Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja marze o tym kartaczu dzis na obiad, w diecie mam 3ci posilek zawsze jogurt (dietetyczka tak ustalila juz z wiedza p ciazy), ale niestety Henio jogurtow nie znosi. Niby nie bylo przytulanka z uchem, ale jest nietęgo w brzuchu
-
nick nieaktualny
-
Widzę że większość z nas ma problemy ;/ U mnie prawie pusta lodówka , bo jak chodzę po sklepie to wszystko nie takie, to śmierdzi, na niektóre rzeczy jak patrzę to na samą myśl mam pełno w ustach. Dzisiaj poszłam do Lidla i coś tam kupiłam m in oczywiście ogórki i biały serek coby pasztet zamienić na coś innego. Mamie udało wepchnąć się we mnie zalewajkę, była dobra, ale mnie mdliło. No i oczywiście była zła że nie przyniosłam zdjęcia usg wnusia/wnusi
Ogarnęłam chałupę chociaż ciężko mi teraz mimo że nie pracuję, łatwiej było jak pracowałam i jeszcze miałam energię na inne rzeczy. Teraz napar z imbiru z cytryną i żołądek jakoś funkcjonuję. Chyba nawet zrobię sobie bułkę z serkiem i ogóreczkami -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej laski, podczytuje Was nieraz. Jeśli macie problemy z mdłościami (mogłabym na ten temat napisać co najmniej 5-tomową książkę, bo sama leżałam przez to w szpitalu - nikomu nie polecam) to radzę Wam possać mentosa właśnie miętowego lub porzuć gumę. Mnie w ogóle nie pomagały doradzane przez innych migdały, wręcz przeciwnie - miałam po nich loty, że szkoda mówić.
Po takich wymiotach żołądek jest nieźle osłabiony i warto też spróbować kurację Gerberków i serków Danio (waniliowych lub białych). Są to delikatne produkty, przy czym uzupełnią cukry i poczujemy się lepiej, a zarazem nie podrażnią nam już osłabionego żołądka.
W szpitalu mówiono mi, żeby absolutnie podczas wymiotów nie jeść pieczywa. Najlepiej kaszki na wodzie, kisiel.
Osobiście miałam tak, że zauważyłam po czym mój organizm reaguje tak drastycznie i przestałam taki pokarm przyjmować - w moim przypadku jest to koperek, pietruszka, wszelakie fast foody.
Wymioty ustapiły w okolicach 14 tygodnia. Zdarza się, że jest mi 'niedobrze', ale mentos zawsze to ogarnie.
Na prawdę uważajcie żeby się nie odwodnić, bo o to nietrudno. Picie dużo, małymi łyczkami i najlepiej połóżcie się po tym na lewym boczku.
Sory, że tak Wam się wcinam.Ewelcia, dorota1987 lubią tę wiadomość