X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • bbee Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj Wam nie napisałam, co nam teściowie powiedzieli. W bardzo wyrafinowany sposób ;) wymienili nam ile to oni będą mieli wydatków w tym roku... aha, jednym słowem "radźcie sobie sami", szkoda że ja tak nie będę potrafiła powiedzieć kiedy oni na starość będą potrzebować naszej pomocy. Spoko, dobrze że mam swoich rodziców.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy myslicie ze potrzebne beda pajace w maju? ja nie wiem co kupować bo synka rodzilam poznej jesieni i inne ciuszki byly potrzebne - ja mieszkam w domu i wiadomo chlodniej czy lepiej body z dł rekawkiem bo ciensze i polspiochy ? czy w ogole krotki rekaw ? kocyk czy rozek? kurcze zastanawiam sie - mlody caly czas chodzil z dł rekawku bo to byl pazdziernik a wtedy juz zimno bylo
    przeszukalam ciuszki mlodego i malo wybralam na maluszka bo duzo ciuszkow w samochody albo takie meskie - wiadomo niebieski moze byc ale jak juz sa narysowane samochody czy samloloty to nie ubiore dziewczynki w to bo dziwnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 18:37

Toska88 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbee nie stresuj się niepotrzebnie.U mnie będzie ta sama historia, jak teściowa kupi jedną parę śpiochów to będzie cud cudów. A jaka będzie potem dumna z siebie 8)
    A najlepsze jest to ze wtedy kiedy mam termin porodu zarezerwowala sobie z teściem wyjazd nad morze na tydzień.Normalnie szał kutasa!!! Jakby było mało innych dni w roku, a oboje czasowi bo na emeryturze :<

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 13:18

Imię_Róży, ag194, Breezee lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 13:19

bbee, Kamilutek, Espera, MEGI81, Martchen, sylwucha89, sylwia1985, Kleopatra, Camilia, Hope_, ag194, Uszczesliwiona, Demsik, Arwi, marie_marie22, Maniuś, Breezee lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mabelle wrote:
    Bbee nie stresuj się niepotrzebnie.U mnie będzie ta sama historia, jak teściowa kupi jedną parę śpiochów to będzie cud cudów. A jaka będzie potem dumna z siebie 8)
    A najlepsze jest to ze wtedy kiedy mam termin porodu zarezerwowala sobie z teściem wyjazd nad morze na tydzień.Normalnie szał kutasa!!! Jakby było mało innych dni w roku, a oboje czasowi bo na emeryturze :<
    ha, to moja mnie zaskoczyła wczoraj, bo niby sobie urlop tak wypisała, żeby na początku maja mieć w razie czego... więc nie wiem czy to bardziej nie jest teścia zasługa, że nie możemy liczyć na pomoc przy wyprawce...
    Mi się zwyczajnie przykro zrobiło, bo ani słowem nie wspomnieliśmy, że potrzebujemy czegoś od nich, a oni nam tak bezceremonialnie wymienili swoje wydatki, jakbyśmy się prosili...

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    Kamilutek ta pościel co dałaś jest pół na pół czyli bawełna poliester nie polecam takich. Jedynie w całości bawełna 100% bo dziecko ma się nie pocic tylko komfortowo spać :)

Hope nie znajdziesz to zawsze możesz zamówić żeby uszyć. I wzór jaki chcesz

A, widzisz, składu nie sprawdzałam, spojrzałam tylko na wzór (oszałamiający też zresztą nie jest). Uszycie pościeli nie jest chyba takie trudne, jeśli się wybierze rozwiązanie kopertowe lub z zamknięciem na guziki, kilka prostych szwów i finito.

Edit - Sylwia, w maju może być chłodno albo nawet zimno czasem, chyba dwa lata temu w lipcu ledwo było 17 stopni, więc kilka pajaców na pewno warto mieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 18:54

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Espera Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jak Stas się rodził zimą to było jasne jakie ciuszki a tera na maj to trzeba być gotowym na wszystko. No może kombinezon zimowy można odpuścić...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja mam dla swojego tak
    Body krotki rekaw badz na szerokich ramiączkach i wtedy założę pajaca
    Dlugi rekaw body i np polspiochy
    Czasem moze byc za zimno na samo body i polspiochy to wciaz maj i bywa zimny a maluszki nie trzymaja tem.

Spiochy bawelniane beda mi sluzyc na noce jako pizama
    W dzien w zaleznosci od tem
    Ale mam wszystkiego po troche zeby ubierac na dana pogode

Bbee nie przejmuj sie okej ich

My chyba mamy imię dla malego tak jak maz chcial Alessandro Paul
    Maz sie cieszy a ja lubie to imie tylko pisane aleksandro. Maz chce inaczej pisane więc ok :) fajnie, ze moga skrócić do alex :P

Uszczesliwiona, marie_marie22 lubią tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Espera Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś kupiłam w peoco 2 pary półśpuoszków na 56. Na ten rozmiar to w sumie tego mi brakowało. Jeszcze muszę jakiś ciepły pajac/kombinezona może polarowy kupić.
    0d3684b6135d8af7med.jpg

07ef7cf5e197c30fmed.jpg

Kamilutek, bbee, Mabelle, mon!ta^, sylwucha89, ag194, Uszczesliwiona, marie_marie22, Breezee lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Espera Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina, bardzo ładne imię. Poprzednie zresztą też;-)
    My tez do końca nie jesteśmy przekonani do Jerzego... Ale Staś się upiera, my z kolei wolelibyśmy Janka, którego Stasio odrzuca kategorycznie... Zobaczymy jak to się skończy, może jeszcze go przekonamy..

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak trochę podczytałam Was i widzę, że zastanawiacie się jakie ubranka na maj i czy rożki. Mój pierworodny urodził się w połowie maja i powiem Wam, że przez pierwszy miesiąc używaliśmy rożka i uwaga, uwaga czasami przykrywaliśmy rożek kocykiem! Jak o tym pomyślę to nie chce mi się wierzyć, ale tak było :D Młody był ciepłolubny i spał jak susełek jak miał cieplutko. Oczywiście pajacyki tylko z długim rękawkiem.

Tymczasem wróciły do mnie rzeczy, które pożyczałam znajomej w rozmiarze od miniaturek do 68 cm i okazało się, że jest ich całeeee mnóóóóstwoooo, ale nic w różu ;) Kamilutek pisała, że swoją córeczkę będzie ubierała w koparki i takie tam. Moja nie będzie miała wyboru, po Bracie takich rzeczy będzie dostatek (samochodziki, stateczki) :)
    A dziś robiłam zamówienie w smyku dla starszaka i teraz patrzę w drugą stronę, co by tu wziąć bardziej uniwersalnego, by kiedyś siostra nie była pokrzywdzona, gdybym chciała coś na nią wciasnąć.

A wiecie jeszcze Wam powiem, że jeżeli myślicie, by mieć dzieci z niewielką różnicą wieku (to znaczy drugie za rok lub dwa), to warto już przy kupnie wózka i łóżeczka o tym pomyśleć. My teraz doszliśmy do wniosku, że Młodemu mogliśmy od razu kupować łóżeczko z funkcją tapczanika, a wózek wziąć taki, który można później przerobić w podwójny. Ale wtedy nie wiedzieliśmy, że niektóre cuda istnieją :)

Trzymajcie się "szpitalne" Mamusie. A Ty Kofeinko uważaj na siebie :*

Breezee lubi tę wiadomość

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • dewa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Okej, myślę sobie, to nie może być trudne, Wombie to Wombie, pewnie można kupić od ręki, jak dziecię zapragnie - i weszłam na stronę producenta i to jakaś masakra jest! Co oni tym biednym matkom fundują! Jak ja mam się zdecydować, czy lepszy jest Wombie Oryginal, czy Wombie Air, Wombie Summer, Wombie Convertible...? Gorzej jak z wyborem wózka! :P
    Matka, masz za dużo czasu! :D Ja nie miałam tego dylematu, kupiłam Woombie OLX, model Pomarańczowo-Niebiesko-Pasiasty :D

qb3canlimmmj6sap.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    czy myslicie ze potrzebne beda pajace w maju? ja nie wiem co kupować bo synka rodzilam poznej jesieni i inne ciuszki byly potrzebne - ja mieszkam w domu i wiadomo chlodniej czy lepiej body z dł rekawkiem bo ciensze i polspiochy ? czy w ogole krotki rekaw ? kocyk czy rozek? kurcze zastanawiam sie - mlody caly czas chodzil z dł rekawku bo to byl pazdziernik a wtedy juz zimno bylo
    przeszukalam ciuszki mlodego i malo wybralam na maluszka bo duzo ciuszkow w samochody albo takie meskie - wiadomo niebieski moze byc ale jak juz sa narysowane samochody czy samloloty to nie ubiore dziewczynki w to bo dziwnie
    Sylwia, myślę że kilkutygodniowa córeczka będzie średnio zainteresowana tym, czy leży w bodziaku w serduszka czy w koparki xD Poza tym, może będzie chciała zostać pilotem samolotu albo kierowcą F1, wtedy będzie jak znalazl ;)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny . U mnie weekend w rozjazdach . Zmęczona jak Cholera jestem . Do babci na weekend z rodzicami pojechaliśmy i gości się najechalo ;p masakra ale przynajmniej z babcia czas spędziłam .

Dziewczyny w szpitalach trzymajcie się dużo zdrówka ! A ty kofeina uważaj na siebie i namawiaj malucha żeby siedział w środku ;)

A moja Aurelka dostała ramoneske z różowego zamszu jest śliczna :D ma elementy z różowego złota :D ale ma rozmiar ... 98 haha :D nke wiem kiedy ona to załozy :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e094e8df6a0e.jpg

bbee, sylwucha89, Kleopatra, Mabelle, ag194, Uszczesliwiona, MEGI81, aneta.be, marie_marie22, Breezee lubią tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córeczka tez była ubierania w chłopięce, bo dostałam sporo ciuszków po synku kolezanki. Wszystko zuzylam :)
    Teraz kiedy ma półtora roku to ma bodziaki chłopięce, bo tez nie przepadam za przesytem różu i bluzy chłopięce, bo tak szczerze to ładnie jej w szarosciach i blekitach.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, na 3 latka ;)

Klaudia0727 lubi tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:
    Ju14 bylam dziś w sklepie i taka maja dostawke
    Wyglada porzadnie ale na pewno nie jest to super hiper dla 2 latka chociaz lepsze od stojacej dostawki

8f0ca9f8baade218med.jpg

52ba7ce818b0724amed.jpg

A i dla tych co mają bzika na punkcie pachnacych ubran ( niekoniecznie dla dzieci )
    Kupiłam dzis husteczki lenora, wlozylam do szafy a po godzinie po prostu mega zapach

Oooo,takiej nie widziałam. Musze się przejechać po sklepach i poprzymierzac core do dostawek czy jej odpowiadają.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:
    Ju14 bylam dziś w sklepie i taka maja dostawke
    Wyglada porzadnie ale na pewno nie jest to super hiper dla 2 latka chociaz lepsze od stojacej dostawki

8f0ca9f8baade218med.jpg

52ba7ce818b0724amed.jpg

A i dla tych co mają bzika na punkcie pachnacych ubran ( niekoniecznie dla dzieci )
    Kupiłam dzis husteczki lenora, wlozylam do szafy a po godzinie po prostu mega zapach

Oooo,takiej nie widziałam. Musze się przejechać po sklepach i poprzymierzac core do dostawek czy jej odpowiadają.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze w mothercare widzialam te boczne i wszystko fajnie tylko wozek duzo szerszy jest przez to ;)
    Dziewczyny ide jutro na glukoze i po prostu nie wierzę co mam wypic
    Otóż uwaga w uk pije sie to
    https://www.ocado.com/webshop/product/Lucozade-Energy-Orange/16230011?ULP_CAMPAIGN_ID=52&gclid=CIiX74aR6NECFee97Qodyo4Jcg&gclsrc=aw.ds&dclid=CNrqtoeR6NECFRKr7Qod5JgIFA&dnr=y
    Mozna wybrac energy albo sport
    Pytalam poloznej ostatnio jak bylam czy to na pewno to i ta mi potwierdzila
    Dziś poszlam do apteki i kobieta rowniez mi mówi, ze to wlasnie to i nie ma roznicy czy enery czy sport
    Ja uparcie nie wierzę i tłumacze jej do czego to ma być wiec kobitka wyszla za lady poszla ze mna i mezem na sklep ( apteka w tesco ) i pokazała mi co mam wziac...
    Kurde w uk wszystko jakies dziwne zwykly napoj mam pić

bbee, Mabelle, Uszczesliwiona, Moniqaaa, Arwi lubią tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
‹‹ 1090 1091 1092 1093 1094 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ