X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine i Czarna panda gratuluję <3 :) Ofelaine jeśłi chodzi o chowanie się malucha to przy tak dużym pęcherzyku jest to możliwe - pomyśl ile maluch ma tam miejsca :) Ja na usg przy pęcherzyku 26,4 widziałam bardzo dobrze jedno <3, drugie natomiast było schowane gdzieś w rogu :) - zdarza się :) Najważniejsze że jest i bije :*

Gosia znowu? Jej podziwiam po części Twój spokój... ja codziennie modlę się żebym nie miała plamień bo chyba na zawał zejdę. Dobrze że masz taką opiekę lekarską że Cię uspokajają i im ufasz :) Musi tym razem być dobrze:) Trzymam kciuki za dzisiejszy dzień - dasz radę :*

Bluberry i Magic nie ładnie tak znikać z forum! Teraz spowiadać się co u Was!

Ankara witaj po tej stronie :* Witam też resztę mamusiek majowych, które dołączyły. Tutaj macie naszą majówkową listę https://docs.google.com/spreadsheets/d/1yTkYEkM-Et-ody4jL87Bsdn2DP8AguW9W_V_YP8Fn_I/edit?pli=1#gid=0 - dopisujcie się proszę - żebyśmy wiedziały ile nas jest i komu kibicować kiedy jest na wizycie :)

A ja wczoraj padłam po powrocie do domu jak naleśnik i dzisiaj do 9 dłuuuugie spanie. Rano testowałam śniadanko w łóżku i baaardzo powolne podnoszenie się z łóżka i póki co mdłości jakoś są bardziej znośne :)

Dorota czekam z niecierpliwością na wyniki Twoje wizyty :) Ciekawe ile będzie tu bliźniaczych mam :) na razie chyba jestem sama :/ Dołączysz?

gosia86, Magic lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia :* stres mi nie pomoże a nic więcej nie mogę zrobić widziałam na usg miejsca z których mogę plamić wiem ze są niżej niż pęcherzyk
    Ufam lekarzom i czuję że jestem w dobrych rękach w końcu przerobiłam kilku lekarzy w ostatnim czasie i mialam w czym wybierać

Ewelcia lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie,
    Dziś wystałam się z rana w kolejce w diagnostyce na drugą betę... Czekam na wyniki.
    Wizytę mam dopiero 3 październik - będzie to 7 tydzień więc po cichutku marzę aby usłyszeć serduszko!
    Na razie też nic w pracy nie mówię. Chyba poczekam do końca 1 trymestru. A Wy kiedy planujecie przekazać tą informację szefom? ;)

EWLECIA - dzięki, zapiszę się z przyjemnością do listy majówek ;)

P.S. Jak robicie pogrubioną czcionkę?

gosia86 lubi tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bylam dzisiaj na becie,czekam na wyniki(wieczorem), zastanawiam sie czy isc jeszcze do internisty po jeszcze jedno skierowaniem. Hmm jak myslicie?

WesołaMama lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAROLCIA 88 - Ja byłam na becie we wtorek i dzisiaj - od pierwszej bety najlepiej zrobić kolejną po 48 godz. Wtedy jej wartość powinna (około) podwójnie wzrosnąć. Z tym ze ja robiłam bez skierowania bo u nas do internisty w przychodni czeka się tydzień na wizytę ;)

• AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama - ja planuje powiedziec swojemu szefowi w polowie albo pod koniec pazdziernika... pod koniec pazdziernika skoncze 1 trymestr akurat... wtedy mu powiem od razu o ewentualnym l4... ale do konca pazdziernika musze wytrzymac:/

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ponawiam swoje pytanie, bo siedzę i modle się nad tabletka. Można magnez z b6 w ciąży?

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojaniewiem - ja niestety nie wiem z tym magnezem B6 - choć jestem ciekawa odpowiedzi, bo też od czasu do czasu łapie skurcz łydek lub przy stopach...

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiście nawet wskazany :) B6 pomaga wchłaniać się magnezowi a poza tym jest dobra np na mdłości :) Zatem śmiało. Mi lekarz nawet pozwolił brać 3x1. Sprawdźcie tylko czy np w Waszych witaminach (jeśli przyjmujecie) nie ma B6. Jeśłi jest to lepiej kupić czysty magnez bez wit b6 bo ją można przedawkować :/

• AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny macie czasem taki bol rozrywajaco ciagnacy ktory promieniuje lekko az do uda/nogi? ja tak czasem mam nie jest silny ale czasem na chwile zdarza sie ze go mam raz z lewej a raz z prawej ale zauwazylam ze czesciej z prawej... ?? czy to normalne ? wg usg widzialam ze umiejscowiony kropek jest wlasnie bardziej z prawej strony (chyba - patrzac na zdjecie jest z lewej ale chyba te zdjecie czyta sie odwrotnie czy nie????)

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesola mama wiem ze sie powtarza. Ja robilam w zeszly pt w pon i dzisiaj. I zastanawiam sie nad jeszcze jednym.
    Nojaniewiem- ja zazywam magneb6

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi. No to łykam :)

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Jagódkaaa Ekspertka

Wysłany: 18 września 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Witamy nowe Mamy :)
    jak tam samopoczucie?
    Gosia trzymaj się:) mam nadzieję, ze będzie wszystko ok.
    u mnie czas powoli płynie, staram się dużo leżeć, ale już też trochę chodzę, nie wiem jak Wy, ale u mnie kompletnie zero energii:/ i wstręt do jedzenie, w sumie to nic bym nie jadła. Rano mnie obudziły mdłości, na szczęście trochę przeszły.

gosia86 lubi tę wiadomość

Czekamy na Stasia :)

f2w3dqk3v8mz5zsy.png
    Mama 3 Aniołków (*)
    maj 2010 (9tc) marzec 2013 (4tc) marzec 2014 (8tc)
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również łykam mgB6 i jest ok ;) dzis na 15 mam wizytę i będziemy robic usg juz nie mogę się doczekać ;) ja juz powiedziałam szefowi ze względu na charakter pracy, dopiero co wróciłam po skróconym macierzyńskim po poronieniu i znów jestem w ciąży.. Na razie pracuje do konca miesiąca później mam prawie miesiąc urlopu (mój sklep zamyka sie na remont) a później zobaczymy moze jeszcze wrócę :p

U mnie dzis ciąg dalszy zgagi i mdłości wróciły, znów nie mogę patrzeć na jedzenie :( chociaż mam straszną ochotę na frytki :D

relghdge5lg0owut.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia 88 - a jak wyniki Ci wyszły? Ładne przyrosło beta hcg? Ja nadal czekam na wynik - robiłam dziś na cito więc mam nadzieję że niebawem się ukaże wynik w necie.

To ja na pewno też zacznę brać magnez na skurcze stóp/nóg.

Anna Maria - je nie mam takich bóli co ty. Jedynie raz bolały mnie krzyże ale wtedy dużo stałam przy garach, sprzątałam itp.

Samopoczucie u mnie ok. Pracę mam spokojna - właśnie siedzę i piszę do Was więc mam luz ;) Po pracy po córkę do Przedszkola, potem plac zabaw - więc ja nie mam kiedy nawet odpocząć ;) chyba tylko w pracy ;)

• Magic Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyby ciezko od Was sie oderwac... ale miedzy praca, odpoczynkiem i rzyganiem ciezko jest mi tez sie udzielac.. dzisiaj jakas tragedia... boje sie ze zaszkodze malemu. Co zjadlam po 15min ladowalo w wc... pije duzo wody.
    Beti niestety jesli pobierasz krew to min 12 h przed nie mozna sie objadac, pic kawy , herbaty i uprawiac sportu no i palic oczywiscie :) ja ide w pon na badanie krwi i moczu by pojsc z jakimis badaniami ale chyba.zrobie wszystkie te z pakietu diag dla kobiet w ciazy.

jesli chodzi o bole czy skorcze mi ustapily bole @ na poczet ciagniecia w pachwinach i te moje biedne(.)(.).... jak chodze po schodach to bola i skacza jakby zaraz mialy sie urwa. Ja jak lubie cierpiec zwlaszcza kiedy to ma cel.

nojaniewiem lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mag plus B6 bralam kiedy mocno pobolewal mnie brzuch pomagalo :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalatwilam wszystko zarejestrowałam mała Zofię
    Teraz jeszcze ubezpieczyciel
    Nojaniwiem ja biorę mgb6 jeden raz dziennie i w wiraminach jest druga dawka
    W poprzedniej ciąży lekarz zalecil brać 2*2 magnez
    Ja tez na nic nie mam ochoty w sensie jedzenia
    W ciagu tygodnia schudłam kilogram
    A dzisiaj jakos brzuchol mi wypchało i widać taki malutki (albo ja chcę go widzieć)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dzis :)
    Madziorek - myślę, że możesz już coś zobaczyć na tej pierwszej wizycie.
    Dorota - trzymam kciuki :*
    AnnaMaria - mnie czasem tak ciągnąco rozrywa, ale nigdzie nie promieniuje i też czasem jest po jednej, czasem po drugiej stronie.
    Magic - miło Cię widzieć spowrotem :D

preg.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy zaczynacie się faszerować witaminami prenatalnymi? Od 12 tygodnia? :)

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ