X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Ofelaine i Czarna panda gratuluję <3 :) Ofelaine jeśłi chodzi o chowanie się malucha to przy tak dużym pęcherzyku jest to możliwe - pomyśl ile maluch ma tam miejsca :) Ja na usg przy pęcherzyku 26,4 widziałam bardzo dobrze jedno <3, drugie natomiast było schowane gdzieś w rogu :) - zdarza się :) Najważniejsze że jest i bije :*

Gosia znowu? Jej podziwiam po części Twój spokój... ja codziennie modlę się żebym nie miała plamień bo chyba na zawał zejdę. Dobrze że masz taką opiekę lekarską że Cię uspokajają i im ufasz :) Musi tym razem być dobrze:) Trzymam kciuki za dzisiejszy dzień - dasz radę :*

Bluberry i Magic nie ładnie tak znikać z forum! Teraz spowiadać się co u Was!

Ankara witaj po tej stronie :* Witam też resztę mamusiek majowych, które dołączyły. Tutaj macie naszą majówkową listę https://docs.google.com/spreadsheets/d/1yTkYEkM-Et-ody4jL87Bsdn2DP8AguW9W_V_YP8Fn_I/edit?pli=1#gid=0 - dopisujcie się proszę - żebyśmy wiedziały ile nas jest i komu kibicować kiedy jest na wizycie :)

A ja wczoraj padłam po powrocie do domu jak naleśnik i dzisiaj do 9 dłuuuugie spanie. Rano testowałam śniadanko w łóżku i baaardzo powolne podnoszenie się z łóżka i póki co mdłości jakoś są bardziej znośne :)

Dorota czekam z niecierpliwością na wyniki Twoje wizyty :) Ciekawe ile będzie tu bliźniaczych mam :) na razie chyba jestem sama :/ Dołączysz?

Kochana dziękuje :) masz na pewno rację a i ja wyczytałam, że zdarza się tak w przypadku gdy zarodek mocno się zagnieździ w macicy i wtedy mniej go widać. Ale dziś już patrze na na to inaczej i czuję taką euforię, że mogłabym całemu światu wykrzyczeć, że maleństwo ma się dobrze i bije mu serduszko.

gosia86 lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • anidzik Debiutantka

Wysłany: 18 września 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam ani mdlosci ani zmian apetytu, mam nadzieje ze bedzie tak do konca.
    Z Ota mialam mdlosci przez caly dzien ale zaczely sie ok 6-7 tyg wiec wszystko przedemna
    a jakie bierzecie witaminy? ja jeszcze zadnych :/
    Wczoraj w parku mnie strasznie rozbolał brzuch takie klocie... Podejrzewam ze to od wzdec

Gosiu super ze załatwiłas wszystko
    Dopisalam sie do tabelki

gosia86 lubi tę wiadomość

2fwa43r8kg1k9uvx.png

relgqps6uow43bgx.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Dziewczyny kiedy zaczynacie się faszerować witaminami prenatalnymi? Od 12 tygodnia? :)
    Ja brałam jeszcze przed ciążą tak samo jak kwas foliowy

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria89 wrote:
    A dziewczyny macie czasem taki bol rozrywajaco ciagnacy ktory promieniuje lekko az do uda/nogi? ja tak czasem mam nie jest silny ale czasem na chwile zdarza sie ze go mam raz z lewej a raz z prawej ale zauwazylam ze czesciej z prawej... ?? czy to normalne ? wg usg widzialam ze umiejscowiony kropek jest wlasnie bardziej z prawej strony (chyba - patrzac na zdjecie jest z lewej ale chyba te zdjecie czyta sie odwrotnie czy nie????)

Ja miałam kilka razy taki ból promieniujący do pachwiny i nogi i też tylko z prawej strony. Teraz go nie mam. Pewnie tak ma być :)

atdc8iikup31msj2.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anidzik wrote:
    Ja nie mam ani mdlosci ani zmian apetytu, mam nadzieje ze bedzie tak do konca.
    Z Ota mialam mdlosci przez caly dzien ale zaczely sie ok 6-7 tyg wiec wszystko przedemna
    a jakie bierzecie witaminy? ja jeszcze zadnych :/
    Wczoraj w parku mnie strasznie rozbolał brzuch takie klocie... Podejrzewam ze to od wzdec

Gosiu super ze załatwiłas wszystko
    Dopisalam sie do tabelki

Ja biorę Falvit mama :)

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Wesola mama wiem ze sie powtarza. Ja robilam w zeszly pt w pon i dzisiaj. I zastanawiam sie nad jeszcze jednym.
    Nojaniewiem- ja zazywam magneb6
    Karolcia nie stresuje Cie robienie bety?
    Dla mnie to najgorsze co może być
    Jesli zrobiłaś już 3 razy i przyrost jest ok to nie powtarzaj szkoda nerwów
    I kłucia a tego jeszcze sporo przed nami
    No chyba że Cie to uspokaja to w takim wypadku zrób :*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :) ja tylko na chwilke :) proszę trzymqjcie zq mnie mocno kciuki. Mam dziś wizytę i piwinno byc już serduszko. Także proszę o kciuki :* i z góry bardzo dziękuję.
    A moja glowa dziś lepiej.pogoda sie zmienia to wracam do życia :)wr

gosia86, nojaniewiem, Ewelcia lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!!
    ja mam mega stresa z tym czekaniem na bete a to dopiero jutro,bardzo sie boje,ze bedzie zły wynik :( do tego mam bardzo duzy stres: bo próbuje załozyc w 5 osób firme i sie osoby wykruszają a jak nie bedzie 5 osób to nie mozemy załozyc firmy do tego ostatni tydzien oddawania biznes planów i raczej nikogo juz nie znajdziemy na to miejsce :( no cóz trzeba jakos dalej życ!
    Mdli mnie cała dobe ale jakos da sie z tym funkcjonować.

Gosiu <3 <3 <3
    Magic dobrze,ze jestes :D :D :D
    Pamietam o wszystki dzis wizytujacych :D
    a magnez z wit B6 jest bardzo dobr bo działa na mdłosci ale tez przeciw skurczom macicy :)
    Buziaki dla Was wszystkich i wiele sił życze <3 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 13:26

gosia86, Magic lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia kciuki zaciśnięte
    Inessa tylko spokój może Cię uratować tym razem musi się udać bo jesteś w dobrych rękach lekarza :*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff mam wyniki we wtorek beta 4650 a dziś 12405 ;) Według kalkulatora przyrasta w normie. Ale i tak spokojna będę jak usłyszę bicie serducha przy wizycie 3.10 ;)
    Gosia - mnie tez stresuje robienie bety i czekanie na wynik ale jeszcze bardziej nerwowa bym była gdybym żyła w niewiedzy.

gosia86, Magic, Ewelcia lubią tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia - oczywiście kciuki zaciśnięte!
    Inessa - stres nie jest wskazany ale w takim przypadku nie dziwię się.

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła Mama piekny przyrost :*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko to jest ciezkie. Latwiej samej zalozyc. Wiem bo zakladalam ;)

WesolaMama piekny przyrost :) az sie martwie swoim..

KotMisia trzymam && :)

Co do witamin nie biore nic procz kwasu, wit D i jodu :) choc jodu nie biore bi jest nie powlekany i nie dobrze mi po nim :( jak skoncza mi sie mdlosci to zaczne brac witaminy :) teraz szkoda bo i tak wyladuja w kanalizacji.

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki dziewczyny za bety i za wizyty:))
    ja jak mialam mieso-wstret totalny to ogolnie dzis jadlabym mieso bardziej niz np. zolty ser....
    Strasznie to wszystko dziwne:) nieraz potrafilam jesc codziennie to samo - nie przywiazywalam wczesniej wiekszej uwagi czy jem roznorodnie i wszystkie witaminy... jadlam i wszystko mi smakowalo... a teraz... mam smaka jednego dnia na cos a na drugi dzien nie moge na to patrzec i tak ostatnio jem tak roznorodnie ze nigdy tak nie jadlam... no tylko zdarza mi sie przez to marnowac jedzenie... bo np zrobie sobie sniadanie do pracy a nie zjem a przez caly dzien to moze sie popsuc to zamrazam i pieskowi zawioze... tylko jak moi tesciowie zobacza jakie ja rzeczy pieskowi daje to powiedza ze juz calkiem sie w dupie poprzewracalo... a wyrzucic szkoda ... no a moga nie zrozumiec ze naprawde to nie moja wina:/

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomódlcie sie za mnie czy nie wiem co ale znam narazie wynik progesteronu i jest nieciekawie :( ja mam probem z nim i biore luteine a wynik jest zaledwie 14 :( wiec nie wiem jaka jutro beta bedzie :( boje sie strasznie,siedze i rycze!!!
    przepraszam,ze Wam tu smece ale musiałm gdzies wygadać!!!

• Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :) Ale dajecie czadu z postami :)
    U mnie, ok poza bolącymi knedlami i ciągnięciem w podbrzuszu ...

Ps. Dużo z Was piszę, że zakładało (lub chce założyć) własny biznes. W jakich pracujecie branżach i co dokładnie robicie ? Też mam dość swojej pracy i najchętniej bym miała coś "swojego", lecz szukam jak na razie konkretnego pomysłu ...

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa - sie nie znam na tym progesteronie ale moze do gina zadzwonisz to cie uspokoi?? plamien nie masz to i dobrze... trzymam kciuki za bete (a moze beda wyniki szybciej czesto sie tak zdarza)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 14:08

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 11:42

AnnaMaria89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anno jak nie mam bety to gin mi nic nie pomoze bo nie wiadomo jaki tam jest wynik a to moja pierwsza beta.

• małolata Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się melduję na maj :)

Ja już po pierwszej wizycie (na razie bez USG). Skierowania na wszelakie badania z krwi są, dziś została pobrana. Mam brać profilaktycznie Duphaston 2x1 oraz witaminy prenatalne koniecznie z jodem - ja jem femibion natal 1. Dziś jeszcze mam sprawdzić wyniki TSH (wcześniej miałam podwyższone lekko) i jeśli będzie 2< to mam jeszcze przyjść się pokazać poza kolejką.
    USG mam dopiero 7 października - tak zadecydowała pani ginekolog :) wcześniej mówi, że nie ma sesnu robić by się niepotrzebnie nie stresować, i wtedy też ciąża będzie potwierdzona na 100% :D

Gratuluje wszsytkim Mamom :) Dziewczyny maj należy do nas! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 14:19

nick nieaktualny, nojaniewiem, nick nieaktualny, gosia86, Magic, Ewelcia lubią tę wiadomość

201710037452.png
    201505144565.png
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ