MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCarolina w tym napoju jest dokładnie 26.8g glukozy, pewnie mają jakiś przelicznik i swoje normy na krzywą
No i fajnie, po co ładować aż 75g jak w naszym wypadku, kiedy osoba chorująca na cukrzyce lub hiper- lub hipoglikemie może to zdrowiem przepłacić. Jestem ZA!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 21:18
-
Ju14 wrote:Ale przecież przed podaniem, wypicie glukozy należy pacjentowi zbadać poziom cukru we krwi za pomocą glukometru. Dopiero wtedy po ocenie wyniku pobiera się krew z żyły i podaje do wypicia glukozę.
Ja tak mialamCzas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
ja nie miałam badanego cukru glukometrem przed badaniem, ani teraz ani 6 lat temu, w dwóch różnych miejscach robiłam badania.
Carolina, zazdroszczę, wolałabym coś takiego wypić.
Co do ciuszków ala chłopięcych, to ja też mam trochę z samochodzikiem czy samolotem, ale mnie to nie ruszauważam, że dziewczynkę można ubrać w każdy ciuch, chłopca bym raczej w róż nie ubrała tylko
Potem dziewczynki są starsze i nie chcą się ubierać w "chłopackie" ciuchy jak mówi moja córa.
Dzisiaj Aurelia się rozbrykała w końcu, od czasu glukozy była spokojna strasznie, nie wiem czy to wina tej glukozy, czy ma taki temperament. Jak usiadłam tak lekko nachylona to mnie zboksowała dosłownie, jakby piąstkami taką serię ciosów sprzedała, aż się z bólu zwinęłam. Tak to spokojna, spokojna, a tu nagle łup!Mabelle lubi tę wiadomość
-
Wiem niestety jak smakuje glukoza w pl bo miałam okazje ja pic lacznie z powtorzeniem badania
Hope rozumiem Cie doskonale ja mam to samo kiedy moja amelka jest chora
Dzis wrocila od swojego taty z bolem brzusia i problemem z kupka
Zapytala sie mnie czy moze miec zyczenie na nastepne swieta... zeby brzuszek woecej nie bolał
Co do poscieli mi mamy taka. Wlasnie dzis maz skrecil lozeczko a ja rozlozylam pościel zeby zobaczyc. Co prawda jeszcze ja wyprac musze ale to za szybko bo bedzie sie kurzyc
Co prawda u nas pierwsze miesiace bedzie do lozeczka wlozone gniazko a kolderka na pewno sie nie przyda na pierwsze miesiace ale jeden komplet mam a drugi jeszcze musze dokupić
Pokoju dla malego nie robimy. Na razie będzie z nami a pozniej pojdzie do corki pokojuWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 22:26
bbee, Hope_, MEGI81, Uszczesliwiona, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
Carolina wrote:Jeszcze w mothercare widzialam te boczne i wszystko fajnie tylko wozek duzo szerszy jest przez to
Dziewczyny ide jutro na glukoze i po prostu nie wierzę co mam wypic
Otóż uwaga w uk pije sie to
https://www.ocado.com/webshop/product/Lucozade-Energy-Orange/16230011?ULP_CAMPAIGN_ID=52&gclid=CIiX74aR6NECFee97Qodyo4Jcg&gclsrc=aw.ds&dclid=CNrqtoeR6NECFRKr7Qod5JgIFA&dnr=y
Mozna wybrac energy albo sport
Pytalam poloznej ostatnio jak bylam czy to na pewno to i ta mi potwierdzila
Dziś poszlam do apteki i kobieta rowniez mi mówi, ze to wlasnie to i nie ma roznicy czy enery czy sport
Ja uparcie nie wierzę i tłumacze jej do czego to ma być wiec kobitka wyszla za lady poszla ze mna i mezem na sklep ( apteka w tesco ) i pokazała mi co mam wziac...
Kurde w uk wszystko jakies dziwne zwykly napoj mam pić
Caroline, ale czemu musisz sama kupowac glukozę? Nie dostaniesz normalnie w szpitalu? -
Udało mi się dzisiaj po raz pierwszy nagrać wygibasy Kubusia
Jeszcze mało widoczne, pewnie później będą mocniejsze
Jeden filmik mi obróciło i nie wiem jak go odwrócić
Akurat tata mój wtedy na brzuch patrzył i widział tego kopniaka w pępek i musiał wnuka połaskotaćA zwykle brzucha nie dotyka
Jak coś to nie cytujcie, będę potem usuwać linki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 00:51
bbee, ag194, MEGI81, Uszczesliwiona, marie_marie22, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Qasha widać jak nic!!
A tato pewnie się ucieszył, że zobaczył jak wnuk fika
teraz to już będzie tylko mocniej widać. Fajna będzie pamiątka. Też mam trochę ponagrywane
Mój łobuz już sięga kopniakami pod same żebraale ja krótka jestem to pewnie dlatego.
Arwi lubi tę wiadomość
-
Moniqaaa wrote:Qasha widać jak nic!!
A tato pewnie się ucieszył, że zobaczył jak wnuk fika
teraz to już będzie tylko mocniej widać. Fajna będzie pamiątka. Też mam trochę ponagrywane
Mój łobuz już sięga kopniakami pod same żebraale ja krótka jestem to pewnie dlatego.
Mój leży poprzecznie jeszcze, ale jak się na boku położę to też od czasu do czasu dosłownie w koniuszek żebra smyrnie -
Rety, chciałabym jeszcze pospać, ale Matylda jest innego zdania
Rośnie mi dziecię hiperaktywne po ojcu (nie chce spać i tłucze się od jednego kąta brzucha do drugiego) i niedotykalskie po matce. Ucieka od przyłożonej ręki, a w ciągu ostatnich kilku dni nie daje sobie na spokojnie sprawdzić tętna - kopie w głowice i zwiewa
Ciekawa jestem, czy to jej jakoś przeszkadza, może te urządzenia emitują jakieś fale czy coś, a dzieci odbierają je jako coś nieprzyjemnego.
Hope, zdrówka dla Jasia! I masz rację, poliester to nic dobrego, nie zwróciłam uwagi na skład. W życiu bym tego nie kupiła. A Monita ma fajny pomysł z tą dwustronną pościelą - na jednej stronie z sówkami, a na drugiej na przykład gładka czy w paski. Jeśli mogę coś doradzić od siebie - w końcu jestem córką krawcowej (i jak przystało na córkę krawcowej, nie umiem nawet guzika przyszyć ani metki odpruć) - zwróć tylko uwagę, żeby obie tkaniny miały podobną gramaturę i splot, bo różne lubią się rozciągać i zwężać w różnych kierunkach.
Rudzik, chyba Ty pytałaś o naklejki z leśnymi motywami. Zobacz to tutaj: https://www.trilli.pl/tapeta-las-p-547.html
Tapeta zimowy las, piękna, ale kurna droga. Ale może coś Ci podpowieTakie coś to chyba nie jest trudno samemu na ścianie namalować, można rzucić obraz rzutnikiem i odgapić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 05:49
Hope_ lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Dziewczyny ...glukoza wypita i muszę stwierdzić ze niewiele slodsza byla niz moja herbata
...teraz dwie godzinki czekania i kolejne pobranie...
Arwi, Rudzik, ag194, MEGI81, GoNia1979, Mabelle, blubka, Martchen, Uszczesliwiona, Demsik, marie_marie22, Maniuś, Kleopatra, Madu1611 lubią tę wiadomość
-
Witam się serdecznie z rana
mam parę stron do nadrobienia, ale to później
O 16 wizyta, więc w standardzie proszę o kciukasy
Pozdrawiam i również zaciskam piastki za wizytujace dzisiajsylwucha89, ag194, MEGI81, Camilia, Martchen, Uszczesliwiona, Demsik, Misia 69, Elmo13, marie_marie22, Kamilutek, Kleopatra, Madu1611 lubią tę wiadomość
-
I ja się witam. Ferie skonczone, szkole czas zacząć.. I znowu to odrabianie lekcji itp... A było tak pięknie. ..
Ja dziś ze Stachem do ortodonty na kontrole. Nie znoszę baby, jest tak nieprzyjemna...
I ruszam na polowanie do Lidla w celu zdobycia staników do karmienia w rozm. 85e... Mam nadzieje ze rzuca więcej niż 2 opakowania i ze cos się uda zdobyć...Demsik lubi tę wiadomość