X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope gratuluję ruchów :) super wiadomość :) wreszcie się doczekałaś :)

Hope_ lubi tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu dają podkłady, te wielkie podpaski, pampersy i ubrania dla dzieci oraz rożki. Muszę mieć tylko chusteczki. Czasami lekarze nie każą zakładać tych majtek poporodowych, ale to zależy od szpitala i personelu.

marie_marie22 lubi tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, ale super wiadomość! :D W końcu!

Uszczęśliwiona, nie martw się ja zwolnienie mam od 24 listopada, już powinnam dawno dostać pieniądze z Zus, ale nadal nic, a mamy już prawie koniec stycznia.. Dodatkowo dostałam wezwanie na rozpatrzenie sprawy i jestem ciekawa co oni chcą.

Jutro mam wizytę u mojego ginekologa, a później jadę na wezwanie do Zus, w sprawie właśnie wypłaty. Mam przynieść umowy i wszystkie szkolenia, jakaś katastrofa, stresuje się tym strasznie..

Hope_ lubi tę wiadomość

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam to jakoś bez składu i ładu, ale tak stresuje się tym Zusem, że nawet wizyta u Gina nie jest mi straszna :o

Dosłownie kalafior zamiast mózgu mam aktualnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 21:21

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście kochane. Tak szybko mam odpowiedź na pytanie mojej koleżanki. A ona chciała iść do radcy prawnego, który zajmuje się prawem pracy. I po co, skoro tutaj można uzyskać odpowiedź na każde pytanie :)

natalia1354, Uszczesliwiona, mon!ta^ lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie chyba dziś zaczęły delikatnie łapać skurcze bh, tak delikatnie w dole brzucha, ale nie wiem może to ból rozpierania albo od pachwin? Trochę się zdenerwowałam, ale niby te skurcze to normalka i nic się nie dzieje.
    Z poprzedniej ciąży to pamiętam, że miałam te skurcze raczej dopiero na późniejszym etapie.

marie_marie, co do majtków to u mnie w szpitalu po CC pozwalali zakładać tylko te siatkowe, te fizelinowe do wyboru jeśli było SN. Ja chyba tylko te siatkowe kupię, one są wielorazowe, można sobie uprać i mieć póki potrzebne, więc tak ze 4 pary trzeba mieć. Potem w domu już można sobie chyba gładko przejść na bawełniane, zależy od tego jak się będzie goić wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 21:28

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    no i mam newsa dnia (zostawiłam specjalnie na koniec :) )

dzisiaj co jakiś czas czuję ruchy! Co prawda nie pod ręką, ale bez wątpienia to nie jelita! :)

<3 <3 <3

Hope cudowne wiesci ;)

Hope_ lubi tę wiadomość

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 22:08

zem3o7esxha3u0v7.png
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie sie strasznie zestresowalam, okazuje sie ze u nas w przedskolu byl przypadek ospy wietrznej, masakra i teraz sie strasznie boje. Mialam ospe jak bylam mala ale jakos mnie to nie pociesza.

A Antek wlasnie teraz drugi raz w swoim trzyletnim przedszkolowym zyciu wykazuje symptomy jakiejs choroby i mam stresa ze ma to, gardla nie ma czerwonego ma lekki kaszel ale od niego zmieniony glos, ma czerwone poliki i lekka temp, ale krostek jeszcze zadnych nie znalazlam.

Mlody spi w moim lozku, polozylam go tam jak jeszcze nie wiedzialam o tym przypadku ospy, teraz nie wiem gdzie ja mam spac, boje sie troche kolo niego polozyc wiecie czy jest jakies ryzyko? Maz jest w naszym domu spi tam i maluje sciany a na kanapie spi babcia, wiec mi chyba zostaje podloga :(

malgorzatka199 lubi tę wiadomość

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 22:09

Hope_ lubi tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    no i mam newsa dnia (zostawiłam specjalnie na koniec :) )

dzisiaj co jakiś czas czuję ruchy! Co prawda nie pod ręką, ale bez wątpienia to nie jelita! :)

<3 <3 <3

Brawo!!! nareszcie!!!

Hope_ lubi tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope no to jest news :)
    Super!!!!
    Ja rodziłam w Wojewódzkim.

Megi, Hope jak żółta to ten pierwszy skład co podalam, a jak biała to pediatra przepisuje taka
    Euceryna
    Wazelina
    Woda
    Ona działa natluszczajaco i tez na pupcie jest super. Tamta jest żółta, bo jest lanolina w składzie i jest jej sporo. Nie wiem co dają na Zaśpiewać ale ta maść jest taka troszkę lejaca

MEGI81, Hope_ lubią tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za odpowiedzi w sprawie tych majtek. Dla mnie to czarna magia, a Wy wszystko tu wiecie :D :*

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope super w końcu mały zdecydował się przywitać :)
    Maria Maria dzięki że pytasz maz czuje się już całkiem dobrze w 100% doszedł do siebie teraz czas oczekiwania na wyniki

Nie dam rade nadrobić wszystkiego jak coś ominęłam ważnego to przepraszam
    Dziś cały dzień sprzatalam dom i w ogóle się nie skupilam na ruchach małego
    Dopiero wieczorem zaskoczyłam, ze nie czulam małego albo nie zwracałam na to uwagi i oczywiście wpadłam w panike
    Cale szczęście mamy kupiony nowy detektor i szybko poszedł w ruch jak na złość lapal cały czas mój puls ale mały się zlitowal i zaczął kopać :)

Uciekam do wanny... spokojnej nocki dziewczyny

marie_marie22, WreszcieMama, MEGI81, Hope_ lubią tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina, bardzo się cieszę :) I mam nadzieję, że szybko dostaniecie DOBRE wyniki męża.

Hope, no wreszcie! Gratulacje! Taka miła wiadomość na koniec dnia, super :D

Hope_ lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amilka87 wrote:
    A ja wlasnie sie strasznie zestresowalam, okazuje sie ze u nas w przedskolu byl przypadek ospy wietrznej, masakra i teraz sie strasznie boje. Mialam ospe jak bylam mala ale jakos mnie to nie pociesza.

A Antek wlasnie teraz drugi raz w swoim trzyletnim przedszkolowym zyciu wykazuje symptomy jakiejs choroby i mam stresa ze ma to, gardla nie ma czerwonego ma lekki kaszel ale od niego zmieniony glos, ma czerwone poliki i lekka temp, ale krostek jeszcze zadnych nie znalazlam.

Mlody spi w moim lozku, polozylam go tam jak jeszcze nie wiedzialam o tym przypadku ospy, teraz nie wiem gdzie ja mam spac, boje sie troche kolo niego polozyc wiecie czy jest jakies ryzyko? Maz jest w naszym domu spi tam i maluje sciany a na kanapie spi babcia, wiec mi chyba zostaje podloga :(

Chcialam zacytowac a nie lubic. Jak przechodzilas ospe to teraz mozesz miec polpasiec. Nie polecam. Najlepiej kilka dni obserwuj mlodego, nia caluj go, nie pij z jednego kubka i spijcie osobno. Ja bym raczej uwazala. Moze to zbieg okolicznosci ale dmuchac na zimne nie zaszkodzi.'

• rybka33 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope gratuluję pierwszych odczuwalnych ruchów-teraz będzie ich coraz więcej i częściej.
    Witam nową majówkę :)
    Któraś dziewczyna pytała się o odstępy między szczebelkami przy łóżeczku a więc odległość między nimi nie powinna być większa niż 6-8 cm by dziecko nie mogło sobie zaklinować główki.
    U mnie na wadze już prawie 7+ kg-o matko rosnę wagowo w oczach,ciśnienie 120/104. Jutro test z glukozy i krew na odczyn coombsa już drugi raz. Kolejna wizyta dopiero 20 lutego.
    Dziś zahaczyłam o lumpka i kupiłam 9 bodziaków w różnych rozmiarach i jedne portusie ala rajtuzki a to wszystko za 10 zł.Inne bardziej poważniejsze zakupy chyba zaczniemy dopiero w marcu po usg trzeciego trymestru.
    Dziewczyny fajne macie brzuszki-jedne mniejsze,drugie większe ale najważniejsze że dzieciaczki rosną i oby tak do maja.

MEGI81, Kamilutek, Hope_ lubią tę wiadomość

:(
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope wreszcie się doczekałaś, gratuluję :)!!!

Marie_marie zdecydowanie majtki siateczkowe, jednorazowe nie nadają się do niczego. A na majtki wkłady poporodowe mi najbardziej odpowiadały baby ono. A w domu już normalne gatki bawełniane i duże podpaski ale bez siateczki aby nie było podrażnień, u mnie sprawdziły się Naturella.

Uszczesliwiona u mnie nr 1 to bephanten i mąka ziemniaczana. Niestety linomag i sudocrem nie podpasowały książęcej dupce ;)

Uszczesliwiona, MEGI81, marie_marie22 lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie panika aaa! a moja mama nie pamieta czy mialam czy nie.
    Ja nie wiem jak mozna takich rzeczy nie pamietac, przeciez chyba jezeli przechodzilam jako male dziecko to chyba musialaby miec poczucie ze jest spokojna ze juz sie nie zaraze, a teraz mnie wkurza bo siedzi kolo mnie na kanapie i wyszukuje ze moje dziecko moze urodzic sie z wadami jezeli nie mialam, zaraz jej chyba ten telefon zabiore!!!! juz mnie wkurza jakby nie wystarczylo ze ja juz do szpitala dzwonilam z paniki z pytaniem co mam robic.

co do po porodzie ja mialam kupione majtki siateczkowe ktorych nie uzywalam, najpierw jak lecialo mocniej to i tak wiecej lezalam i wtedy uzywalam tego co dali nam tych podkladow, a potem wkladalam te podklady do normalnych majtek bawelnianych,potem uzywalam tych mega duzych podpasek.

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka spokojnie. Niech mama sprawdzi synkowi główkę, za uszami i uszy, tam zazwyczaj pierwsze pojawiają się chrosty. Najgorzej jest w pierwszym trymestrze złapać ospe. Od gorączki kropki wychodzą 12-48h, jeśli już pojawia się kropki to młody już nie zaraża bo to ostatnie stadium choroby. Przerabialam to w tym roku na wakacjach i znajoma ciężarna wtedy. Chłopiec wyjechał z lekka temp ale za zgodą lekarza z Krk a ospe stwierdziliśmy 200km od Gdańska.

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
‹‹ 1009 1010 1011 1012 1013 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ