X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastrzezona ja tylko pomyślałam o łóżeczku co zmienia się w tapczanik a o wózku kurcze juz nie :/ no ale są udogodnienia typu dostawki :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina w tym napoju jest dokładnie 26.8g glukozy, pewnie mają jakiś przelicznik i swoje normy na krzywą :) No i fajnie, po co ładować aż 75g jak w naszym wypadku, kiedy osoba chorująca na cukrzyce lub hiper- lub hipoglikemie może to zdrowiem przepłacić. Jestem ZA! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 21:18

• Ju14 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przecież przed podaniem, wypicie glukozy należy pacjentowi zbadać poziom cukru we krwi za pomocą glukometru. Dopiero wtedy po ocenie wyniku pobiera się krew z żyły i podaje do wypicia glukozę.

Klaudia0727 lubi tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 wrote:
    Ale przecież przed podaniem, wypicie glukozy należy pacjentowi zbadać poziom cukru we krwi za pomocą glukometru. Dopiero wtedy po ocenie wyniku pobiera się krew z żyły i podaje do wypicia glukozę.
    Dokładnie :)
    Ja tak mialam

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie miałam badanego cukru glukometrem przed badaniem, ani teraz ani 6 lat temu, w dwóch różnych miejscach robiłam badania.

Carolina, zazdroszczę, wolałabym coś takiego wypić.

Co do ciuszków ala chłopięcych, to ja też mam trochę z samochodzikiem czy samolotem, ale mnie to nie rusza ;) uważam, że dziewczynkę można ubrać w każdy ciuch, chłopca bym raczej w róż nie ubrała tylko ;) Potem dziewczynki są starsze i nie chcą się ubierać w "chłopackie" ciuchy jak mówi moja córa.

Dzisiaj Aurelia się rozbrykała w końcu, od czasu glukozy była spokojna strasznie, nie wiem czy to wina tej glukozy, czy ma taki temperament. Jak usiadłam tak lekko nachylona to mnie zboksowała dosłownie, jakby piąstkami taką serię ciosów sprzedała, aż się z bólu zwinęłam. Tak to spokojna, spokojna, a tu nagle łup!

Mabelle lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:10

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem niestety jak smakuje glukoza w pl bo miałam okazje ja pic lacznie z powtorzeniem badania
    Hope rozumiem Cie doskonale ja mam to samo kiedy moja amelka jest chora :(
    Dzis wrocila od swojego taty z bolem brzusia i problemem z kupka :(
    Zapytala sie mnie czy moze miec zyczenie na nastepne swieta... zeby brzuszek woecej nie bolał :(

Co do poscieli mi mamy taka. Wlasnie dzis maz skrecil lozeczko a ja rozlozylam pościel zeby zobaczyc. Co prawda jeszcze ja wyprac musze ale to za szybko bo bedzie sie kurzyc ;)

a670e56dbd88c9cfmed.jpg

Co prawda u nas pierwsze miesiace bedzie do lozeczka wlozone gniazko a kolderka na pewno sie nie przyda na pierwsze miesiace ale jeden komplet mam a drugi jeszcze musze dokupić

Pokoju dla malego nie robimy. Na razie będzie z nami a pozniej pojdzie do corki pokoju

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 22:26

bbee, Hope_, MEGI81, Uszczesliwiona, marie_marie22 lubią tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope pewnie patrzysz na bawełnę ta droższa ale pamiętaj ze możesz z drugiej dać tańsza :) i będziesz miała dwustronna

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope zdrowka dla Jasia..
    Dzięki dziewczyny za mile słowa:)
    Uciekam spać bo jak wrocilam znad morza o 18 tak padlam i dopiero się przebudzilam:p

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:
    Jeszcze w mothercare widzialam te boczne i wszystko fajnie tylko wozek duzo szerszy jest przez to ;)
    Dziewczyny ide jutro na glukoze i po prostu nie wierzę co mam wypic
    Otóż uwaga w uk pije sie to
    https://www.ocado.com/webshop/product/Lucozade-Energy-Orange/16230011?ULP_CAMPAIGN_ID=52&gclid=CIiX74aR6NECFee97Qodyo4Jcg&gclsrc=aw.ds&dclid=CNrqtoeR6NECFRKr7Qod5JgIFA&dnr=y
    Mozna wybrac energy albo sport
    Pytalam poloznej ostatnio jak bylam czy to na pewno to i ta mi potwierdzila
    Dziś poszlam do apteki i kobieta rowniez mi mówi, ze to wlasnie to i nie ma roznicy czy enery czy sport
    Ja uparcie nie wierzę i tłumacze jej do czego to ma być wiec kobitka wyszla za lady poszla ze mna i mezem na sklep ( apteka w tesco ) i pokazała mi co mam wziac...
    Kurde w uk wszystko jakies dziwne zwykly napoj mam pić

Caroline, ale czemu musisz sama kupowac glukozę? Nie dostaniesz normalnie w szpitalu?

• Arwi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się dzisiaj po raz pierwszy nagrać wygibasy Kubusia :D Jeszcze mało widoczne, pewnie później będą mocniejsze :D

Jeden filmik mi obróciło i nie wiem jak go odwrócić :(
    Akurat tata mój wtedy na brzuch patrzył i widział tego kopniaka w pępek i musiał wnuka połaskotać :D A zwykle brzucha nie dotyka :)

Jak coś to nie cytujcie, będę potem usuwać linki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 00:51

bbee, ag194, MEGI81, Uszczesliwiona, marie_marie22, Maniuś lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha widać jak nic!! :) A tato pewnie się ucieszył, że zobaczył jak wnuk fika :) teraz to już będzie tylko mocniej widać. Fajna będzie pamiątka. Też mam trochę ponagrywane ;)

Mój łobuz już sięga kopniakami pod same żebra :O ale ja krótka jestem to pewnie dlatego.

Arwi lubi tę wiadomość

• Arwi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa wrote:
    Qasha widać jak nic!! :) A tato pewnie się ucieszył, że zobaczył jak wnuk fika :) teraz to już będzie tylko mocniej widać. Fajna będzie pamiątka. Też mam trochę ponagrywane ;)

Mój łobuz już sięga kopniakami pod same żebra :O ale ja krótka jestem to pewnie dlatego.

Mój leży poprzecznie jeszcze, ale jak się na boku położę to też od czasu do czasu dosłownie w koniuszek żebra smyrnie :D

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety, chciałabym jeszcze pospać, ale Matylda jest innego zdania :)
    Rośnie mi dziecię hiperaktywne po ojcu (nie chce spać i tłucze się od jednego kąta brzucha do drugiego) i niedotykalskie po matce. Ucieka od przyłożonej ręki, a w ciągu ostatnich kilku dni nie daje sobie na spokojnie sprawdzić tętna - kopie w głowice i zwiewa :)
    Ciekawa jestem, czy to jej jakoś przeszkadza, może te urządzenia emitują jakieś fale czy coś, a dzieci odbierają je jako coś nieprzyjemnego.

Hope, zdrówka dla Jasia! I masz rację, poliester to nic dobrego, nie zwróciłam uwagi na skład. W życiu bym tego nie kupiła. A Monita ma fajny pomysł z tą dwustronną pościelą - na jednej stronie z sówkami, a na drugiej na przykład gładka czy w paski. Jeśli mogę coś doradzić od siebie - w końcu jestem córką krawcowej (i jak przystało na córkę krawcowej, nie umiem nawet guzika przyszyć ani metki odpruć) - zwróć tylko uwagę, żeby obie tkaniny miały podobną gramaturę i splot, bo różne lubią się rozciągać i zwężać w różnych kierunkach.

Rudzik, chyba Ty pytałaś o naklejki z leśnymi motywami. Zobacz to tutaj: https://www.trilli.pl/tapeta-las-p-547.html
    Tapeta zimowy las, piękna, ale kurna droga. Ale może coś Ci podpowie :) Takie coś to chyba nie jest trudno samemu na ścianie namalować, można rzucić obraz rzutnikiem i odgapić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 05:49

Hope_ lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Anya Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ...glukoza wypita i muszę stwierdzić ze niewiele slodsza byla niz moja herbata :-) ...teraz dwie godzinki czekania i kolejne pobranie...

Arwi, Rudzik, ag194, MEGI81, GoNia1979, Mabelle, blubka, Martchen, Uszczesliwiona, Demsik, marie_marie22, Maniuś, Kleopatra, Madu1611 lubią tę wiadomość

xnw4dqk3obs1y9ra.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anya wrote:
    Dziewczyny ...glukoza wypita i muszę stwierdzić ze niewiele slodsza byla niz moja herbata :-) ...teraz dwie godzinki czekania i kolejne pobranie...

Lukier, nie? :D

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Anya Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Lukier, nie? :D
    Dała mi wiecej wody i nie było tak zle...a Adaś zaczął szalec w brzuchu jak szalony :-)

Arwi lubi tę wiadomość

xnw4dqk3obs1y9ra.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się serdecznie z rana :) mam parę stron do nadrobienia, ale to później :)
    O 16 wizyta, więc w standardzie proszę o kciukasy :)
    Pozdrawiam i również zaciskam piastki za wizytujace dzisiaj :)

sylwucha89, ag194, MEGI81, Camilia, Martchen, Uszczesliwiona, Demsik, Misia 69, Elmo13, marie_marie22, Kamilutek, Kleopatra, Madu1611 lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Espera Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam. Ferie skonczone, szkole czas zacząć.. I znowu to odrabianie lekcji itp... A było tak pięknie. ..
    Ja dziś ze Stachem do ortodonty na kontrole. Nie znoszę baby, jest tak nieprzyjemna...
    I ruszam na polowanie do Lidla w celu zdobycia staników do karmienia w rozm. 85e... Mam nadzieje ze rzuca więcej niż 2 opakowania i ze cos się uda zdobyć...

Demsik lubi tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espera to dopiero w czwartek jest ;) wiec masz jeszcze czas hehe :D

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
‹‹ 1091 1092 1093 1094 1095 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ