Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wracając do tematu luteiny, to ja biorę dopochwową ok. tygodnia i pojawiło mi się straszne podrażnienie, tylko świąd i pieczenie. Już się wystraszyłam, że to jakaś infekcja, która może tylko zaszkodzić, ale mam na szczęście kontakt mailowy z moją lekarką i stwierdziła, że to wina Luteiny. Jadę dziś po receptę na Duphaston. Czy któraś z Was miała takie przykre dolegliwości po Luteinie?
P.S. Gratuluję bijących serduszek, bardzo się z Wami cieszę -
chyba wlasnie termin porodu zaley ile cykle trwaja mi wstepnie lekarz wyliczyl 5 maj ze wzgledu na to ze mam 31dniowe cykle - gdybym miala 28dniowe to ciaza moja bylaby jak na suwaczku ale ze 31 to o 3 dni mlodsza:) no ale to wstepnie bo kruszynka jest malutka jeszcze wiec za 2 tyg moze uda sie powiedziec cos dokladniej:) a dokladnie za 11 dni:)
dzis sie lepiej czuje niz wczoraj - powiem wam ze posmakowal mi zolty ser i zaczelam sie objadac bulka z zoltym serem - takiego apetytu nabralam ze az mnie zdziwilo ze nic mi nie jest ale to zmylka... teraz zaczal mnie jednak bolec zoladek i nie moge znow dalej nic przelknac...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 10:12
-
ja wczoraj wieczorem nie miałam sił już zajrzeć a tu takie miłe wieści
Bluebery i Ula gratulacje!! ALe super cieszę się razem z Wami:)
Agatka, trzymaj się, będzie ok, najważniejsze, że serduszko biję, bądź dobrej myśli.
Dziewczyny a czy któraś z Was przyjmuję utrogestan? mi został po ostatniej ciąży, nie chce już kupować luteiny dopochwowej.
Ewelcia, Ulka84 lubią tę wiadomość
-
No wlaśnie ja tez czekam na wizytę
moje poprzednie dwa cykle byly dlugie pi 44 dni ale byly to cykle po łyżeczkowaniu, dopiero ten byl normalny i z owacją
no zobaczymy co wyjdzie na usg
jednak sobie wytlumaczylam że warto zrobić je juz w przyszlym tygodniu żeby chociaz mieć pewność że ciąża jest tam gdzie powinna
i czy wszystko jest ok
na razie żeby jakoś przetrwać ten czas uciekam w świat książek
tzymam kciuki za dzisiejsze wizytykatalina lubi tę wiadomość
-
A ja dzis znowu pobudka o 4 rano, pogonilo mnie w ubikacji i jeszcze musialam zagryzac skorke od chleba, bo z drugiej strony by poszlo.. jestem na granicy pojscia do lekarza, ale wizyte mam w weekend wiec jakos przetrwam te.dwa dni w robocie
-
Jeśłi chodzi o suwaczki to tutaj jest taki gdzie można wpisać długość cykli - wychodzi bardziej prawdopodobnie niż te które mamy
http://dziecko.haczewski.pl/
Mój na razie się zgadza więc nie zmieniam
dorota1987 ja też tak mam czasem po luteinie, ale to szybko mija. Zdarza się że zapiecze mnie chwilę po aplikacji luteiny i później jest spokój - też myśłałam że to infekcja ale przeszłogosia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anioł wrote:Beta ponad 9500 wzrost idealny
progesteron 12,9
dobrze czy niedobrze? znaczy progesteron?
Idź jak dasz radę wcześniej chociaż po samą receptę. Pewnie progesteron jeszcze trochę wzrośnie (który to tydzień?) ale na wszelki wypadek lepiej go podnieść farmakologicznieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 11:18
-
A dziewczynki jak ja robilam progesteron w 4 tyg przy becie 78 i mialam 41 wynik to myslicie ze zrobic jeszcze raz teraz? czy skoro nie mam plamien i serduszko widzialam itd. odpuscic sobie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 11:17
-
Ewelcia
Dziekuje za dobre slowo:))) :*
powiem ci ze wczoraj mnie pobolewalo podbrzusze bardziej niz poniedzialek a dzis cisza... ale jestem dobrej mysli - w sumie chyba lepiej jak nie boli niz boli za bardzo:) sa wlasnie dni ze malo boli a sa ze wiecej:) dzis w ogole lepiej niz wczoraj sie czuje - i czekam niecierpliwie i odliczam dni do 22wrzesnia jestem dobrej mysli ze serduszko nie przestanie bic i ze kruszynka podrosnie:)
Tez tak macie ze jakby byla taka mozliwosc to usg chcialybyscie codziennie albo przynjamniej co 2-3dni?? moze w przyszlosci wymysla cos takiego by mozna bylo samemu w domu podgladac czesciej swoje kruszynki:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 11:25
-
Jagódka jak chcesz pogrubić to wstawiasz b w kwadratowym nawiasie [] na początku i [/b] końcu pogrubianego teksyu, tylko bez spacji w środku
przykład - kliknij cytuj moją wypowiedź to zobaczysz jak jest wpisane słowo przykład
AnnaMaria niestety zbyt częste usg nie jest dobre dla maluszka bo niestety troszkę go brzydko mówiąc gotuje jest mu ciepło. Miałaś tak że po samym usg bolał Cię brzuch? (chodzi o to dopochwowe usg). Czytałam gdzieś że laska kupiła sobie jakiś taki sprzęt do usg i ugotowała zarodek - nawet nie mogła się ciąża rozwinąć. Nie na darmo lekarze tylko wykonuja taki zabieg.
A ja się ostatnio zastanawiałam - myślicie że przez stetoskop byłoby słychac malca? No bo przecież jak lekarze nas osłuchują to słyszą nasze serce...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 11:32
-
Hej piękne :*
Dorota, ja też tak mam z tą luteiną, jutro idę do gina to mnie obejrzy konkretnie i zdam relację
Agatka, kciuki za maleństwo, lepiej jedno i super silne, ciąża mnoga zawsze jest problematyczna... Chociaż wiadomo, i tak przykro...
Beti, może być leciutko za wcześnie, ale masz z tego co pamiętam króciutkie cykle, więc wszystko się może zdarzyć, czekamy na serduszko
A ja idę do dentysty i spróbuję go nie obrzygaćdorota1987 lubi tę wiadomość
-
Ewelcia- slyszalam ze usg czeste nie jest wskazane...
po usg dopochwowym nie bolal mnie brzuch... a moze pobolewal jednak juz nie wiem - pobolewal tak jak zawsze pobolewa ale nie pomyslalm z to po usg - po zaraz po usg nie bolal...
Mi chodzi o to ze fajnie by bylo jakby wymyslili cos bezpiecznego ze mozna byloby zagladac:) ale niestety - marzenia tylko i trzeba uczyc sie cierpliwosci:)
ogolnie na necie pisza ze gdzies mozliwosc uslyszenia przez stetoskop 18 tydz ale czasem wcale nie slychac.... zdarza sie ze slychac po przylozeniu ucha do brzucha ale bywa tez tak ze nawet w zaawansowanej ciazy nie slychac - takze nie ma reguly - zostalo nam usg:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 11:42