X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do tematu luteiny, to ja biorę dopochwową ok. tygodnia i pojawiło mi się straszne podrażnienie, tylko świąd i pieczenie. Już się wystraszyłam, że to jakaś infekcja, która może tylko zaszkodzić, ale mam na szczęście kontakt mailowy z moją lekarką i stwierdziła, że to wina Luteiny. Jadę dziś po receptę na Duphaston. Czy któraś z Was miała takie przykre dolegliwości po Luteinie?

P.S. Gratuluję bijących serduszek, bardzo się z Wami cieszę:)

dqprj44jymj31xvy.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba wlasnie termin porodu zaley ile cykle trwaja :) mi wstepnie lekarz wyliczyl 5 maj ze wzgledu na to ze mam 31dniowe cykle - gdybym miala 28dniowe to ciaza moja bylaby jak na suwaczku ale ze 31 to o 3 dni mlodsza:) no ale to wstepnie bo kruszynka jest malutka jeszcze wiec za 2 tyg moze uda sie powiedziec cos dokladniej:) a dokladnie za 11 dni:)

dzis sie lepiej czuje niz wczoraj - powiem wam ze posmakowal mi zolty ser i zaczelam sie objadac bulka z zoltym serem - takiego apetytu nabralam ze az mnie zdziwilo ze nic mi nie jest ale to zmylka... teraz zaczal mnie jednak bolec zoladek i nie moge znow dalej nic przelknac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 10:12

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Jagódkaaa Ekspertka

Wysłany: 10 września 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj wieczorem nie miałam sił już zajrzeć a tu takie miłe wieści :)

Bluebery i Ula gratulacje!! ALe super :) cieszę się razem z Wami:)

Agatka, trzymaj się, będzie ok, najważniejsze, że serduszko biję, bądź dobrej myśli.

Dziewczyny a czy któraś z Was przyjmuję utrogestan? mi został po ostatniej ciąży, nie chce już kupować luteiny dopochwowej.

Ewelcia, Ulka84 lubią tę wiadomość

Czekamy na Stasia :)

f2w3dqk3v8mz5zsy.png
    Mama 3 Aniołków (*)
    maj 2010 (9tc) marzec 2013 (4tc) marzec 2014 (8tc)
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlaśnie ja tez czekam na wizytę
    moje poprzednie dwa cykle byly dlugie pi 44 dni ale byly to cykle po łyżeczkowaniu, dopiero ten byl normalny i z owacją
    no zobaczymy co wyjdzie na usg
    jednak sobie wytlumaczylam że warto zrobić je juz w przyszlym tygodniu żeby chociaz mieć pewność że ciąża jest tam gdzie powinna
    i czy wszystko jest ok
    na razie żeby jakoś przetrwać ten czas uciekam w świat książek
    tzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

katalina lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis znowu pobudka o 4 rano, pogonilo mnie w ubikacji i jeszcze musialam zagryzac skorke od chleba, bo z drugiej strony by poszlo.. jestem na granicy pojscia do lekarza, ale wizyte mam w weekend wiec jakos przetrwam te.dwa dni w robocie

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśłi chodzi o suwaczki to tutaj jest taki gdzie można wpisać długość cykli - wychodzi bardziej prawdopodobnie niż te które mamy :P
    http://dziecko.haczewski.pl/
    Mój na razie się zgadza więc nie zmieniam :)

dorota1987 ja też tak mam czasem po luteinie, ale to szybko mija. Zdarza się że zapiecze mnie chwilę po aplikacji luteiny i później jest spokój - też myśłałam że to infekcja ale przeszło :)

gosia86 lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia bardzo fajna stronka
    mój z belly zgadza się z tym ze strony ktora podalad

Ewelcia lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta ponad 9500 wzrost idealny
    progesteron 12,9

dobrze czy niedobrze? znaczy progesteron?

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł wrote:
    Beta ponad 9500 wzrost idealny
    progesteron 12,9

dobrze czy niedobrze? znaczy progesteron?
    Progesteron ciut za niski. Masz duphaston albo luteinę? Kiedy masz wizytę? Już znalazłam na liście że 28.09.

Idź jak dasz radę wcześniej chociaż po samą receptę. Pewnie progesteron jeszcze trochę wzrośnie (który to tydzień?) ale na wszelki wypadek lepiej go podnieść farmakologicznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 11:18

• AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczynki jak ja robilam progesteron w 4 tyg przy becie 78 i mialam 41 wynik to myslicie ze zrobic jeszcze raz teraz? czy skoro nie mam plamien i serduszko widzialam itd. odpuscic sobie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 11:17

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria - odpuść :) Po co? Widziałaś serduszko, progesteron masz cudowy to po co masz robić kolejne badania? Jest dobrze i tak będzie - teraz ciesz się ciążą i nie wyszukuj sobie problemów bo nie masz po co :*

• Jagódkaaa Ekspertka

Wysłany: 10 września 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia jak mogę pogrubić czcionkę? dzięki za pomoc :)

Czekamy na Stasia :)

f2w3dqk3v8mz5zsy.png
    Mama 3 Aniołków (*)
    maj 2010 (9tc) marzec 2013 (4tc) marzec 2014 (8tc)
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia
    Dziekuje za dobre slowo:))) :*

powiem ci ze wczoraj mnie pobolewalo podbrzusze bardziej niz poniedzialek a dzis cisza... ale jestem dobrej mysli - w sumie chyba lepiej jak nie boli niz boli za bardzo:) sa wlasnie dni ze malo boli a sa ze wiecej:) dzis w ogole lepiej niz wczoraj sie czuje - i czekam niecierpliwie i odliczam dni do 22wrzesnia :) jestem dobrej mysli ze serduszko nie przestanie bic i ze kruszynka podrosnie:)

Tez tak macie ze jakby byla taka mozliwosc to usg chcialybyscie codziennie albo przynjamniej co 2-3dni?? moze w przyszlosci wymysla cos takiego by mozna bylo samemu w domu podgladac czesciej swoje kruszynki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 11:25

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria. o tak, usg co 2 dni byłoby super :D

AnnaMaria89 lubi tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagódka jak chcesz pogrubić to wstawiasz b w kwadratowym nawiasie [] na początku i [/b] końcu pogrubianego teksyu, tylko bez spacji w środku :)
    przykład - kliknij cytuj moją wypowiedź to zobaczysz jak jest wpisane słowo przykład :)
    AnnaMaria niestety zbyt częste usg nie jest dobre dla maluszka bo niestety troszkę go brzydko mówiąc gotuje :/ jest mu ciepło. Miałaś tak że po samym usg bolał Cię brzuch? (chodzi o to dopochwowe usg). Czytałam gdzieś że laska kupiła sobie jakiś taki sprzęt do usg i ugotowała zarodek - nawet nie mogła się ciąża rozwinąć. Nie na darmo lekarze tylko wykonuja taki zabieg.

A ja się ostatnio zastanawiałam - myślicie że przez stetoskop byłoby słychac malca? No bo przecież jak lekarze nas osłuchują to słyszą nasze serce...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 11:32

• nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia, straszne to co piszesz z tym usg. a jeśli chodzi o stetoskop, to wiem , że niektóre dziewczyny słuchają swojego maluszka, ale chyba w bardziej zaawansowanej ciąży.

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej piękne :*
    Dorota, ja też tak mam z tą luteiną, jutro idę do gina to mnie obejrzy konkretnie i zdam relację :)
    Agatka, kciuki za maleństwo, lepiej jedno i super silne, ciąża mnoga zawsze jest problematyczna... Chociaż wiadomo, i tak przykro...
    Beti, może być leciutko za wcześnie, ale masz z tego co pamiętam króciutkie cykle, więc wszystko się może zdarzyć, czekamy na serduszko :D
    A ja idę do dentysty i spróbuję go nie obrzygać :P

dorota1987 lubi tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Malink_a Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie i ja.
    Póki co ciaza tylko wytestowana.
    Mieszkam w NL. Tutaj pierwsza wizyta w 8-10 tygodniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 11:36

Ewelcia, Magic, AnnaMaria89 lubią tę wiadomość

16udyx8d2hk0fycf.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia- slyszalam ze usg czeste nie jest wskazane...
    po usg dopochwowym nie bolal mnie brzuch... a moze pobolewal jednak juz nie wiem - pobolewal tak jak zawsze pobolewa ale nie pomyslalm z to po usg - po zaraz po usg nie bolal...

Mi chodzi o to ze fajnie by bylo jakby wymyslili cos bezpiecznego ze mozna byloby zagladac:) ale niestety - marzenia tylko i trzeba uczyc sie cierpliwosci:)

ogolnie na necie pisza ze gdzies mozliwosc uslyszenia przez stetoskop 18 tydz ale czasem wcale nie slychac.... zdarza sie ze slychac po przylozeniu ucha do brzucha ale bywa tez tak ze nawet w zaawansowanej ciazy nie slychac - takze nie ma reguly - zostalo nam usg:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 11:42

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia ja podsłuchiwałam Annę przez stetoskop. Trochę się namęczyłam ale im ciąża starsza tym lepiej słychać. Z tym, że ja zaczęłam podsłuchiwać po 20 tygodniu.

20120810580117.png

26ympwo.png
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ