X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee będzie dobrze jeszxze wrócisz do domu i przygotujesz się spok9jnie ns dzidziusia. Ja w 1 ciaxy trafiłam do szpitala w 32 tc. 1 cm szyjki i 1 rizwarcia . Mój gin założył mi pessar i miałam podejrzenie odejścia wód. W szp8talu wylam jak bobr bo od razu dostałam sterydy w brzuch papiery porodowe wypisane i wyrok że bęz dziecka nie wyjdę.! Laptop na szybko do szpitala wyprawka na biegu z allegro bo nie miałam w domu nic . W szpitalu pessar wyjeli ( m8alam go 2 dni koszt 200 zł) i okazało się że silna infekcja na którą tamten idiota założył pessar . Polezalam tydzień i co ? I wyszłam di domu przeglądać ta wyprawkę co zamawialam w szpitalu:-) wszystko sama popralam poprasowalam i gdyby nie cholestaza to bym donosila do terminu a tak wyjeli go siła w 38 tc gdzie nadal smigalam bez szwu i pessara z rozwarciem 4 cm i 1 cm szyjki . Do dziś sue lekarz smieje że musieli wywoływać choć teoretycznie powinnam go zgubić a on nie chciał wyjść i było cc. Także napewno jeszcze wrócisz do domku w dwupaku :-*
    Moniqaaa śliczna ta twoja owieczka !
    Ja myślę o zakupie pieska zazu bo podoba mi się a oprócz szumów ma też bicie serca . Chociaż mi zależy na cry sensorze żeby sam się włączal w razie kłopotów.

Powiem wam że przez to forum więcej kupuje. Jak się na patrzę na te wasze piękności to zaraz musze i ja coś kupić. :-)

Breezee lubi tę wiadomość

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag, spokojnie, będzie dobrze! Zdasz śpiewająco :)
    Powtarzaj sobie kilka razy dziennie- staję przed komisją, jestem pewna siebie i swojej wiedzy, pracowałam na to ciężko 3 lata, losuję pytania i odpowiadając na nie zwalam komisję egzaminacyjną z nóg. Takie pozytywne nastawienie się bardzo pomaga!

natalia1354, ag194, marie_marie22 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku mam ten sam dylemat ;) tez sie zastanawiam nad tym drugim rozkiem
    Rozmawialam na ten temat z polozna i ona uwaza, ze rozek przyda sie nawet w maju piniewaz dziecko na początku nie utrzymuje takiej temperatury jak my i moze sie wyziebic
    Do tego zdaniem poloznej lepiej rozek i cienki bawelniany pajacyk niz ciepłe welurowe pajace
    Wiele dzieci równiez lubi byc otulone czuja sie bezpiecznie

Ja otulaczy nie mam ( przynajmniej na razie ) ale na rozek chyba sie skusze wlasnie ten drugi ze zdjecia :)

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • bbee Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mabelle wrote:
    Bbee, właśnie a co do spiworkow do spania to masz jakiś sprawdzony, albo któraś z dziewczyn??? Proszę o radę, bo nie mam zielonego pojęcia 8)
    Mam z mothercare, marks&spencer i Disneya, wszystkie jednakowo fajne. Tog 2 i 2,5. Również jak Aga polecam szukać w lumpeksach, moje kosztowały grosze. Wielkosciowo pisze 0-6, ale dla mnie do roku na spokojnie się wydaje na oko ;)

Mabelle lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kamilutek :* pozytywne nastawienie w sumie zawsze pomaga :) głowa do góry, cycki do przodu, jeszcze będę się z tego śmiać :)

sylwucha89 lubi tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:
    Ojejku mam ten sam dylemat ;) tez sie zastanawiam nad tym drugim rozkiem
    Rozmawialam na ten temat z polozna i ona uwaza, ze rozek przyda sie nawet w maju piniewaz dziecko na początku nie utrzymuje takiej temperatury jak my i moze sie wyziebic
    Do tego zdaniem poloznej lepiej rozek i cienki bawelniany pajacyk niz ciepłe welurowe pajace
    Wiele dzieci równiez lubi byc otulone czuja sie bezpiecznie

Ja otulaczy nie mam ( przynajmniej na razie ) ale na rozek chyba sie skusze wlasnie ten drugi ze zdjecia :)
    no ja na penwo odradzam ten z pink nomore
    i teraz pytanie, czy warto wydawać taką kasę na rożek, który nam sie przyda na chwilę? Bo podejrzewam, ze w czerwcu już będzie nawet na ten molomoco za ciepło... ;) jedno wiem, nasi rodzice takich dylematów nie mieli :D

A śpiworek wymyśliłam taki wiosenno-letni, ale tez jeszcze nie kupiłam
    http://iv.pl/images/59652058791174828567.jpg

• Leirion Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku a śpiworek skąd?

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    no ja na penwo odradzam ten z pink nomore
    i teraz pytanie, czy warto wydawać taką kasę na rożek, który nam sie przyda na chwilę? Bo podejrzewam, ze w czerwcu już będzie nawet na ten molomoco za ciepło... ;) jedno wiem, nasi rodzice takich dylematów nie mieli :D

A śpiworek wymyśliłam taki wiosenno-letni, ale tez jeszcze nie kupiłam
    http://iv.pl/images/59652058791174828567.jpg

A możesz rożek jeszcze oddać lub wymienić?

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze spiworkiem bym sie wstrzymala... noe kazde dziecko lubi spac w spiworkach
    Moja corka dostawała spazmow bo nie mogla sie rozkopac
    Ja mam dwa spiworki ale dostalam je w prezencie wiec leżą zapakowane a na jesien zobacze czy sie przydadza

Co do rozkow
    Mojego meza brat ma corke ktora urodzila sie w grudniu i szczerze rozka nie kupili owijaja mala w kocyk jak zachodzi taka potrzeba np po kapieli
    Tak jak piszesz cena za te rożki nie jest mala a jezeli sie przydadza bedzie max na miesiac

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    A możesz rożek jeszcze oddać lub wymienić?
    tak tak, rożek oddam, ale zastanawiam sie w ogóle nad sensem posiadania rożka :)

ed Leirion, śpiworek muzopony https://www.mamissima.pl/akcesoria_dla_niemowlat/spiworki_rozki_beciki/muzpony_-_spiworek_niemowlecy_auto_wiosenno-letni_80cm.html

Carolina wrote:
    Ze spiworkiem bym sie wstrzymala... noe kazde dziecko lubi spac w spiworkach
    Moja corka dostawała spazmow bo nie mogla sie rozkopac
    Ja mam dwa spiworki ale dostalam je w prezencie wiec leżą zapakowane a na jesien zobacze czy sie przydadza

Co do rozkow
    Mojego meza brat ma corke ktora urodzila sie w grudniu i szczerze rozka nie kupili owijaja mala w kocyk jak zachodzi taka potrzeba np po kapieli
    Tak jak piszesz cena za te rożki nie jest mala a jezeli sie przydadza bedzie max na miesiac

takiego głosu rozsądku potrzebowałam :D coraz bardziej jestem przekonana do tego, ze rożek to zbędny gadżet, szczególnie wiosną i latem w naszym przypadku, a śpiworek zdążę kupić jak młody się urodzi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 10:46

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    tak tak, rożek oddam, ale zastanawiam sie w ogóle nad sensem posiadania rożka :)

ed Leirion, śpiworek muzopony https://www.mamissima.pl/akcesoria_dla_niemowlat/spiworki_rozki_beciki/muzpony_-_spiworek_niemowlecy_auto_wiosenno-letni_80cm.html

Dobrze, że tylko takie dylematy mamy :)
    Problemy pierwszego świata ;)

Edit- któraś z nas pisała, że można kupić taki rożek, który rozkłada się do maty/kocyka i wtedy służy dłużej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 10:47

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Dobrze, że tylko takie dylematy mamy :)
    Problemy pierwszego świata ;)

Edit- któraś z nas pisała, że można kupić taki rożek, który rozkłada się do maty/kocyka i wtedy służy dłużej.
    no one wszystkie się rozkładają w kwadrat, ale mimo wszytsko to mały rozmiar jest około 70x70

• Kofeina Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane . Widzę że zakupy u was jak przed świętami ha ha . Ja mam wszystko dla synka bo rok temu jak zmarł mi Dominik to wszystko zostało. Nic nie założył więc mam dokładnie wszystko . Poza butelkami i wózkiem. No ale sytuacja dziś się zmieniła. Teściu w prezencie kupił mi wózek który mi się podobał. W poniedziałek ma przyjść pocztą.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1dd8f65a222e.png

Dla mnie idealny .
    A co do zmian to zmieniłam imię a raczej imiona dla synka. Czułam że coś jest nie tak no i nie tylko ja bo córka mówiła że jej się tamto imię nie podoba . Więc stwierdziliśmy że nasze małe cudo będzie miało na imię Micael Salvador ( czyt . MIKAEL w skrócie Miki ) siostra mojego Filipe ma na imię Micaela i zawsze mi się jej imię podobało więc męska wersja tym bardziej. A 2 imię to drugie imię zmarłego brata . Oznaczające " wypełniający puste miejsce zeslany od Boga " tak więc idealnie . Nasz Mały MIKI ha ha

Mały kopie szaleje i strasznie pcha się na świat. Mam okropny ucisk na odbyt i krocze. Plus wróciły delikatne brązowe plamienia . W środę wizyta . Aż się boję że rozwarcie postępuje i szyjka się skraca . Oby nie. Bo muszę jakoś odciągnąć do tego minimum 34 tyg tak jak lekarz mówił. Buziaki dla was. A ja idę się przespać bo ledwie żyje .

Hope_, Mabelle, bbee, Toska88, ag194, blubka, Kleopatra, mon!ta^, MEGI81, Maniuś lubią tę wiadomość

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku ja rodzilam w sierpniu synka i rozka nie użyłam ani razu. Teraz rodzę pod koniec maja i też odpusciłam bo szkoda mi kasy na rzecz której prawdopodobnie nie użyję ani razu. Za to kupię dodatkowy cieniutki bambusowy kocyk, który będzie służył jako otulacz :)

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:10

natalia1354 lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:10

sylwucha89, Arwi, bbee, Toska88, Uszczesliwiona, ag194, MEGI81, marie_marie22, Maniuś lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag jestem pewna, że świetnie sobie poradzisz :) będziemy wszystkie mocno trzymać kciuki!! No i pamiętaj co dwie głowy to nie jedna ;) córeczka na pewno pomoże mamusi :)!

Kofeina oszczędzaj się!! Mam nadzieję że synek jeszcze co najmniej 10 tygodni posiedzi w brzuszku!

Kofeina, ag194 lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina trzymaj sie <3 lez odpoczywaj mały jeszcze musi posiedzieć
    My tez zmienilismy imie ale jeszcze nie mamy wybranego :)
    Ojejku ja piszac z Toba rowniez glos rozsądku powiedzial mi zeby dac sobie spokój z rozkiem :) w domu przeciez bedzie ciepło ;) a na zewnatrz w rożku nie będziemy przeciaz wychodzic :)
    Mysle, ze jak mamy dodakowa kade to fajnie jest polowac na spiworki do wozka na przyszly rok. Ja juz kupiłam spiwork bo ona tej firmy co chcialam drogie sa a udalo sie kupić troszkę taniej :)

Kofeina, ojejku lubią tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

• Breezee Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto wózek naszej Malej. Licze ze dluzej poczeka na nią https://picturesfeedo.com/slir/w800-h600/assets/media/uploads/images/_0._8.png

Mabelle, Espera, Kamilutek, bbee, Uszczesliwiona, ag194, sylwucha89, MEGI81, Kleopatra, Maniuś lubią tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:-)

Ojejku rożek jeśli już to jeden cieplejszy, bo w maju bywa zimno;-) i tyle... kocyki wystarczą. Dzieciaczki są rożne mój uwielbiał spać w śpiworku, i ja miałam wrażenie że mu akurat nie za ciepło nie za zimno.

Jejku dziewczyny wy już macie tyle zakupów to w czarnej d.... jestem;-(( ale mam remont na horyzoncie i nie kupuję bo mi się zakurzy wszystko jak skończą to mam nadzieję nadrobię.

Ja jutro zaczynam 25 tc:-))

Ps. czy myślicie, że motyw w sówki może być dla chłopczyka i dziewczynki , bo będą mieć na razie jeden pokój, ale bardzo duży, czy jednak robić im, dla synka kącik z np. samochodzikami / marynarski, a dla córeczki, motylki, kwiatuszki itp?? mam dylemat i nie mogę sie zdecydować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 11:47

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
‹‹ 1087 1088 1089 1090 1091 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ