X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży wrote:
    Hej dziewczynki:-)

Ojejku rożek jeśli już to jeden cieplejszy, bo w maju bywa zimno;-) i tyle... kocyki wystarczą. Dzieciaczki są rożne mój uwielbiał spać w śpiworku, i ja miałam wrażenie że mu akurat nie za ciepło nie za zimno.

Jejku dziewczyny wy już macie tyle zakupów to w czarnej d.... jestem;-(( ale mam remont na horyzoncie i nie kupuję bo mi się zakurzy wszystko jak skończą to mam nadzieję nadrobię.

Ja jutro zaczynam 25 tc:-))

Ps. czy myślicie, że motyw w sówki może być dla chłopczyka i dziewczynki , bo będą mieć na razie jeden pokój, ale bardzo duży, czy jednak robić im, dla synka kącik z np. samochodzikami / marynarski, a dla córeczki, motylki, kwiatuszki itp?? mam dylemat i nie mogę sie zdecydować.

Kuba będzie miał pokój właśnie w sówki + parę innych zwierzątek też będzie, ale sówki to główny motyw. Trafi się nawet kilka różowych elementów, bo chcemy żeby miał kolorowo :) Myślę, że to taki ładny, ale dość uniwersalny motyw, nada się i dla chłopca i dla dziewczynki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 14:10

Rudzik, Imię_Róży lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja - my po obiadku młody drzemie a ja mam zamiar iść na strych i poszukać co mam po Nikosiu co nada się na dziewuszkę - dobrze ze worki mam podpisane rozmiarami to nie bedzie problemu - ide szukac tych malenkich :) ale najpierw zrobie tesciowej hene bo jutro jedzie do senatorium na 3 tygodnie - oj jak ja sie ciesze chwila spokoju bedzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 16:18

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja bym musiała też już brwi zrobić... ale nie mam kiedy. Mąż wraca po 18 do domu, a ja w ciągu dnia nie mam z kim zostawić małej...

u nas pokój dziecięcy będzie z jednej strony sówkowy, bo Iga miała taki motyw, a z drugiej strony będą liski ;) no chyba, że mi się zwierzątko zmieni.

Rudzik, Imię_Róży lubią tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • aciulka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Czy jest tu jakaś lista z terminem porodu? Oprócz tej niedokończonej z pierwszej strony?

Córeczka 16.11.2017❤
    Synuś 31.05.2015❤
    Córeczka 09.12.2000❤
  • gonia13 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki za info o kocykach. ja wlasnie czytam o woombie ale do konca jestem przekonana jak widze dziecko takie zapakowane jak mumia. nie wystarczy rozek czy otulacz? tak zeby raczki mialo ewentualnie na gorze?

Sophie 10.05.2017
    Marie 20.12.2019
  • dewa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia13 wrote:
    dzieki za info o kocykach. ja wlasnie czytam o woombie ale do konca jestem przekonana jak widze dziecko takie zapakowane jak mumia. nie wystarczy rozek czy otulacz? tak zeby raczki mialo ewentualnie na gorze?
    Kupiłam Woombie, naczytałam się wielu pozytywnych opinii i moja koleżanka przerobiła to ze swoim synkiem, który wszystkie kocyki z siebie zrzucal, z otulaczy też potrafil się wygrzebać i tylko Woombie zapewniło mu sen a jej chwilę spokoju :) Pomimo tego, że wydaje się ciasny, Dziecko może się ruszac. Zobaczymy w maju ;)

qb3canlimmmj6sap.png
  • gonia13 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do pokoju to dla chlopca mozna tak fajnie urzadzic. dla dziewczynki oczywiscie tez, ale w ogole ubranka chlopiece sa takie cool, maja ciekawe nadruki, pokazuja interesujace rzeczy. jak widze ten klimat ksiezniczkowo-baletnicowy i koniecznie wszystko rozowe dla dziewczynki to mi slabo.
    mialam byc ant-rozowa mama, ale widze, ze bedzie ciezko...szczegolnie jak sie nie ma nieograniczonego budzetu i czasem kupisz po prostu kurtke na promocji w rozowe motylki, bo jest ciepla i w dobrej cenie. to samo dotyczy sie rzeczy uzywanych, ktore dostajesz lub kupisz w po taniosci.

ale zeby to byl moj jedyny problem! ;)

pozdrawiam wszystkie mamy z dolegliwosciami! Mysle o wwas!!

Uszczesliwiona, Rudzik lubią tę wiadomość

Sophie 10.05.2017
    Marie 20.12.2019
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia13 wrote:
    a co do pokoju to dla chlopca mozna tak fajnie urzadzic. dla dziewczynki oczywiscie tez, ale w ogole ubranka chlopiece sa takie cool, maja ciekawe nadruki, pokazuja interesujace rzeczy. jak widze ten klimat ksiezniczkowo-baletnicowy i koniecznie wszystko rozowe dla dziewczynki to mi slabo.
    mialam byc ant-rozowa mama, ale widze, ze bedzie ciezko...szczegolnie jak sie nie ma nieograniczonego budzetu i czasem kupisz po prostu kurtke na promocji w rozowe motylki, bo jest ciepla i w dobrej cenie. to samo dotyczy sie rzeczy uzywanych, ktore dostajesz lub kupisz w po taniosci.

Gonia, ja wychodzę z założenia, że fajny nadruk z astronautą albo wozem strażackim jest w sam raz dla dziewczynki. Kto powiedział, że tylko chłopcy mogą takie nosić? Dopóki dziewczę moje samo mi się ni upomni o róż i motylki, zamierzam ubierać ją w żaglówki, koparki, wieloryby i wszystko, co mi się podoba.
    A gdy już będzie chciała nosić róż i tiul... no cóż, mówi się trudno, to nie koniec świata :) Potem pewnie przerzuci się na czerń i rozciągnięte swetry ;)

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • bbee Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aciulka wrote:
    Witam. Czy jest tu jakaś lista z terminem porodu? Oprócz tej niedokończonej z pierwszej strony?
    Na czwartej stronie.

Gonia, ciężko być taką antyróżową mamą dziewczynki ;) szczególnie, że dziewczynka kończy roczek i prawie każda już sama ciągnie do wszystkiego co różowe ;) ja jak zwykle staram się wypośrodkować, w sumie to mam ciuchy dla małej we wszystkich kolorach tęczy (chociaż róż przeważa) Jedynie co to nie przepadam za ciemnymi ciuchami u niemowlaczków.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • bbee Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dubel

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 16:01

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Kupiłam Woombie, naczytałam się wielu pozytywnych opinii i moja koleżanka przerobiła to ze swoim synkiem, który wszystkie kocyki z siebie zrzucal, z otulaczy też potrafil się wygrzebać i tylko Woombie zapewniło mu sen a jej chwilę spokoju :) Pomimo tego, że wydaje się ciasny, Dziecko może się ruszac. Zobaczymy w maju ;)

Okej, myślę sobie, to nie może być trudne, Wombie to Wombie, pewnie można kupić od ręki, jak dziecię zapragnie - i weszłam na stronę producenta i to jakaś masakra jest! Co oni tym biednym matkom fundują! Jak ja mam się zdecydować, czy lepszy jest Wombie Oryginal, czy Wombie Air, Wombie Summer, Wombie Convertible...? Gorzej jak z wyborem wózka! :P

Mabelle lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • aciulka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Na czwartej stronie.

Dobrze, dziękuję.
    Pytam, bo na pierwszej stronie byłam zapisana na 3 maja. Ale na czwartej na szczęście nie jestem. Poronienie w 17 tygodniu.
    Pozdrawiam i życzę zdrówka.

Córeczka 16.11.2017❤
    Synuś 31.05.2015❤
    Córeczka 09.12.2000❤
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aciulka wrote:
    bbee wrote:
    Na czwartej stronie.

Dobrze, dziękuję.
    Pytam, bo na pierwszej stronie byłam zapisana na 3 maja. Ale na czwartej na szczęście nie jestem. Poronienie w 17 tygodniu.
    Pozdrawiam i życzę zdrówka.

Życzę Ci abyś jak najszybciej zobaczyła 2 kreski na teście.Powodzenia i również duuuuuuzo zdrówka ;)

aciulka lubi tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze w temacie rożków i ciepłych kocyków:

O tutaj: http://mamaginekolog.pl/torba-do-porodu/ przeczytałam, żeby zabrać ze sobą ciepły rożek/kocyk, bo dziecię marznie; jej dziecko spędziło 2h w cieplarce, bo nadmiernie się wychłodziło.

Ojejku, więc może ten Twój rożek to wcale nie był zły pomysł?

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 bylam dziś w sklepie i taka maja dostawke
    Wyglada porzadnie ale na pewno nie jest to super hiper dla 2 latka chociaz lepsze od stojacej dostawki

8f0ca9f8baade218med.jpg

52ba7ce818b0724amed.jpg

A i dla tych co mają bzika na punkcie pachnacych ubran ( niekoniecznie dla dzieci )
    Kupiłam dzis husteczki lenora, wlozylam do szafy a po godzinie po prostu mega zapach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 17:27

Ju14, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w szpitalu tez miałam małą w rozku, praktycznie cały czas. Nawet jedna z dziewczyn z sali mi powiedziała, weź juz ja wyjmij z tego rozka ;) rodzilam pod koniec lipca i było upalnie. W domu też praktycznie cały czas mała była w rozku, bo się bałam, że mi wypadnie, bo źle ja wezmę na ręce. No i tak używaliśmy ok 3 tygodni, a później rozworka wszystko zmieniła w naszym życiu.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, odnośnie jeszcze tej dziewczyny. W drugiej dobie jej malutki strasznie płakał, mega ja podziwialam, bo co chwilkę go przystawiala do piersi, tulila, lulala, śpiewała, przewijala i nic nie pomagało... a ona z cały czas tak spokojnie do niego mówiła. Mi się juz ryczec chciało jak maluszek płakał, bo ciężko było tego słuchać. No i okazało się, że mogło być mu za zimno...

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek, ja ostatnio właśnie pisałam, u mnie też taka sytuacja była, że córka po urodzeniu pod kocem elektrycznym musiała leżeć, mimo, że u nas na oddziale było min 25 stopni. Ja się muszę jeszcze doinformować, bo na czas szpitala różki u nas zapewniał wtedy szpital, teraz nie wiem czy się pozmieniało, czy nie, bo bez sensu brać z domu. W ogóle kiedyś Wam pisałam o tym, że niemowlaczki mają upośledzoną termoregulacje, to się u nich dopiero rozwija po porodzie, ale różek to nie jest jakaś niezbędna rzecz jeśli się nauczysz dobrze owijać (spowijać) dziecko w kocyk ;) Ja mam jeden różek po Hani i nie będę kupować drugiego, jak się zafajda to owinę w kocyk póki mi się różek nie upierze.

Kamilutek lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też będzie w pokoju dziecka motyw sówek i miał być taki jak jeszcze nie znałam płci więc jak dla mnie jest on uniwersalny.

Moja córcia będzie za to miała mnóstwo różowych i księżniczkowych ubranek :) Nawet jak dzisiaj stanęłam przed jej półką to stwierdziłam, że jak miałaby w przyszlości brata to nie za wiele ubranek będzie mógł wykorzystać. Moim zdaniem taką maleńką dziewczynkę od chłopca można rozróżnić tylko po ubraniu :P Dodatki typu rożek czy kocyki są szare, taką mam wizję. Ale najważniejsze, żeby ubranka podobały się mamie i tacie, przynajmniej na początku to oni mogą realizować swoje wizje, później już trzeba brać pod uwagę zdanie dzieci. Póki co cieszę się, że mogę wybierać rzeczy, które mi się podobają :)

blubka lubi tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my na razie nie robimy pokoju dla młodego. Bedzie z nami w sypialni. Pewnie jakoś pod konieec wakacji weźmiemy się za remonty. Mamy jeden pokój na górze wolny i tam przeniesiemy sypialnie. Stas pójdzie do naszej obecnej sypialni którą mu wyremontujemy już na styl młodzieżowy a Jurek przejmnie pokój dziedziecy po Stasiu który jest zrobiony w stylu podmorskim, z gwiazdkami na suficie, granatowym morzem z rybkami i na jednej ścianie sledyn i łódź zebzwierzetami. Lekko tylko go trzeba odświeżyć. Robimy taki misz masz bo chcemy żeby dzieci miały pokoje od p Ol udnia, sloneczne. My sypialnie możemy mieć od północy, gzie slonce nie dochodzi...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
‹‹ 1089 1090 1091 1092 1093 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ