Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że tak piszecie! ;-)
    Wrzucę, wrzucę na pewno fotki jak już będzie pokoik gotowy, sama jestem ciekawa jak nam to wyjdzie i czy się uda! :) Jest jeszcze troszkęprac z przerobieniem kontaktów, ale mąż ma się tym zając na dniach.

U nas będzie szaro-biało, jak z resztą w całym mieszkaniu ;-), mebelki też białe, a dodatki miętowo-turkusowe, takie w odcieniach pomieszanej niebieskości i zieleni ;-)

Catyyy, beti97, PIGULSKA lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik też o tym myślałam albo o paskach prostych :) tylko, że u mnie wolne są akurat 2 duże ściany a na tych krótszych mam drzwi i okno

201505111762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 13:53

• madziorek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też mebelki białe, a ściany jeszcze nie wiem :P albo szare albo takie błekitne a wtedy dodatki szare a jeśli szare ściany no to dodatki takie turkusowe też. A resztę mam mieszkania w beżach i brązach, więc pokoik będzie pewnie całkiem inny :)

201505111762.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek wrote:
    Nejcik też o tym myślałam albo o paskach prostych :) tylko, że u mnie wolne są akurat 2 duże ściany a na tych krótszych mam drzwi i okno
    Madziorek u nas jest dokładnie tak samo, że właśnie ściana po prawej i po lewej jest długa a krótsze to drzwi i okno, ale że po lewej będzie stało tylko łóżeczko i ewentualnie komoda kąpielowa, to tam zrobimy zygzaki, żeby nie było tak "łyso", a reszta ścian będzie gładka, szara. ;-) Bo po prawej będzie stała szafa i komoda ;-) Myślałam o paskach, ale by optycznie jeszcze bardziej wydłużyły pokój i chyba by to kiepsko wyglądało...

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • MiM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najgorsze z tymi lekami jest to że idziesz do lekarza a on ci przepisuje syropek dla dziecka...

03.02.2014
  • Monika1357 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 wrote:
    13 stycznia kupiłam kocyk. Ja już dzisiaj pożarłam się z mamą przez jej fochy, mieszkam z nią 2 tyg a najchętniej bym się już wyprowadziła. Nawet z kuchni wyszłam bez śniadania , czekam aż sobie z niej pójdzie a później biorę nogi za pas i idę z domu. I jej obiad też mam gdzieś. Krzyczeć mi się chce.

Beti mam to samo, tylko ja mieszkam u teściowej. Jak nie pojadę do mamy na obiad (jeżdże co 2 dzień) to nie zjem, jedzenie typu chleb i coś do chleba trzymam w pokoju. Ale jeszcze 2,5 miesiąca i będę w swoim domu, więc w kwietniu to tak sobie odpuszczę jakieś zdrowe jedzenie itd, będę jadła wszystko na co mam ochotę, w końcu sobie ugotuję to co chcę. Mam dosyć jak ktoś mi wypomina wszystko, nawet jedzenie, które sobie kupię nie raz tak było. Więc jestem w ciąży, a nie mogę się najeść tak jak chcę.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik a szafę jaką będziecie mieć? Typową dziecięcą czy coś większego?

201505111762.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy szafę taką dużą na wymiar w holu, także w dziecięcym będzie szafa typowo na rzeczy Antosia, będziemy kupować pewnie większość w Ikea, jeszcze nie wiem dokładnie jaką szafę, ale jakąś prostą, klasyczną i na pewno białą. Na pewno nie za wielką. No i do kompletu komodę i łóżeczko też białe.. może jakieś półki jeszcze nad komodą, ale to dopiero zobaczę jak będzie całość wyglądała, żeby nie zagracić ;-)

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrała wczoraj wyniki glukozy, na czczo 90, po godzinie 98, a po dwóch 97, więc myślę, że jest ok.

Co do pokoju dla dziecka to my jeszcze trochę, bo na razie w kwietniu się wprowadzamy na sam dół, a pokój dziecka ma być na górze i wtedy coś postanowimy jak będzie wyglądał. Teraz to szczerze mówiąc to tylko chcę się przeprowadzić, już powiedziałam do męża, że może mi wszystko na biało pomalować i też się będę bardzo cieszyła, bo będę mogła już normalnie funkcjonować.

gosiunia lubi tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie w przedpokoju w ogóle nie mamy szafy i trochę nam ciężko się pomieścić, ale pracuję nad tym. No i trudno się zdecydować na jakąś konkretną szafę :)
    podoba nam się taka ale jest maleńka i też większość z Ikei będziemy mieć :)
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90111391/

201505111762.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja miesiąc mieszkałam z teściami jak remontowaliśmy mieszkanie i nie miałam takich przebojów jak Ty ale też mi ciężko było i uciekliśmy na swoje szybko. Nie mieliśmy nawet klamek w drzwiach :P

201505111762.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez kupuje biala komode na ciuszki malenstwa a pokoj bedzie brazowo mietowy, tzn. 3 sciany brazowe a jedna ta gdzie bedzie lozeczko i mebelki mietowa plus turkusowe zaslony i dodatki. Za tydzien maz zaczyna malowanie :)

Bylam w lumpeksie i kupilam sobie wymarzone rurki dzinsowe ciazowe, jestem przeszczesliwa bo od poczatku ciazy chodze tylko w czarnych leginsach lub spodniach i juz mi obrzydly. Dodatkowo kupilam fajna kurtke zimowa na koncowke ciazy, 2 pary spodenek dla kluski i bluzeczke.
    Ale mi sie geba cieszy :):)

beti97, Nejcik, slash, PIGULSKA lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie nie żyje mi się źle z mamą, dogadujemy się jakoś ale dzisiaj mnie wyjątkowo wkurzyła że aż cisnęłam pustym opakowaniem po herbacie przez cała kuchnię. Nie odzywam się do niej póki co bo nie mam ochoty w ogóle jestem zmęczona , nie wiem co się dzieje. Zjadłam sobie 3 pierniczki i 3 paluszki takie z płynnym nadzieniem może dodadzą mi energii. Jakoś nie umiem całkowicie odciąć się od słodkiego. Ja niestety póki co będę musiała jakoś wcisnąć łóżeczko koło naszego łóżka i tyle z mojego meblowania :( Mała jakoś dzisiaj bardzo spokojna , prawie się nie rusza.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny w ten słoneczny dzień :)

Nasze malenstwo tez dzis spokojne.
    Beti może przejdz się na spacer to troszkę się zrelaksujesz.
    My tez od miesiąca mieszkamy z moimi rodzicami, swojego M badz domu jeszcze nie mamy. I pewnie zze 2, 3 lata nam zejdzie zanim kupimy. Zatem poki co mieszkamy tutaj. Wczesniej mieszkalismy na wynajmowanym.
    Ale stwierdzilismy ze skoro ja nie chodze do pracy a Maż pracuje w delegacjach to wrocimy do rodziców zebym sama nie była w mieszkaniu.

Jak narazie jest ok, wiadomo roznica pokolen jest ale jak narazie jakos sie sogadujemy oby jak najdłuzej.

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika - ja tez pedziłabym jak najszybciej na swoje, pomimo ze dobrze mi sie mieszka z rodzicami. Ale swoje to swoje.
    Wykonczycie wszystko spokojnie i powoli.

Ofe - toś zaszalała. Ja nie mam ani jednych spodni ciazowych. Nie moge jakos trafic na włąsciwe :( A juz mi się tuniki zaczynaja nudzic. Chodze naokrągło w tych samych.
    W któym lunpeksie szalałas? we Wrocku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 12:43

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik - fajny pomysł z tą ścianą - życzę cierpliwości.

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 13:53

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash w lokalnym ciucholandzie, do wrocka mam 65 km wiec tak daleko sie nie wypuszczam.
    Dzieki zakupom mam swietny nastroj tylko cos zaczyna mnie kluc brzusio po lewej stronie w okolicach jajnika ale pewnie tak ma byc :)

atdc8iikup31msj2.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi się pomieszało że ty z samego Wrocławia jestes.
    Mnie tez czasem pobolewa i kłuje ale na chwile i potem przestaje.
    Więc pewnie tak ma byc.
    Ale mimo to czujne bądzmy.

klz98u696p33kjce.png
‹‹ 733 734 735 736 737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ