MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wczoraj Wam nie napisałam, co nam teściowie powiedzieli. W bardzo wyrafinowany sposób
wymienili nam ile to oni będą mieli wydatków w tym roku... aha, jednym słowem "radźcie sobie sami", szkoda że ja tak nie będę potrafiła powiedzieć kiedy oni na starość będą potrzebować naszej pomocy. Spoko, dobrze że mam swoich rodziców.
-
czy myslicie ze potrzebne beda pajace w maju? ja nie wiem co kupować bo synka rodzilam poznej jesieni i inne ciuszki byly potrzebne - ja mieszkam w domu i wiadomo chlodniej czy lepiej body z dł rekawkiem bo ciensze i polspiochy ? czy w ogole krotki rekaw ? kocyk czy rozek? kurcze zastanawiam sie - mlody caly czas chodzil z dł rekawku bo to byl pazdziernik a wtedy juz zimno bylo
przeszukalam ciuszki mlodego i malo wybralam na maluszka bo duzo ciuszkow w samochody albo takie meskie - wiadomo niebieski moze byc ale jak juz sa narysowane samochody czy samloloty to nie ubiore dziewczynki w to bo dziwnieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 18:37
Toska88 lubi tę wiadomość
-
Bbee nie stresuj się niepotrzebnie.U mnie będzie ta sama historia, jak teściowa kupi jedną parę śpiochów to będzie cud cudów. A jaka będzie potem dumna z siebie
A najlepsze jest to ze wtedy kiedy mam termin porodu zarezerwowala sobie z teściem wyjazd nad morze na tydzień.Normalnie szał kutasa!!! Jakby było mało innych dni w roku, a oboje czasowi bo na emeryturze :< -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 13:19
bbee, Kamilutek, Espera, MEGI81, Martchen, sylwucha89, sylwia1985, Kleopatra, Camilia, Hope_, ag194, Uszczesliwiona, Demsik, Arwi, marie_marie22, Maniuś, Breezee lubią tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Mabelle wrote:Bbee nie stresuj się niepotrzebnie.U mnie będzie ta sama historia, jak teściowa kupi jedną parę śpiochów to będzie cud cudów. A jaka będzie potem dumna z siebie
A najlepsze jest to ze wtedy kiedy mam termin porodu zarezerwowala sobie z teściem wyjazd nad morze na tydzień.Normalnie szał kutasa!!! Jakby było mało innych dni w roku, a oboje czasowi bo na emeryturze :<
Mi się zwyczajnie przykro zrobiło, bo ani słowem nie wspomnieliśmy, że potrzebujemy czegoś od nich, a oni nam tak bezceremonialnie wymienili swoje wydatki, jakbyśmy się prosili... -
mon!ta^ wrote:Kamilutek ta pościel co dałaś jest pół na pół czyli bawełna poliester nie polecam takich. Jedynie w całości bawełna 100% bo dziecko ma się nie pocic tylko komfortowo spać
Hope nie znajdziesz to zawsze możesz zamówić żeby uszyć. I wzór jaki chcesz
A, widzisz, składu nie sprawdzałam, spojrzałam tylko na wzór (oszałamiający też zresztą nie jest). Uszycie pościeli nie jest chyba takie trudne, jeśli się wybierze rozwiązanie kopertowe lub z zamknięciem na guziki, kilka prostych szwów i finito.
Edit - Sylwia, w maju może być chłodno albo nawet zimno czasem, chyba dwa lata temu w lipcu ledwo było 17 stopni, więc kilka pajaców na pewno warto mieć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 18:54
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Sylwia ja mam dla swojego tak
Body krotki rekaw badz na szerokich ramiączkach i wtedy założę pajaca
Dlugi rekaw body i np polspiochy
Czasem moze byc za zimno na samo body i polspiochy to wciaz maj i bywa zimny a maluszki nie trzymaja tem.
Spiochy bawelniane beda mi sluzyc na noce jako pizama
W dzien w zaleznosci od tem
Ale mam wszystkiego po troche zeby ubierac na dana pogode
Bbee nie przejmuj sie okej ich
My chyba mamy imię dla malego tak jak maz chcial Alessandro Paul
Maz sie cieszy a ja lubie to imie tylko pisane aleksandro. Maz chce inaczej pisane więc okfajnie, ze moga skrócić do alex
Uszczesliwiona, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
Carolina, bardzo ładne imię. Poprzednie zresztą też
My tez do końca nie jesteśmy przekonani do Jerzego... Ale Staś się upiera, my z kolei wolelibyśmy Janka, którego Stasio odrzuca kategorycznie... Zobaczymy jak to się skończy, może jeszcze go przekonamy.. -
Tak trochę podczytałam Was i widzę, że zastanawiacie się jakie ubranka na maj i czy rożki. Mój pierworodny urodził się w połowie maja i powiem Wam, że przez pierwszy miesiąc używaliśmy rożka i uwaga, uwaga czasami przykrywaliśmy rożek kocykiem! Jak o tym pomyślę to nie chce mi się wierzyć, ale tak było
Młody był ciepłolubny i spał jak susełek jak miał cieplutko. Oczywiście pajacyki tylko z długim rękawkiem.
Tymczasem wróciły do mnie rzeczy, które pożyczałam znajomej w rozmiarze od miniaturek do 68 cm i okazało się, że jest ich całeeee mnóóóóstwoooo, ale nic w różuKamilutek pisała, że swoją córeczkę będzie ubierała w koparki i takie tam. Moja nie będzie miała wyboru, po Bracie takich rzeczy będzie dostatek (samochodziki, stateczki)
A dziś robiłam zamówienie w smyku dla starszaka i teraz patrzę w drugą stronę, co by tu wziąć bardziej uniwersalnego, by kiedyś siostra nie była pokrzywdzona, gdybym chciała coś na nią wciasnąć.
A wiecie jeszcze Wam powiem, że jeżeli myślicie, by mieć dzieci z niewielką różnicą wieku (to znaczy drugie za rok lub dwa), to warto już przy kupnie wózka i łóżeczka o tym pomyśleć. My teraz doszliśmy do wniosku, że Młodemu mogliśmy od razu kupować łóżeczko z funkcją tapczanika, a wózek wziąć taki, który można później przerobić w podwójny. Ale wtedy nie wiedzieliśmy, że niektóre cuda istnieją
Trzymajcie się "szpitalne" Mamusie. A Ty Kofeinko uważaj na siebie :*Breezee lubi tę wiadomość
Aniołek * 16.02.2016 -
Kamilutek wrote:Okej, myślę sobie, to nie może być trudne, Wombie to Wombie, pewnie można kupić od ręki, jak dziecię zapragnie - i weszłam na stronę producenta i to jakaś masakra jest! Co oni tym biednym matkom fundują! Jak ja mam się zdecydować, czy lepszy jest Wombie Oryginal, czy Wombie Air, Wombie Summer, Wombie Convertible...? Gorzej jak z wyborem wózka!
Ja nie miałam tego dylematu, kupiłam Woombie OLX, model Pomarańczowo-Niebiesko-Pasiasty
-
sylwia1985 wrote:czy myslicie ze potrzebne beda pajace w maju? ja nie wiem co kupować bo synka rodzilam poznej jesieni i inne ciuszki byly potrzebne - ja mieszkam w domu i wiadomo chlodniej czy lepiej body z dł rekawkiem bo ciensze i polspiochy ? czy w ogole krotki rekaw ? kocyk czy rozek? kurcze zastanawiam sie - mlody caly czas chodzil z dł rekawku bo to byl pazdziernik a wtedy juz zimno bylo
przeszukalam ciuszki mlodego i malo wybralam na maluszka bo duzo ciuszkow w samochody albo takie meskie - wiadomo niebieski moze byc ale jak juz sa narysowane samochody czy samloloty to nie ubiore dziewczynki w to bo dziwniesylwia1985 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny . U mnie weekend w rozjazdach . Zmęczona jak Cholera jestem . Do babci na weekend z rodzicami pojechaliśmy i gości się najechalo ;p masakra ale przynajmniej z babcia czas spędziłam .
Dziewczyny w szpitalach trzymajcie się dużo zdrówka ! A ty kofeina uważaj na siebie i namawiaj malucha żeby siedział w środku
A moja Aurelka dostała ramoneske z różowego zamszu jest ślicznama elementy z różowego złota
ale ma rozmiar ... 98 haha
nke wiem kiedy ona to załozy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e094e8df6a0e.jpgbbee, sylwucha89, Kleopatra, Mabelle, ag194, Uszczesliwiona, MEGI81, aneta.be, marie_marie22, Breezee lubią tę wiadomość
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
Moja córeczka tez była ubierania w chłopięce, bo dostałam sporo ciuszków po synku kolezanki. Wszystko zuzylam
Teraz kiedy ma półtora roku to ma bodziaki chłopięce, bo tez nie przepadam za przesytem różu i bluzy chłopięce, bo tak szczerze to ładnie jej w szarosciach i blekitach. -
Carolina wrote:Ju14 bylam dziś w sklepie i taka maja dostawke
Wyglada porzadnie ale na pewno nie jest to super hiper dla 2 latka chociaz lepsze od stojacej dostawki
A i dla tych co mają bzika na punkcie pachnacych ubran ( niekoniecznie dla dzieci )
Kupiłam dzis husteczki lenora, wlozylam do szafy a po godzinie po prostu mega zapach
Oooo,takiej nie widziałam. Musze się przejechać po sklepach i poprzymierzac core do dostawek czy jej odpowiadają.
-
Carolina wrote:Ju14 bylam dziś w sklepie i taka maja dostawke
Wyglada porzadnie ale na pewno nie jest to super hiper dla 2 latka chociaz lepsze od stojacej dostawki
A i dla tych co mają bzika na punkcie pachnacych ubran ( niekoniecznie dla dzieci )
Kupiłam dzis husteczki lenora, wlozylam do szafy a po godzinie po prostu mega zapach
Oooo,takiej nie widziałam. Musze się przejechać po sklepach i poprzymierzac core do dostawek czy jej odpowiadają.
-
Jeszcze w mothercare widzialam te boczne i wszystko fajnie tylko wozek duzo szerszy jest przez to
Dziewczyny ide jutro na glukoze i po prostu nie wierzę co mam wypic
Otóż uwaga w uk pije sie to
https://www.ocado.com/webshop/product/Lucozade-Energy-Orange/16230011?ULP_CAMPAIGN_ID=52&gclid=CIiX74aR6NECFee97Qodyo4Jcg&gclsrc=aw.ds&dclid=CNrqtoeR6NECFRKr7Qod5JgIFA&dnr=y
Mozna wybrac energy albo sport
Pytalam poloznej ostatnio jak bylam czy to na pewno to i ta mi potwierdzila
Dziś poszlam do apteki i kobieta rowniez mi mówi, ze to wlasnie to i nie ma roznicy czy enery czy sport
Ja uparcie nie wierzę i tłumacze jej do czego to ma być wiec kobitka wyszla za lady poszla ze mna i mezem na sklep ( apteka w tesco ) i pokazała mi co mam wziac...
Kurde w uk wszystko jakies dziwne zwykly napoj mam pić
bbee, Mabelle, Uszczesliwiona, Moniqaaa, Arwi lubią tę wiadomość