X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu ubrałam mojego Gibonka w chustkę Michaśki, biedny haha

A tak wygląda wszystko poukładane, tylko nie pomyślałam, że będe musiała i tak wszystko uprać i uprasować...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e3cf69c2964c.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e76e3fb73c82.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b68ce43e7bfe.jpg

ag194, Forbidden, Espera, sylwucha89, Uszczesliwiona, bbee, amilka87, Madu1611, marie_marie22, Kleopatra, MEGI81, monika_89 lubią tę wiadomość

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Karmi go na stole w kuchni. A na osiedlu co oni mieszkają są wszędzie ogłoszenia, że nie wolno na parapetach itd zostawiać resztek czy okruchów dla ptaków ze względu na panującą ptasią grypę w zachodnio-pomorskim.

???? :/ ??!!? wariatka czy co?????

Natalia, czy Ty obrabowałaś bank?? Twoja córka będzie się mogła i 10 razy dziennie przebierać :)
    Super, że pokazujecie swoje garderoby dla maluszków, dzięki nim przestaję mieć jakiekolwiek wyrzuty sumienia, że nie jestem w stanie się powstrzymać od kupowania :)

natalia1354, Uszczesliwiona, MEGI81 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę się doczekać końca marca jak Wam wstawię też taką wielką szafę z rzeczami dla Ali poukładanymi :) tylko to mnie trzyma przy życiu przed obroną :p

natalia1354, MEGI81, monika_89 lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sporo bodziaków dostałam też używanych, za to z takich najważniejszych rzeczy mam tylko łóżeczko i pampersy :( Dlatego od lutego dopiero będę mieć wydatki bo to wszystko stopniowo od września/października kupowałam, dlatego nie odczułam tego aż tak :P Dodatkowo kupowałam jakieś balsamy, sudocrem, olejki itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 19:35

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my kupiliśmy materacyk do dostawiki do łóżka! Yuppi! 8 cm grubości pianka z warstwą kokosową dla wzmocnienia twardość jednej strony.
    I na jego bazie Chłop zrobi dostawkę :)

natalia1354, ag194, Espera, Uszczesliwiona, dewa, bbee, MEGI81 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny ze jestescie.. maz sie ostro przestraszyl tylko troche za.pozno bo juz w.nicy moglam byc na oddziale ale pan sobie z kolegami zabalowal..a ja zostalam sama po klotni jeszcze glupek pijany autem przyjechal.. teraz dzwoni.co.chwile organizuje opieke dla dzieci na jutro.. zrobil zakupy do.domu.. no niestety
    A ja co chwile na usg sprawdzaja czy serduszko bije malutkiego ja sie rzucam z boku na bok by w koncu zaczal mame kopac..
    Boli mnie podbrzusze i mam napiety brzuch i boli podbrzusze nie.wiem jak mocno sie szyjka.skrocila na obchodzie mi pewnie.powiedza...
    Mam dosc juz tego tygodnia.. chcialabym juz maj i moje malenstwo w ramionach..

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek, tyle razy wstawiałaś swoje piękne łupy, podejrzewam, że też Ci się uzbierało trochę tych ubranek! :D

Gonia, może mały też czuje Twój stres i dlatego nie chce się uaktywniać bo mu też smutno! Może teraz już z mężem będzie lepiej bo w końcu zrozumiał jaki był okropny... Trzymaj się!

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia kochana trzymaj się :* pisz koniecznie jak będziesz coś wiedziała.

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 56 sztuk różnych ciuszków, z tego 49 w rozmiarach 50-62, najwięcej bodziaków. Brakuje jeszcze zwłaszcza pajacyków, bo z tych najmniejszych mam tylko 3, a myślę, że to za mało.
    Matylda na połówkowych była malutka, statystycznie aż 95% dzieciaków w jej wieku jest większych, więc bierzemy pod uwagę, że urodzi się mniejsza i muszę koniecznie kupić choć trochę rozmiaru 50, bo na razie mam 2 bodziaki i jeden pajacyk.

A ostatnio kupiłam jej szlafroczek, pewnie rzecz zupełnie zbędna, ale kosztował tylko 2 złocisze a kropka w kropkę wygląda jak miniaturowa wersja szlafroka Chłopa, więc nie mogłam się oprzeć :) Będą wyglądać jak ksero :)

natalia1354, Rudzik, MEGI81, marie_marie22 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia, jak się czujesz? Wszytko ok, prawda?

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokaż szlafroczek! Musi być słodziutki taki malutki :) No właśnie mi też brakuje pajaców... Więc teraz tylko pajace!

Kamilutek lubi tę wiadomość

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia ściągnij sobie może jakaś dobrą, lekką i przyjemną książkę i postaraj poczytać, mi to zwykle poprawia nastrój i w pełni odstresowuje. Nerwy teraz Ci nie pomogą, musisz się postarać wyciszyć. Trzymam za Was mocno kciuki

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam za jakość, ale aparat w telefonie zaczął mi szwankować i robi beznadziejne zdjęcia:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/996926f2ced4.jpg

Szlafroczek 3m+

W sprawie laktatora - dzięki wszystkim za opinie! Kupimy Medelę, tylko jeszcze nie wiem, jaką, i pewnie dopiero po porodzie, bo nie wiem, czy będę ściągać litrami czy też Malutka będzie ciągle wisieć na cycu. Zastanawiam się nad używanym, ale jakoś tak macam raczej ten pomysł w myślach, bo na razie wydaje mi się dość... hm... obrzydliwy.

A pieluszki tetrowe kupujecie zwykłe czy grube LUX?

bbee, ag194, natalia1354, rybka33, sylwucha89, Hope_, MEGI81, marie_marie22, monika_89 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek ja tam kupiłam wyparzylam i mam to tak samo jak z ubraniami tak popatrz :)

Kamilutek, rybka33 lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Bbee, nie poszłabym ani na żadne urodziny, ani na nic. Przecież to głupota i nieodpowiedzialność w czystej postaci. Co na to jej mąż?
    Podejrzewam, że oni żadnych urodzin i tak nie robią, tylko do teściów wbiją się i tam będą te urodziny "obchodzić", a my chcieliśmy prezent małemu dać, już kupiliśmy, tylko oni ciągle chorzy chodzą, do tego ten gołąb karmiony w domu (oby od niego jakiejś grypy ptasiej nie przynieśli), odechciewa się mieć z nimi jakikolwiek kontakt fizyczny, nawet tam do teściów iść. Po prostu dla mnie trochę patowa sytuacja, bo ja mogę olać ich prawie każdą głupotę, bo chce mieć z nimi "kontakt", ale nie chcę ryzykować zdrowiem swojej rodziny.

A co na to jej mąż, czyli brat mojego męża? Chyba brakuje mu czasami samodzielnego myślenia, bo robi wszystko co żona chce i każe, póki ma święty spokój i może siedzieć przy kompie bez limitu.

Sylwucha, to nie jest dzieciak tego typu, on jest raczej antyspołeczny (nawet za bardzo nie nauczony sam jeść) i przy mamusi tylko, więc odpada byśmy go gdzieś zabrali samego, poza tym chory ciągle.

Natalia, mnóstwo tych rzeczy! :) Nie wiem czy mała będzie Ci chodzić w tych opaskach, większość dzieci takich małych jednak nie lubi mieć nic na główce jak nie musi, moja córa tylko wiązanych czapeczek nie ściągała, cokolwiek nie przytwierdzonego mocniej było zaraz w buzi, poza wózkiem itd ;)

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia niektórym facetom odbija, jak kobieta jest w ciąży. Mój tata nie odzywał sie do mojej mamy cała ciąże bo był zazdrosny o lekarza i jak moja mama leżała ostatnie 3 miesiące w szpitalu to nawet jej nie odwiedził. Mój tata ogólnie jest spoko i kocha mnie na swój sposób i ja o tym wiem. Ale nie chciałabym czegoś takiego dla moich dzieci.

Ja dzisiaj cały dzien składałam szafki do salonu

Nasza jadalnia:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b6536f573c78.jpg

I salon:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d64ebd675906.jpg

Teraz mój maz musi je powiesić na ścianie i wtedy mogę mocować drzwi umyć i zapełniać ;)

A jutro z mężem mamy pierwsza noc na kanapie w nowym domu ;)

bbee, Hope_, ag194, blubka, natalia1354, rybka33, sylwucha89, dewa, Demsik, MEGI81, Maniuś, marie_marie22, mon!ta^ lubią tę wiadomość

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• dewa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek, a Matylda zrobi Wam niespodziankę, będzie miala ponad 4 kg a rozmiar 56 będziesz mogła sobie w buty schować, ha! Taki psikus :D

Co do białych pieluszek tetrowych, to kupiłam na allegro komplet 10 szuk, za 16 zł chyba i odradzam wszystkim, bo to szmatki a nie pieluszki. Moja Mama wzięła je do ręki i zaczęła się śmiać, bo mówi że gdyby ona nam takie zakładała, to po jednej dwójeczce musiałaby je wywalić. Ja pamiętam pieluszki ze swojego dzieciństwa, były grube i miękkie. Zamówię jeszcze z 5-10 sztuk, jak najgrubszych.

Używany laktator? Nieeeee. To nie jest aż taki wydatek, chyba warto nowy kupić. Właśnie mi się przypomniało jak moja Mama opowiadała, jak 40 lat temu urodziła mojego brata i miała mnöstwo pokarmu, to proszono ją o dokarmianie piersią noworodka, ktörego mama miała toksoplazmozę i nie mogła karmić. Mama się zgodziła, bo głupio było odmówić, ale średnio się czuła karmiąc tego maluszka. Wtedy przydałby się laktator ;)

qb3canlimmmj6sap.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:13

Kamilutek, MEGI81 lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek, świetny ten szlafrok i super się prezentują obok siebie!

Co do pieluszek tetrowych, ja kupuje zwykłe i zamawiam na allegro raczej bo jest taniej. Wczoraj w smyku patrzyłam, że 10szt. kosztuje 50zł :o Na allegro znalazłam za 16zł 10szt. więc kupie dwie paczki :D Flanelowe kupiłam w smyku 3szt. takich lepszych z motherhood :>

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Kamilutek, a Matylda zrobi Wam niespodziankę, będzie miala ponad 4 kg a rozmiar 56 będziesz mogła sobie w buty schować, ha! Taki psikus :D

Nom, na taki scenariusz też się szykuję, mam po równo 56 i 62 :)
    Ja się urodziłam malutka, Chłop niestety nie pamięta ;) Ale mówi, że z czasów, które już pamięta, nie był duży.

Pytam o pieluszki bo na Gemini można dostać takie droższe oznaczone jako LUX, ale cholera wie, czy to jest lux lux czy lux w porównaniu do tych przezroczystych szmatek. Przydałoby się pomacać.

Amilka, zazdroszczę, uwielbiam składać meble! A potem wkładać do szafek rzeczy w równiutkich rzędach i wg kolorów ;)

amilka87 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
‹‹ 1038 1039 1040 1041 1042 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ