X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • blubka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie takie afisze na fb jak pisze bbee to gruba przesada, rozumiem wrzucić zdjęcie ze szczęścia ale na siłę uszczęśliwiać innych to nie w moim stylu. Też bym się bała, że w którymś momencie może mi taka znajoma z lodówki wyskoczyć :-)

bbee lubi tę wiadomość

• Arwi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Qasha, mnie jakoś przez moją koleżankę odrzuca od chwalenia się brzuchem na fb, ma termin też chyba na maj, albo czerwiec, wrzuca tyle fotek brzucha, co jej mąż zrobił zachciankowego do jedzenia, co kupiła dziecku, aż się we mnie zbuntowało coś, bo z punktu widzenia osoby trzeciej to nie wygląda za fajnie, zaraz mi z lodówki wyskoczy... Z pierwszą córką wrzuciłam zdjęcie jedno z usg, a potem jedno z brzuchem koło 30 tygodnia, a teraz pochwalę się dzidziusiem jak się urodzi dopiero ;)

Co innego przesada, a co innego jedno zdjęcie :D Zdjęć z usg nie wrzucam, Marcin się nie zgodził, ale to dobrze, bo potem można ześwirować - jak twoja koleżanka :)
    Też planuję wrzucić jedno zdjęcie na fb jak Kubuś będzie na świecie i tyle, po co więcej. To jedno sobie założyłam, bo przecież wiem, że Kubuś będzie cudowny i nie wytrzymam, będę musiała się pochwalić :)

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) właśnie wróciłam z usg :) mała dalej zdrowa i wszystko prawidłowo :) no i dalej jest Wiktorią :) waży już 686g! Toż to kawał człowieka :) a teraz lecę dospac bo mi brakło :P nadrobie jak wstanę :*

bbee, Arwi, Demsik, GoNia1979, MEGI81, blubka, ag194, sylwucha89, marie_marie22, Camilia, gaja_1, mon!ta^, Maniuś, Mabelle, Kamilutek, Breezee, Forbidden, sylwia1985, Agus26m, Hope_, Kleopatra, Madu1611 lubią tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Co innego przesada, a co innego jedno zdjęcie :D Zdjęć z usg nie wrzucam, Marcin się nie zgodził, ale to dobrze, bo potem można ześwirować - jak twoja koleżanka :)
    Też planuję wrzucić jedno zdjęcie na fb jak Kubuś będzie na świecie i tyle, po co więcej. To jedno sobie założyłam, bo przecież wiem, że Kubuś będzie cudowny i nie wytrzymam, będę musiała się pochwalić :)
    Ja myślałam najpierw by nie wrzucać wcale, ale wiem, że nie wytrzymam :P Na fb mam dużo rodziny, mieszkają daleko, w innych krajach itd, od razu zobaczą i nie będę musiała każdemu z osobna zdjęć wysyłać :P Część ludzi tylko sobie wykluczę z oglądania co najwyżej :P
    W ogóle to fb się co raz bardziej przerażające staje, ten brak prywatności itd, jeszcze 5 lat temu się to nie wydawało takie groźne...

Arwi, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Ja myślałam najpierw by nie wrzucać wcale, ale wiem, że nie wytrzymam :P Na fb mam dużo rodziny, mieszkają daleko, w innych krajach itd, od razu zobaczą i nie będę musiała każdemu z osobna zdjęć wysyłać :P Część ludzi tylko sobie wykluczę z oglądania co najwyżej :P
    W ogóle to fb się co raz bardziej przerażające staje, ten brak prywatności itd, jeszcze 5 lat temu się to nie wydawało takie groźne...

Dokładnie, ja zawsze wrzucam dla grupy "Znajomi: poza..." i niektóre osoby nie widzą :)

Oj, tak, niektórzy na fb, twittera, instagrama wrzucają praktycznie WSZYSTKO i to z ustawieniami publicznymi... a potem się dziwią, że np. pracodawca daje wypowiedzenie, a się 3 dni wcześniej napisało na fb jaki z niego ch... ;)

bbee, marie_marie22 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Melduje sie wywołana. Podczytuje Was z doskoku na telefonie ale nie mam możliwości przysiasc na dluzej.

Ja juz lepiej, szybko i intensywnie u mnie było za to Paula bez zmian. Tzn było lepiej znowu jest gorzej wiec chyba czeka bas kolejna wizta u lekarza. Pampersy idą jak woda, zmieniam je 2 albo 3 razy częściej niż u noworodka. Mam dość, Paula chyba tez bo na pupue juz ranki sie robią, płakać sie chce jak to człowiek widzi. Wyprobowalam juz 5 roznych maści w tym 2 na receptę, myje wodą, dezynfekuje srebrem, nawet była 2 dni na tetrówkach.
    Wrócę jak mi dziecko wróci do zdrowia

Manius zmienie dziś

Maniuś lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po glukozach meldowac potem wyniki:)trzymam kciuki za prawidlowe.
    Monia89 jak sie czujesz?
    Gonia ja tez mam teraz ferie,wlkp zaczela:)synek z ndz na pon pojechał do Zakopanego z babcia na zimowisko a dzis w hotelu zonk...nie ma walizki tesciowej,bo....?stoi sobie grzecznie pod domkiem i czeka;);)z rana latalam zeby kurierem poslac,jutro bedzie miala walize.przygody w zyciu musza byc;););)

Imię_Róży, GoNia1979, MEGI81, sylwucha89 lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • bbee Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, dajesz małej elektrolity dla dzieci? Żeby się mała nie odwodniła :(
    Biedna mała :( Może lekarz jeszcze doradzi co na tą pupę, może samą mąką ziemniaczaną?? olej kokosowy? sama maść cynkowa? czasami im mniej składników ma maść tym lepiej. Dziewczyny jeszcze kiedyś pisały o takich aptecznych maściach, możesz lekarza poprosić o receptę na coś takiego. Powodzenia!

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika_89 trzymam kciuki, żeby to było ostatnie pogorszenie przed ostateczną poprawą <3 Zdrowiejcie tam.

Jeju, czy wy się też tak ostatnio wkurzacie o wszystko? Dosłownie każda pierdoła, która idzie nie po mojej myśli mnie irytuje :/

Myślałam nad zakupem auta (znowu), skoro nie robimy wesela. Poprosiłam o pomoc kumpla, który ma komis, że może pomoże szukać, może coś doradzi... Moje jedyne wymagania to do 10tys, automat, niezbyt duży i żeby mi się za chwilę nie rozkraczył.
    I co mój kumpel znawca na to? Po co ci automat, jak nie umiesz jeździć to nie kupuj auta, manualna skrzynia biegów jest LEPSZA.
    Nosz k... Niektórzy nie radzą sobie z wiązaniem krawata i kupują już zawiązane, inni nie potrafią jednocześnie czytać i komuś ustnie odpowiedzieć, a ja nie ogarniam trzeciego pedału - dokładnie redukcji biegów. Moja zmora od zawsze, największy stres na egzaminie.
    Więc uważam, że nie ma co udawać chojraka - automaty są dla ludzi i tyle. A tu co rusz ktoś wyskakuje z tekstami "jak ty prawko zdałaś", "automat jest dla pedałów", "na manualu masz lepsze osiągi", "ta, na gaz se od razu weź"...
    No co jest złego w tym, że chcę auto w automacie? Wrrrrr!

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Espera Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha, wiem ze zmiana biegów wywołuje panikę, ale z tego co ja słyszałam to lepiej unikać starszych automatów... Sąbardziej awaryjne, droższe, więcej palą... Pomyśl, może lepiej dokupić kilka lekcji dla treningu. Skoro zdałaś to nie może być strasznie...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbee podaje, pije duzo. Masci tez miala 2 apteczne na receptę i pomogły na oparzenia ale tu problem jest z tym, ze porobily sie ranki on wycierana non stop i dopóki nie przestanie robić tyle razy kup to jej sie to nie zagoi. Bez pampka ja nie puszczę bo w salonie mamy dywan :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 11:20

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Quasha nie sluchaj.ludzi automat to fajna sprawa wygoda ja tez mam choc mowia ze manualna skrzynia mniej awaryjna..
    Dla mnie w chwili obecnej super.sprawa dusisz tylko gaz u hamulec nie musze nie potrzebnie napinac miesni przy sprzegle...
    U nas wg znajomi sie smieja ze malybsie z.kierownica w reku urodzi bo wiecznie gdzies kursuje.. tzn teraz przez tydzien nie wsiadalam za.kolko tylko wczoraj jak z Kuba do lekarza jechalam..
    To auto dla Ciebie a nie dla.ludzi

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 wrote:
    Klaudia, na 3 latka ;)
    Oj nie koniecznie ;P mój chrzesniak ma rok i nosi 92

Klaudia0727 lubi tę wiadomość

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również po glukozie :/ przeżyłam ale dalej tą słodycz czuje. I odbija mi się strasznie. Byle do 9 lutego :P

Rudzik, marie_marie22 lubią tę wiadomość

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika89 jak masz e domu octenisept to przetrzyj małej te kosteczki na pupie.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mnie sie przełożyć wizyte 7 lutego na jutro na 16.20 u mojego ginekologa..
    Kto jutro wizytuje..Quasha??

Edit: dawno sie Julita nie.odzywala..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 12:20

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po glukozie ale moja faktycznie byla normalna jak sok :)
    16.02 dowiem sie czy wszystko ok ;)

Ja na fb wstawilam jedno zdjecie z usg i na tym koniec.
    90% osob wiedzialo o ciazy a 10% dowiedzialo sie przez fb
    Na fb mam tylko rodzine i najblizsze mi osoby z ktorymi utrzymuje kontakt :)

Kolejne zdjęcie wstawie jak maly sie urodzi
    Na fb nie mam zdjec brzuszka i żadnych info co kiedy i gdzie ;)

Moniqaaa ja robiłam test z glukoza w przychodni mojej i sama musialam przynieść napój

Qasha ja zawsze miałam manualna skrzynie biegow. Kiedy poznałam meza okazalo sie ze on jest zwolennikiem automatow
    Po jakims czasie zmienialam samochod i maz namowil mnie na automata...
    Owszem po miesiacu jezdzenia przeklelam bo się okazalo, ze auto wymaga sporo napraw w tym skrzynia
    Zrobilam to i chwale sobie pod niebiosa automata. Wygoda, w korkach wygodniej itd
    Kupujac samochod obojetnie czy to automat czy manual pojechslabym na stacje diagnostyczna sprawdzic badz wziela ze soba mechanika ktory troche auto obluka

Aaaa i ja nie kupuje z komisów :P
    Zwracam uwage na ilosc właścicieli

W sobote bylam na komisie ogladnac auto z meza bratem
    Z ciekawosci zapytalam sie ile by mi dal za moje lub gdybym chciala zamienić auto
    Facet zaproponował mi 300% mnie pieniedzy niz samochód jest warty w niezawyzonej cenie ( takiej zeby sprzedac szybko )

Nie wiem jak w pl ale w uk powariowali... dadza Ci za auto grosze a sprzedaja przynajmniej o kilka tysiecy zlotych woecej niz stoi cena rynkowa

Zastanawiam sie w tym momencie kto oddaje swoje auta za takie pieniadze?

Monika a wycierasz dupcie malej chusteczkami czy myjesz pupke?
    Kurcze bidulka :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 12:22

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po glukozie ale moja faktycznie byla normalna jak sok :)
    16.02 dowiem sie czy wszystko ok ;)

Ja na fb wstawilam jedno zdjecie z usg i na tym koniec.
    90% osob wiedzialo o ciazy a 10% dowiedzialo sie przez fb
    Na fb mam tylko rodzine i najblizsze mi osoby z ktorymi utrzymuje kontakt :)

Kolejne zdjęcie wstawie jak maly sie urodzi
    Na fb nie mam zdjec brzuszka i żadnych info co kiedy i gdzie ;)

Moniqaaa ja robiłam test z glukoza w przychodni mojej i sama musialam przynieść napok

Qasha ja zawsze miałam manualna skrzynie biegow. Kiedy poznałam meza okazalo sie ze on jest zwolennikiem automatow
    Po jakims czasie zmienialam samochod i maz namowil mnie na automata...
    Owszem po miesiacu jezdzenia przeklelam bo się okazalo, ze auto wymaga sporo napraw w tym skrzynia
    Zrobilam to i chwale sobie pod niebiosa automata. Wygoda, w korkach wygodniej itd
    Kupujac samochod obojetnie czy to automat czy manual pojechslabym na stacje diagnostyczna sprawdzic badz wziela ze soba mechanika ktory troche auto obluka

Aaaa i ja nie kupuje z komisów :P
    Zwracam uwage na ilosc właścicieli

W sobote bylam na komisie ogladnac auto z meza bratem
    Z ciekawosci zapytalam sie ile by mi dal za moje lub gdybym chciala zamienić auto
    Facet zaproponował mi 300% mnie pieniedzy niz samochód jest warty w niezawyzonej cenie ( takiej zeby sprzedac szybko )

Nie wiem jak w pl ale w uk powariowali... dadza Ci za auto grosze a sprzedaja przynajmniej o kilka tysiecy zlotych woecej niz stoi cena rynkowa

Zastanawiam sie w tym momencie kto oddaje swoje auta za takie pieniadze?

Monika a wycierasz dupcie malej chusteczkami czy myjesz pupke?
    Kurcze bidulka :(

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    zgadzam się! :) moja 16-miesięczna berbecia ma 82-84cm a wszystkie ubranka już kupuję na 92cm, więc nie koniecznie na 3latka, może być już na 1,5roczniaka ;D moja już by w tym śmigała ;) śliczna kurtka!

Napisałam to zgodnie z tymi wszystkimi tabelkami, że 98 to 2,5-3lata ;) no ale dzieć dzieciowi nierówny ;)

moja nosi 86, ale już niektóre ma 86/92 i pewnie w wakacje kiedy będzie miała 2 lata będzie nosiła typowe 92.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Qasha, mnie jakoś przez moją koleżankę odrzuca od chwalenia się brzuchem na fb, ma termin też chyba na maj, albo czerwiec, wrzuca tyle fotek brzucha, co jej mąż zrobił zachciankowego do jedzenia, co kupiła dziecku, aż się we mnie zbuntowało coś, bo z punktu widzenia osoby trzeciej to nie wygląda za fajnie, zaraz mi z lodówki wyskoczy... Z pierwszą córką wrzuciłam zdjęcie jedno z usg, a potem jedno z brzuchem koło 30 tygodnia, a teraz pochwalę się dzidziusiem jak się urodzi dopiero ;)
    My wstawiliśmy jedno zdjęcie z malutkim body jakoś pod koniec listopada-początek grudnia. To body ma na nowe rysunek zwierzaczka, takiego samego jak nasze nazwisko;) chciałam uniknąć w kwietniu-maju pretensji pt "czemu mi nie powiedziałaś?", więc wolałam tak to 'ogłosić'. Natomiast od tamtej pory nic nie wstawiam. Też mam takie znajome, które co trzeci dzień wstawiają zdjęcie swojego brzucha na fb lub zdjęcia zachcianek.. moim zdaniem to może męczyć odbiorców.

oar8yx8d9fawxkqt.png
‹‹ 1093 1094 1095 1096 1097 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ