X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • gonia13 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,

wiem, ze juz bylo, ale gdzie kupilyscie czy kupujecie rozki dla waszch maluchow?

pzdr

gosia

Sophie 10.05.2017
    Marie 20.12.2019
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie ma jedna kropkę na klatce piersiowej, temp mu przeszła po pyrosalu, ale narzeka na kaszel i ma zmieniony głos. Mam nadzieje ze to sie okaże tylko przeziębieniem. wszędzie pisze ze dziecko chore na ospę nie ma apetytu a on właśnie wchłania trzeci kubek zupy pomidorowej mam nadzieje ze to tez dobrze świadczy.

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Gosia :) ja zamawiałam na allegro minki bo miał w miarę cenę a chciałam się dowiedzieć co to jest to minki :P

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To śpij osobno teraz bo albo go do rana wysypie albo to nie ospa. Może może spać z Twoja mama?

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wieczór ;) Ja od rana znowu w biegu. Okulista z młodą, urodzinki chrześnicy. Padam z nóg. Jutro diabetolog, po południu zakupy i w piątek zaczynamy przygotowania do imperzy urodzinowej Paulinki. Cieszcie sie dziwczyny każdym dniem z życia maluchów niemożliwe jak to szybko mija!

500+ podobno było podpisame na 2 lata więc spokojnie my się załapiemy (no przynajmniej część :P) podpisaliw kwietniu, teraz minie rok więc jeszcze jakiś czas świadczenia będą. Druga rzecz jest przed wyborami wiec jak to cofną syracą wyborców i przegrają, wątpię zeby zaryzykowali

olis cudna dzidzia <3

Anstice zależy od programy SR, u nas przerabiaja 20 różnych tematów więc jest co robić

Maniuś gratuluje 100dniówki! :) takie kiepskie cukry że insulina do posiłku?

zyrcia nie rozumiem zawoduw wszystkich dookoła płcią, statsznie to słabe, powinni sie cieszyć że zdrowe!

Kamiliutek jak nazwa wskazuje to jest nosidło a nosidło jest dla dzieci siadających samodzielnie. Wbrew pozorom jak ogarniesz co i jak to wiązanie nei trwa długo. Chusta to chusta a nosidło inaczj trzyma dziecko

Kofeina trzymaj się tam dzielnie w dwupaku

bulbka my nie planowaliśmy płci w ogóle ale zgodnie z teorią przed owu za pierszym razem wyszła nam corka a teraz w owu wyszedl syn. Ile w tym przypadku ile prawdy z planowaniem nie mam pojęcia ;)

megi jak Julita pisze. Dodam tylko że jak zajdziesz na macierzyńskim i chcesz isc na l4 wcześnej (żeby znowu miec 100%) musisz miesiąc wczesniej złozyć wniosek o zakończenie urlopu mac. i potem l4. Nie trzeba wracac do pracy można od razu dać l4

uszczesliwiona ja myję w normalnym :P poza tym jak będziesz kp to na co Ci płyn do butelek? ;) a smoczek tylko wyparzam co jakiś czas. Do pupu polecam osobiście bephanten maść, nie krem. Sudocrem jest na bazie cynku i wysusza skórę, trochę lipny wg mnie. Alatanu nie używałam. Na wysypkę kipusz coś jak zajdzie potrzeba. W razie czego ja jeszcze delikatnie opruszałam mąką ziemniaczaną

bbee ja smarowałam przy każdej zmianie pieluszki do 3/4mc potem jak pupa była czerwona

marie wg mnie lepsze siateczkowe. Podkłady dowiedz się czy szpital daje, jak tak nie musisz brać ale możesz (wszystko w liście na gemini :P)

Klaudia wow jakie wyniki ciekawa jestem co powie Ci gin

marie_marie22, Kofeina, MEGI81, Uszczesliwiona, Maniuś lubią tę wiadomość

• Mabelle Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amilka87 wrote:
    A ja wlasnie sie strasznie zestresowalam, okazuje sie ze u nas w przedskolu byl przypadek ospy wietrznej, masakra i teraz sie strasznie boje. Mialam ospe jak bylam mala ale jakos mnie to nie pociesza.
    A Antek wlasnie teraz drugi raz w swoim trzyletnim przedszkolowym zyciu wykazuje symptomy jakiejs choroby i mam stresa ze ma to, gardla nie ma czerwonego ma lekki kaszel ale od niego zmieniony glos, ma czerwone poliki i lekka temp, ale krostek jeszcze zadnych nie znalazlam.

Mlody spi w moim lozku, polozylam go tam jak jeszcze nie wiedzialam o tym przypadku ospy, teraz nie wiem gdzie ja mam spac, boje sie troche kolo niego polozyc wiecie czy jest jakies ryzyko? Maz jest w naszym domu spi tam i maluje sciany a na kanapie spi babcia, wiec mi chyba zostaje podloga :(

Ja jak byłam w drugiej ciąży, to syn dostał ospy.Doktorka mi się pytała czy chorowalam i czy byłam bardzo zsypana chrostami.Miałam ogromny wysyp jak chorowalam. Powiedziała że to istotne, bo inaczej dziecko w brzuchu może się zarazić.Nie wiem czy to prawda, ale dzieciakowi w brzuchu nic nie było urodził się cały i zdrowy :)

Edit.A nie miałaś robionych przeciwciał na początku ciąży, bo się robi.Jak masz przeciwciala to ok,ale chyba mi się pomyliło z rozyczką 8/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 23:36

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amilka87 wrote:
    Na razie ma jedna kropkę na klatce piersiowej, temp mu przeszła po pyrosalu, ale narzeka na kaszel i ma zmieniony głos. Mam nadzieje ze to sie okaże tylko przeziębieniem. wszędzie pisze ze dziecko chore na ospę nie ma apetytu a on właśnie wchłania trzeci kubek zupy pomidorowej mam nadzieje ze to tez dobrze świadczy.

Amilka to ze mlody moze zachoruje jeszcze nie oznacza ze Ty sie na pewno zarazisz ;) glowa do góry :)

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 20:20

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amilka87 wrote:
    Normalnie panika aaa! a moja mama nie pamieta czy mialam czy nie.
    Ja nie wiem jak mozna takich rzeczy nie pamietac, przeciez chyba jezeli przechodzilam jako male dziecko to chyba musialaby miec poczucie ze jest spokojna ze juz sie nie zaraze, a teraz mnie wkurza bo siedzi kolo mnie na kanapie i wyszukuje ze moje dziecko moze urodzic sie z wadami jezeli nie mialam, zaraz jej chyba ten telefon zabiore!!!! juz mnie wkurza jakby nie wystarczylo ze ja juz do szpitala dzwonilam z paniki z pytaniem co mam robic.

co do po porodzie ja mialam kupione majtki siateczkowe ktorych nie uzywalam, najpierw jak lecialo mocniej to i tak wiecej lezalam i wtedy uzywalam tego co dali nam tych podkladow, a potem wkladalam te podklady do normalnych majtek bawelnianych,potem uzywalam tych mega duzych podpasek.
    Polubiłam za odp o majtkach :) nie za ospę.
    Nawet jak miałaś, to już tak jak Malgorzatka pisała - możesz się zarazić tylko zamiast ospy bedziesz mieć półpaśca (nic fajnego, miałam kiedyś, ale nie będę teraz w szczegółach opisywać, jak chcesz, to na priv mogę). Ja bym odradzałateraz spanie z dzieckiem czy nawet gdzieś tuż obok. Po prostu niech lekarz przebada go.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 20:20

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amilka87 wrote:
    A ja wlasnie sie strasznie zestresowalam, okazuje sie ze u nas w przedskolu byl przypadek ospy wietrznej, masakra i teraz sie strasznie boje. Mialam ospe jak bylam mala ale jakos mnie to nie pociesza.

A Antek wlasnie teraz drugi raz w swoim trzyletnim przedszkolowym zyciu wykazuje symptomy jakiejs choroby i mam stresa ze ma to, gardla nie ma czerwonego ma lekki kaszel ale od niego zmieniony glos, ma czerwone poliki i lekka temp, ale krostek jeszcze zadnych nie znalazlam.

Mlody spi w moim lozku, polozylam go tam jak jeszcze nie wiedzialam o tym przypadku ospy, teraz nie wiem gdzie ja mam spac, boje sie troche kolo niego polozyc wiecie czy jest jakies ryzyko? Maz jest w naszym domu spi tam i maluje sciany a na kanapie spi babcia, wiec mi chyba zostaje podloga :(
    Masz 48h na za szczepienie małego od momentu jak miał.kontakt z kimś co miał ospę :)

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia13 wrote:
    hej dziewczyny,

wiem, ze juz bylo, ale gdzie kupilyscie czy kupujecie rozki dla waszch maluchow?

pzdr

gosia

Firma AMY na necie.
    Niedrogi mnie urzekł w groszki z kokardą i falbanami.

Dziewczyny wczoraj dzidzia w brzuchu dała mi taki koncert, że aż szok w sklepie jak byłam to miałam wirówkę - dosłownie! I miała intensywny cały dzien. Dziś to jak czekanie na pierwszy śnieg... raz kopek w popołudnie... kuzwa az się martwie czy to normalne. Nic do niej nie dociera ? Ani cukierek ani cola ani kawa... co ma focha... bo ja się martwie...:/

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci tak mają w brzuszku bo jeszcze są nieregularne te ruchy. Także spokojnie :) jutro nadrobi hehe wczoraj dala koncert to teraz odpoczywa ;)

Anstice lubi tę wiadomość

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png

Wysłany: 18 stycznia 2017, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dziś po Croissaincie szalala :D Ale tak, że aż się zastanawiałam, czy dobrze zrobiłam, że go zjadłam;)

Gosia, ja jeszcze różka nie kupiłam. Mama mi chyba kupiła, ale jeszcze nie dowiozła (pewnie się spotkamy w kwietniu). Mam mętlik w głowie jesli chodzi o rożki, bo dużo osób mówi, że w maju będzie już ciepło i nie ma sensu przegrzewać w rożku. Ja z kolei boję się, że mi Lilka z tego rożka wypadnie (serio, mam taką wizję, że gdzieś mi się wyślizgnie...:/)

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luska wrote:
    Witajcie majóweczki. Ja jestem już w 25 t.c. Witam Was;) podczytwałam was od początku ciąży i śledziłam na bieżąco, czekam na córeczkę ;)
    Z wyprawki jeszcze nic nie mam, to moja pierwsza ciąża.
    Pracuję na umowie zlecenie na godziny (mam prawie etat). Ginka do ktorej chodze nawet nie mysli dac mi zwolnienia. jak to jest bedac w ciazy, czy zwolnienie l4 mi przysluguje? Czy trzeba tyrac do upadlego, poki sil starczy? Odprowadzam skladki na chorobowe oczywiscie ;) Moze na nfz do rodzinnego uderzyc? Przez robotke nie mam czasu na nic ;)

Co myślicie o internetowych szkołach rodzenia, zastanawiam się nad szkółką przedporodem.pl, ale nie wiem czy warto.

Pozdrawiam ciepło wszystkie brzuchatki.
    U mnie póki co mały brzuszek.:)

na której stronce jest ta lista gemini?

Witam Majóweczkę!
    L4 ci się należy tak naprawdę od 3 miesiąca. Chyba że coś zagraża to wcześniej. Tak dają lekarze ale czytałam gdzieś w ustawach że prawie całą ciążę można przebyć na L4. Każdy lekarz może wystawić ci pełnopłatne zwolnienie lekarskie nie tylko twój ginekolog.
    Ja gdybym miala tak nie przychylnego lekarza to chyba bym zmieniła...

201705157147.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anstice wrote:
    Firma AMY na necie.
    Niedrogi mnie urzekł w groszki z kokardą i falbanami.

Dziewczyny wczoraj dzidzia w brzuchu dała mi taki koncert, że aż szok w sklepie jak byłam to miałam wirówkę - dosłownie! I miała intensywny cały dzien. Dziś to jak czekanie na pierwszy śnieg... raz kopek w popołudnie... kuzwa az się martwie czy to normalne. Nic do niej nie dociera ? Ani cukierek ani cola ani kawa... co ma focha... bo ja się martwie...:/

Nie stresuj się ;)
    Moja mała tez nieraz daje czadu cały dzień, a na drugi kilka koników na odczepne żeby się mamusia nie martwiła i tyle :D I też nawet słodkie do niej nie przemawia, uparta po mamuni ;)

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie... ja dlatego wyszukałam rożka nie usztywnianego żeby lepiej czuć dziecko i żeby kokosy czy inne wkłady nie nagrzewały. Maj to taki też figlarny miesiąc jeżeli chodzi o pogodę. A jeszcze wybrałam rożek wiązany bo te na rzepy są do D. Rzep szybciej się zużywa.

marie_marie22 lubi tę wiadomość

201705157147.png

Wysłany: 18 stycznia 2017, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlaśnie, z drugiej strony chyba upałów nie będzie jeszcze w maju, ajj nie ma to jak mieć pierwsze dziecko i wielki znak zapytania w głowie.

rybka33 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, może cześć mnie jeszcze pamięta..?jestem mamą majowego aniołka. chciałam z wami jako jednymi z pierwszych podzielić się radosna nowina.jestem znowu w ciąży, udało się w 3cim cyklu po poronienie. trzymajcie kciuki abyśmy dotrwalu do września. wy już pewnie wszystkie wiecie co nosicie w brzuszkach.życzę powodzenia.łatwych i szczęśliwych porodów. pozdrawiam

marie_marie22, Mabelle, Martchen, Madu1611, Moniqaaa, Arwi, malgorzatka199, Kamilutek, bbee, sylwucha89, Leirion, Spirit, GoNia1979, Demsik, WreszcieMama, gonia13, MEGI81, Anstice, blubka, Uszczesliwiona, monika_89, mon!ta^, julita, Uska, Kleopatra, aneta.be, Forbidden, Maniuś, Camilia, Espera, sylwia1985, Elmo13, ag194, rybka33, Rudzik, Breezee lubią tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc

Wysłany: 19 stycznia 2017, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    hej dziewczyny, może cześć mnie jeszcze pamięta..?jestem mamą majowego aniołka. chciałam z wami jako jednymi z pierwszych podzielić się radosna nowina.jestem znowu w ciąży, udało się w 3cim cyklu po poronienie. trzymajcie kciuki abyśmy dotrwalu do września. wy już pewnie wszystkie wiecie co nosicie w brzuszkach.życzę powodzenia.łatwych i szczęśliwych porodów. pozdrawiam
    SUPER!!!
    Pewnie, że Cię pamiętam :)
    Wielkie gratulacje! :D :D :D Dużo zdrówka dla Was :*

oar8yx8d9fawxkqt.png
‹‹ 1010 1011 1012 1013 1014 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ