MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie w szpitalu dają podkłady, te wielkie podpaski, pampersy i ubrania dla dzieci oraz rożki. Muszę mieć tylko chusteczki. Czasami lekarze nie każą zakładać tych majtek poporodowych, ale to zależy od szpitala i personelu.
marie_marie22 lubi tę wiadomość
-
Hope, ale super wiadomość!
W końcu!
Uszczęśliwiona, nie martw się ja zwolnienie mam od 24 listopada, już powinnam dawno dostać pieniądze z Zus, ale nadal nic, a mamy już prawie koniec stycznia.. Dodatkowo dostałam wezwanie na rozpatrzenie sprawy i jestem ciekawa co oni chcą.
Jutro mam wizytę u mojego ginekologa, a później jadę na wezwanie do Zus, w sprawie właśnie wypłaty. Mam przynieść umowy i wszystkie szkolenia, jakaś katastrofa, stresuje się tym strasznie..Hope_ lubi tę wiadomość
👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
Napisałam to jakoś bez składu i ładu, ale tak stresuje się tym Zusem, że nawet wizyta u Gina nie jest mi straszna :o
Dosłownie kalafior zamiast mózgu mam aktualnieWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 21:21
👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
Dziewczyny jesteście kochane. Tak szybko mam odpowiedź na pytanie mojej koleżanki. A ona chciała iść do radcy prawnego, który zajmuje się prawem pracy. I po co, skoro tutaj można uzyskać odpowiedź na każde pytanie
natalia1354, Uszczesliwiona, mon!ta^ lubią tę wiadomość
-
A mnie chyba dziś zaczęły delikatnie łapać skurcze bh, tak delikatnie w dole brzucha, ale nie wiem może to ból rozpierania albo od pachwin? Trochę się zdenerwowałam, ale niby te skurcze to normalka i nic się nie dzieje.
Z poprzedniej ciąży to pamiętam, że miałam te skurcze raczej dopiero na późniejszym etapie.
marie_marie, co do majtków to u mnie w szpitalu po CC pozwalali zakładać tylko te siatkowe, te fizelinowe do wyboru jeśli było SN. Ja chyba tylko te siatkowe kupię, one są wielorazowe, można sobie uprać i mieć póki potrzebne, więc tak ze 4 pary trzeba mieć. Potem w domu już można sobie chyba gładko przejść na bawełniane, zależy od tego jak się będzie goić wszystko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 21:28
marie_marie22 lubi tę wiadomość
-
A ja wlasnie sie strasznie zestresowalam, okazuje sie ze u nas w przedskolu byl przypadek ospy wietrznej, masakra i teraz sie strasznie boje. Mialam ospe jak bylam mala ale jakos mnie to nie pociesza.
A Antek wlasnie teraz drugi raz w swoim trzyletnim przedszkolowym zyciu wykazuje symptomy jakiejs choroby i mam stresa ze ma to, gardla nie ma czerwonego ma lekki kaszel ale od niego zmieniony glos, ma czerwone poliki i lekka temp, ale krostek jeszcze zadnych nie znalazlam.
Mlody spi w moim lozku, polozylam go tam jak jeszcze nie wiedzialam o tym przypadku ospy, teraz nie wiem gdzie ja mam spac, boje sie troche kolo niego polozyc wiecie czy jest jakies ryzyko? Maz jest w naszym domu spi tam i maluje sciany a na kanapie spi babcia, wiec mi chyba zostaje podlogamalgorzatka199 lubi tę wiadomość
wersja z OM
-
Hope no to jest news
Super!!!!
Ja rodziłam w Wojewódzkim.
Megi, Hope jak żółta to ten pierwszy skład co podalam, a jak biała to pediatra przepisuje taka
Euceryna
Wazelina
Woda
Ona działa natluszczajaco i tez na pupcie jest super. Tamta jest żółta, bo jest lanolina w składzie i jest jej sporo. Nie wiem co dają na Zaśpiewać ale ta maść jest taka troszkę lejacaMEGI81, Hope_ lubią tę wiadomość
-
Hope super w końcu mały zdecydował się przywitać
Maria Maria dzięki że pytasz maz czuje się już całkiem dobrze w 100% doszedł do siebie teraz czas oczekiwania na wyniki
Nie dam rade nadrobić wszystkiego jak coś ominęłam ważnego to przepraszam
Dziś cały dzień sprzatalam dom i w ogóle się nie skupilam na ruchach małego
Dopiero wieczorem zaskoczyłam, ze nie czulam małego albo nie zwracałam na to uwagi i oczywiście wpadłam w panike
Cale szczęście mamy kupiony nowy detektor i szybko poszedł w ruch jak na złość lapal cały czas mój puls ale mały się zlitowal i zaczął kopać
Uciekam do wanny... spokojnej nocki dziewczynymarie_marie22, WreszcieMama, MEGI81, Hope_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyamilka87 wrote:A ja wlasnie sie strasznie zestresowalam, okazuje sie ze u nas w przedskolu byl przypadek ospy wietrznej, masakra i teraz sie strasznie boje. Mialam ospe jak bylam mala ale jakos mnie to nie pociesza.
A Antek wlasnie teraz drugi raz w swoim trzyletnim przedszkolowym zyciu wykazuje symptomy jakiejs choroby i mam stresa ze ma to, gardla nie ma czerwonego ma lekki kaszel ale od niego zmieniony glos, ma czerwone poliki i lekka temp, ale krostek jeszcze zadnych nie znalazlam.
Mlody spi w moim lozku, polozylam go tam jak jeszcze nie wiedzialam o tym przypadku ospy, teraz nie wiem gdzie ja mam spac, boje sie troche kolo niego polozyc wiecie czy jest jakies ryzyko? Maz jest w naszym domu spi tam i maluje sciany a na kanapie spi babcia, wiec mi chyba zostaje podloga
Chcialam zacytowac a nie lubic. Jak przechodzilas ospe to teraz mozesz miec polpasiec. Nie polecam. Najlepiej kilka dni obserwuj mlodego, nia caluj go, nie pij z jednego kubka i spijcie osobno. Ja bym raczej uwazala. Moze to zbieg okolicznosci ale dmuchac na zimne nie zaszkodzi.' -
Hope gratuluję pierwszych odczuwalnych ruchów-teraz będzie ich coraz więcej i częściej.
Witam nową majówkę
Któraś dziewczyna pytała się o odstępy między szczebelkami przy łóżeczku a więc odległość między nimi nie powinna być większa niż 6-8 cm by dziecko nie mogło sobie zaklinować główki.
U mnie na wadze już prawie 7+ kg-o matko rosnę wagowo w oczach,ciśnienie 120/104. Jutro test z glukozy i krew na odczyn coombsa już drugi raz. Kolejna wizyta dopiero 20 lutego.
Dziś zahaczyłam o lumpka i kupiłam 9 bodziaków w różnych rozmiarach i jedne portusie ala rajtuzki a to wszystko za 10 zł.Inne bardziej poważniejsze zakupy chyba zaczniemy dopiero w marcu po usg trzeciego trymestru.
Dziewczyny fajne macie brzuszki-jedne mniejsze,drugie większe ale najważniejsze że dzieciaczki rosną i oby tak do maja.MEGI81, Kamilutek, Hope_ lubią tę wiadomość
-
Hope wreszcie się doczekałaś, gratuluję
!!!
Marie_marie zdecydowanie majtki siateczkowe, jednorazowe nie nadają się do niczego. A na majtki wkłady poporodowe mi najbardziej odpowiadały baby ono. A w domu już normalne gatki bawełniane i duże podpaski ale bez siateczki aby nie było podrażnień, u mnie sprawdziły się Naturella.
Uszczesliwiona u mnie nr 1 to bephanten i mąka ziemniaczana. Niestety linomag i sudocrem nie podpasowały książęcej dupceUszczesliwiona, MEGI81, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
Normalnie panika aaa! a moja mama nie pamieta czy mialam czy nie.
Ja nie wiem jak mozna takich rzeczy nie pamietac, przeciez chyba jezeli przechodzilam jako male dziecko to chyba musialaby miec poczucie ze jest spokojna ze juz sie nie zaraze, a teraz mnie wkurza bo siedzi kolo mnie na kanapie i wyszukuje ze moje dziecko moze urodzic sie z wadami jezeli nie mialam, zaraz jej chyba ten telefon zabiore!!!! juz mnie wkurza jakby nie wystarczylo ze ja juz do szpitala dzwonilam z paniki z pytaniem co mam robic.
co do po porodzie ja mialam kupione majtki siateczkowe ktorych nie uzywalam, najpierw jak lecialo mocniej to i tak wiecej lezalam i wtedy uzywalam tego co dali nam tych podkladow, a potem wkladalam te podklady do normalnych majtek bawelnianych,potem uzywalam tych mega duzych podpasek.marie_marie22 lubi tę wiadomość
wersja z OM
-
Amilka spokojnie. Niech mama sprawdzi synkowi główkę, za uszami i uszy, tam zazwyczaj pierwsze pojawiają się chrosty. Najgorzej jest w pierwszym trymestrze złapać ospe. Od gorączki kropki wychodzą 12-48h, jeśli już pojawia się kropki to młody już nie zaraża bo to ostatnie stadium choroby. Przerabialam to w tym roku na wakacjach i znajoma ciężarna wtedy. Chłopiec wyjechał z lekka temp ale za zgodą lekarza z Krk a ospe stwierdziliśmy 200km od Gdańska.