MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
My tez uwielbiamy robić wycieczki do parku; robię kanapki i już na śniadanie idziemy jak tylko pogoda pozwala, rower ładujemy piłkami i innymi zabawkami, wcale nie trzeba daleko wyjeżdżać. Chociaż lubię tez nasze wakacje gdzie zawsze wszystko jest zaplanowane żeby dla każdego coś. Rok temu bylismy na podlasiu dla mnie była w drodze winnica warmińska i ciechanowiec w którym byłam na obozie jako 15 latka. Dla męża powojenne pozostałości a dla naszego toska jeziora, dinopark i spanie w pociągu w Białowieży. Teraz tez meble z ikei tanio teraz na wyprzedaży, sami składamy i wszystko razem robimy, Tosiek swój pokój pomagał malować bardzo sie cieszy ze ma swój wkład i wczoraj pomagał mi składać szafkę do łazienki. U mnie ważne ze wszystko co robimy robimy zawsze razem
MEGI81 lubi tę wiadomość
wersja z OM
-
Zyrcia , martchen,Gonia jak się czujecie ?
Ja oficjalnie skończyłam malowanie ! 7.02 przychodzą panele klasc i konieci za 2 tyg po meble jedziemy
Wgl wygrałam dziś aukcje i wygrałam za 70 zł pościel z wypełnieniem dla Aurelkicena oryginalna 159 zł
zadowolona jestem :p
bbee, Arwi, sylwucha89, Kleopatra, MEGI81, marie_marie22 lubią tę wiadomość
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
Hope, co do odsmoczkowania.. Jako starsza siostra, nie lubiłam bardzo swojego brata i schowałam mu pewnego dnia smoczek.. Mama błagała, żebym oddała bo wył okropnie, ale ja jako wredna siostra postanowiłam, że nie ulżę w jego cierpieniach i po kilku dniach zapomniał, że jest coś takiego jak smoczek
Mama opowiadała, że znalazła go jak na święta sprzątała w szafce z butami, był w jakimś kozaku haha
Klaudia, 70zł to super cena! Też muszę poszukać takich aukcji, bo za 140zł już masz dwa komplety, a tyle jeden kosztuje :o
Dewa, właśnie doczytałam Twój post w sprawie tych pieluszek. Pewnie weszłam na tą samą stronę allegro. Jeszcze w sumie ich nie zamówiłam, ale chciałam jak najtaniej kupić bo stwierdziłam, że to i tak dziecko ulewa ciągle, ale mówisz, że się nie nadają?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 21:35
Klaudia0727 lubi tę wiadomość
👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
A ja zrobiłam dziś listę rzeczy, które już mam
Okazuje się, że sporo już jest, ale sporo jednak brakuje, więc już się nie mogę doczekać zakupów
Długi post, jak coś to scroluj dalej
Wózek 3w1 1szt
Bujaczek 1szt
Przewijak 1szt
Rożek bawełniany 1szt
Termometr na podczerwień 1szt
Kocyk 1szt
Śpiworek 1szt
Butelka duża 1szt
Butelka mała 1szt
Smoczek 1szt
Pieluchy tetrowe 2szt
Nożyczki + obcinacz do paznokci 1szt
Śliniaczek 2szt
Body z długim rękawem r50 2szt
Kaftanik (bluzeczka rozpinana) z długim rękawem r56 2szt
Pajac ze stopkami r56 2szt
Pajac bez stopek r56 1szt
Body z krótkim rękawem r62 2szt
Body z długim rękawem r62 4szt
Pajac ze stopkami r62 4szt
Body z długim rękawem r68 3szt
Komplet (spodnie + sweterek) r74 1szt
Skarpetki 3pary
Niedrapki 4pary
Czapeczki 2szt
I teraz lista tego, czego mi jeszcze brakuje:
Body z krótkim rękawem r56 6szt
Body z krótkim rękawem r62 6szt
Body z krótkim rękawem r68 6szt
Skarpetki dużo
Staniki do karmienia
Termometr do wody
Szczoteczka do Kubusiowych włosów
Ręczniki z kapturkiem (gdzie to kupić?)
Bluzy (sweterki) 4szt
Wkładki laktacyjne
Śliniaczki 10szt
Osłonki na piersi
Piżama do karmienia z długim rękawem 2-3szt
Łóżeczko
Materac
Komoda
Prześcieradło z gumką 3szt
Podkłady nieprzemakalne
Kocyki 3szt
Otulacz
Lampka nocna
Śpiworek do spania lub pościel do łóżeczka
Osłonki na szczebelki
Karuzela z pozytywką
Pieluchy tetrowe 10szt
Pieluchy
Chusteczki nawilżane
Wanienka
Aspirator do noska
Organizer na rzeczy do przewijania (z Ikei)
Prześcieradło i pościel do gondoli
Maść do pupy
Krem na odparzenia
Balsamik do kąpieli
Oliwkę po kąpieli
Octanisept do pępka
Gaziki
Proszek i płyn do prania dla niemowląt
Maść na brodawki
Wkłady poporodowe/grube podpaski
Majtki poporodowe
Szumiś
A i tak pewnie o masie rzeczy zapomniałamAle czuję się troszkę lepiej z tym, że już to przejrzałam
-
ja byłam dzisiaj w galeri - mlody zasnal maz z nim zostal a ja kupilam sobie kurtke bo w tej co chodze juz sie nie mieszcze , kupilam mlodemu buty na wiosne ale musze oddac bo nie wejdzie
w pepco kupiłam pajaca i komplet dla dziewuszkii mlodemu sweterek
na koniec kupilam sobie galke lodow rabarbarowych
wole nie patrzec na stan konta hihihi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 21:40
ag194, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
A.... Przewijaka nie mam! W piątek wyplata to zamówię!!! I chciałabym jakiś komplet pościeli żeby Jureczek miał swój nowy a nie po starszym bracie, teraz są ładniejsze niż 10 lat temu więc chyba się skuszę...
Ja wczoraj z koleżanką liczyłyśmy ile wolnego na macierzyński ,tacierzynski no i mowie ze Staś już negocjuje z nami ile wolnego będzie miał jak się brat urodzi... Na co lekko podchmielony kolega mówi"no bracierzyński też się należy"MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Ja też dziś buszowałam w Pepco! nabrałam z 20 sztuk, ale potem sprawdzałam skład no i większość wróciło na półkę. Wzięłam tylko te 100% bawełna, ewentualnie 98% bawełna 2% poliester i jedne bodziaki śliczne 90% bawełna 10% wiskoza. Reszta miała po 20% poliestru
Ale! Kupiłam też zestaw kubków dla babci, miał być po 40zł, ale na górze była inna metka, pisało na niej "kubki 2zł". Pomyślałam sobie, że jak mi skasuje za 40zł to nie będę robić gównoburzy ani z siebie idiotki, bo pewnie się z czegoś innego przekleiło, ale babeczka nawet nie spojrzała i skasowała za 2zł. No... nie będę narzekać, o nieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 00:48
ag194, MEGI81, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
Kamilutek wrote:Nom, na taki scenariusz też się szykuję, mam po równo 56 i 62
Ja się urodziłam malutka, Chłop niestety nie pamiętaAle mówi, że z czasów, które już pamięta, nie był duży.
Pytam o pieluszki bo na Gemini można dostać takie droższe oznaczone jako LUX, ale cholera wie, czy to jest lux lux czy lux w porównaniu do tych przezroczystych szmatek. Przydałoby się pomacać.
Amilka, zazdroszczę, uwielbiam składać meble! A potem wkładać do szafek rzeczy w równiutkich rzędach i wg kolorów
Ja brałam dla Nikosia te Lux i byłam zadowolona, lepsze niż z allegro i cena rozsądna. Lux, lux to nie w tych kategoriach cenowych niestety -
natalia1354 wrote:
Dewa, właśnie doczytałam Twój post w sprawie tych pieluszek. Pewnie weszłam na tą samą stronę allegro. Jeszcze w sumie ich nie zamówiłam, ale chciałam jak najtaniej kupić bo stwierdziłam, że to i tak dziecko ulewa ciągle, ale mówisz, że się nie nadają?
Tak, pewnie te same. Wiesz, ja mam porównanie tylko do tych, które były kiedyś. A tamte były grube, miękkie, wytrzymałe. Nie wiem, może teraz wszystkie to takie ściereczki. Te za 16 przypominają słabej jakości szmatki kuchenne. Podejrzewam, że wystarczy jedno pranie i będą prześwitujące. Mam też od tego samego sprzedawcy 5 pieluszek kolorowych, wydają się być nieco grubsze. I jeszcze 3 bambusowe, z innego sklepu. 3 sztuki kosztowały prawie 60 zł, są grubsze, ładniejsze, ale myślałam, że będą bardziej miękkie w dotyku i bardziej przyjemne. Może po praniu zyskają -
rybka33 wrote:Dziewczyny a jaki rozmiar pościeli kupujecie do łóżeczka(poszewka i prześcieradło)bo w ogóle nie mam pojęcia jaka jest potrzebna.Zdałam sobie sprawę że jestem w tych sprawach zielona jak szczypiorek na wiosnę
i nie tylko w tych.
Oooo, to muszę doczytać. Ja nie kupuję pościeli, ani ķołderki i poduszki. Tylko prześcieradełko i kocyk, na początek chyba wystarczy. Mam otulacz Woombie, na chłodniejsze noce kocyk. Mam nadzieję, że wystarczy na pierwsze miesiące
rybka33 lubi tę wiadomość
-
rybka33 wrote:Dziewczyny a jaki rozmiar pościeli kupujecie do łóżeczka(poszewka i prześcieradło)bo w ogóle nie mam pojęcia jaka jest potrzebna.Zdałam sobie sprawę że jestem w tych sprawach zielona jak szczypiorek na wiosnę
i nie tylko w tych.
kupujecie w końcu ochraniacze na łóżeczko? ktoś poleci gdzieś jakiś sprawdzony organizer na łóżeczko?Może też kołderkę ktoś już kupił i może polecić?
Prześcieradło mam z gumką to raczej na większość wejdzie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 22:22
-
ag194 wrote:podbijam pytanie. I czy materacyki do łóżeczka mają raczej rozmiar uniwersalny?
kupujecie w końcu ochraniacze na łóżeczko? ktoś poleci gdzieś jakiś sprawdzony organizer na łóżeczko?
Prześcieradło mam z gumką to raczej na większość wejdzie:)
Z racji tego, że dzisiaj miała miejsce wielkopomna chwila i kupiliśmy materacyk, czuję się uprawniona do odpowiedzi
Większość materacyków, jakie oglądaliśmy do łóżeczek, to albo 120x60, albo 140x70. Jak chcecie kołyskę lub dostawkę, to zwykle jest 90x40 lub 90x40+15 panel dostawny, gdy dostawka ma opuszczany bok "łączący" dostawkę z łóżkiem.
Prześcieradła też są produkowane w tych samych wymiarach.
Można też zamówić wielkości niestandardowe materacyków, jeśli ktoś na przykład ma jakieś stare łóżko o nietypowych wymiarach, ale to już drożej wychodzi.
Materace mają też różne pokrowce. Ważne, żeby był ściągany, co by zasikany wyprać. Niektóre mają taki patent, że płyn rozlewa się "przestrzennie", nie wnika w głąb materacyka, tylko zostaje niejako rozprowadzony po pokrowcu. Większość takich jest zachwalana jako oddychające, bo ponoć dzieciakowi nie wolno fundować braku wentylacji ceratą czy innym nieprzemakalnym i nieoddychającym ustrojstwem.
A pościeli i ochraniaczy nie kupuję, dziecię będzie spało w śpiworku lub otulone kocykiem. Poduszki też nie chcę, nawet takiego klina.dewa, ag194 lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Hej ja dopiero wróciłam do domu.
Gonia trzymaj się tam dzielnie, musi być dobrze.
Zyrcia jak u Ciebie? Lepiej się czujesz?
Kofeina ? Jak ta szyjka, wiadomo coś?
Dzisiaj tesciowa poszalala w pepcojutro wrzucę zdjęcie
właśnie w pepco kupiłam 10 pieluszek po 2zl szt. U nas były po 6zl body ale to zawsze coś taniej
Jutro robię ciuszkowy przegląd, liczę sztuki i pewnie zamawiam więcej
Co do wyjazdów to my albo razem albo wcale, nie wyobrażam sobie być małżeństwem na odległość? Po co mi mąż skoro go nie ma? Nie wyobrażam sobie takiego scenariusza
Pamięć mam dobrą ale krótka i oczywiście nie wiem co więcej chciałam napisać po całym dniu
-
Qasha ja ostatnio reczniczek kupilam na gemini:) http://www.aptekagemini.pl/akuku-okryc-kap-80x80cm-100-bawel-roz.html wydaje mi sie ze cenowo fajnie jakosc na pierwszy rzut oka tez:) po drugiej stronie jest taki polarek:)
Arwi lubi tę wiadomość