X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:13

Espera, sylwucha89, marie_marie22, monika_89 lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:13

Spirit, Arwi, ag194, sylwucha89, Martchen, Demsik, MEGI81, Maniuś, marie_marie22, monika_89 lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez uwielbiamy robić wycieczki do parku; robię kanapki i już na śniadanie idziemy jak tylko pogoda pozwala, rower ładujemy piłkami i innymi zabawkami, wcale nie trzeba daleko wyjeżdżać. Chociaż lubię tez nasze wakacje gdzie zawsze wszystko jest zaplanowane żeby dla każdego coś. Rok temu bylismy na podlasiu dla mnie była w drodze winnica warmińska i ciechanowiec w którym byłam na obozie jako 15 latka. Dla męża powojenne pozostałości a dla naszego toska jeziora, dinopark i spanie w pociągu w Białowieży. Teraz tez meble z ikei tanio teraz na wyprzedaży, sami składamy i wszystko razem robimy, Tosiek swój pokój pomagał malować bardzo sie cieszy ze ma swój wkład i wczoraj pomagał mi składać szafkę do łazienki. U mnie ważne ze wszystko co robimy robimy zawsze razem ;)

MEGI81 lubi tę wiadomość

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia , martchen,Gonia jak się czujecie ?

Ja oficjalnie skończyłam malowanie ! 7.02 przychodzą panele klasc i koniec :D i za 2 tyg po meble jedziemy :D

Wgl wygrałam dziś aukcje i wygrałam za 70 zł pościel z wypełnieniem dla Aurelki :) cena oryginalna 159 zł :) zadowolona jestem :p

bbee, Arwi, sylwucha89, Kleopatra, MEGI81, marie_marie22 lubią tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, co do odsmoczkowania.. Jako starsza siostra, nie lubiłam bardzo swojego brata i schowałam mu pewnego dnia smoczek.. Mama błagała, żebym oddała bo wył okropnie, ale ja jako wredna siostra postanowiłam, że nie ulżę w jego cierpieniach i po kilku dniach zapomniał, że jest coś takiego jak smoczek :D Mama opowiadała, że znalazła go jak na święta sprzątała w szafce z butami, był w jakimś kozaku haha :D

Klaudia, 70zł to super cena! Też muszę poszukać takich aukcji, bo za 140zł już masz dwa komplety, a tyle jeden kosztuje :o

Dewa, właśnie doczytałam Twój post w sprawie tych pieluszek. Pewnie weszłam na tą samą stronę allegro. Jeszcze w sumie ich nie zamówiłam, ale chciałam jak najtaniej kupić bo stwierdziłam, że to i tak dziecko ulewa ciągle, ale mówisz, że się nie nadają?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 21:35

Klaudia0727 lubi tę wiadomość

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia odpoczywaj

GoNia1979 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobiłam dziś listę rzeczy, które już mam :D Okazuje się, że sporo już jest, ale sporo jednak brakuje, więc już się nie mogę doczekać zakupów <3

Długi post, jak coś to scroluj dalej :D

Wózek 3w1 1szt
    Bujaczek 1szt
    Przewijak 1szt
    Rożek bawełniany 1szt
    Termometr na podczerwień 1szt
    Kocyk 1szt
    Śpiworek 1szt
    Butelka duża 1szt
    Butelka mała 1szt
    Smoczek 1szt
    Pieluchy tetrowe 2szt
    Nożyczki + obcinacz do paznokci 1szt
    Śliniaczek 2szt
    Body z długim rękawem r50 2szt
    Kaftanik (bluzeczka rozpinana) z długim rękawem r56 2szt
    Pajac ze stopkami r56 2szt
    Pajac bez stopek r56 1szt
    Body z krótkim rękawem r62 2szt
    Body z długim rękawem r62 4szt
    Pajac ze stopkami r62 4szt
    Body z długim rękawem r68 3szt
    Komplet (spodnie + sweterek) r74 1szt
    Skarpetki 3pary
    Niedrapki 4pary
    Czapeczki 2szt

I teraz lista tego, czego mi jeszcze brakuje:
    Body z krótkim rękawem r56 6szt
    Body z krótkim rękawem r62 6szt
    Body z krótkim rękawem r68 6szt
    Skarpetki dużo
    Staniki do karmienia
    Termometr do wody
    Szczoteczka do Kubusiowych włosów
    Ręczniki z kapturkiem (gdzie to kupić? :O)
    Bluzy (sweterki) 4szt
    Wkładki laktacyjne
    Śliniaczki 10szt
    Osłonki na piersi
    Piżama do karmienia z długim rękawem 2-3szt
    Łóżeczko
    Materac
    Komoda
    Prześcieradło z gumką 3szt
    Podkłady nieprzemakalne
    Kocyki 3szt
    Otulacz
    Lampka nocna
    Śpiworek do spania lub pościel do łóżeczka
    Osłonki na szczebelki
    Karuzela z pozytywką
    Pieluchy tetrowe 10szt
    Pieluchy
    Chusteczki nawilżane
    Wanienka
    Aspirator do noska
    Organizer na rzeczy do przewijania (z Ikei)
    Prześcieradło i pościel do gondoli
    Maść do pupy
    Krem na odparzenia
    Balsamik do kąpieli
    Oliwkę po kąpieli
    Octanisept do pępka
    Gaziki
    Proszek i płyn do prania dla niemowląt
    Maść na brodawki
    Wkłady poporodowe/grube podpaski
    Majtki poporodowe
    Szumiś

A i tak pewnie o masie rzeczy zapomniałam :D Ale czuję się troszkę lepiej z tym, że już to przejrzałam :D

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam dzisiaj w galeri - mlody zasnal maz z nim zostal a ja kupilam sobie kurtke bo w tej co chodze juz sie nie mieszcze , kupilam mlodemu buty na wiosne ale musze oddac bo nie wejdzie :(
    w pepco kupiłam pajaca i komplet dla dziewuszki :) i mlodemu sweterek
    na koniec kupilam sobie galke lodow rabarbarowych :)
    wole nie patrzec na stan konta hihihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 21:40

ag194, marie_marie22 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.... Przewijaka nie mam! W piątek wyplata to zamówię!!! I chciałabym jakiś komplet pościeli żeby Jureczek miał swój nowy a nie po starszym bracie, teraz są ładniejsze niż 10 lat temu więc chyba się skuszę...

Ja wczoraj z koleżanką liczyłyśmy ile wolnego na macierzyński ,tacierzynski no i mowie ze Staś już negocjuje z nami ile wolnego będzie miał jak się brat urodzi... Na co lekko podchmielony kolega mówi"no bracierzyński też się należy" :-)

MEGI81 lubi tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łowy 62 pajac , komplecik 68

7efbdbc29aba6d4bmed.jpg

Arwi, Espera, ag194, sylwucha89, Uszczesliwiona, blubka, bbee, Hope_, MEGI81, Maniuś, aneta.be, marie_marie22, monika_89 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    łowy 62 pajac , komplecik 68

7efbdbc29aba6d4bmed.jpg

Ja też dziś buszowałam w Pepco! nabrałam z 20 sztuk, ale potem sprawdzałam skład no i większość wróciło na półkę. Wzięłam tylko te 100% bawełna, ewentualnie 98% bawełna 2% poliester i jedne bodziaki śliczne 90% bawełna 10% wiskoza. Reszta miała po 20% poliestru :/

Ale! Kupiłam też zestaw kubków dla babci, miał być po 40zł, ale na górze była inna metka, pisało na niej "kubki 2zł". Pomyślałam sobie, że jak mi skasuje za 40zł to nie będę robić gównoburzy ani z siebie idiotki, bo pewnie się z czegoś innego przekleiło, ale babeczka nawet nie spojrzała i skasowała za 2zł. No... nie będę narzekać, o nie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 00:48

ag194, MEGI81, marie_marie22 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Nom, na taki scenariusz też się szykuję, mam po równo 56 i 62 :)
    Ja się urodziłam malutka, Chłop niestety nie pamięta ;) Ale mówi, że z czasów, które już pamięta, nie był duży.

Pytam o pieluszki bo na Gemini można dostać takie droższe oznaczone jako LUX, ale cholera wie, czy to jest lux lux czy lux w porównaniu do tych przezroczystych szmatek. Przydałoby się pomacać.

Amilka, zazdroszczę, uwielbiam składać meble! A potem wkładać do szafek rzeczy w równiutkich rzędach i wg kolorów ;)

Ja brałam dla Nikosia te Lux i byłam zadowolona, lepsze niż z allegro i cena rozsądna. Lux, lux to nie w tych kategoriach cenowych niestety :(

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia1354 wrote:

Dewa, właśnie doczytałam Twój post w sprawie tych pieluszek. Pewnie weszłam na tą samą stronę allegro. Jeszcze w sumie ich nie zamówiłam, ale chciałam jak najtaniej kupić bo stwierdziłam, że to i tak dziecko ulewa ciągle, ale mówisz, że się nie nadają?

Tak, pewnie te same. Wiesz, ja mam porównanie tylko do tych, które były kiedyś. A tamte były grube, miękkie, wytrzymałe. Nie wiem, może teraz wszystkie to takie ściereczki. Te za 16 przypominają słabej jakości szmatki kuchenne. Podejrzewam, że wystarczy jedno pranie i będą prześwitujące. Mam też od tego samego sprzedawcy 5 pieluszek kolorowych, wydają się być nieco grubsze. I jeszcze 3 bambusowe, z innego sklepu. 3 sztuki kosztowały prawie 60 zł, są grubsze, ładniejsze, ale myślałam, że będą bardziej miękkie w dotyku i bardziej przyjemne. Może po praniu zyskają ;)

qb3canlimmmj6sap.png
  • rybka33 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jaki rozmiar pościeli kupujecie do łóżeczka(poszewka i prześcieradło)bo w ogóle nie mam pojęcia jaka jest potrzebna.Zdałam sobie sprawę że jestem w tych sprawach zielona jak szczypiorek na wiosnę:) i nie tylko w tych.

:(
  • dewa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, jak tam kopniaczki i ruchy Maleństwa? :)

qb3canlimmmj6sap.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka33 wrote:
    Dziewczyny a jaki rozmiar pościeli kupujecie do łóżeczka(poszewka i prześcieradło)bo w ogóle nie mam pojęcia jaka jest potrzebna.Zdałam sobie sprawę że jestem w tych sprawach zielona jak szczypiorek na wiosnę:) i nie tylko w tych.
    A materacyki nie są standardowe, 120x60? :O Oooo, to muszę doczytać. Ja nie kupuję pościeli, ani ķołderki i poduszki. Tylko prześcieradełko i kocyk, na początek chyba wystarczy. Mam otulacz Woombie, na chłodniejsze noce kocyk. Mam nadzieję, że wystarczy na pierwsze miesiące ;)

rybka33 lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka33 wrote:
    podbijam pytanie. I czy materacyki do łóżeczka mają raczej rozmiar uniwersalny?
    kupujecie w końcu ochraniacze na łóżeczko? ktoś poleci gdzieś jakiś sprawdzony organizer na łóżeczko? :) Może też kołderkę ktoś już kupił i może polecić?
    Prześcieradło mam z gumką to raczej na większość wejdzie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 22:22

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    podbijam pytanie. I czy materacyki do łóżeczka mają raczej rozmiar uniwersalny?
    kupujecie w końcu ochraniacze na łóżeczko? ktoś poleci gdzieś jakiś sprawdzony organizer na łóżeczko? :)
    Prześcieradło mam z gumką to raczej na większość wejdzie:)

Z racji tego, że dzisiaj miała miejsce wielkopomna chwila i kupiliśmy materacyk, czuję się uprawniona do odpowiedzi :)
    Większość materacyków, jakie oglądaliśmy do łóżeczek, to albo 120x60, albo 140x70. Jak chcecie kołyskę lub dostawkę, to zwykle jest 90x40 lub 90x40+15 panel dostawny, gdy dostawka ma opuszczany bok "łączący" dostawkę z łóżkiem.
    Prześcieradła też są produkowane w tych samych wymiarach.
    Można też zamówić wielkości niestandardowe materacyków, jeśli ktoś na przykład ma jakieś stare łóżko o nietypowych wymiarach, ale to już drożej wychodzi.

Materace mają też różne pokrowce. Ważne, żeby był ściągany, co by zasikany wyprać. Niektóre mają taki patent, że płyn rozlewa się "przestrzennie", nie wnika w głąb materacyka, tylko zostaje niejako rozprowadzony po pokrowcu. Większość takich jest zachwalana jako oddychające, bo ponoć dzieciakowi nie wolno fundować braku wentylacji ceratą czy innym nieprzemakalnym i nieoddychającym ustrojstwem.

A pościeli i ochraniaczy nie kupuję, dziecię będzie spało w śpiworku lub otulone kocykiem. Poduszki też nie chcę, nawet takiego klina.

dewa, ag194 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dopiero wróciłam do domu.

Gonia trzymaj się tam dzielnie, musi być dobrze.

Zyrcia jak u Ciebie? Lepiej się czujesz?

Kofeina ? Jak ta szyjka, wiadomo coś?

Dzisiaj tesciowa poszalala w pepco :) jutro wrzucę zdjęcie :) właśnie w pepco kupiłam 10 pieluszek po 2zl szt. U nas były po 6zl body ale to zawsze coś taniej :) Jutro robię ciuszkowy przegląd, liczę sztuki i pewnie zamawiam więcej :P

Co do wyjazdów to my albo razem albo wcale, nie wyobrażam sobie być małżeństwem na odległość? Po co mi mąż skoro go nie ma? Nie wyobrażam sobie takiego scenariusza :(

Pamięć mam dobrą ale krótka i oczywiście nie wiem co więcej chciałam napisać po całym dniu :(

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha ja ostatnio reczniczek kupilam na gemini:) http://www.aptekagemini.pl/akuku-okryc-kap-80x80cm-100-bawel-roz.html wydaje mi sie ze cenowo fajnie jakosc na pierwszy rzut oka tez:) po drugiej stronie jest taki polarek:)

Arwi lubi tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
‹‹ 1039 1040 1041 1042 1043 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ