Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ofelaine i Czarna panda gratuluję Ofelaine jeśłi chodzi o chowanie się malucha to przy tak dużym pęcherzyku jest to możliwe - pomyśl ile maluch ma tam miejsca Ja na usg przy pęcherzyku 26,4 widziałam bardzo dobrze jedno , drugie natomiast było schowane gdzieś w rogu - zdarza się Najważniejsze że jest i bije :*
Gosia znowu? Jej podziwiam po części Twój spokój... ja codziennie modlę się żebym nie miała plamień bo chyba na zawał zejdę. Dobrze że masz taką opiekę lekarską że Cię uspokajają i im ufasz Musi tym razem być dobrze:) Trzymam kciuki za dzisiejszy dzień - dasz radę :*
Bluberry i Magic nie ładnie tak znikać z forum! Teraz spowiadać się co u Was!
Ankara witaj po tej stronie :* Witam też resztę mamusiek majowych, które dołączyły. Tutaj macie naszą majówkową listę https://docs.google.com/spreadsheets/d/1yTkYEkM-Et-ody4jL87Bsdn2DP8AguW9W_V_YP8Fn_I/edit?pli=1#gid=0 - dopisujcie się proszę - żebyśmy wiedziały ile nas jest i komu kibicować kiedy jest na wizycie
A ja wczoraj padłam po powrocie do domu jak naleśnik i dzisiaj do 9 dłuuuugie spanie. Rano testowałam śniadanko w łóżku i baaardzo powolne podnoszenie się z łóżka i póki co mdłości jakoś są bardziej znośne
Dorota czekam z niecierpliwością na wyniki Twoje wizyty Ciekawe ile będzie tu bliźniaczych mam na razie chyba jestem sama Dołączysz?gosia86, Magic lubią tę wiadomość
-
Ewelcia :* stres mi nie pomoże a nic więcej nie mogę zrobić widziałam na usg miejsca z których mogę plamić wiem ze są niżej niż pęcherzyk
Ufam lekarzom i czuję że jestem w dobrych rękach w końcu przerobiłam kilku lekarzy w ostatnim czasie i mialam w czym wybieraćEwelcia lubi tę wiadomość
-
witajcie,
Dziś wystałam się z rana w kolejce w diagnostyce na drugą betę... Czekam na wyniki.
Wizytę mam dopiero 3 październik - będzie to 7 tydzień więc po cichutku marzę aby usłyszeć serduszko!
Na razie też nic w pracy nie mówię. Chyba poczekam do końca 1 trymestru. A Wy kiedy planujecie przekazać tą informację szefom?
EWLECIA - dzięki, zapiszę się z przyjemnością do listy majówek
P.S. Jak robicie pogrubioną czcionkę?gosia86 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny bylam dzisiaj na becie,czekam na wyniki(wieczorem), zastanawiam sie czy isc jeszcze do internisty po jeszcze jedno skierowaniem. Hmm jak myslicie?
WesołaMama lubi tę wiadomość
-
KAROLCIA 88 - Ja byłam na becie we wtorek i dzisiaj - od pierwszej bety najlepiej zrobić kolejną po 48 godz. Wtedy jej wartość powinna (około) podwójnie wzrosnąć. Z tym ze ja robiłam bez skierowania bo u nas do internisty w przychodni czeka się tydzień na wizytę
-
oczywiście nawet wskazany B6 pomaga wchłaniać się magnezowi a poza tym jest dobra np na mdłości Zatem śmiało. Mi lekarz nawet pozwolił brać 3x1. Sprawdźcie tylko czy np w Waszych witaminach (jeśli przyjmujecie) nie ma B6. Jeśłi jest to lepiej kupić czysty magnez bez wit b6 bo ją można przedawkować
-
A dziewczyny macie czasem taki bol rozrywajaco ciagnacy ktory promieniuje lekko az do uda/nogi? ja tak czasem mam nie jest silny ale czasem na chwile zdarza sie ze go mam raz z lewej a raz z prawej ale zauwazylam ze czesciej z prawej... ?? czy to normalne ? wg usg widzialam ze umiejscowiony kropek jest wlasnie bardziej z prawej strony (chyba - patrzac na zdjecie jest z lewej ale chyba te zdjecie czyta sie odwrotnie czy nie????)
-
Cześć Dziewczyny,
Witamy nowe Mamy
jak tam samopoczucie?
Gosia trzymaj się mam nadzieję, ze będzie wszystko ok.
u mnie czas powoli płynie, staram się dużo leżeć, ale już też trochę chodzę, nie wiem jak Wy, ale u mnie kompletnie zero energii:/ i wstręt do jedzenie, w sumie to nic bym nie jadła. Rano mnie obudziły mdłości, na szczęście trochę przeszły.
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Ja również łykam mgB6 i jest ok dzis na 15 mam wizytę i będziemy robic usg juz nie mogę się doczekać ja juz powiedziałam szefowi ze względu na charakter pracy, dopiero co wróciłam po skróconym macierzyńskim po poronieniu i znów jestem w ciąży.. Na razie pracuje do konca miesiąca później mam prawie miesiąc urlopu (mój sklep zamyka sie na remont) a później zobaczymy moze jeszcze wrócę :p
U mnie dzis ciąg dalszy zgagi i mdłości wróciły, znów nie mogę patrzeć na jedzenie chociaż mam straszną ochotę na frytki
-
Karolcia 88 - a jak wyniki Ci wyszły? Ładne przyrosło beta hcg? Ja nadal czekam na wynik - robiłam dziś na cito więc mam nadzieję że niebawem się ukaże wynik w necie.
To ja na pewno też zacznę brać magnez na skurcze stóp/nóg.
Anna Maria - je nie mam takich bóli co ty. Jedynie raz bolały mnie krzyże ale wtedy dużo stałam przy garach, sprzątałam itp.
Samopoczucie u mnie ok. Pracę mam spokojna - właśnie siedzę i piszę do Was więc mam luz Po pracy po córkę do Przedszkola, potem plac zabaw - więc ja nie mam kiedy nawet odpocząć chyba tylko w pracy
-
Dziewczyby ciezko od Was sie oderwac... ale miedzy praca, odpoczynkiem i rzyganiem ciezko jest mi tez sie udzielac.. dzisiaj jakas tragedia... boje sie ze zaszkodze malemu. Co zjadlam po 15min ladowalo w wc... pije duzo wody.
Beti niestety jesli pobierasz krew to min 12 h przed nie mozna sie objadac, pic kawy , herbaty i uprawiac sportu no i palic oczywiscie ja ide w pon na badanie krwi i moczu by pojsc z jakimis badaniami ale chyba.zrobie wszystkie te z pakietu diag dla kobiet w ciazy.
jesli chodzi o bole czy skorcze mi ustapily bole @ na poczet ciagniecia w pachwinach i te moje biedne(.)(.).... jak chodze po schodach to bola i skacza jakby zaraz mialy sie urwa. Ja jak lubie cierpiec zwlaszcza kiedy to ma cel.nojaniewiem lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Zalatwilam wszystko zarejestrowałam mała Zofię
Teraz jeszcze ubezpieczyciel
Nojaniwiem ja biorę mgb6 jeden raz dziennie i w wiraminach jest druga dawka
W poprzedniej ciąży lekarz zalecil brać 2*2 magnez
Ja tez na nic nie mam ochoty w sensie jedzenia
W ciagu tygodnia schudłam kilogram
A dzisiaj jakos brzuchol mi wypchało i widać taki malutki (albo ja chcę go widzieć) -
Witam się dzis
Madziorek - myślę, że możesz już coś zobaczyć na tej pierwszej wizycie.
Dorota - trzymam kciuki :*
AnnaMaria - mnie czasem tak ciągnąco rozrywa, ale nigdzie nie promieniuje i też czasem jest po jednej, czasem po drugiej stronie.
Magic - miło Cię widzieć spowrotem