzac samo sie zapisuje:)

Sorki Ewelcia ze przejmuje twoje stery w instruowaniu - hehe bo to ty ta super liste stowrzylas:))

O widze Eklerka ze juz jestes na liscie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 13:01

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a gdzie nam się Emiliada podziała?

preg.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie???

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 19:13

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może, ale też miała mieć wczoraj wizytę, myślałam, że może ktoś coś wie...

preg.png
  • kamixx Znajoma

Wysłany: 10 września 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorota1987 wrote:
    Wracając do tematu luteiny, to ja biorę dopochwową ok. tygodnia i pojawiło mi się straszne podrażnienie, tylko świąd i pieczenie. Już się wystraszyłam, że to jakaś infekcja, która może tylko zaszkodzić, ale mam na szczęście kontakt mailowy z moją lekarką i stwierdziła, że to wina Luteiny. Jadę dziś po receptę na Duphaston. Czy któraś z Was miała takie przykre dolegliwości po Luteinie?

P.S. Gratuluję bijących serduszek, bardzo się z Wami cieszę:)
    Taki mi podobnie luteina dopochwowa nie służy odczuwam świąd, jednak oprócz duphastonu też brać.

dorota1987 lubi tę wiadomość

eq4nxuj.png
    f2wltv73oucskca0.png
    aniołek 26.12.2012 6 tydz.
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwią mnie moje upławy nie potrafię określić koloru wydaje mi się że coraz więcej w nich różowego i nie wiem czy to może być po tych globulkach które stosuje, a wizyta dopiero we wtorek:(

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia co do tych pasków jeszcze to ja wg tej strony mam datę porodu na 11.05, ale nie przekonuje mnie to na 100% bo z racji na nieregularność cykli to nie wiem ile dni miał mieć ten ostatni.

Co do stetoskopu do mój tata ponoć słuchał nas wszystkich w czasie trwania ciąży i mojemu mężowi obiecał "wypożyczyć" na czas ciąży :P

Ogólnie to dziś nie jestem już taka bardzo senna, ale coś mnie męczy i nie potrafię tego określić.. ni to mdłości ni to zniechęcenie/zmęczenie nie wiem :/ jeść jem normalnie (jeszcze), zachcianek też specjalnych nie mam..

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Jeśłi chodzi o suwaczki to tutaj jest taki gdzie można wpisać długość cykli - wychodzi bardziej prawdopodobnie niż te które mamy :P
    http://dziecko.haczewski.pl/
    Mój na razie się zgadza więc nie zmieniam :)

dorota1987 ja też tak mam czasem po luteinie, ale to szybko mija. Zdarza się że zapiecze mnie chwilę po aplikacji luteiny i później jest spokój - też myśłałam że to infekcja ale przeszło :)
    Hm...tylko, że mnie od kilku dni piecze i to tak mocno, że tylko o tym myślę i nie umiem tego wytrzymać. Tak czy siak od dziś wracam na Duphaston.

dqprj44jymj31xvy.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    Hej piękne :*
    Dorota, ja też tak mam z tą luteiną, jutro idę do gina to mnie obejrzy konkretnie i zdam relację :)
    Agatka, kciuki za maleństwo, lepiej jedno i super silne, ciąża mnoga zawsze jest problematyczna... Chociaż wiadomo, i tak przykro...
    Beti, może być leciutko za wcześnie, ale masz z tego co pamiętam króciutkie cykle, więc wszystko się może zdarzyć, czekamy na serduszko :D
    A ja idę do dentysty i spróbuję go nie obrzygać :P
    Koniecznie zdaj jutro pełne relacje:)

dqprj44jymj31xvy.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamixx wrote:
    Taki mi podobnie luteina dopochwowa nie służy odczuwam świąd, jednak oprócz duphastonu też brać.
    A jeśli mogę spytać to ile masz brać Duphastonu, a ile Luteiny? Ja od dziś mam brać 2x2 Duphastonu i się zastanawiam czy wystarczy.

dqprj44jymj31xvy.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula, blubery gratulacje z bijących serduszek! Bardzo się cieszę <3 cudownie dziewczyny.
    Agata trzymaj się, będzie dobrze na pewno
    Beti trzymam kciuki:-*
    Dziewczyny ja miałam wczoraj armagedon. Prawie odcielam sobie opuszek palca, a że jestem zupełnie sama i zaczęło mi się słabo robić od utraty krwi, to zadzwoniłam po rodziców i jechali do mnie ponad 100 km. Na szczęście obyło się bez szycia, ale rana bardzo głęboka:-/

Ulka84 lubi tę wiadomość

relg3e5e54dwhg22.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Maria nie moge doczekac sie wizyty iale zdrowy rozsadek wygrał i dlatego zapisałam sie na 22;p zreszta tak jak Magic..;) bo wtedy już bedzie pewnosc jest albo nie.. nie chce tak jak przy tamtej ciazy przezywac tego przez 2 tyg.. jestem dobrej mysli;) a nasza przyszłośc jest gdzies zapisana i nie zmienimy tego.

Alma a co ty zrobiłas?????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 14:55

alma lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 11:40

• alma Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka chciałam sobie kanapkę zrobić i kroiłam chleb dopiero co naostrzonym nożem...

relg3e5e54dwhg22.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <b>Ewelcia<b> - nie biore nic ale rozmawiałam z ginem przez tel i powiedział ze spoko wszystko i widzimy sie dopiero w poniedziałek.

Aż z wrażenia żurek zrobiłam :) ze szcześcia.

I powiem Wam, że cuda się dzieją w tej ciąży bo w ogóle mnie do słodkiego nie ciagnie ale kwaśne rzeczy aż miło :)

Co do książek:

polecam twórczość Jodi Picoult - fanstastyczne książki
    a dla odmóżdzenia z typu paranormal romance polecam Mead Richelle - Seria o Georginie (subkubie)

• nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    picoultowej przeczytałam wszystkie z mojej biblioteki, wiec tylko czekam na nowe :D . Właśnie czytam " tu, gdzie jest serce " billie lets. No i czytam :) nie odkładam, wiec narazie ok, wydaje się ciekawa. Oczywiście jest o ciężarnej dziewczynie, jakzeby inaczej :):):)

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alma współczuje...

Rika razem ćwiczymy cierpliwość ;))

Rika lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza ? :)

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny korzystają z pięknej pogody;)) ja dopiero wróciłam ze spacerku;) uwielbiam taką jesień;)

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ