Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy serduszko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
    Piękny pikający punkcik w moim 4,2mm Bąbelku <3 Cudowne uczucie... A były momenty, gdzie byłam przekonana, że nigdy go nie doświadczę. Było widać wyraźnie, chociaż ginek mówił, że szkoda, że nie na lepszym aparacie, ale widziałam sama jak pulsuje kropeczka :) No i termin mi się pokrywa ponoć perfekcyjnie, wyliczył jakoś na 5.05 :D z usg wychodzi 6t2d.
    Na wymioty dostałam receptę na czopki, jeśli będą się powtarzać. Do drugiego trymestru dotrwam na rosole i nie powinno to wpłynąć na Kruszynkę :) A jak będę dużo i długo wymiotować to idę do szpitala na sztuczne dokarmianie :) No i pięknie. Aż mi humor wrócił i wszystko mnie cieszy :D I mam założoną kartę ciąży i badania do zrobienia. No i w niedziele mówimy wszystkim :D

Ewelcia, nick nieaktualny, nojaniewiem, Ulka84, alma, Magic, gosiunia, AnnaMaria89 lubią tę wiadomość

age.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kisiel brzmi dobrze...

age.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .A ja nie mam wielkiego apetytu ale jem regularnie i schudłam już 2,5 kg :)
    robiłam dziś pierwsze badania, morfologia i mocz, no i wszystko idealnie w normie. A wizyte mam za tydzien. Mam nadzieje na serduszko. Moj Suwaczek chyba pokazuje dobrze termin bo ja cykle regularnie co 28 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 17:52

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wyeliminowałam już swoje produkty na nie :) i niestety jest więcej na nie niż na tak :( Mimo że nie jestem zwolenniczką witamin w tabl to się z nimi przeprosiłam, bo Kruszynka ode mnie ma w menu ciągle to samo. Wydaje mi się że jakoś przeżyję ten I trymestr bez atrakcji szpitalnych, bo mimo że już solidnie mnie mdliło to nie wymiotowałam. Strasznie mi ulżyło jak odstawiłam duphaston. Mogę jeść w kółko to samo byle tylko mnie cały dzień nie mdliło.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, ja po witaminach miałam tez loty (Prenatal, Centrum Materna i inne) i ich po prostu nie biorę, wyniki kontroluję co 3 tygodnie i nie mam żadnych niedoborów.

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za kciuki :*
    Aga gratuluję serducha :)

Ja też po wizycie i niestety nie słyszałam serduszka bo gin nie miał głośników ale za to widziałam UWAGA: DWIE PIKAJĄCE KROPKI!!!!!!
    Na tą chwilę jestem w ciąży bliźniaczej jednojajowej! Jestem przeszczęśliwa ale i przerażona bo nie zdawałam sobie sprawy z tego że może być taki obrót rzeczy :P

Pęcherzyk przez 2 tyg urósł z 10mm do 26,4mm odpowiada to 6tyg+4dni czyli ciut młodsza ciąża ale w bliźniaczej tak jest :)
    PIERWSZY BĄBEL: 8mm i serducho zasuwa 144/min - odpowiada to 6tyg+4dni
    DRUGI BĄBEL: 9mm i serducho zasuwa 144/min - odpowiada to 6tyg+6dni

Ginekolog kazał się na razie nie chwalić za dużo bliźniakami bo jeszcze może się okazać że jeden z nich się wchłonie. Czekam - kolejna wizyta 2.10

Eklerka, nojaniewiem, Ulka84, alma, nick nieaktualny, Magic, Emiliada, Wonderwall, AnnaMaria89 lubią tę wiadomość

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspomniałyście o Centrum Materna. Czy te tabletki są wycofywane z aptek? Chciałam je dziś zamówić i ku mojemu zdziwieniu i na allegro i w aptekach internetowych wszystkie dostępne miały datę ważności do października lub listopada tego roku. W aptekach stacjonarnych tych tabletek w ogóle nie mogę dostać :( A szkoda, bo siostra brała i była zadowolona...

O rany Ewelcia :) Wielgachne gratulacje!!! <3 Moja siostra miała właśnie taki przypadek - ciąża bliźniacza, a potem jeden maluch wchłonął drugiego :( Ale numer :) Co na to Małżonek? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 18:21

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia, pozostałyśmy niezauważone w tych wszystkich nudnościach :P
    Gratuluję :D Mam nadzieję, że zostaną z Tobą oba :) Ale musiałaś mieć niespodziankę :D

Eklerka, Ewelcia lubią tę wiadomość

age.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    Ewelcia, pozostałyśmy niezauważone w tych wszystkich nudnościach :P
    Gratuluję :D Mam nadzieję, że zostaną z Tobą oba :) Ale musiałaś mieć niespodziankę :D
    Agusiu świetna wiadomość!!! :) Oby rosło zdrowe i szczęśliwe :)

Ja zaczynam mieć obawy czy ze mną wszystko ok... Poza bólem piersi i jajnika nie mam żadnych objawów... Nawet senność już odpuściła, a mdłości miałam dziś może przez 2 minuty :( A wizyta dopiero w poniedziałek :(

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia super gratuluje,
    Agusia Tobie również :)

Ewelcia lubi tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • alma Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, Ewelcia gratulacje :) No Ewelcia, to nam przynosisz podwójnie radosne wieści. Bliźnięta i to jednojajowe :) Cudownie, niech nasze wszystkie serduszka zdrowo rosną <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 18:32

relg3e5e54dwhg22.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 11:40

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej niespodzianka niesamowita, lekarz przed usg jak mu powiedziałam że bardzo się stresuję bo nigdy nie słyszałam serducha zażartował że jeszcze dzisiaj dwa usłyszę i że nie mam co się stresować... a potem... podłącza usg i uśmiecha się mówiąc "Ha hahaa i co? Nie myliłem się" :) Na zdjęciach z USG słabo widać maluszki ale Wam pokaże... może dojrzycie :P

A mąż: "Jak to?" Niestety tylko prze telefon mogłam mu powiedzieć ale też był w szoku :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c0092047d3ca.jpg

Nie chciały się ułożyć ładnie do zdjęcia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 18:48

Jagódkaaa, nojaniewiem, katalina, KotMisia lubią tę wiadomość

• Karolkaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:13

• Jagódkaaa Ekspertka

Wysłany: 11 września 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was dziś od rana leżąc w łóżku, ale z telefonu i nie wiem czemu nie mogę z telefonu się włączyć w dyskusje, bo moje posty się nie wysyłają, ale jak przeczytałam, że mamy 3 bijące serduszka to musiałam włączyć komputer i Wam pogratulować dziewczyny.

ale czaaad!! super! Agusia i Ewwelcia świetne wieści, no i podwójne szczęście, genialnie, bardzo się cieszę Waszymi dobrymi nowinami.

a u mnie bez zmian, strasznie powoli płynie czas z perspektywy łóżka, mam nadzieję, że krwiak się ładnie wchłania i za 2 tygodnie będę mogła zacząć działać :) dziś przynajmniej miło bo Mąż w miarę wcześniej pracę skończył. Jeśli chodzi o jedzenie to ja dalej nie mam apetytu, jem, żeby nie mdliło.A i przestał mnie boleć brzuch! Kropek chyba tak reaguje na nieobecność Męża:)

Czekamy na Stasia :)

f2w3dqk3v8mz5zsy.png
    Mama 3 Aniołków (*)
    maj 2010 (9tc) marzec 2013 (4tc) marzec 2014 (8tc)
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia Gratulacje ;) Ewelcia również nawet podwójne;) oby zostały z wami maluszki obydwa ;)))

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia i Agusia, serdecznie gratuluję bijących serduszek, takie wiadomości bardzo poprawiają humor. Mi został jeszcze tydzień do wizyty i chyba oszaleję do tego czasu.

dqprj44jymj31xvy.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny ;-)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haloo co tak dziś cichoo?? gdzie reszta dziewczyn?;p

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka tu cisza?

A jak reszta dzisiejszych wizyt? Przyszlamama? Jak u CIebie?
    Ja uciekam spać - za dużo wrażeń jak na jeden dzień :) Dobranoc. Dzięki za wsparcie :* Trzymam kciuki za kolejne serducha: Nojaniewiem, Yasia, Maribel - powodzenia :)

nojaniewiem lubi tę wiadomość

‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ