X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że tak piszecie! ;-)
    Wrzucę, wrzucę na pewno fotki jak już będzie pokoik gotowy, sama jestem ciekawa jak nam to wyjdzie i czy się uda! :) Jest jeszcze troszkęprac z przerobieniem kontaktów, ale mąż ma się tym zając na dniach.

U nas będzie szaro-biało, jak z resztą w całym mieszkaniu ;-), mebelki też białe, a dodatki miętowo-turkusowe, takie w odcieniach pomieszanej niebieskości i zieleni ;-)

Catyyy, beti97, PIGULSKA lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik też o tym myślałam albo o paskach prostych :) tylko, że u mnie wolne są akurat 2 duże ściany a na tych krótszych mam drzwi i okno

201505111762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 13:53

• madziorek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też mebelki białe, a ściany jeszcze nie wiem :P albo szare albo takie błekitne a wtedy dodatki szare a jeśli szare ściany no to dodatki takie turkusowe też. A resztę mam mieszkania w beżach i brązach, więc pokoik będzie pewnie całkiem inny :)

201505111762.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek wrote:
    Nejcik też o tym myślałam albo o paskach prostych :) tylko, że u mnie wolne są akurat 2 duże ściany a na tych krótszych mam drzwi i okno
    Madziorek u nas jest dokładnie tak samo, że właśnie ściana po prawej i po lewej jest długa a krótsze to drzwi i okno, ale że po lewej będzie stało tylko łóżeczko i ewentualnie komoda kąpielowa, to tam zrobimy zygzaki, żeby nie było tak "łyso", a reszta ścian będzie gładka, szara. ;-) Bo po prawej będzie stała szafa i komoda ;-) Myślałam o paskach, ale by optycznie jeszcze bardziej wydłużyły pokój i chyba by to kiepsko wyglądało...

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • MiM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najgorsze z tymi lekami jest to że idziesz do lekarza a on ci przepisuje syropek dla dziecka...

03.02.2014
  • Monika1357 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 wrote:
    13 stycznia kupiłam kocyk. Ja już dzisiaj pożarłam się z mamą przez jej fochy, mieszkam z nią 2 tyg a najchętniej bym się już wyprowadziła. Nawet z kuchni wyszłam bez śniadania , czekam aż sobie z niej pójdzie a później biorę nogi za pas i idę z domu. I jej obiad też mam gdzieś. Krzyczeć mi się chce.

Beti mam to samo, tylko ja mieszkam u teściowej. Jak nie pojadę do mamy na obiad (jeżdże co 2 dzień) to nie zjem, jedzenie typu chleb i coś do chleba trzymam w pokoju. Ale jeszcze 2,5 miesiąca i będę w swoim domu, więc w kwietniu to tak sobie odpuszczę jakieś zdrowe jedzenie itd, będę jadła wszystko na co mam ochotę, w końcu sobie ugotuję to co chcę. Mam dosyć jak ktoś mi wypomina wszystko, nawet jedzenie, które sobie kupię nie raz tak było. Więc jestem w ciąży, a nie mogę się najeść tak jak chcę.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik a szafę jaką będziecie mieć? Typową dziecięcą czy coś większego?

201505111762.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy szafę taką dużą na wymiar w holu, także w dziecięcym będzie szafa typowo na rzeczy Antosia, będziemy kupować pewnie większość w Ikea, jeszcze nie wiem dokładnie jaką szafę, ale jakąś prostą, klasyczną i na pewno białą. Na pewno nie za wielką. No i do kompletu komodę i łóżeczko też białe.. może jakieś półki jeszcze nad komodą, ale to dopiero zobaczę jak będzie całość wyglądała, żeby nie zagracić ;-)

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrała wczoraj wyniki glukozy, na czczo 90, po godzinie 98, a po dwóch 97, więc myślę, że jest ok.

Co do pokoju dla dziecka to my jeszcze trochę, bo na razie w kwietniu się wprowadzamy na sam dół, a pokój dziecka ma być na górze i wtedy coś postanowimy jak będzie wyglądał. Teraz to szczerze mówiąc to tylko chcę się przeprowadzić, już powiedziałam do męża, że może mi wszystko na biało pomalować i też się będę bardzo cieszyła, bo będę mogła już normalnie funkcjonować.

gosiunia lubi tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie w przedpokoju w ogóle nie mamy szafy i trochę nam ciężko się pomieścić, ale pracuję nad tym. No i trudno się zdecydować na jakąś konkretną szafę :)
    podoba nam się taka ale jest maleńka i też większość z Ikei będziemy mieć :)
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90111391/

201505111762.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja miesiąc mieszkałam z teściami jak remontowaliśmy mieszkanie i nie miałam takich przebojów jak Ty ale też mi ciężko było i uciekliśmy na swoje szybko. Nie mieliśmy nawet klamek w drzwiach :P

201505111762.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez kupuje biala komode na ciuszki malenstwa a pokoj bedzie brazowo mietowy, tzn. 3 sciany brazowe a jedna ta gdzie bedzie lozeczko i mebelki mietowa plus turkusowe zaslony i dodatki. Za tydzien maz zaczyna malowanie :)

Bylam w lumpeksie i kupilam sobie wymarzone rurki dzinsowe ciazowe, jestem przeszczesliwa bo od poczatku ciazy chodze tylko w czarnych leginsach lub spodniach i juz mi obrzydly. Dodatkowo kupilam fajna kurtke zimowa na koncowke ciazy, 2 pary spodenek dla kluski i bluzeczke.
    Ale mi sie geba cieszy :):)

beti97, Nejcik, slash, PIGULSKA lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie nie żyje mi się źle z mamą, dogadujemy się jakoś ale dzisiaj mnie wyjątkowo wkurzyła że aż cisnęłam pustym opakowaniem po herbacie przez cała kuchnię. Nie odzywam się do niej póki co bo nie mam ochoty w ogóle jestem zmęczona , nie wiem co się dzieje. Zjadłam sobie 3 pierniczki i 3 paluszki takie z płynnym nadzieniem może dodadzą mi energii. Jakoś nie umiem całkowicie odciąć się od słodkiego. Ja niestety póki co będę musiała jakoś wcisnąć łóżeczko koło naszego łóżka i tyle z mojego meblowania :( Mała jakoś dzisiaj bardzo spokojna , prawie się nie rusza.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny w ten słoneczny dzień :)

Nasze malenstwo tez dzis spokojne.
    Beti może przejdz się na spacer to troszkę się zrelaksujesz.
    My tez od miesiąca mieszkamy z moimi rodzicami, swojego M badz domu jeszcze nie mamy. I pewnie zze 2, 3 lata nam zejdzie zanim kupimy. Zatem poki co mieszkamy tutaj. Wczesniej mieszkalismy na wynajmowanym.
    Ale stwierdzilismy ze skoro ja nie chodze do pracy a Maż pracuje w delegacjach to wrocimy do rodziców zebym sama nie była w mieszkaniu.

Jak narazie jest ok, wiadomo roznica pokolen jest ale jak narazie jakos sie sogadujemy oby jak najdłuzej.

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika - ja tez pedziłabym jak najszybciej na swoje, pomimo ze dobrze mi sie mieszka z rodzicami. Ale swoje to swoje.
    Wykonczycie wszystko spokojnie i powoli.

Ofe - toś zaszalała. Ja nie mam ani jednych spodni ciazowych. Nie moge jakos trafic na włąsciwe :( A juz mi się tuniki zaczynaja nudzic. Chodze naokrągło w tych samych.
    W któym lunpeksie szalałas? we Wrocku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 12:43

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik - fajny pomysł z tą ścianą - życzę cierpliwości.

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 13:53

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash w lokalnym ciucholandzie, do wrocka mam 65 km wiec tak daleko sie nie wypuszczam.
    Dzieki zakupom mam swietny nastroj tylko cos zaczyna mnie kluc brzusio po lewej stronie w okolicach jajnika ale pewnie tak ma byc :)

atdc8iikup31msj2.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi się pomieszało że ty z samego Wrocławia jestes.
    Mnie tez czasem pobolewa i kłuje ale na chwile i potem przestaje.
    Więc pewnie tak ma byc.
    Ale mimo to czujne bądzmy.

klz98u696p33kjce.png
‹‹ 733 734 735 736 737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ