MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Na razie ma jedna kropkę na klatce piersiowej, temp mu przeszła po pyrosalu, ale narzeka na kaszel i ma zmieniony głos. Mam nadzieje ze to sie okaże tylko przeziębieniem. wszędzie pisze ze dziecko chore na ospę nie ma apetytu a on właśnie wchłania trzeci kubek zupy pomidorowej mam nadzieje ze to tez dobrze świadczy.
wersja z OM
-
Dzień dobry wieczór
Ja od rana znowu w biegu. Okulista z młodą, urodzinki chrześnicy. Padam z nóg. Jutro diabetolog, po południu zakupy i w piątek zaczynamy przygotowania do imperzy urodzinowej Paulinki. Cieszcie sie dziwczyny każdym dniem z życia maluchów niemożliwe jak to szybko mija!
500+ podobno było podpisame na 2 lata więc spokojnie my się załapiemy (no przynajmniej część) podpisaliw kwietniu, teraz minie rok więc jeszcze jakiś czas świadczenia będą. Druga rzecz jest przed wyborami wiec jak to cofną syracą wyborców i przegrają, wątpię zeby zaryzykowali
olis cudna dzidzia
Anstice zależy od programy SR, u nas przerabiaja 20 różnych tematów więc jest co robić
Maniuś gratuluje 100dniówki!takie kiepskie cukry że insulina do posiłku?
zyrcia nie rozumiem zawoduw wszystkich dookoła płcią, statsznie to słabe, powinni sie cieszyć że zdrowe!
Kamiliutek jak nazwa wskazuje to jest nosidło a nosidło jest dla dzieci siadających samodzielnie. Wbrew pozorom jak ogarniesz co i jak to wiązanie nei trwa długo. Chusta to chusta a nosidło inaczj trzyma dziecko
Kofeina trzymaj się tam dzielnie w dwupaku
bulbka my nie planowaliśmy płci w ogóle ale zgodnie z teorią przed owu za pierszym razem wyszła nam corka a teraz w owu wyszedl syn. Ile w tym przypadku ile prawdy z planowaniem nie mam pojęcia
megi jak Julita pisze. Dodam tylko że jak zajdziesz na macierzyńskim i chcesz isc na l4 wcześnej (żeby znowu miec 100%) musisz miesiąc wczesniej złozyć wniosek o zakończenie urlopu mac. i potem l4. Nie trzeba wracac do pracy można od razu dać l4
uszczesliwiona ja myję w normalnympoza tym jak będziesz kp to na co Ci płyn do butelek?
a smoczek tylko wyparzam co jakiś czas. Do pupu polecam osobiście bephanten maść, nie krem. Sudocrem jest na bazie cynku i wysusza skórę, trochę lipny wg mnie. Alatanu nie używałam. Na wysypkę kipusz coś jak zajdzie potrzeba. W razie czego ja jeszcze delikatnie opruszałam mąką ziemniaczaną
bbee ja smarowałam przy każdej zmianie pieluszki do 3/4mc potem jak pupa była czerwona
marie wg mnie lepsze siateczkowe. Podkłady dowiedz się czy szpital daje, jak tak nie musisz brać ale możesz (wszystko w liście na gemini)
Klaudia wow jakie wyniki ciekawa jestem co powie Ci ginmarie_marie22, Kofeina, MEGI81, Uszczesliwiona, Maniuś lubią tę wiadomość
-
amilka87 wrote:A ja wlasnie sie strasznie zestresowalam, okazuje sie ze u nas w przedskolu byl przypadek ospy wietrznej, masakra i teraz sie strasznie boje. Mialam ospe jak bylam mala ale jakos mnie to nie pociesza.
A Antek wlasnie teraz drugi raz w swoim trzyletnim przedszkolowym zyciu wykazuje symptomy jakiejs choroby i mam stresa ze ma to, gardla nie ma czerwonego ma lekki kaszel ale od niego zmieniony glos, ma czerwone poliki i lekka temp, ale krostek jeszcze zadnych nie znalazlam.
Mlody spi w moim lozku, polozylam go tam jak jeszcze nie wiedzialam o tym przypadku ospy, teraz nie wiem gdzie ja mam spac, boje sie troche kolo niego polozyc wiecie czy jest jakies ryzyko? Maz jest w naszym domu spi tam i maluje sciany a na kanapie spi babcia, wiec mi chyba zostaje podloga
Ja jak byłam w drugiej ciąży, to syn dostał ospy.Doktorka mi się pytała czy chorowalam i czy byłam bardzo zsypana chrostami.Miałam ogromny wysyp jak chorowalam. Powiedziała że to istotne, bo inaczej dziecko w brzuchu może się zarazić.Nie wiem czy to prawda, ale dzieciakowi w brzuchu nic nie było urodził się cały i zdrowy
Edit.A nie miałaś robionych przeciwciał na początku ciąży, bo się robi.Jak masz przeciwciala to ok,ale chyba mi się pomyliło z rozyczką 8/Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 23:36
-
nick nieaktualnyamilka87 wrote:Na razie ma jedna kropkę na klatce piersiowej, temp mu przeszła po pyrosalu, ale narzeka na kaszel i ma zmieniony głos. Mam nadzieje ze to sie okaże tylko przeziębieniem. wszędzie pisze ze dziecko chore na ospę nie ma apetytu a on właśnie wchłania trzeci kubek zupy pomidorowej mam nadzieje ze to tez dobrze świadczy.
Amilka to ze mlody moze zachoruje jeszcze nie oznacza ze Ty sie na pewno zaraziszglowa do góry
-
amilka87 wrote:Normalnie panika aaa! a moja mama nie pamieta czy mialam czy nie.
Ja nie wiem jak mozna takich rzeczy nie pamietac, przeciez chyba jezeli przechodzilam jako male dziecko to chyba musialaby miec poczucie ze jest spokojna ze juz sie nie zaraze, a teraz mnie wkurza bo siedzi kolo mnie na kanapie i wyszukuje ze moje dziecko moze urodzic sie z wadami jezeli nie mialam, zaraz jej chyba ten telefon zabiore!!!! juz mnie wkurza jakby nie wystarczylo ze ja juz do szpitala dzwonilam z paniki z pytaniem co mam robic.
co do po porodzie ja mialam kupione majtki siateczkowe ktorych nie uzywalam, najpierw jak lecialo mocniej to i tak wiecej lezalam i wtedy uzywalam tego co dali nam tych podkladow, a potem wkladalam te podklady do normalnych majtek bawelnianych,potem uzywalam tych mega duzych podpasek.nie za ospę.
Nawet jak miałaś, to już tak jak Malgorzatka pisała - możesz się zarazić tylko zamiast ospy bedziesz mieć półpaśca (nic fajnego, miałam kiedyś, ale nie będę teraz w szczegółach opisywać, jak chcesz, to na priv mogę). Ja bym odradzałateraz spanie z dzieckiem czy nawet gdzieś tuż obok. Po prostu niech lekarz przebada go. -
amilka87 wrote:A ja wlasnie sie strasznie zestresowalam, okazuje sie ze u nas w przedskolu byl przypadek ospy wietrznej, masakra i teraz sie strasznie boje. Mialam ospe jak bylam mala ale jakos mnie to nie pociesza.
A Antek wlasnie teraz drugi raz w swoim trzyletnim przedszkolowym zyciu wykazuje symptomy jakiejs choroby i mam stresa ze ma to, gardla nie ma czerwonego ma lekki kaszel ale od niego zmieniony glos, ma czerwone poliki i lekka temp, ale krostek jeszcze zadnych nie znalazlam.
Mlody spi w moim lozku, polozylam go tam jak jeszcze nie wiedzialam o tym przypadku ospy, teraz nie wiem gdzie ja mam spac, boje sie troche kolo niego polozyc wiecie czy jest jakies ryzyko? Maz jest w naszym domu spi tam i maluje sciany a na kanapie spi babcia, wiec mi chyba zostaje podlogaCzas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
gonia13 wrote:hej dziewczyny,
wiem, ze juz bylo, ale gdzie kupilyscie czy kupujecie rozki dla waszch maluchow?
pzdr
gosia
Firma AMY na necie.
Niedrogi mnie urzekł w groszki z kokardą i falbanami.
Dziewczyny wczoraj dzidzia w brzuchu dała mi taki koncert, że aż szok w sklepie jak byłam to miałam wirówkę - dosłownie! I miała intensywny cały dzien. Dziś to jak czekanie na pierwszy śnieg... raz kopek w popołudnie... kuzwa az się martwie czy to normalne. Nic do niej nie dociera ? Ani cukierek ani cola ani kawa... co ma focha... bo ja się martwie... -
Moja dziś po Croissaincie szalala
Ale tak, że aż się zastanawiałam, czy dobrze zrobiłam, że go zjadłam;)
Gosia, ja jeszcze różka nie kupiłam. Mama mi chyba kupiła, ale jeszcze nie dowiozła (pewnie się spotkamy w kwietniu). Mam mętlik w głowie jesli chodzi o rożki, bo dużo osób mówi, że w maju będzie już ciepło i nie ma sensu przegrzewać w rożku. Ja z kolei boję się, że mi Lilka z tego rożka wypadnie (serio, mam taką wizję, że gdzieś mi się wyślizgnie...)
Anstice lubi tę wiadomość
-
Luska wrote:Witajcie majóweczki. Ja jestem już w 25 t.c. Witam Was;) podczytwałam was od początku ciąży i śledziłam na bieżąco, czekam na córeczkę
Z wyprawki jeszcze nic nie mam, to moja pierwsza ciąża.
Pracuję na umowie zlecenie na godziny (mam prawie etat). Ginka do ktorej chodze nawet nie mysli dac mi zwolnienia. jak to jest bedac w ciazy, czy zwolnienie l4 mi przysluguje? Czy trzeba tyrac do upadlego, poki sil starczy? Odprowadzam skladki na chorobowe oczywiscieMoze na nfz do rodzinnego uderzyc? Przez robotke nie mam czasu na nic
Co myślicie o internetowych szkołach rodzenia, zastanawiam się nad szkółką przedporodem.pl, ale nie wiem czy warto.
Pozdrawiam ciepło wszystkie brzuchatki.
U mnie póki co mały brzuszek.
na której stronce jest ta lista gemini?
Witam Majóweczkę!
L4 ci się należy tak naprawdę od 3 miesiąca. Chyba że coś zagraża to wcześniej. Tak dają lekarze ale czytałam gdzieś w ustawach że prawie całą ciążę można przebyć na L4. Każdy lekarz może wystawić ci pełnopłatne zwolnienie lekarskie nie tylko twój ginekolog.
Ja gdybym miala tak nie przychylnego lekarza to chyba bym zmieniła... -
Anstice wrote:Firma AMY na necie.
Niedrogi mnie urzekł w groszki z kokardą i falbanami.
Dziewczyny wczoraj dzidzia w brzuchu dała mi taki koncert, że aż szok w sklepie jak byłam to miałam wirówkę - dosłownie! I miała intensywny cały dzien. Dziś to jak czekanie na pierwszy śnieg... raz kopek w popołudnie... kuzwa az się martwie czy to normalne. Nic do niej nie dociera ? Ani cukierek ani cola ani kawa... co ma focha... bo ja się martwie...
Nie stresuj się
Moja mała tez nieraz daje czadu cały dzień, a na drugi kilka koników na odczepne żeby się mamusia nie martwiła i tyleI też nawet słodkie do niej nie przemawia, uparta po mamuni
Anstice lubi tę wiadomość
-
Marie... ja dlatego wyszukałam rożka nie usztywnianego żeby lepiej czuć dziecko i żeby kokosy czy inne wkłady nie nagrzewały. Maj to taki też figlarny miesiąc jeżeli chodzi o pogodę. A jeszcze wybrałam rożek wiązany bo te na rzepy są do D. Rzep szybciej się zużywa.
marie_marie22 lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny, może cześć mnie jeszcze pamięta..?jestem mamą majowego aniołka. chciałam z wami jako jednymi z pierwszych podzielić się radosna nowina.jestem znowu w ciąży, udało się w 3cim cyklu po poronienie. trzymajcie kciuki abyśmy dotrwalu do września. wy już pewnie wszystkie wiecie co nosicie w brzuszkach.życzę powodzenia.łatwych i szczęśliwych porodów. pozdrawiam
marie_marie22, Mabelle, Martchen, Madu1611, Moniqaaa, Arwi, malgorzatka199, Kamilutek, bbee, sylwucha89, Leirion, Spirit, GoNia1979, Demsik, WreszcieMama, gonia13, MEGI81, Anstice, blubka, Uszczesliwiona, monika_89, mon!ta^, julita, Uska, Kleopatra, aneta.be, Forbidden, Maniuś, Camilia, Espera, sylwia1985, Elmo13, ag194, rybka33, Rudzik, Breezee lubią tę wiadomość
-
AsiaPoli wrote:hej dziewczyny, może cześć mnie jeszcze pamięta..?jestem mamą majowego aniołka. chciałam z wami jako jednymi z pierwszych podzielić się radosna nowina.jestem znowu w ciąży, udało się w 3cim cyklu po poronienie. trzymajcie kciuki abyśmy dotrwalu do września. wy już pewnie wszystkie wiecie co nosicie w brzuszkach.życzę powodzenia.łatwych i szczęśliwych porodów. pozdrawiam
Pewnie, że Cię pamiętam
Wielkie gratulacje!Dużo zdrówka dla Was :*