Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamy serduszko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Piękny pikający punkcik w moim 4,2mm Bąbelku Cudowne uczucie... A były momenty, gdzie byłam przekonana, że nigdy go nie doświadczę. Było widać wyraźnie, chociaż ginek mówił, że szkoda, że nie na lepszym aparacie, ale widziałam sama jak pulsuje kropeczka No i termin mi się pokrywa ponoć perfekcyjnie, wyliczył jakoś na 5.05 z usg wychodzi 6t2d.
Na wymioty dostałam receptę na czopki, jeśli będą się powtarzać. Do drugiego trymestru dotrwam na rosole i nie powinno to wpłynąć na Kruszynkę A jak będę dużo i długo wymiotować to idę do szpitala na sztuczne dokarmianie No i pięknie. Aż mi humor wrócił i wszystko mnie cieszy I mam założoną kartę ciąży i badania do zrobienia. No i w niedziele mówimy wszystkimEwelcia, Bluberry, nojaniewiem, Ulka84, alma, Magic, gosiunia, AnnaMaria89 lubią tę wiadomość
-
.A ja nie mam wielkiego apetytu ale jem regularnie i schudłam już 2,5 kg
robiłam dziś pierwsze badania, morfologia i mocz, no i wszystko idealnie w normie. A wizyte mam za tydzien. Mam nadzieje na serduszko. Moj Suwaczek chyba pokazuje dobrze termin bo ja cykle regularnie co 28 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 17:52
-
Ja też wyeliminowałam już swoje produkty na nie i niestety jest więcej na nie niż na tak Mimo że nie jestem zwolenniczką witamin w tabl to się z nimi przeprosiłam, bo Kruszynka ode mnie ma w menu ciągle to samo. Wydaje mi się że jakoś przeżyję ten I trymestr bez atrakcji szpitalnych, bo mimo że już solidnie mnie mdliło to nie wymiotowałam. Strasznie mi ulżyło jak odstawiłam duphaston. Mogę jeść w kółko to samo byle tylko mnie cały dzień nie mdliło.
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny za kciuki :*
Aga gratuluję serducha
Ja też po wizycie i niestety nie słyszałam serduszka bo gin nie miał głośników ale za to widziałam UWAGA: DWIE PIKAJĄCE KROPKI!!!!!!
Na tą chwilę jestem w ciąży bliźniaczej jednojajowej! Jestem przeszczęśliwa ale i przerażona bo nie zdawałam sobie sprawy z tego że może być taki obrót rzeczy
Pęcherzyk przez 2 tyg urósł z 10mm do 26,4mm odpowiada to 6tyg+4dni czyli ciut młodsza ciąża ale w bliźniaczej tak jest
PIERWSZY BĄBEL: 8mm i serducho zasuwa 144/min - odpowiada to 6tyg+4dni
DRUGI BĄBEL: 9mm i serducho zasuwa 144/min - odpowiada to 6tyg+6dni
Ginekolog kazał się na razie nie chwalić za dużo bliźniakami bo jeszcze może się okazać że jeden z nich się wchłonie. Czekam - kolejna wizyta 2.10Eklerka, nojaniewiem, Ulka84, alma, Rika, Magic, Emiliada, Wonderwall, AnnaMaria89 lubią tę wiadomość
-
Wspomniałyście o Centrum Materna. Czy te tabletki są wycofywane z aptek? Chciałam je dziś zamówić i ku mojemu zdziwieniu i na allegro i w aptekach internetowych wszystkie dostępne miały datę ważności do października lub listopada tego roku. W aptekach stacjonarnych tych tabletek w ogóle nie mogę dostać A szkoda, bo siostra brała i była zadowolona...
O rany Ewelcia Wielgachne gratulacje!!! Moja siostra miała właśnie taki przypadek - ciąża bliźniacza, a potem jeden maluch wchłonął drugiego Ale numer Co na to Małżonek?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 18:21
-
Agusia246 wrote:Ewelcia, pozostałyśmy niezauważone w tych wszystkich nudnościach
Gratuluję Mam nadzieję, że zostaną z Tobą oba Ale musiałaś mieć niespodziankę
Ja zaczynam mieć obawy czy ze mną wszystko ok... Poza bólem piersi i jajnika nie mam żadnych objawów... Nawet senność już odpuściła, a mdłości miałam dziś może przez 2 minuty A wizyta dopiero w poniedziałek -
Agusia, Ewelcia gratulacje No Ewelcia, to nam przynosisz podwójnie radosne wieści. Bliźnięta i to jednojajowe Cudownie, niech nasze wszystkie serduszka zdrowo rosną
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 18:32
Ewelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ojej niespodzianka niesamowita, lekarz przed usg jak mu powiedziałam że bardzo się stresuję bo nigdy nie słyszałam serducha zażartował że jeszcze dzisiaj dwa usłyszę i że nie mam co się stresować... a potem... podłącza usg i uśmiecha się mówiąc "Ha hahaa i co? Nie myliłem się" Na zdjęciach z USG słabo widać maluszki ale Wam pokaże... może dojrzycie
A mąż: "Jak to?" Niestety tylko prze telefon mogłam mu powiedzieć ale też był w szoku
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c0092047d3ca.jpg
Nie chciały się ułożyć ładnie do zdjęcia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 18:48
Jagódkaaa, nojaniewiem, katalina, KotMisia lubią tę wiadomość
-
Czytam Was dziś od rana leżąc w łóżku, ale z telefonu i nie wiem czemu nie mogę z telefonu się włączyć w dyskusje, bo moje posty się nie wysyłają, ale jak przeczytałam, że mamy 3 bijące serduszka to musiałam włączyć komputer i Wam pogratulować dziewczyny.
ale czaaad!! super! Agusia i Ewwelcia świetne wieści, no i podwójne szczęście, genialnie, bardzo się cieszę Waszymi dobrymi nowinami.
a u mnie bez zmian, strasznie powoli płynie czas z perspektywy łóżka, mam nadzieję, że krwiak się ładnie wchłania i za 2 tygodnie będę mogła zacząć działać dziś przynajmniej miło bo Mąż w miarę wcześniej pracę skończył. Jeśli chodzi o jedzenie to ja dalej nie mam apetytu, jem, żeby nie mdliło.A i przestał mnie boleć brzuch! Kropek chyba tak reaguje na nieobecność Męża:) -
Jaka tu cisza?
A jak reszta dzisiejszych wizyt? Przyszlamama? Jak u CIebie?
Ja uciekam spać - za dużo wrażeń jak na jeden dzień Dobranoc. Dzięki za wsparcie :* Trzymam kciuki za kolejne serducha: Nojaniewiem, Yasia, Maribel - powodzenianojaniewiem lubi tę wiadomość