MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Troszkę się uspokoiłam w kwestii różków... Bo mam 3po Stasiu. Używane niewiele ale niestety na każdym jest jakaś plamka. Na dwóch na wewnętrznej stronie zupełnie niewidoczne jak dziecko zawinięte i na jednym maleńka plamka przy zapieciu o srednicy okolo 7mm... No i panika ze musze kupić rożek... Ale po przeczytaniu waszych postow odpuszczam. Na ten jeden z maleńka plamka cos naszyje, a pozostałe jeszcze spribuje raz odplamic jakimś vanishem a jak nie to beda jako kolderki... Ze Stasiem rozek bardzo krótko używaliśmy może 2tyg... Wiec wydawanie kasy mając 3 to bezsens... Kocyki mam 3, jeden gruby, jeden taki średni i jeden cienki. Plus 5pieluch flanelowych kolorowych no i mama wydzierga jeden kocyk. Wiec myślę ze też starczy...
-
Espera, jak to plamy z tłuszczów albo innych substancji biologicznych to najlepszym odplamiaczem jest ten na bazie żółci (wiem, że obrzydliwie brzmi, ale działa jak magiczna różdżka
)
Kofeina, Breezee, trzymajcie się dzielnie, wszystkie tutaj zaciskamy za Was kciuki!
No dobra, to ja też nie kupuję rożka.
Imię Róży, sówki pasują każdemu, niezależnie od płci
Zrób taki pokój, jaki podoba się Tobie, bo to ostatnia szansa na zrealizowanie swojej wizji estetycznej. Jak dzieciaki podrosną, to pewnie zażądają czegoś, co akurat jest modne i na topie, ale paskudne okrutnie.
Breezee, Imię_Róży lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Hope_ wrote:chcie chlopakom zrobic pokoj "lesny" z liskami i drzewami i posciel dla Antosia chce w liski, dla Jasia tez bym chciala, ze bedzi emusial miec duza wiec jak gdzies Wam wpadnie duza posciel z takim motywem dawajcie znac!
Hope, a takie coś: http://allegro.pl/sowa-sowy-drzewo-kwiaty-lis-lisy-posciel-140x200-i5432067360.html
Dużych pościeli z takimi fajowymi wzorami, jak dla maluchów, jest jak na lekarstwo.
Kofeina, Micael to piękne imię. Trzymaj go w brzuszku jak najdłużej! Niech sie nie pcha, bo jeszcze jest zimno
Zdrówka!
Co do rożków, becików, kocyków, matkokochano...mam dwa małe kocyki, polarowe, ale dość małe. Kupię jeszcze jeden, większy, mięciutki i tyle. Pościeli też nie kupuję, mam otulacz Woombie. A jak się okaże, że to za mało, to kupimy coś jak już Młody będzie na świecieKofeina, gonia13 lubią tę wiadomość
-
Espera wrote:Kamilutek, dzięki, musze poszukać... Na pewno sa to substancje biologiczne...
Hope, Breezee trzymajcie się dzielnie.
Jest taki niemiecki środek, jak znajdę w necie, to wkleję. Można kupić na allegro. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby czegoś nie usunął.
A tak na marginesie plamy z potu najlepiej usuwa aspiryna rozpuszczona w małej ilości wody
Hope_ wrote:gonia - ja mam 2 nowe kocyki a po Jasiu mam ponad 10
to zdecydowaznie za dużo
ale mam kilak od moejj tesciowej ktorych nigdy nie uzylam, sztuczne, mlody sie pocił, z jakimis ogonami łapkami itp - kompletnie wg mnie niepraktyczne
nataia - ja musze si eprzejechac stacjonatnie do sklepu.
chcie chlopakom zrobic pokoj "lesny" z liskami i drzewami i posciel dla Antosia chce w liski, dla Jasia tez bym chciala, ze bedzi emusial miec duza wiec jak gdzies Wam wpadnie duza posciel z takim motywem dawajcie znac!
ja akurat posciel mialam od poczatku
spiworkow nie uzywalismy.
Hope ja też robię leśny pokój. A planujesz może jakieś motywy na ścianę? Ja znalazłam kilka zestawów leśnych naklejek na allegro,ale nic w 100% mi się nie podobaZawsze kurcze coś nie tak. Jak masz coś upatrzonego to się podziel plisss!
-
Kamilutek wrote:Jest taki niemiecki środek, jak znajdę w necie, to wkleję. Można kupić na allegro. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby czegoś nie usunął.
A tak na marginesie plamy z potu najlepiej usuwa aspiryna rozpuszczona w małej ilości wody
-
My jeszcze nie mamy żadnych kocyków otulaczy śpiworków, ale planuję kupic śpiworek może taki jak Ojejku przeslala, żeby nie byl za cieply. Kocyki chce 2 z bolo, tkany i ten bambusowy z pomponami musztardowymi. Rożek jezeli juz to jakiś tani na czas szpitala pewnie.
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
Dla zwierzolubów super wzory zwierzęce ciuszków! Jest nawet T-shirt z rudzikiem
Zakochałam się!
http://wislaki.com/kategoria/onoWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 12:33
ag194 lubi tę wiadomość
-
Odplamiacz nazywa się Gallseife Flecken-Buerste, producent Dr Beckmann
Znalazłam w pierwszym lepszym sklepie: http://luma-chem.pl/p429,dr-beckmann-gallseife-flecken-burste-odplamiacz-ze-szczoteczka-250ml.htmlEspera lubi tę wiadomość
Dziewczyny trzymajcie się dzielnie!
Ja mam jeden rożek ale różowy z sówkami
raczej nie będę kupowała drugiego, jak dostanę to super jak nie to się obejdzie
jeśli chodzi o śpiworki to dostałam chyba ze 4 czy 5 takie uniwersalne i ani razu nie użyłam. Po pierwsze Mała w nie nie wchodziła z rozwórką, a po drugie ona musi mieć wolność i chyba by nam nie usnęła tylko się zapłakała, że nie może się rozkopaćuwielbia spać bez przykrycia, tylko kocykiem ją w nocy okryję, bo na kołderce śpi
kocyków mam z 5 ale to też jest za dużo. Ja używam do dzisiaj tylko dwóch zresztą to są jej dwa ulubione, a reszta leży. -
Rudzik wrote:Dla zwierzolubów super wzory zwierzęce ciuszków! Jest nawet T-shirt z rudzikiem
Zakochałam się!
http://wislaki.com/kategoria/ono
Rudzik, boskie! I te rozczochrane dzieciaki!
Wciągam bobraRudzik lubi tę wiadomość
Breezee wydaje mi się, że po założeniu szwu albo pessara wszystko zależy od czynności skurczowych. No bo jeśli przy aktywności się nie pojawiają, to szew utrzyma bo to skurcze głównie szyjkę rozwierają. No a jak macica się stawia to niestety zostaje leżenie plackiem. Tak na logikę to biorę, nie wiem ile w tym racji
Breezee lubi tę wiadomość
28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
Tak się nudzę w tym szpitalu, że mi odbija.
Upgradowałam listę wyprawkową i wygląda ona tak (malutki fragmencik):
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/29780faee1e2.png
Zrobiłam projekt dostawki do łóżka:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5bf6cdaa3b07.jpg
i projekt komody z przewijakiem, ale plik jest za ciężki i nie mogę go wstawić. W sumie żadna szkoda, bo miało wyjść jak architektowi, a wyszło jak średnio ogarniętemu przedszkolakowi.
Obrobiłam całą robotę pracową.
I nie mam co ze sobą zrobić. Marzę o spacerze!
Wreszcie Mama, jeszcze bardziej chylę czoła, że dajesz radę!
Mabelle, ag194, WreszcieMama, Rudzik, MEGI81, sylwucha89, Demsik, marie_marie22 lubią tę wiadomość
Witam się w 3 trymestrze ciąży.
Mabelle, Uszczesliwiona, ag194, gaja_1, Kamilutek, Kofeina, bbee, sylwucha89, Arwi, WreszcieMama, monika_89, sylwia1985, gonia13, blubka, Spirit, MEGI81, Kleopatra, Imię_Róży, Hope_, Demsik, Breezee, marie_marie22, Maniuś, Agus26m lubią tę wiadomość
-
Breeze i Kofeina trzymam kciuki żeby Wasze dzieciaczki posiedziały spokojnie chociaż do kwietnia!
Kamilutek a Tobie życze żeby Cię jutro wypuścili, bo chyba baaaardzo się nudzisz
Ja mam rożek, jeden ciepły kocyk, jeden cieniutki bawełniano-bambusowy, dwa otulacze bawelniane, 3 pieluchy flanelowe i 4 pieluchy bambusowe. Zamierzam dokupić jeszcze taki tkany kocyk z colorstories i mam nadzieję, że starczy narazie, później będę dokupować w razie potrzeby
Alicja od rana dyskotekę ma, pewnie dlatego że wczoraj była taka spokojna to dzisiaj odrabia. Myślałam że wyskoczy z brzuchaTeraz dopiero trochę się zmęczyła ale i tak ciągle puka
Kamilutek, Kofeina, Breezee lubią tę wiadomość