Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ula u mnie termin miesiączki już minął
progesteron mam wysoki mam nadzieję że to nic groźnego a gdyby utrzymało się do jutra to spróbuję się dostać do gin jutro lub w piątek
Jagódka mnie brzuch już nie boli bolał do zeszłego tygodnia teraz to bardzo delikatnie i tylko chwilami
uważaj z tą nos-pą niby jest dozwolona ale też nie za wiele
leż dużo i odpoczywaj -
Beti, gratulacje! Zazdroszczę, że mogłaś już usłyszeć swojego Bąbelka
Jagódko, co do bólu, to mnie napiernicza przez cały dzień prawy jajnik. Bolał co miesiąc w okresie okołoowulacyjnym i o dziwo w tym cyklu, w którym pokazało dwie krechy jajniki były spokojne. Czuję takie kłucie, ciągnięcie, sama nie wiem jak to nazwać... Raz mocniej, raz słabiej, niezależnie od tego czy leżę czy chodzę. Mam nadzieję, że to nie jest jakiś zły znak...
Jajko chyba zniosę do tego poniedziałku... Ja już chcę być po usg
A co do jedzenia Rano miałam tak, że nie dałam rady zjeść nawet połowy bułki, bo nie byłam głodna, a potem w porze obiadowej sama nie wiedziałam co mam pochłonąć. Raz ciągnęło mnie na coś słodkiego, potem znowu zachciało mi się czegoś kwaśnego, aż w końcu zjadłam wielgachny talerz pomidorówki i dwie rybki z kaszą Teraz też nie jestem głodna, więc kolację zjadłam tylko symbolicznie... Za to zauważyłam, że ciągle mam ochotę na ryby... To makrela, to śledzik, to rolmops, to kotlety rybne... MasakraWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 19:34
-
Beti gratuluje
Ja co godzinę jem i też się martwię ze mi przybędzie z 30 kg. Tym bardziej ze w kolejnych ciazach podobno szybciej się tyje. No ale nie mogę się powstrzymać, jak nie zjem to mi niedobrze.Eklerka lubi tę wiadomość
-
a ja właśnie nie mam za bardzo apetytu, nie wiem czy już Wam pisałam, ale ja jestem na diecie bezglutenowej i bezmlecznej, więc sporo pokarmów które wcześniej jadłam odpadają. Objadam się głównie owocami i kiełbasą ale to bardziej dlatego, że wtedy mnie nie mdli jak coś jem
-
Eklerka dobrze się odżywiasz, bo ryby są zdrowe i jak najbardziej zalecane w ciąży, chociaż twierdzą, że ze względu na gromadzenie metali ciężkich najlepiej je jeść podobno 2-3 razy w tygodniu. Ja podobnie jak Ty mam chętkę na ryby, najbardziej na dorsza, aów również ostatnio ciągnie mnie do słodkiego.
Dziewczyny mnie też czasami boli brzuch i prawy jajnik kłuje,myślę,że na tym etapie to jest normalne.Gorzej jeśli ból jest bardzo silny, wtedy nawet nie ma co zwlekać i na pogotowieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 19:46
-
Ja dziś zaliczyłam pierwsze spotkanie z muszelką Szłam z jednego pokoju do drugiego i nagle jak mnie złapało to...
Też obawiam się dodatkowych kilogramów, tym bardziej, że już teraz ich nie brakuje. Ale pocieszam się tym, że karmiąc piersią dzieciątka wysysają wszystkie soki, a maj to miesiąc w sam raz na spacery, więc jakoś się to zrzucialma wrote:Eklerka dobrze się odżywiasz, bo ryby są zdrowe i jak najbardziej zalecane w ciąży, chociaż twierdzą, że ze względu na gromadzenie metali ciężkich najlepiej je jeść podobno 2-3 razy w tygodniu. Ja podobnie jak Ty mam chętkę na ryby, najbardziej na dorsza, aów również ostatnio ciągnie mnie do słodkiego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 19:51
alma lubi tę wiadomość
-
dorota1987 wrote:Beti - gratuluję
Dziewczyny jesteście niezastąpione, dlatego mam pytanie: w ciąży odpuścić sobie dentyste czy jak najbardziej trzeba się tam zgłosić? Nie mam jakichś bólów, ale wypadła mi plomba i został wielki krater.
-
Dorota - ja dzisiaj byłam u dentysty. Borowanie odłożyłyśmy na 2 trymestr, ale po wypadnięciu plomby idź koniecznie. Szkodliwość znieczulenia lekarka porównała do ibuprofenu i powiedziała, że to moja decyzja. Za to mój gin wcześniej mówił, że znieczulenie można.
Dziewczyny, nie wiem jak Wy to robicie, że tyle wcinacie. Ja nie jem ani nie piję, nie mogę nic przełknąć, od wszystkiego mnie mdli 2 razy bardziej. Zjadłam z rana pół talerza pomidorowej. Potem usiadłam nad talerzem z fryteczkami, surówką i kotlecikiem, poskubałam, zaczęło mi się robić na przemian zimno i gorąco i zostawiłam. Więc w sumie od 8 godzin nic nie zjadłam i wmuszam teraz w siebie picie -
Beti: gratulacje, mi wylicza póki co też 5 maja, więc mam nadzieję, że już w weekend także zobacze bijącą pikawę
a ja mam dziś ochotę na mięcho, jutro wrzucę na ruszt kartaczka - mniamagatka196 lubi tę wiadomość