X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Espera Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak? Kurczę cos mi się zanotowało ze dziś i teraz tak pamiętam ze na forum pisałam ze od pon. A potem się poprawiałam ze w czw.... Dobrze ze spojrzałam jeszcze nanforum bo bym popędziła... ,;-) no ale jakbym się już dziś ustawiła to wieksza szansa na zdobycze hehe

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

my zaczynamy ferie, więc trochę mniej będę na forum. Dzisiaj też mam z Kacperkiem wizytę u ortodonty, a popołudniu jedziemy na urodziny mojej siostry :)

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :)

Dziewczyny szpitalne wracajcie szybko do zdrowia, do połowy kwietnia wszystkie rośniemy w dwupakach :)

Wszystkim chorym Dzieciom życzę szybkiego powrotu do zdrowia, a Wam Dziewczyny dużo cierpliwości i wytrwałości.

Maniuś, Breezee lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Arwi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espera wrote:
    I ja się witam. Ferie skonczone, szkole czas zacząć.. I znowu to odrabianie lekcji itp... A było tak pięknie. ..
    Ja dziś ze Stachem do ortodonty na kontrole. Nie znoszę baby, jest tak nieprzyjemna...
    I ruszam na polowanie do Lidla w celu zdobycia staników do karmienia w rozm. 85e... Mam nadzieje ze rzuca więcej niż 2 opakowania i ze cos się uda zdobyć...

Szkoda, że rzucają tylko rozmiary 80+ :(
    Mam nadzieję, że jakiś 80D będzie okej chociaż do szpitala, bo mam 70-75 pod biustem, więc obwód dla mnie trochę za duży :(

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • GoNia1979 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 24 tc 6 miesiacu ze swedzaca skórą wokół pępka po ciężkiej nie przespanej nocy z czestymi odwiedzinami w toalecie..
    Trzymam kciuki za pijace drinki glukozowe oraz za wizytujace..

Wy tez tak macie ze skora na piszczelach was swedzi i wokol pepola??

Maniuś lubi tę wiadomość

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo nasz synus udany kopie pod dlonia tylko mnie i tatusia.. jak chlopcybdotykaja brzusia to sie uspokaja..heheh.. ciekawe czemu?

201705051770.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha.. filmiki boskie..z Kubusia niezly pilkarz rosnie..

Arwi lubi tę wiadomość

201705051770.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Monika jak znajdziesz chwilę, to zmień mi proszę imię na liście :) z naszego Maxia jednak będzie Oskar <3
    Dziękuję :)
    PS. Jak córka dzisiaj?

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • bbee Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha, super filmiki :) też muszę coś nagrać na pamiątkę :) bo też mi cały brzuch chodzi :)

Gonia, mnie też dosyć swędzi, może za mało smarujemy?? ja najprędzej to smaruję po myciu, może trzeba częściej, tylko nigdy mi się nie chce

Hope, jak tam synek?? lepiej? biedny, ja też strasznie się denerwuję przy chorobie córki :( moja ma astmę i od rana dziś mi się dusiła, jakieś powietrze takie dziwne chyba.

Co do biustonoszy, to mi się jedna rzecz przypomniała ostatnio, że muszę sobie kupić ze dwa sportowe biustonosze. Nie wiem jak Wam, ale mi się źle śpi w biustonoszu normalnym, nie dałabym rady, a niestety przy karmieniu piersią można w nocy dosyć przeciekać i się robi nieprzyjemnie. Więc dla mnie zakup sportowych biustonoszy to mus, wkładki się w powietrzu trzymać nie będą :P Ostatnio w tesco widziałam dwu paki są za 20 zł, po wypłacie będę musiała pojechać i kupić, tylko nie wiem jaki rozmiar kupić, bo rozmiarówka standardowa S/M/L/XL... Pod biustem mam mało, a w biuście dużo, czyli chyba brać L??

Właśnie się przekonałam jak plotka szybko przelatuje od ucha do ucha, niedawno jeszcze nikt, komu nie powiedziałam osobiście, nie wiedział o ciąży, a teraz już nagle wszyscy sąsiedzi, znajomi itd "skądś" wiedzą i się pytają "kiedy termin"...

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • blubka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbee nie przejmuj się to nie plotka to przecież fakt! A na zdziwione zapytania odpowiadaj "to nie wiedziałaś??? Przecież wszystkim już powiedziałam" będziesz mieć chociaż ubaw :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 08:27

Arwi, sylwucha89, Madu1611 lubią tę wiadomość

• Camilia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Wczoraj koleżanka pożyczyła mi trzy kartony ciuszkow po swoim synku. Dzisiaj to przejrze i może już coś wstępnie wypiore póki co w dorosłym proszku a bliżej maja w dzidzkowym.

sylwucha89 lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoNia1979 wrote:
    Apropo nasz synus udany kopie pod dlonia tylko mnie i tatusia.. jak chlopcybdotykaja brzusia to sie uspokaja..heheh.. ciekawe czemu?

Gonia, nasz przestaje kopać nawet jak Tatuś dotyka ;) Nie mam pojęcia jak Dzieciaki to wyczuwają ;)

qb3canlimmmj6sap.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja też na drinku z glukozy, pozdrawiam wszystkie drinkujące.

Macie rację dziewczynki sówki są uniwersalne wybrałam szare (później wrzucę linka) i synuś w swojej części pokoju będzie miał pastelowy błękit i zieleń , a maleńka pastlowy róż i błękit także myślę się dobrze skomponuje.

Arwi, Hope_, Anya lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • bbee Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka, moja córa też niby się w przedszkolu chwaliła, po czym wróciła do domu smutna i powiedziała "mamo, nikt mi nie uwierzył" ... Ale fakt, że to nie plotka, tylko fakt :D he, he ;) a mi jakoś tak niezręcznie z kimś o tym rozmawiać, bo to nasza prywatna sprawa, a ludzie często zadają takie dosyć wścibskie pytania, a ja za nim zareaguje odpowiednio, to się najpierw ze wstydu spalam...

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Gonia, nasz przestaje kopać nawet jak Tatuś dotyka ;) Nie mam pojęcia jak Dzieciaki to wyczuwają ;)

Hehe Dewa tez niebmam pojecia.. ale Olis jak tata dotyka brzusia to zaraz daje mu cala plejade kopniakow..
    STARAMY SIE JAK NAJMNIEJ DOTYKAC BRZUSIA BY SIE NIE STAWIAL..

Arwi lubi tę wiadomość

201705051770.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My powiedzieliśmy Kacperkowi o rodzeństwie w pierwszy weekend grudnia, a w poniedziałek już wiedziała cała klasa i inne znajome dzieci. Na spotkaniu wigilijnym w szkole i teraz na wywiadówce miałam wiele gratulacji od rodziców dzieci :)

Arwi, marie_marie22 lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychowawczyni Kacpra mówiła, że cała klasa czeka na Dzidziusia :) i ciągle pytają kiedy będzie itp.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoNia1979 wrote:
    Hehe Dewa tez niebmam pojecia.. ale Olis jak tata dotyka brzusia to zaraz daje mu cala plejade kopniakow..
    STARAMY SIE JAK NAJMNIEJ DOTYKAC BRZUSIA BY SIE NIE STAWIAL..

Chciałam zacytować, a polubiłam. My też staramy się mało dotykać brzuszka (ja czasem głaszczę lub lekko pogilam), chociaż mi się najczęściej stawia po tym jak Kuba go skopie od środka :)
    bbee wrote:
    blubka, moja córa też niby się w przedszkolu chwaliła, po czym wróciła do domu smutna i powiedziała "mamo, nikt mi nie uwierzył" ... Ale fakt, że to nie plotka, tylko fakt :D he, he ;) a mi jakoś tak niezręcznie z kimś o tym rozmawiać, bo to nasza prywatna sprawa, a ludzie często zadają takie dosyć wścibskie pytania, a ja za nim zareaguje odpowiednio, to się najpierw ze wstydu spalam...

A to ja po weselu kuzyna zmieniłam profilowe na fb na zdjęcie z brzuszkiem, polajkowali, pokomentowali i mam spokój od pytań.

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha moj brzusio jak pochodze za duzo lub stoje to sie robi twardy.. wczoraj wsiadlam w auto by jechac z Kuba do lekarza i jak wrocilam to juz lezalam do samego wieczora.. brzuch twardy i bolal..
    Dzis sprobuje przyspieszyc wizyte u mego gina..

201705051770.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U mnie, jak to zwykle bywa weekend jest najbardziej intensywny, bo mąż ma wolne i razem go spędzamy (zwykle wyjeżdżając). Widzieliśmy się z mnóstwem znajomych. Najpierw jedni przyjechali do nas, następnie my pojechalismy na imprezę zaręczynową do innych znajomych. Było tam trochę dziewczyn, które mają już male dzieci, to trochę z nimi pogadałam, dostałam jakieś tam rady ;) Potem zaległy dzień babci :) Jeszcze odwiedziliśmy Teściów, a na koniec jeszcze brata męża i jego rodzinę :) Intensywnie, ale faaaaajnie :)

Oprócz tego, Lilka kopie i kopie. Nawet chciałam nagrać, jak mi się brzuch rusza, ale co zaczynam nagrywać, to przestaje.

Dziś miałam mieć szkolenie, ale przed chwilą dzwoniła pani i powiedziala, że prowadząca jest chora i odwołane szkolenie, tj przesunięte na za tydzień.

Qasha, piękne mebelki dla Kubusia <3

Misia, całe szczęście, że nic się Wam nie stało! :) ufff! Gratuluję sprzedaży mieszaknia :D

Kamilutek, współczuję tych akcji w szpitalu ;/

Monika89, współczuję Ci strasznie tej jelitówki, jak się dziś czujesz?

Toska, bbyłaś już na usg? Już wiesz, kogo w sobie nosisz? :)

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha, mnie jakoś przez moją koleżankę odrzuca od chwalenia się brzuchem na fb, ma termin też chyba na maj, albo czerwiec, wrzuca tyle fotek brzucha, co jej mąż zrobił zachciankowego do jedzenia, co kupiła dziecku, aż się we mnie zbuntowało coś, bo z punktu widzenia osoby trzeciej to nie wygląda za fajnie, zaraz mi z lodówki wyskoczy... Z pierwszą córką wrzuciłam zdjęcie jedno z usg, a potem jedno z brzuchem koło 30 tygodnia, a teraz pochwalę się dzidziusiem jak się urodzi dopiero ;)

marie_marie22 lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
‹‹ 1092 1093 1094 1095 1096 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ