MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBreezee będzie dobrze jeszxze wrócisz do domu i przygotujesz się spok9jnie ns dzidziusia. Ja w 1 ciaxy trafiłam do szpitala w 32 tc. 1 cm szyjki i 1 rizwarcia . Mój gin założył mi pessar i miałam podejrzenie odejścia wód. W szp8talu wylam jak bobr bo od razu dostałam sterydy w brzuch papiery porodowe wypisane i wyrok że bęz dziecka nie wyjdę.! Laptop na szybko do szpitala wyprawka na biegu z allegro bo nie miałam w domu nic . W szpitalu pessar wyjeli ( m8alam go 2 dni koszt 200 zł) i okazało się że silna infekcja na którą tamten idiota założył pessar . Polezalam tydzień i co ? I wyszłam di domu przeglądać ta wyprawkę co zamawialam w szpitalu:-) wszystko sama popralam poprasowalam i gdyby nie cholestaza to bym donosila do terminu a tak wyjeli go siła w 38 tc gdzie nadal smigalam bez szwu i pessara z rozwarciem 4 cm i 1 cm szyjki . Do dziś sue lekarz smieje że musieli wywoływać choć teoretycznie powinnam go zgubić a on nie chciał wyjść i było cc. Także napewno jeszcze wrócisz do domku w dwupaku :-*
Moniqaaa śliczna ta twoja owieczka !
Ja myślę o zakupie pieska zazu bo podoba mi się a oprócz szumów ma też bicie serca . Chociaż mi zależy na cry sensorze żeby sam się włączal w razie kłopotów.
Powiem wam że przez to forum więcej kupuje. Jak się na patrzę na te wasze piękności to zaraz musze i ja coś kupić.
Breezee lubi tę wiadomość
-
Ag, spokojnie, będzie dobrze! Zdasz śpiewająco
Powtarzaj sobie kilka razy dziennie- staję przed komisją, jestem pewna siebie i swojej wiedzy, pracowałam na to ciężko 3 lata, losuję pytania i odpowiadając na nie zwalam komisję egzaminacyjną z nóg. Takie pozytywne nastawienie się bardzo pomaga!natalia1354, ag194, marie_marie22 lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Ojejku mam ten sam dylemat
tez sie zastanawiam nad tym drugim rozkiem
Rozmawialam na ten temat z polozna i ona uwaza, ze rozek przyda sie nawet w maju piniewaz dziecko na początku nie utrzymuje takiej temperatury jak my i moze sie wyziebic
Do tego zdaniem poloznej lepiej rozek i cienki bawelniany pajacyk niz ciepłe welurowe pajace
Wiele dzieci równiez lubi byc otulone czuja sie bezpiecznie
Ja otulaczy nie mam ( przynajmniej na razie ) ale na rozek chyba sie skusze wlasnie ten drugi ze zdjecia -
Mabelle wrote:Bbee, właśnie a co do spiworkow do spania to masz jakiś sprawdzony, albo któraś z dziewczyn??? Proszę o radę, bo nie mam zielonego pojęcia
Mabelle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCarolina wrote:Ojejku mam ten sam dylemat
tez sie zastanawiam nad tym drugim rozkiem
Rozmawialam na ten temat z polozna i ona uwaza, ze rozek przyda sie nawet w maju piniewaz dziecko na początku nie utrzymuje takiej temperatury jak my i moze sie wyziebic
Do tego zdaniem poloznej lepiej rozek i cienki bawelniany pajacyk niz ciepłe welurowe pajace
Wiele dzieci równiez lubi byc otulone czuja sie bezpiecznie
Ja otulaczy nie mam ( przynajmniej na razie ) ale na rozek chyba sie skusze wlasnie ten drugi ze zdjecia
i teraz pytanie, czy warto wydawać taką kasę na rożek, który nam sie przyda na chwilę? Bo podejrzewam, ze w czerwcu już będzie nawet na ten molomoco za ciepło...jedno wiem, nasi rodzice takich dylematów nie mieli
A śpiworek wymyśliłam taki wiosenno-letni, ale tez jeszcze nie kupiłam
http://iv.pl/images/59652058791174828567.jpg -
ojejku wrote:no ja na penwo odradzam ten z pink nomore
i teraz pytanie, czy warto wydawać taką kasę na rożek, który nam sie przyda na chwilę? Bo podejrzewam, ze w czerwcu już będzie nawet na ten molomoco za ciepło...jedno wiem, nasi rodzice takich dylematów nie mieli
A śpiworek wymyśliłam taki wiosenno-letni, ale tez jeszcze nie kupiłam
http://iv.pl/images/59652058791174828567.jpg
A możesz rożek jeszcze oddać lub wymienić?
Ze spiworkiem bym sie wstrzymala... noe kazde dziecko lubi spac w spiworkach
Moja corka dostawała spazmow bo nie mogla sie rozkopac
Ja mam dwa spiworki ale dostalam je w prezencie wiec leżą zapakowane a na jesien zobacze czy sie przydadza
Co do rozkow
Mojego meza brat ma corke ktora urodzila sie w grudniu i szczerze rozka nie kupili owijaja mala w kocyk jak zachodzi taka potrzeba np po kapieli
Tak jak piszesz cena za te rożki nie jest mala a jezeli sie przydadza bedzie max na miesiac -
nick nieaktualnyKamilutek wrote:A możesz rożek jeszcze oddać lub wymienić?
ed Leirion, śpiworek muzopony https://www.mamissima.pl/akcesoria_dla_niemowlat/spiworki_rozki_beciki/muzpony_-_spiworek_niemowlecy_auto_wiosenno-letni_80cm.html
Carolina wrote:Ze spiworkiem bym sie wstrzymala... noe kazde dziecko lubi spac w spiworkach
Moja corka dostawała spazmow bo nie mogla sie rozkopac
Ja mam dwa spiworki ale dostalam je w prezencie wiec leżą zapakowane a na jesien zobacze czy sie przydadza
Co do rozkow
Mojego meza brat ma corke ktora urodzila sie w grudniu i szczerze rozka nie kupili owijaja mala w kocyk jak zachodzi taka potrzeba np po kapieli
Tak jak piszesz cena za te rożki nie jest mala a jezeli sie przydadza bedzie max na miesiac
takiego głosu rozsądku potrzebowałamcoraz bardziej jestem przekonana do tego, ze rożek to zbędny gadżet, szczególnie wiosną i latem w naszym przypadku, a śpiworek zdążę kupić jak młody się urodzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 10:46
-
ojejku wrote:tak tak, rożek oddam, ale zastanawiam sie w ogóle nad sensem posiadania rożka
ed Leirion, śpiworek muzopony https://www.mamissima.pl/akcesoria_dla_niemowlat/spiworki_rozki_beciki/muzpony_-_spiworek_niemowlecy_auto_wiosenno-letni_80cm.html
Dobrze, że tylko takie dylematy mamy
Problemy pierwszego świata
Edit- któraś z nas pisała, że można kupić taki rożek, który rozkłada się do maty/kocyka i wtedy służy dłużej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 10:47
nick nieaktualnyKamilutek wrote:Dobrze, że tylko takie dylematy mamy
Problemy pierwszego świata
Edit- któraś z nas pisała, że można kupić taki rożek, który rozkłada się do maty/kocyka i wtedy służy dłużej. -
Hej kochane . Widzę że zakupy u was jak przed świętami ha ha . Ja mam wszystko dla synka bo rok temu jak zmarł mi Dominik to wszystko zostało. Nic nie założył więc mam dokładnie wszystko . Poza butelkami i wózkiem. No ale sytuacja dziś się zmieniła. Teściu w prezencie kupił mi wózek który mi się podobał. W poniedziałek ma przyjść pocztą.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1dd8f65a222e.png
Dla mnie idealny .
A co do zmian to zmieniłam imię a raczej imiona dla synka. Czułam że coś jest nie tak no i nie tylko ja bo córka mówiła że jej się tamto imię nie podoba . Więc stwierdziliśmy że nasze małe cudo będzie miało na imię Micael Salvador ( czyt . MIKAEL w skrócie Miki ) siostra mojego Filipe ma na imię Micaela i zawsze mi się jej imię podobało więc męska wersja tym bardziej. A 2 imię to drugie imię zmarłego brata . Oznaczające " wypełniający puste miejsce zeslany od Boga " tak więc idealnie . Nasz Mały MIKI ha ha
Mały kopie szaleje i strasznie pcha się na świat. Mam okropny ucisk na odbyt i krocze. Plus wróciły delikatne brązowe plamienia . W środę wizyta . Aż się boję że rozwarcie postępuje i szyjka się skraca . Oby nie. Bo muszę jakoś odciągnąć do tego minimum 34 tyg tak jak lekarz mówił. Buziaki dla was. A ja idę się przespać bo ledwie żyje .Hope_, Mabelle, bbee, Toska88, ag194, blubka, Kleopatra, mon!ta^, MEGI81, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Ojejku ja rodzilam w sierpniu synka i rozka nie użyłam ani razu. Teraz rodzę pod koniec maja i też odpusciłam bo szkoda mi kasy na rzecz której prawdopodobnie nie użyję ani razu. Za to kupię dodatkowy cieniutki bambusowy kocyk, który będzie służył jako otulacz
-
Ag jestem pewna, że świetnie sobie poradzisz
będziemy wszystkie mocno trzymać kciuki!! No i pamiętaj co dwie głowy to nie jedna
córeczka na pewno pomoże mamusi
!
Kofeina oszczędzaj się!! Mam nadzieję że synek jeszcze co najmniej 10 tygodni posiedzi w brzuszku!Kofeina, ag194 lubią tę wiadomość
-
Kofeina trzymaj sie
lez odpoczywaj mały jeszcze musi posiedzieć
My tez zmienilismy imie ale jeszcze nie mamy wybranego
Ojejku ja piszac z Toba rowniez glos rozsądku powiedzial mi zeby dac sobie spokój z rozkiemw domu przeciez bedzie ciepło
a na zewnatrz w rożku nie będziemy przeciaz wychodzic
Mysle, ze jak mamy dodakowa kade to fajnie jest polowac na spiworki do wozka na przyszly rok. Ja juz kupiłam spiwork bo ona tej firmy co chcialam drogie sa a udalo sie kupić troszkę taniejKofeina, ojejku lubią tę wiadomość
-
Oto wózek naszej Malej. Licze ze dluzej poczeka na nią https://picturesfeedo.com/slir/w800-h600/assets/media/uploads/images/_0._8.png
Mabelle, Espera, Kamilutek, bbee, Uszczesliwiona, ag194, sylwucha89, MEGI81, Kleopatra, Maniuś lubią tę wiadomość
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
Hej dziewczynki:-)
Ojejku rożek jeśli już to jeden cieplejszy, bo w maju bywa zimno;-) i tyle... kocyki wystarczą. Dzieciaczki są rożne mój uwielbiał spać w śpiworku, i ja miałam wrażenie że mu akurat nie za ciepło nie za zimno.
Jejku dziewczyny wy już macie tyle zakupów to w czarnej d.... jestem;-(( ale mam remont na horyzoncie i nie kupuję bo mi się zakurzy wszystko jak skończą to mam nadzieję nadrobię.
Ja jutro zaczynam 25 tc:-))
Ps. czy myślicie, że motyw w sówki może być dla chłopczyka i dziewczynki , bo będą mieć na razie jeden pokój, ale bardzo duży, czy jednak robić im, dla synka kącik z np. samochodzikami / marynarski, a dla córeczki, motylki, kwiatuszki itp?? mam dylemat i nie mogę sie zdecydować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 11:47
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*