X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee będzie dobrze jeszxze wrócisz do domu i przygotujesz się spok9jnie ns dzidziusia. Ja w 1 ciaxy trafiłam do szpitala w 32 tc. 1 cm szyjki i 1 rizwarcia . Mój gin założył mi pessar i miałam podejrzenie odejścia wód. W szp8talu wylam jak bobr bo od razu dostałam sterydy w brzuch papiery porodowe wypisane i wyrok że bęz dziecka nie wyjdę.! Laptop na szybko do szpitala wyprawka na biegu z allegro bo nie miałam w domu nic . W szpitalu pessar wyjeli ( m8alam go 2 dni koszt 200 zł) i okazało się że silna infekcja na którą tamten idiota założył pessar . Polezalam tydzień i co ? I wyszłam di domu przeglądać ta wyprawkę co zamawialam w szpitalu:-) wszystko sama popralam poprasowalam i gdyby nie cholestaza to bym donosila do terminu a tak wyjeli go siła w 38 tc gdzie nadal smigalam bez szwu i pessara z rozwarciem 4 cm i 1 cm szyjki . Do dziś sue lekarz smieje że musieli wywoływać choć teoretycznie powinnam go zgubić a on nie chciał wyjść i było cc. Także napewno jeszcze wrócisz do domku w dwupaku :-*
    Moniqaaa śliczna ta twoja owieczka !
    Ja myślę o zakupie pieska zazu bo podoba mi się a oprócz szumów ma też bicie serca . Chociaż mi zależy na cry sensorze żeby sam się włączal w razie kłopotów.

Powiem wam że przez to forum więcej kupuje. Jak się na patrzę na te wasze piękności to zaraz musze i ja coś kupić. :-)

Breezee lubi tę wiadomość

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag, spokojnie, będzie dobrze! Zdasz śpiewająco :)
    Powtarzaj sobie kilka razy dziennie- staję przed komisją, jestem pewna siebie i swojej wiedzy, pracowałam na to ciężko 3 lata, losuję pytania i odpowiadając na nie zwalam komisję egzaminacyjną z nóg. Takie pozytywne nastawienie się bardzo pomaga!

natalia1354, ag194, marie_marie22 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku mam ten sam dylemat ;) tez sie zastanawiam nad tym drugim rozkiem
    Rozmawialam na ten temat z polozna i ona uwaza, ze rozek przyda sie nawet w maju piniewaz dziecko na początku nie utrzymuje takiej temperatury jak my i moze sie wyziebic
    Do tego zdaniem poloznej lepiej rozek i cienki bawelniany pajacyk niz ciepłe welurowe pajace
    Wiele dzieci równiez lubi byc otulone czuja sie bezpiecznie

Ja otulaczy nie mam ( przynajmniej na razie ) ale na rozek chyba sie skusze wlasnie ten drugi ze zdjecia :)

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • bbee Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mabelle wrote:
    Bbee, właśnie a co do spiworkow do spania to masz jakiś sprawdzony, albo któraś z dziewczyn??? Proszę o radę, bo nie mam zielonego pojęcia 8)
    Mam z mothercare, marks&spencer i Disneya, wszystkie jednakowo fajne. Tog 2 i 2,5. Również jak Aga polecam szukać w lumpeksach, moje kosztowały grosze. Wielkosciowo pisze 0-6, ale dla mnie do roku na spokojnie się wydaje na oko ;)

Mabelle lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kamilutek :* pozytywne nastawienie w sumie zawsze pomaga :) głowa do góry, cycki do przodu, jeszcze będę się z tego śmiać :)

sylwucha89 lubi tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:
    Ojejku mam ten sam dylemat ;) tez sie zastanawiam nad tym drugim rozkiem
    Rozmawialam na ten temat z polozna i ona uwaza, ze rozek przyda sie nawet w maju piniewaz dziecko na początku nie utrzymuje takiej temperatury jak my i moze sie wyziebic
    Do tego zdaniem poloznej lepiej rozek i cienki bawelniany pajacyk niz ciepłe welurowe pajace
    Wiele dzieci równiez lubi byc otulone czuja sie bezpiecznie

Ja otulaczy nie mam ( przynajmniej na razie ) ale na rozek chyba sie skusze wlasnie ten drugi ze zdjecia :)
    no ja na penwo odradzam ten z pink nomore
    i teraz pytanie, czy warto wydawać taką kasę na rożek, który nam sie przyda na chwilę? Bo podejrzewam, ze w czerwcu już będzie nawet na ten molomoco za ciepło... ;) jedno wiem, nasi rodzice takich dylematów nie mieli :D

A śpiworek wymyśliłam taki wiosenno-letni, ale tez jeszcze nie kupiłam
    http://iv.pl/images/59652058791174828567.jpg

• Leirion Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku a śpiworek skąd?

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    no ja na penwo odradzam ten z pink nomore
    i teraz pytanie, czy warto wydawać taką kasę na rożek, który nam sie przyda na chwilę? Bo podejrzewam, ze w czerwcu już będzie nawet na ten molomoco za ciepło... ;) jedno wiem, nasi rodzice takich dylematów nie mieli :D

A śpiworek wymyśliłam taki wiosenno-letni, ale tez jeszcze nie kupiłam
    http://iv.pl/images/59652058791174828567.jpg

A możesz rożek jeszcze oddać lub wymienić?

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze spiworkiem bym sie wstrzymala... noe kazde dziecko lubi spac w spiworkach
    Moja corka dostawała spazmow bo nie mogla sie rozkopac
    Ja mam dwa spiworki ale dostalam je w prezencie wiec leżą zapakowane a na jesien zobacze czy sie przydadza

Co do rozkow
    Mojego meza brat ma corke ktora urodzila sie w grudniu i szczerze rozka nie kupili owijaja mala w kocyk jak zachodzi taka potrzeba np po kapieli
    Tak jak piszesz cena za te rożki nie jest mala a jezeli sie przydadza bedzie max na miesiac

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    A możesz rożek jeszcze oddać lub wymienić?
    tak tak, rożek oddam, ale zastanawiam sie w ogóle nad sensem posiadania rożka :)

ed Leirion, śpiworek muzopony https://www.mamissima.pl/akcesoria_dla_niemowlat/spiworki_rozki_beciki/muzpony_-_spiworek_niemowlecy_auto_wiosenno-letni_80cm.html

Carolina wrote:
    Ze spiworkiem bym sie wstrzymala... noe kazde dziecko lubi spac w spiworkach
    Moja corka dostawała spazmow bo nie mogla sie rozkopac
    Ja mam dwa spiworki ale dostalam je w prezencie wiec leżą zapakowane a na jesien zobacze czy sie przydadza

Co do rozkow
    Mojego meza brat ma corke ktora urodzila sie w grudniu i szczerze rozka nie kupili owijaja mala w kocyk jak zachodzi taka potrzeba np po kapieli
    Tak jak piszesz cena za te rożki nie jest mala a jezeli sie przydadza bedzie max na miesiac

takiego głosu rozsądku potrzebowałam :D coraz bardziej jestem przekonana do tego, ze rożek to zbędny gadżet, szczególnie wiosną i latem w naszym przypadku, a śpiworek zdążę kupić jak młody się urodzi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 10:46

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    tak tak, rożek oddam, ale zastanawiam sie w ogóle nad sensem posiadania rożka :)

ed Leirion, śpiworek muzopony https://www.mamissima.pl/akcesoria_dla_niemowlat/spiworki_rozki_beciki/muzpony_-_spiworek_niemowlecy_auto_wiosenno-letni_80cm.html

Dobrze, że tylko takie dylematy mamy :)
    Problemy pierwszego świata ;)

Edit- któraś z nas pisała, że można kupić taki rożek, który rozkłada się do maty/kocyka i wtedy służy dłużej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 10:47

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Dobrze, że tylko takie dylematy mamy :)
    Problemy pierwszego świata ;)

Edit- któraś z nas pisała, że można kupić taki rożek, który rozkłada się do maty/kocyka i wtedy służy dłużej.
    no one wszystkie się rozkładają w kwadrat, ale mimo wszytsko to mały rozmiar jest około 70x70

• Kofeina Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane . Widzę że zakupy u was jak przed świętami ha ha . Ja mam wszystko dla synka bo rok temu jak zmarł mi Dominik to wszystko zostało. Nic nie założył więc mam dokładnie wszystko . Poza butelkami i wózkiem. No ale sytuacja dziś się zmieniła. Teściu w prezencie kupił mi wózek który mi się podobał. W poniedziałek ma przyjść pocztą.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1dd8f65a222e.png

Dla mnie idealny .
    A co do zmian to zmieniłam imię a raczej imiona dla synka. Czułam że coś jest nie tak no i nie tylko ja bo córka mówiła że jej się tamto imię nie podoba . Więc stwierdziliśmy że nasze małe cudo będzie miało na imię Micael Salvador ( czyt . MIKAEL w skrócie Miki ) siostra mojego Filipe ma na imię Micaela i zawsze mi się jej imię podobało więc męska wersja tym bardziej. A 2 imię to drugie imię zmarłego brata . Oznaczające " wypełniający puste miejsce zeslany od Boga " tak więc idealnie . Nasz Mały MIKI ha ha

Mały kopie szaleje i strasznie pcha się na świat. Mam okropny ucisk na odbyt i krocze. Plus wróciły delikatne brązowe plamienia . W środę wizyta . Aż się boję że rozwarcie postępuje i szyjka się skraca . Oby nie. Bo muszę jakoś odciągnąć do tego minimum 34 tyg tak jak lekarz mówił. Buziaki dla was. A ja idę się przespać bo ledwie żyje .

Hope_, Mabelle, bbee, Toska88, ag194, blubka, Kleopatra, mon!ta^, MEGI81, Maniuś lubią tę wiadomość

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku ja rodzilam w sierpniu synka i rozka nie użyłam ani razu. Teraz rodzę pod koniec maja i też odpusciłam bo szkoda mi kasy na rzecz której prawdopodobnie nie użyję ani razu. Za to kupię dodatkowy cieniutki bambusowy kocyk, który będzie służył jako otulacz :)

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:10

natalia1354 lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:10

sylwucha89, Arwi, bbee, Toska88, Uszczesliwiona, ag194, MEGI81, marie_marie22, Maniuś lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag jestem pewna, że świetnie sobie poradzisz :) będziemy wszystkie mocno trzymać kciuki!! No i pamiętaj co dwie głowy to nie jedna ;) córeczka na pewno pomoże mamusi :)!

Kofeina oszczędzaj się!! Mam nadzieję że synek jeszcze co najmniej 10 tygodni posiedzi w brzuszku!

Kofeina, ag194 lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina trzymaj sie <3 lez odpoczywaj mały jeszcze musi posiedzieć
    My tez zmienilismy imie ale jeszcze nie mamy wybranego :)
    Ojejku ja piszac z Toba rowniez glos rozsądku powiedzial mi zeby dac sobie spokój z rozkiem :) w domu przeciez bedzie ciepło ;) a na zewnatrz w rożku nie będziemy przeciaz wychodzic :)
    Mysle, ze jak mamy dodakowa kade to fajnie jest polowac na spiworki do wozka na przyszly rok. Ja juz kupiłam spiwork bo ona tej firmy co chcialam drogie sa a udalo sie kupić troszkę taniej :)

Kofeina, ojejku lubią tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

• Breezee Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto wózek naszej Malej. Licze ze dluzej poczeka na nią https://picturesfeedo.com/slir/w800-h600/assets/media/uploads/images/_0._8.png

Mabelle, Espera, Kamilutek, bbee, Uszczesliwiona, ag194, sylwucha89, MEGI81, Kleopatra, Maniuś lubią tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:-)

Ojejku rożek jeśli już to jeden cieplejszy, bo w maju bywa zimno;-) i tyle... kocyki wystarczą. Dzieciaczki są rożne mój uwielbiał spać w śpiworku, i ja miałam wrażenie że mu akurat nie za ciepło nie za zimno.

Jejku dziewczyny wy już macie tyle zakupów to w czarnej d.... jestem;-(( ale mam remont na horyzoncie i nie kupuję bo mi się zakurzy wszystko jak skończą to mam nadzieję nadrobię.

Ja jutro zaczynam 25 tc:-))

Ps. czy myślicie, że motyw w sówki może być dla chłopczyka i dziewczynki , bo będą mieć na razie jeden pokój, ale bardzo duży, czy jednak robić im, dla synka kącik z np. samochodzikami / marynarski, a dla córeczki, motylki, kwiatuszki itp?? mam dylemat i nie mogę sie zdecydować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 11:47

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
‹‹ 1087 1088 1089 1090 1091 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ