MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Tu ubrałam mojego Gibonka w chustkę Michaśki, biedny haha
A tak wygląda wszystko poukładane, tylko nie pomyślałam, że będe musiała i tak wszystko uprać i uprasować...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e3cf69c2964c.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e76e3fb73c82.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b68ce43e7bfe.jpgag194, Forbidden, Espera, sylwucha89, Uszczesliwiona, bbee, amilka87, Madu1611, marie_marie22, Kleopatra, MEGI81, monika_89 lubią tę wiadomość
👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
bbee wrote:Karmi go na stole w kuchni. A na osiedlu co oni mieszkają są wszędzie ogłoszenia, że nie wolno na parapetach itd zostawiać resztek czy okruchów dla ptaków ze względu na panującą ptasią grypę w zachodnio-pomorskim.
??????!!? wariatka czy co?????
Natalia, czy Ty obrabowałaś bank?? Twoja córka będzie się mogła i 10 razy dziennie przebierać
Super, że pokazujecie swoje garderoby dla maluszków, dzięki nim przestaję mieć jakiekolwiek wyrzuty sumienia, że nie jestem w stanie się powstrzymać od kupowanianatalia1354, Uszczesliwiona, MEGI81 lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Sporo bodziaków dostałam też używanych, za to z takich najważniejszych rzeczy mam tylko łóżeczko i pampersy
Dlatego od lutego dopiero będę mieć wydatki bo to wszystko stopniowo od września/października kupowałam, dlatego nie odczułam tego aż tak
Dodatkowo kupowałam jakieś balsamy, sudocrem, olejki itp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 19:35
👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
A my kupiliśmy materacyk do dostawiki do łóżka! Yuppi! 8 cm grubości pianka z warstwą kokosową dla wzmocnienia twardość jednej strony.
I na jego bazie Chłop zrobi dostawkęnatalia1354, ag194, Espera, Uszczesliwiona, dewa, bbee, MEGI81 lubią tę wiadomość
Dzieki dziewczyny ze jestescie.. maz sie ostro przestraszyl tylko troche za.pozno bo juz w.nicy moglam byc na oddziale ale pan sobie z kolegami zabalowal..a ja zostalam sama po klotni jeszcze glupek pijany autem przyjechal.. teraz dzwoni.co.chwile organizuje opieke dla dzieci na jutro.. zrobil zakupy do.domu.. no niestety
A ja co chwile na usg sprawdzaja czy serduszko bije malutkiego ja sie rzucam z boku na bok by w koncu zaczal mame kopac..
Boli mnie podbrzusze i mam napiety brzuch i boli podbrzusze nie.wiem jak mocno sie szyjka.skrocila na obchodzie mi pewnie.powiedza...
Mam dosc juz tego tygodnia.. chcialabym juz maj i moje malenstwo w ramionach.. -
Kamilutek, tyle razy wstawiałaś swoje piękne łupy, podejrzewam, że też Ci się uzbierało trochę tych ubranek!
Gonia, może mały też czuje Twój stres i dlatego nie chce się uaktywniać bo mu też smutno! Może teraz już z mężem będzie lepiej bo w końcu zrozumiał jaki był okropny... Trzymaj się!
👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
Mam 56 sztuk różnych ciuszków, z tego 49 w rozmiarach 50-62, najwięcej bodziaków. Brakuje jeszcze zwłaszcza pajacyków, bo z tych najmniejszych mam tylko 3, a myślę, że to za mało.
Matylda na połówkowych była malutka, statystycznie aż 95% dzieciaków w jej wieku jest większych, więc bierzemy pod uwagę, że urodzi się mniejsza i muszę koniecznie kupić choć trochę rozmiaru 50, bo na razie mam 2 bodziaki i jeden pajacyk.
A ostatnio kupiłam jej szlafroczek, pewnie rzecz zupełnie zbędna, ale kosztował tylko 2 złocisze a kropka w kropkę wygląda jak miniaturowa wersja szlafroka Chłopa, więc nie mogłam się oprzećBędą wyglądać jak ksero
natalia1354, Rudzik, MEGI81, marie_marie22 lubią tę wiadomość
przepraszam za jakość, ale aparat w telefonie zaczął mi szwankować i robi beznadziejne zdjęcia:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/996926f2ced4.jpg
Szlafroczek 3m+
W sprawie laktatora - dzięki wszystkim za opinie! Kupimy Medelę, tylko jeszcze nie wiem, jaką, i pewnie dopiero po porodzie, bo nie wiem, czy będę ściągać litrami czy też Malutka będzie ciągle wisieć na cycu. Zastanawiam się nad używanym, ale jakoś tak macam raczej ten pomysł w myślach, bo na razie wydaje mi się dość... hm... obrzydliwy.
A pieluszki tetrowe kupujecie zwykłe czy grube LUX?bbee, ag194, natalia1354, rybka33, sylwucha89, Hope_, MEGI81, marie_marie22, monika_89 lubią tę wiadomość
dewa wrote:Bbee, nie poszłabym ani na żadne urodziny, ani na nic. Przecież to głupota i nieodpowiedzialność w czystej postaci. Co na to jej mąż?
A co na to jej mąż, czyli brat mojego męża? Chyba brakuje mu czasami samodzielnego myślenia, bo robi wszystko co żona chce i każe, póki ma święty spokój i może siedzieć przy kompie bez limitu.
Sylwucha, to nie jest dzieciak tego typu, on jest raczej antyspołeczny (nawet za bardzo nie nauczony sam jeść) i przy mamusi tylko, więc odpada byśmy go gdzieś zabrali samego, poza tym chory ciągle.
Natalia, mnóstwo tych rzeczy!Nie wiem czy mała będzie Ci chodzić w tych opaskach, większość dzieci takich małych jednak nie lubi mieć nic na główce jak nie musi, moja córa tylko wiązanych czapeczek nie ściągała, cokolwiek nie przytwierdzonego mocniej było zaraz w buzi, poza wózkiem itd
-
Gonia niektórym facetom odbija, jak kobieta jest w ciąży. Mój tata nie odzywał sie do mojej mamy cała ciąże bo był zazdrosny o lekarza i jak moja mama leżała ostatnie 3 miesiące w szpitalu to nawet jej nie odwiedził. Mój tata ogólnie jest spoko i kocha mnie na swój sposób i ja o tym wiem. Ale nie chciałabym czegoś takiego dla moich dzieci.
Ja dzisiaj cały dzien składałam szafki do salonu
Nasza jadalnia:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b6536f573c78.jpg
I salon:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d64ebd675906.jpg
Teraz mój maz musi je powiesić na ścianie i wtedy mogę mocować drzwi umyć i zapełniać
A jutro z mężem mamy pierwsza noc na kanapie w nowym domubbee, Hope_, ag194, blubka, natalia1354, rybka33, sylwucha89, dewa, Demsik, MEGI81, Maniuś, marie_marie22, mon!ta^ lubią tę wiadomość
wersja z OM
-
Kamilutek, a Matylda zrobi Wam niespodziankę, będzie miala ponad 4 kg a rozmiar 56 będziesz mogła sobie w buty schować, ha! Taki psikus
Co do białych pieluszek tetrowych, to kupiłam na allegro komplet 10 szuk, za 16 zł chyba i odradzam wszystkim, bo to szmatki a nie pieluszki. Moja Mama wzięła je do ręki i zaczęła się śmiać, bo mówi że gdyby ona nam takie zakładała, to po jednej dwójeczce musiałaby je wywalić. Ja pamiętam pieluszki ze swojego dzieciństwa, były grube i miękkie. Zamówię jeszcze z 5-10 sztuk, jak najgrubszych.
Używany laktator? Nieeeee. To nie jest aż taki wydatek, chyba warto nowy kupić. Właśnie mi się przypomniało jak moja Mama opowiadała, jak 40 lat temu urodziła mojego brata i miała mnöstwo pokarmu, to proszono ją o dokarmianie piersią noworodka, ktörego mama miała toksoplazmozę i nie mogła karmić. Mama się zgodziła, bo głupio było odmówić, ale średnio się czuła karmiąc tego maluszka. Wtedy przydałby się laktatorKamilutek lubi tę wiadomość
-
Kamilutek, świetny ten szlafrok i super się prezentują obok siebie!
Co do pieluszek tetrowych, ja kupuje zwykłe i zamawiam na allegro raczej bo jest taniej. Wczoraj w smyku patrzyłam, że 10szt. kosztuje 50zł :o Na allegro znalazłam za 16zł 10szt. więc kupie dwie paczkiFlanelowe kupiłam w smyku 3szt. takich lepszych z motherhood :>
Kamilutek lubi tę wiadomość
👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
dewa wrote:Kamilutek, a Matylda zrobi Wam niespodziankę, będzie miala ponad 4 kg a rozmiar 56 będziesz mogła sobie w buty schować, ha! Taki psikus
Nom, na taki scenariusz też się szykuję, mam po równo 56 i 62
Ja się urodziłam malutka, Chłop niestety nie pamiętaAle mówi, że z czasów, które już pamięta, nie był duży.
Pytam o pieluszki bo na Gemini można dostać takie droższe oznaczone jako LUX, ale cholera wie, czy to jest lux lux czy lux w porównaniu do tych przezroczystych szmatek. Przydałoby się pomacać.
Amilka, zazdroszczę, uwielbiam składać meble! A potem wkładać do szafek rzeczy w równiutkich rzędach i wg kolorówamilka87 lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!