MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
GoNia1979 wrote:Udało mnie sie przełożyć wizyte 7 lutego na jutro na 16.20 u mojego ginekologa..
Kto jutro wizytuje..Quasha??
Ja jutro wizytuję, ale na 18.20 dopiero
Odebrałam dzisiaj wyniki morfologii i moczu i trochę strzałek mi się pojawiłoTam co prawda podane normy dla ogółu populacji, więc może w normach dla ciężarnych się mieszczę. No i mam znowu za wysokie ph moczu i fosforany. Zobaczymy co jutro gin powie.
GoNia1979 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jutro wybieramy się do znajomych. Mają oni 7 miesięczne dziecko. Co mogę kupić dla tej dziewczynki 7 miesięcznej?
I drugie pytanie. Nie wiem, czy mama tej dziewczynki karmi ją piersią, ale wydaje mi sie, że tak. Chciałabym upiec ciasto. Czy ona w ogóle będzie mogła je zjeść? Myslałam o cieście brownie z bakaliami. Kompletnie się nie znam na diecie karmiącej, pomóżcie błagam
Szukalam w internecie, ale nie znalazłam.
Z góry dzięki -
Możesz jej kupić jakąś zabawkę sensoryczna lub grzechotke lub książeczkę
lub coś z ubrania jakiś drobiazg. Tak może jeść wszystko bo pokarm się bierze z krwi a nie z tego co my jemy
marie_marie22, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Klaudia0727 wrote:Dziewczyny znajomy mojego brata ma do sprzedania fotelik po swoim synku taki sam jaki chciałam kupić dla mojej małej . Jak myślicie bezpiecznie kupować używany fotelik ? Maxi cosi cabrio fixCzas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
GoNia1979 wrote:Udało mnie sie przełożyć wizyte 7 lutego na jutro na 16.20 u mojego ginekologa..
Kto jutro wizytuje..Quasha??
Edit: dawno sie Julita nie.odzywala..
O rany, faktycznie! To już jutro! AaaaaaDobrze, że mi przypomniałyście, bo muszę mocz powtórzyć
Ciekawe, czy Kubuś waży już ponad kilo, obstawiam, że tak!GoNia1979 lubi tę wiadomość
-
Klaudia jak zaufani znajomi to jasne
Ja tez kupiłam cybex aton q od znajomych za bardzo przyzwoita cene
Uzywany 8msc stan jak idealny wyglada jakbym go ze sklepu wzięła ale wiem, ze kumpela nie ma prawka maz pracuje wiec mieli ten fotelik na wypady weekendowe
Prezent dla dziecka. Moze zabawka albo jakies ubranko co do ciast nie mam pojecia bo jedna mama stosuje diete inna nie...
Ja sie wzielam za porządki generalne w domu i chyba malemu sie to nie podoba bo mnie boksuje
marie_marie22 lubi tę wiadomość
-
bbee wrote:Właśnie się przekonałam jak plotka szybko przelatuje od ucha do ucha, niedawno jeszcze nikt, komu nie powiedziałam osobiście, nie wiedział o ciąży, a teraz już nagle wszyscy sąsiedzi, znajomi itd "skądś" wiedzą i się pytają "kiedy termin"...
No mnie właśnie dziś kilka znajomych zaczepilo i się pytają jak się czuję, który to miesiąc i co będzie.Ja oczy jak pięć złotych, bo nikt nic niby nikomu nie mówił a wiedzą wszyscyTym bardziej ze w kurtce nic nie widać
Poczta pantoflowa działa ze hoho
Wszystkim mamusiom i dzieciakom duuuuuuzo zdrówka ;*
bbee lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Dziewczynki za odpowiedzi
Brownie nie zrobię...chciałam, bo sama mam na nie ochotę ;P Ale to nic...w tym tygodniu jeszcze mam inne spotkania, więc będzie okazja do zrobienia brownie
Zrobię tę chałkę albo jakieś muffinkiI jutro kupię książeczki.
-
Camilia wrote:Dziewczyny napiszcie raz jeszcze jaki odplamiacz polecacie? Ciuszki od koleżanki mają dużo plam.
Gallseife Flecken Buerste Dr Beckmann
marie_marie22 wrote:Dziewczyny, jutro wybieramy się do znajomych. Mają oni 7 miesięczne dziecko. Co mogę kupić dla tej dziewczynki 7 miesięcznej?
Ja bym była wdzięczna za każdą książeczkę dla malucha. Super jest "Bardzo głodna gąsienica", ale to hicior jest, więc może już mają.
Księga dźwięków też jest świetna (https://mercimama.pl/pl/p/Ksiega-dzwiekow/229)
Albo "Wszyscy ziewają" - Anita Bijsterbosch (http://www.ceneo.pl/47195917)
A dla starszych dzieci świetne są wszystkie książki Herve Tulletamarie_marie22 wrote:I drugie pytanie. Nie wiem, czy mama tej dziewczynki karmi ją piersią, ale wydaje mi sie, że tak. Chciałabym upiec ciasto. Czy ona w ogóle będzie mogła je zjeść? Myslałam o cieście brownie z bakaliami. Kompletnie się nie znam na diecie karmiącej, pomóżcie błagam
Szukalam w internecie, ale nie znalazłam.
Z góry dzięki
W prasie medycznej piszą, że matka karmiąca nie musi trzymać żadnej dietyI że prewencyjne wykluczenie alergenu, np. czekolady, zwiększa szansę nabycia alergii na ten produkt.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 15:45
marie_marie22 lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Nie zauważyłam, że mi wczoraj minęła studniówka
normalnie jak maturzystka się czuję
termin podobny
Monika, ja pamiętam, że jak mojej małej wyskakiwały takie rany na tyłku od biegunki to pani doktor kazała wietrzyć jak najczęściej tyłek, może się da to jakoś zorganizować?
Monita, mi się na tym zdjęciu u Ciebie wyświetla tylko samo przybliżenie, na którym chyba tylko podłogę z bliska widać. Tak samo u Caroliny nie widzę, wyświetla mi się zdjęcie niedostępne, nie wiem czy to coś u mnie, czy co...Kamilutek lubi tę wiadomość