Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelcia wrote:Ofelaine i Czarna panda gratuluję Ofelaine jeśłi chodzi o chowanie się malucha to przy tak dużym pęcherzyku jest to możliwe - pomyśl ile maluch ma tam miejsca Ja na usg przy pęcherzyku 26,4 widziałam bardzo dobrze jedno , drugie natomiast było schowane gdzieś w rogu - zdarza się Najważniejsze że jest i bije :*
Gosia znowu? Jej podziwiam po części Twój spokój... ja codziennie modlę się żebym nie miała plamień bo chyba na zawał zejdę. Dobrze że masz taką opiekę lekarską że Cię uspokajają i im ufasz Musi tym razem być dobrze:) Trzymam kciuki za dzisiejszy dzień - dasz radę :*
Bluberry i Magic nie ładnie tak znikać z forum! Teraz spowiadać się co u Was!
Ankara witaj po tej stronie :* Witam też resztę mamusiek majowych, które dołączyły. Tutaj macie naszą majówkową listę https://docs.google.com/spreadsheets/d/1yTkYEkM-Et-ody4jL87Bsdn2DP8AguW9W_V_YP8Fn_I/edit?pli=1#gid=0 - dopisujcie się proszę - żebyśmy wiedziały ile nas jest i komu kibicować kiedy jest na wizycie
A ja wczoraj padłam po powrocie do domu jak naleśnik i dzisiaj do 9 dłuuuugie spanie. Rano testowałam śniadanko w łóżku i baaardzo powolne podnoszenie się z łóżka i póki co mdłości jakoś są bardziej znośne
Dorota czekam z niecierpliwością na wyniki Twoje wizyty Ciekawe ile będzie tu bliźniaczych mam na razie chyba jestem sama Dołączysz?
Kochana dziękuje masz na pewno rację a i ja wyczytałam, że zdarza się tak w przypadku gdy zarodek mocno się zagnieździ w macicy i wtedy mniej go widać. Ale dziś już patrze na na to inaczej i czuję taką euforię, że mogłabym całemu światu wykrzyczeć, że maleństwo ma się dobrze i bije mu serduszko.gosia86 lubi tę wiadomość
-
Ja nie mam ani mdlosci ani zmian apetytu, mam nadzieje ze bedzie tak do konca.
Z Ota mialam mdlosci przez caly dzien ale zaczely sie ok 6-7 tyg wiec wszystko przedemna
a jakie bierzecie witaminy? ja jeszcze zadnych
Wczoraj w parku mnie strasznie rozbolał brzuch takie klocie... Podejrzewam ze to od wzdec
Gosiu super ze załatwiłas wszystko
Dopisalam sie do tabelkigosia86 lubi tę wiadomość
-
AnnaMaria89 wrote:A dziewczyny macie czasem taki bol rozrywajaco ciagnacy ktory promieniuje lekko az do uda/nogi? ja tak czasem mam nie jest silny ale czasem na chwile zdarza sie ze go mam raz z lewej a raz z prawej ale zauwazylam ze czesciej z prawej... ?? czy to normalne ? wg usg widzialam ze umiejscowiony kropek jest wlasnie bardziej z prawej strony (chyba - patrzac na zdjecie jest z lewej ale chyba te zdjecie czyta sie odwrotnie czy nie????)
Ja miałam kilka razy taki ból promieniujący do pachwiny i nogi i też tylko z prawej strony. Teraz go nie mam. Pewnie tak ma być -
anidzik wrote:Ja nie mam ani mdlosci ani zmian apetytu, mam nadzieje ze bedzie tak do konca.
Z Ota mialam mdlosci przez caly dzien ale zaczely sie ok 6-7 tyg wiec wszystko przedemna
a jakie bierzecie witaminy? ja jeszcze zadnych
Wczoraj w parku mnie strasznie rozbolał brzuch takie klocie... Podejrzewam ze to od wzdec
Gosiu super ze załatwiłas wszystko
Dopisalam sie do tabelki
Ja biorę Falvit mama -
Karolcia88 wrote:Wesola mama wiem ze sie powtarza. Ja robilam w zeszly pt w pon i dzisiaj. I zastanawiam sie nad jeszcze jednym.
Nojaniewiem- ja zazywam magneb6
Dla mnie to najgorsze co może być
Jesli zrobiłaś już 3 razy i przyrost jest ok to nie powtarzaj szkoda nerwów
I kłucia a tego jeszcze sporo przed nami
No chyba że Cie to uspokaja to w takim wypadku zrób :* -
Hej Dziewczynki ja tylko na chwilke proszę trzymqjcie zq mnie mocno kciuki. Mam dziś wizytę i piwinno byc już serduszko. Także proszę o kciuki :* i z góry bardzo dziękuję.
A moja glowa dziś lepiej.pogoda sie zmienia to wracam do życia :)wrgosia86, nojaniewiem, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej!!!
ja mam mega stresa z tym czekaniem na bete a to dopiero jutro,bardzo sie boje,ze bedzie zły wynik do tego mam bardzo duzy stres: bo próbuje załozyc w 5 osób firme i sie osoby wykruszają a jak nie bedzie 5 osób to nie mozemy załozyc firmy do tego ostatni tydzien oddawania biznes planów i raczej nikogo juz nie znajdziemy na to miejsce no cóz trzeba jakos dalej życ!
Mdli mnie cała dobe ale jakos da sie z tym funkcjonować.
Gosiu
Magic dobrze,ze jestes
Pamietam o wszystki dzis wizytujacych
a magnez z wit B6 jest bardzo dobr bo działa na mdłosci ale tez przeciw skurczom macicy
Buziaki dla Was wszystkich i wiele sił życze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 13:26
gosia86, Magic lubią tę wiadomość
-
Uff mam wyniki we wtorek beta 4650 a dziś 12405 Według kalkulatora przyrasta w normie. Ale i tak spokojna będę jak usłyszę bicie serducha przy wizycie 3.10
Gosia - mnie tez stresuje robienie bety i czekanie na wynik ale jeszcze bardziej nerwowa bym była gdybym żyła w niewiedzy.gosia86, Magic, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
Inessko to jest ciezkie. Latwiej samej zalozyc. Wiem bo zakladalam
WesolaMama piekny przyrost az sie martwie swoim..
KotMisia trzymam &&
Co do witamin nie biore nic procz kwasu, wit D i jodu choc jodu nie biore bi jest nie powlekany i nie dobrze mi po nim jak skoncza mi sie mdlosci to zaczne brac witaminy teraz szkoda bo i tak wyladuja w kanalizacji.Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Trzymam kciuki dziewczyny za bety i za wizyty:))
ja jak mialam mieso-wstret totalny to ogolnie dzis jadlabym mieso bardziej niz np. zolty ser....
Strasznie to wszystko dziwne:) nieraz potrafilam jesc codziennie to samo - nie przywiazywalam wczesniej wiekszej uwagi czy jem roznorodnie i wszystkie witaminy... jadlam i wszystko mi smakowalo... a teraz... mam smaka jednego dnia na cos a na drugi dzien nie moge na to patrzec i tak ostatnio jem tak roznorodnie ze nigdy tak nie jadlam... no tylko zdarza mi sie przez to marnowac jedzenie... bo np zrobie sobie sniadanie do pracy a nie zjem a przez caly dzien to moze sie popsuc to zamrazam i pieskowi zawioze... tylko jak moi tesciowie zobacza jakie ja rzeczy pieskowi daje to powiedza ze juz calkiem sie w dupie poprzewracalo... a wyrzucic szkoda ... no a moga nie zrozumiec ze naprawde to nie moja wina:/ -
nick nieaktualnyDziewczyny pomódlcie sie za mnie czy nie wiem co ale znam narazie wynik progesteronu i jest nieciekawie ja mam probem z nim i biore luteine a wynik jest zaledwie 14 wiec nie wiem jaka jutro beta bedzie boje sie strasznie,siedze i rycze!!!
przepraszam,ze Wam tu smece ale musiałm gdzies wygadać!!! -
Hej laski Ale dajecie czadu z postami
U mnie, ok poza bolącymi knedlami i ciągnięciem w podbrzuszu ...
Ps. Dużo z Was piszę, że zakładało (lub chce założyć) własny biznes. W jakich pracujecie branżach i co dokładnie robicie ? Też mam dość swojej pracy i najchętniej bym miała coś "swojego", lecz szukam jak na razie konkretnego pomysłu ... -
Inessa - sie nie znam na tym progesteronie ale moze do gina zadzwonisz to cie uspokoi?? plamien nie masz to i dobrze... trzymam kciuki za bete (a moze beda wyniki szybciej czesto sie tak zdarza)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 14:08
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
To i ja się melduję na maj
Ja już po pierwszej wizycie (na razie bez USG). Skierowania na wszelakie badania z krwi są, dziś została pobrana. Mam brać profilaktycznie Duphaston 2x1 oraz witaminy prenatalne koniecznie z jodem - ja jem femibion natal 1. Dziś jeszcze mam sprawdzić wyniki TSH (wcześniej miałam podwyższone lekko) i jeśli będzie 2< to mam jeszcze przyjść się pokazać poza kolejką.
USG mam dopiero 7 października - tak zadecydowała pani ginekolog wcześniej mówi, że nie ma sesnu robić by się niepotrzebnie nie stresować, i wtedy też ciąża będzie potwierdzona na 100%
Gratuluje wszsytkim Mamom Dziewczyny maj należy do nas!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 14:19
Rika, nojaniewiem, inessa, gosia86, Magic, Ewelcia lubią tę wiadomość