X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy serduszko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
    Piękny pikający punkcik w moim 4,2mm Bąbelku <3 Cudowne uczucie... A były momenty, gdzie byłam przekonana, że nigdy go nie doświadczę. Było widać wyraźnie, chociaż ginek mówił, że szkoda, że nie na lepszym aparacie, ale widziałam sama jak pulsuje kropeczka :) No i termin mi się pokrywa ponoć perfekcyjnie, wyliczył jakoś na 5.05 :D z usg wychodzi 6t2d.
    Na wymioty dostałam receptę na czopki, jeśli będą się powtarzać. Do drugiego trymestru dotrwam na rosole i nie powinno to wpłynąć na Kruszynkę :) A jak będę dużo i długo wymiotować to idę do szpitala na sztuczne dokarmianie :) No i pięknie. Aż mi humor wrócił i wszystko mnie cieszy :D I mam założoną kartę ciąży i badania do zrobienia. No i w niedziele mówimy wszystkim :D

Ewelcia, Bluberry, nojaniewiem, Ulka84, alma, Magic, gosiunia, AnnaMaria89 lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kisiel brzmi dobrze...

3i4920mm0jlmd1e9.png

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .A ja nie mam wielkiego apetytu ale jem regularnie i schudłam już 2,5 kg :)
    robiłam dziś pierwsze badania, morfologia i mocz, no i wszystko idealnie w normie. A wizyte mam za tydzien. Mam nadzieje na serduszko. Moj Suwaczek chyba pokazuje dobrze termin bo ja cykle regularnie co 28 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 17:52

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wyeliminowałam już swoje produkty na nie :) i niestety jest więcej na nie niż na tak :( Mimo że nie jestem zwolenniczką witamin w tabl to się z nimi przeprosiłam, bo Kruszynka ode mnie ma w menu ciągle to samo. Wydaje mi się że jakoś przeżyję ten I trymestr bez atrakcji szpitalnych, bo mimo że już solidnie mnie mdliło to nie wymiotowałam. Strasznie mi ulżyło jak odstawiłam duphaston. Mogę jeść w kółko to samo byle tylko mnie cały dzień nie mdliło.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, ja po witaminach miałam tez loty (Prenatal, Centrum Materna i inne) i ich po prostu nie biorę, wyniki kontroluję co 3 tygodnie i nie mam żadnych niedoborów.

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za kciuki :*
    Aga gratuluję serducha :)

Ja też po wizycie i niestety nie słyszałam serduszka bo gin nie miał głośników ale za to widziałam UWAGA: DWIE PIKAJĄCE KROPKI!!!!!!
    Na tą chwilę jestem w ciąży bliźniaczej jednojajowej! Jestem przeszczęśliwa ale i przerażona bo nie zdawałam sobie sprawy z tego że może być taki obrót rzeczy :P

Pęcherzyk przez 2 tyg urósł z 10mm do 26,4mm odpowiada to 6tyg+4dni czyli ciut młodsza ciąża ale w bliźniaczej tak jest :)
    PIERWSZY BĄBEL: 8mm i serducho zasuwa 144/min - odpowiada to 6tyg+4dni
    DRUGI BĄBEL: 9mm i serducho zasuwa 144/min - odpowiada to 6tyg+6dni

Ginekolog kazał się na razie nie chwalić za dużo bliźniakami bo jeszcze może się okazać że jeden z nich się wchłonie. Czekam - kolejna wizyta 2.10

Eklerka, nojaniewiem, Ulka84, alma, Rika, Magic, Emiliada, Wonderwall, AnnaMaria89 lubią tę wiadomość

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspomniałyście o Centrum Materna. Czy te tabletki są wycofywane z aptek? Chciałam je dziś zamówić i ku mojemu zdziwieniu i na allegro i w aptekach internetowych wszystkie dostępne miały datę ważności do października lub listopada tego roku. W aptekach stacjonarnych tych tabletek w ogóle nie mogę dostać :( A szkoda, bo siostra brała i była zadowolona...

O rany Ewelcia :) Wielgachne gratulacje!!! <3 Moja siostra miała właśnie taki przypadek - ciąża bliźniacza, a potem jeden maluch wchłonął drugiego :( Ale numer :) Co na to Małżonek? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 18:21

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia, pozostałyśmy niezauważone w tych wszystkich nudnościach :P
    Gratuluję :D Mam nadzieję, że zostaną z Tobą oba :) Ale musiałaś mieć niespodziankę :D

Eklerka, Ewelcia lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    Ewelcia, pozostałyśmy niezauważone w tych wszystkich nudnościach :P
    Gratuluję :D Mam nadzieję, że zostaną z Tobą oba :) Ale musiałaś mieć niespodziankę :D
    Agusiu świetna wiadomość!!! :) Oby rosło zdrowe i szczęśliwe :)

Ja zaczynam mieć obawy czy ze mną wszystko ok... Poza bólem piersi i jajnika nie mam żadnych objawów... Nawet senność już odpuściła, a mdłości miałam dziś może przez 2 minuty :( A wizyta dopiero w poniedziałek :(

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia super gratuluje,
    Agusia Tobie również :)

Ewelcia lubi tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • alma Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, Ewelcia gratulacje :) No Ewelcia, to nam przynosisz podwójnie radosne wieści. Bliźnięta i to jednojajowe :) Cudownie, niech nasze wszystkie serduszka zdrowo rosną <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 18:32

relg3e5e54dwhg22.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 11:40

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej niespodzianka niesamowita, lekarz przed usg jak mu powiedziałam że bardzo się stresuję bo nigdy nie słyszałam serducha zażartował że jeszcze dzisiaj dwa usłyszę i że nie mam co się stresować... a potem... podłącza usg i uśmiecha się mówiąc "Ha hahaa i co? Nie myliłem się" :) Na zdjęciach z USG słabo widać maluszki ale Wam pokaże... może dojrzycie :P

A mąż: "Jak to?" Niestety tylko prze telefon mogłam mu powiedzieć ale też był w szoku :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c0092047d3ca.jpg

Nie chciały się ułożyć ładnie do zdjęcia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 18:48

Jagódkaaa, nojaniewiem, katalina, KotMisia lubią tę wiadomość

• Karolkaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:13

• Jagódkaaa Ekspertka

Wysłany: 11 września 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was dziś od rana leżąc w łóżku, ale z telefonu i nie wiem czemu nie mogę z telefonu się włączyć w dyskusje, bo moje posty się nie wysyłają, ale jak przeczytałam, że mamy 3 bijące serduszka to musiałam włączyć komputer i Wam pogratulować dziewczyny.

ale czaaad!! super! Agusia i Ewwelcia świetne wieści, no i podwójne szczęście, genialnie, bardzo się cieszę Waszymi dobrymi nowinami.

a u mnie bez zmian, strasznie powoli płynie czas z perspektywy łóżka, mam nadzieję, że krwiak się ładnie wchłania i za 2 tygodnie będę mogła zacząć działać :) dziś przynajmniej miło bo Mąż w miarę wcześniej pracę skończył. Jeśli chodzi o jedzenie to ja dalej nie mam apetytu, jem, żeby nie mdliło.A i przestał mnie boleć brzuch! Kropek chyba tak reaguje na nieobecność Męża:)

Czekamy na Stasia :)

f2w3dqk3v8mz5zsy.png
    Mama 3 Aniołków (*)
    maj 2010 (9tc) marzec 2013 (4tc) marzec 2014 (8tc)
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia Gratulacje ;) Ewelcia również nawet podwójne;) oby zostały z wami maluszki obydwa ;)))

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia i Agusia, serdecznie gratuluję bijących serduszek, takie wiadomości bardzo poprawiają humor. Mi został jeszcze tydzień do wizyty i chyba oszaleję do tego czasu.

dqprj44jymj31xvy.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny ;-)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haloo co tak dziś cichoo?? gdzie reszta dziewczyn?;p

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka tu cisza?

A jak reszta dzisiejszych wizyt? Przyszlamama? Jak u CIebie?
    Ja uciekam spać - za dużo wrażeń jak na jeden dzień :) Dobranoc. Dzięki za wsparcie :* Trzymam kciuki za kolejne serducha: Nojaniewiem, Yasia, Maribel - powodzenia :)

nojaniewiem lubi tę wiadomość

‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ