X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj usg. Szyjka wygląda lepiej, tzn dalej 3cm, ale rozwarcie mniejsze. Chyba bardzo długo tu poleze, bo zmienili mi antybiotyk na bakterie, za tydzień posiew sprawdzający. Widzę ze wczesniej chyba ze szpitala nie wyjde niż w 30 skończonym tygodniu ciąży, mój prowadzący raczej mnie nie wypuści. Ale może to i dobrze, bo czuje sie bezpieczniejsza.

bbee, Kamilutek, marie_marie22, sylwucha89, Demsik, Uszczesliwiona, Mabelle, Maniuś, Arwi, MEGI81, Kleopatra lubią tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • blubka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1d13f82d1edd.jpg

Zdjecie monity

bbee, Breezee, marie_marie22, sylwucha89, sylwia1985, Demsik, Rudzik, Uszczesliwiona, Mabelle, Hope_, GoNia1979, Maniuś, MEGI81 lubią tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z komórki daje to gownianie wychodzi nie wiem czemu potem zobaczę z lapka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 15:54

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypuścili mnie :)
    Ale w sumie dzisiaj nie było tak źle, w pracy mają za przeproszeniem sraczkę i od rana wisiałam na telefonie - z przerwami na badania - więc zanim się obejrzałam była 14 i czas do domku :)

Na dzisiejszym badaniu lekarka nie mogła dać mi bardziej do zrozumienia, że jestem głupia baba. Zapytała, czy potrzebuję zwolnienie (w domyśle - czy pracuję), a ponieważ czuję się już dobrze, zaczęłam kombinować, czy faktycznie tego zwolnienia potrzebuję. I mówię jej, że w sumie to nie wiem, bo jutro mam ważne spotkanie... Nawet nie zdążyłam dokończyć myśli, była oburzona, że w ogóle myślę o powrocie do pracy. Z taką historią i obciążeniem, i z takimi bólami to powinnam grzecznie na dupie siedzieć. I będę, co najmniej do 20 lutego.

Dostałam wszystkie wyniki, w tym usg, i w dalszym ciągu nasza Kruszynka jest malutka. Wszystkie pomiary w przedziale 5-25 percentyla (tylko szerokość główki jest w 43%), ale równomiernie rośnie, więc nie ma żadnych powodów do niepokoju. Muszę po prostu kupić nieco więcej rozmiaru 50 :)

Kurde, jak dobrze być w domu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 15:56

blubka, marie_marie22, bbee, ag194, mon!ta^, Rudzik, Uszczesliwiona, Mabelle, Hope_, sylwucha89, Maniuś, MEGI81, Kleopatra, daisy123 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • blubka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina twoje zebry jeszcze przed chwilą były...

• Breezee Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglądnęłam do mojego pamiętnika i mam juz 2 cyfrową liczbę do porodu 99. Mam nadzieję że chociaż 2/3 tego zostanę w dwupaku

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek, genialnie że wyszłaś :) Oby już było wszystko w porządku.

Dziewczyny, super rzeczy wstawiacie <3 Dobrze, że dziś nie wychodzę z domu (dobrze dla mojego konta bankowego;p)

Kamilutek, Uszczesliwiona, MEGI81 lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee wrote:
    Miałam dzisiaj usg. Szyjka wygląda lepiej, tzn dalej 3cm, ale rozwarcie mniejsze. Chyba bardzo długo tu poleze, bo zmienili mi antybiotyk na bakterie, za tydzień posiew sprawdzający. Widzę ze wczesniej chyba ze szpitala nie wyjde niż w 30 skończonym tygodniu ciąży, mój prowadzący raczej mnie nie wypuści. Ale może to i dobrze, bo czuje sie bezpieczniejsza.
    Uważaj na siebie :* W sumie dobrze, że masz takiego troskliwego lekarza :)

Uszczesliwiona, Breezee lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee, lubię za to że jest poprawa, ma nadzieję, że będzie tylko lepiej.

Carolina, mi też się dłuży... beznadzieja, ja tak nie znoszę tych miesięcy zimowych, zawsze czekam na marzec jak na zbawienie, a wtedy też nie zawsze jest lepiej... Zawsze liczę na szybszą wiosnę ;)

Namówiłam męża i gotuje nam kapuśniak na jutro :) ja nigdy nie gotowałam kapuśniaczka i nie umiem, a ten mój cwaniak ma papiery na kucharza, wszystkie podstawy ma w małym palcu, pracował na kuchni, a w domu żonę w kuchni uwięził ;) ma szczęście, że lubię gotować. Ale mi teraz pachnie, a to dopiero na jutro...

Breezee lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Monita fajne buciki

Monika jeszcze raz zdrowia dla Małej

Breeze będzie dobrze, ważne że jesteście bezpieczne

Carolina śliczne te pajacyki, zmieniłaś imię dla dzidziusia?

Jeśli chodzi o fejsbusia to ja nic nie wstawiałam a i tak prawie każdy wie, a jak daleki znajomy nie wiedział wcześniej to właśnie sobie o mnie przypomina i nagle wiadomości o treści ,hej co tam' hehe :)
    Po narodzinach wstawię zdjęcie Alicji, to pewnie kilka osób będzie w szoku :D

Ehh. robiłam dziś zdj do dyplomu. Na zdjęciach wyszły mi ,naćpane, oczy, trochę opuchnięta twarz.. Maasakra. Nie chciało mi się nawet ujęcia powtarzać bo chciało mi się jeść.:)

W środę endokrynolog, dziś robiłam wyniki ft4 po tabletce 12, cholesterol 260. pięknie po prostu. Pewnie zwiększy mi dawkę euthyroxu, ten wynik po tabletce powinien być wyższy i wcześniej był a teraz znowu dupa

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie :
    szyjka zamknięta- niestety wyniki poleciały w dół i mam przepisane żelazo
    na spięcie brzucha mam brać magnez 3 razy dziennie
    dostałam l4 i wizyta trwała może z 5 minut
    na wadze już +5kg
    kolejna wizyta 20 lutego

oczywiście wracając od ginka wstapiłam do szmateksu :)
    takie cuda kupiłam

ef32341fe694f899med.jpg
    sukienkeczka 0-3 mce

d6dab99634ebb714med.jpg

sukieneczka 3-6

limit sukieneczek kosciolkowych wyczerpany - wystarcza mi dwie

i jeszcze pajacyki
    jeden 0-3 a drugi 3-6

ae7f3dcccbf84adbmed.jpg

nie mogłam się opanować na takie cuda ale już malutkich nie będę kupowała bo nie chcę zaśmiecać szafy zresztą i tak szybko wyrośnie z nich - sukieneczki były po 15 zł a pajace po 10 - są w stanie idealnym i bawelniane wszystko :)

czy Wy tez macie bzika na punkcie kupowania ? maz mnie wygodni z domu ze sie obkupuje bo pewnie i tak niektorych rzeczy nie zalozy

Kamilutek, ag194, gaja_1, bbee, mon!ta^, Demsik, marie_marie22, dewa, blubka, Rudzik, Uszczesliwiona, Mabelle, sylwucha89, Breezee, Maniuś, MEGI81, Kleopatra, Madu1611, daisy123 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breeze dobrze, że z szyjką trochę lepiej, więc trzeba leżeczeć i będzie wszystko dobrze!

Kamilutek gratuluje powrotu do domu :)

Bbee ja właśnie gotuje kapuśniak, tak mi pachnie, że zaraz mi język do tyłka ucieknie :P A jeszcze musiałam lecieć do sklepu po kapustę bo tą którą miałam zjadłam zanim wylądowała w garnku :)

bbee, Breezee lubią tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    Cześć dziewczyny . U mnie weekend w rozjazdach . Zmęczona jak Cholera jestem . Do babci na weekend z rodzicami pojechaliśmy i gości się najechalo ;p masakra ale przynajmniej z babcia czas spędziłam .

Dziewczyny w szpitalach trzymajcie się dużo zdrówka ! A ty kofeina uważaj na siebie i namawiaj malucha żeby siedział w środku ;)

A moja Aurelka dostała ramoneske z różowego zamszu jest śliczna :D ma elementy z różowego złota :D ale ma rozmiar ... 98 haha :D nke wiem kiedy ona to załozy :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e094e8df6a0e.jpg
    nie szybciej niż 2,5 roku mój ma 2 lata 3 mce i dopiero wchodzi w 98:)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś zmieniłam

breezee kochana chcuałam Ci powiedzieć żebyś się nie stersowała cukrzycą bo podobno od marca wchodzą nowe normy pomiarow i ma być spowrotem 140 po 1h ;)

dziewczyny dzięki za rady, tu trzeba czasu żeby sie zagoiło :( julita miałam na myśli wykładzinę, nie dywan, nie da sie jej zwinąć niestety :/ ale mąż stwierdził, że ma już to w dupie i lata z gołą pupą, już nawet w tetrówce nie tylko na golasa. W pozostałych pomieszczeniach są panele, moi rodzice mają odkurzacz do prania więc potem odświeżymy wykładzinę a latem się przeprowadzamy więc już nie będziemy z niej korzystać, nie będzie szkoda wyrzucić.
    Mało tego rano bolał mnie okresowo brzuch i jednorazowo brązowe plamienie, szpitala mi tylko brakuje ale myslę, że to przez noszenie Pauli od czwartku :/ szzczęście mąż ma urlop, mama l4 więc pomogą a ja poleżę, w czwartek wizyta

Breezee, Maniuś lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sukieneczki kupiłam też z racji naszego ślubu kościelnego żeby jakoś wyglądała a pewnie trzeba będzie ją i tak przebierać bo się jej albo uleje albo się okupka :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia piekne ubranka <3
    Co do rozmiarowki kwestia dziecka i firmy
    Moja mala z next np 98 nosila w wieku 5 lat ;)
    Teraz kupilam w next ubrania dla synka i te najmniejsze w porownaniu do ubranek z mothercare sa olbrzymie :)

Dla mnie ubranka tini baby wydaja mi sie spore jak dla noworodka :)
    A Nextowe new baby mam wrazenie, ze sa na dziecko 3 msc :)

Ag zmieniliśmy imię bo ja bałam sie imienia Laurent pomimo, ze bardzo mi się podobalo
    W uk bardzooooo popularne jest imie Lauren dla dziewczynki obawialam sie jak to bedzie z dzieckiem szkolnym

Ja chcialam alexa mezowi podoba sie Alessandro wiec jest ok bo i tak znajac zycie imie bedzie skracane ;) takze juz nic nie zmieniam dokladnie bedzie Alessandro di Paul Moreno Simão
    Di oznacza, ze imie drugie ma po tacie... zabilam meza marzenia o synu Jean Paul ( imie mojego męża) to będzie Alessandro di Paul dla męża to ważne a ja to szanuję:)
    Wydaje mi sie, ze imie pierwsze pasuje do drugiego a całość do nazwisk

Jezzcze rozważamy tylko czy nazwisko bedzie jedno czlonowe czy dwu :)

Breeze trzymaj sie dzielnie niewiele zostało :)
    Kamilutku siedz i odpoczywaj. Ja mam czasami takie "loty" ze chce wracac do pracy bo sie nudze i nie dosc, ze kasa duzo mniejsza na zwolnieniu to jeszcze wlaczyl mi sie zakupoholizm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 16:44

ag194, Breezee lubią tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia super ciuszki;)
    A jakie normy breeze masz tej cukrzycy?po godz jest teraz do 180,a po 2 do 140?dobrze kminie a czemu znowu zmniejszaja normy?zeby wiecej ciezarnych miało cukrzyce?

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika a ja bym nie czekala do czwartku
    Jednak plamienia trzeba skontrolowac
    W uk podchodza do ciazy bardzo na luzie a jednak na ostatniej wizycie usłyszałam
    Plamienia, krwawienia, wycieki nieznanego zrodla ;) prosze jechac do szpitala
    Brak ruchów lub nieregularne prosze jechac do szpitala

Nie chce straszyc ale nie wiesz jaka jest przyczyna plamienia

Arwi lubi tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

• dewa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, ja w pracy i jak to przy poniedzialku, przypal na przypale! Doopsko boli, nadrabiam forum od konca, klasyka. I pierwsze co mi sie w oczy rzuca...?

monika_89 wrote:
    ale mąż stwierdził, że ma już to w dupie i lata z gołą pupą, już nawet w tetrówce nie tylko na golasa

...i mysle sobie ok...Maz Moniki lata po domu z gola pupa, spoko! Wczesniej jednak latal w tetrowce_ cos mi sie nie zgadza :D

Kalafior zamiast mozgu, kalafior tak bardzo! :)

Moniqaaa, Espera, Kamilutek, Carolina, Uszczesliwiona, bbee, Rudzik, GoNia1979, marie_marie22, zastrzeŻona, sylwucha89, WreszcieMama, ag194, Arwi, Breezee, Maniuś, MEGI81, Kleopatra, Demsik, daisy123 lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Hej hej, ja w pracy i jak to przy poniedzialku, przypal na przypale! Doopsko boli, nadrabiam forum od konca, klasyka. I pierwsze co mi sie w oczy rzuca...?

...i mysle sobie ok...Maz Moniki lata po domu z gola pupa, spoko! Wczesniej jednak latal w tetrowce_ cos mi sie nie zgadza :D

Kalafior zamiast mozgu, kalafior tak bardzo! :)
    Dewa bo oplulam telefon ha ha ha ale ja mam to samo cos mi sie z mózgiem stało ;)

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

‹‹ 1095 1096 1097 1098 1099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ