MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Monika,fajny, w Polsce pewnie nie ma ? Też wolę pluszakowe szumisie
Co do golenia, to ja tylko tyle ile trzeba, bo mam zawsze zapalenie mieszków włosowych, gra nie warta świeczki. Ginekolodzy raczej są przeciwni goleniu w tych miejscach ze względu na to, że te włoski pełnią funkcje ochronną.
Nareszcie jestem trochę spokojniejsza, jak już chociaż trochę wyprawki kupione. Kobieta w ciąży chyba jednak ma taki instynkt, że musi się czuć zabezpieczona. U mnie teraz parę dni spokoju i dalej będę szalećbiedny mąż.
Obudziłam się przed 7.00 i czekam aż się mąż obudzi. Chociaż raz nie chcę być wredna i go nie chcę budzić.MEGI81 lubi tę wiadomość
-
bbee wrote:Obudziłam się przed 7.00 i czekam aż się mąż obudzi. Chociaż raz nie chcę być wredna i go nie chcę budzić.
Jak się budzę pierwsza, to zawsze się cichuteńko na paluszkach ewakuuję z sypialni, nie trzaskam garami, nie włączam odkurzacza, daję mu pospać. A Chłop leży. I wzdycha. I oddycha. I myśli. I się przewraca. I robi to tak głośno, że 10 minut później już nie śpię.
Sprawdzona technika, spróbuj, może sam się obudzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 07:33
MEGI81, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Breezee wrote:tak mówią. I nie wiem czy choć trochę będę mogła robić? Pewnie nie. Nie mam nic poprane, poprasowane, kto mi to zrobi? Ale najważniejsza moja 1kg kruszynka, bo pewnie tyle już ma, bo w środę miała 930g
Breezee, mojej towarzyszce z sali zakładali szew i pozwolili jej normalnie żyć. Ma polegiwać, oszczędzać się, ale generalnie może wstawać. Prasować to może Ci nie pozwolą, bo to dużo stania jest, ale pranie czy obiad to co innego.
Breezee lubi tę wiadomość
Breezee, trzymam za Was kciuki obyś jak najszybciej wyszła i doczekała jeszcze z 10tyg.Wszystko będzie dobrze, oszczędzaj się jak możesz.
Jesteśmy w tym samym tc, moja mała w środę ważyła 891g czyli nie wielka różnica
Wszystkim chorym i szpitalnym mamusiom szybkiego powrotu do zdrowia.
Dobrej niedzieli dla wszystkich :*Breezee lubi tę wiadomość
-
Hope w mothercare sa te pajacyki
Trzymam z całych sil kciuki za malego i wierzę ze obedzie sie bez znoczego... ten Twoj synek w brzusiu to maky wojownik
Moniqaaa tego samego chce kupić bo szumisie mnie nie przekonuja wygladem
Breze trzymaj sie kochana będzie dobrzeBreezee lubi tę wiadomość
-
ile kocykow macie albo planujecie kupic? ile jest potrzebnych?
no wlasnie ja tez kupilam szumisia tutaj, bo ten oryginalny jakos mi nie podchodzi http://szumisie.pl
takie pytanie o sport i aktywnosc...oczywiscie mowie tu o ciazy w ktorej nie ma problemow i zalecenia zeby sie oszczedzac i lezec.
caly tydzien pracuje i po pracy juz jestem zbyt zmeczona na jakies inne aktywnosci.
wiec wczoraj sie wzielam od rana za sprzatanie, pranie, mycie podlog i takie tam...potem zakupy takie ciuchowo-wyprawkowe z chodzeniem po sklepach. jakos duzo dzwigania nie bylo ale zawsze. potem gotowanie i spacer po lesie, bo jeszcze jasno bylo. o 20-tej padlam, wieczorem brzuch mialam napiety ale nic mnie nie bolalo tylko plecy troche i jak nocy wstalam to tez...
dodam ze nie musze tak sie forsowac, bo moj narzeczony mnie wspiera itp. jakimis pedantami nie jestesmy, ale po calym tygodniu w pracy mam ochote sie troche w pania domu pobawic.
teraz dobrze sie czuje ale dzis chyba na kanapie spedze niedziele...
a moje pytanie: czy takie forsowanie sie moze zaszkodzic dziecku i ciazy?
nie wchodze na drabine i nie kopie ogrodka, ale czy zasada jest taka ze sie modlic nad soba w ciazy czy mozna spokojnie sie troche wysilic??
Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
Gonia jak ciaza przebiega odpowoednio nic sie nie bedzie dziac.
Ja tez staram sie zyc jak przed ciaza poza dzwiganiem i naprawde jakis prac wysilkowych
Kocykow mam sporo bo chyba z 8 ale chyba tyle nie potrzebnych
Ja kupiłam 4 a 4 dostalam ale nawet tych co dostalam w prezencie nie rozpakowuje bo nie wiem czy mi sie przydadza w takiej ilosci
-
O,właśnie, ja też się podłączam do pytania o kocyki. Mam jeden, który polecała Julita - Julita, gdzie jesteś? - duży bambusowy z Coodo. I spróbuję wydziergać z włóczki jeszcze jeden. Czy przy założeniu, że ma się jeszcze śpiworek, pieluchy tetrowe i muślinowe, taka ilość będzie ok?
Rozmawiałam z moją siostrą, która rodziła w czerwcu i miała jeden kocyk z pepco i mała do tej pory go ma, teraz stwierdziła, że musi kupić jej jakiś lepszy. Dowiedziałam się też, że mam się nastawiać najbardziej na pieluchy tetrowe bo one u niej idą strasznie, a flanelowych to miała łącznie 3szt. i starczyło :d
👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
Gonia, obserwuj swój organizm, jeśli jesteś mocno wykończona po wysiłku to znaczy, że mogłaś się lekko przeforsować. Ja też się staram robić to co kiedyś ale nie daję rady
schylanie raczej wyeliminowałam bo brzuch po tym nie bardzo i kręgosłup. Wszystko robię powoli bo inaczej brzuch twardnieje i skurcze. Po prostu organizm daje znaki.
Natalia, a przyda Ci się pościel do roku? Ja jednak stawiam na śpiworki.
Co do kocyków to ja mam 3, po Hani dodatkowo 2 ale ona nie chce oddać ichCo by nie było, naprawdę nie jest potrzebne wcale dużo kocyków
-
Ja kupuje kolderke bo u mnie klima chula od maja/czerwca do września praktycznie non stop (mama sercowiec i organizm nie daje rady przy upalach, zresztą ja też źle je znoszę i często mam silne zawroty głowy mroczki itp mimo że nie jestem na słońcu). Kolderke mam dodana do ulubionych to podeślę jak wreszcie wrócę do domu
Beezee napewno będzie dobrze, myślę że teraz Ci tak każą leżeć żeby się przed szwem bardziej nie otworzyła a potem będzie lepiej. Jeśli chodzi o biodra to spytaj się może podesla jakiegoś fizjoterapelte który odrobinę Ci je rozrusza na leżąco?
Gonia wysiłek jak najbardziej jest ok ale nie taki ponad siły. Dawkuj sobie, rób przerwy między zajęciami, ja naorzyklad jak ostatnio sprzatalam graciarnie to cześć robiłam stojących rzeczy itp a potem siadalam wygodnie i segregowalam duperele tak żeby organizm odpoczal i potem znowu cięższa robota. Jeśli padasz jak zabita to za dużoBreezee lubi tę wiadomość
-
A właśnie ! Witam się w 25tyg
Czyli moja córa właśnie osiągnęła granice przezywalnoscidumna mama
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 10:01
natalia1354, Mabelle, ag194, Toska88, bbee, Kamilutek, sylwucha89, Hope_, Camilia, MEGI81, marie_marie22, Maniuś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześc Dziewczyny. Wprawdzie jestem kwietniówką, ale moje dziecko będzie prawie majowe, stad dylematy zakupowe
Kupiłam rożek pink no more, taki:
http://iv.pl/images/96267807305058690872.jpg
jest piękny, ale jak na niego patrzę to nie mogę sięoprzeć wrażeniu, że jest zbyt ciepły, dla zimowego dziecka na pewo byłby ok, ale dla takich maluchów jak nasze... Kupujecie w ogóle jakies rozki? Jeszcze myślę trochę nad tym z molomoco,
http://iv.pl/images/34765396471847860108.jpg
tylko tamten był na rzep a ten jest chyba wiązany, dlatego postawiłam pierwotnie na ten pierwszy. A moze te rożki nie są potrzebne? Mam otulacze bambusowe, ma kocyki bawełniane... może by tak zrezygnować z rożka w cholerę całkiem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 10:02
Imię_Róży, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
Mabelle i Breeze a moja w 24+6, czyli w prawie tym samym dniu ciąży co Was badali ważyła 730 g. Ciekawi mnie czy przy porodzie będzie mniejsza waga czy też wystrzeli
Breeze dobrze, że mała już po sterydach i ma tak dużą wagę, zawsze to zabezpieczenie i dodatkowo psychiczne dla Ciebie. Trzymaj się
Ja mam chore gardło, katar taki, że krew mi leci przy smarkaniu i boli nos jak oddychamchyba nigdy się nie doleczę prenalenem i domowymi sposobami..a kaszlę jak stary palacz..
Ja kupowałam śpiworki w lumpeksie za 1-2 zł-w super stanie, z postaciami bajkowymi i normalne-spójrz bo warto, w sklepie są śmiesznie drogie. Zależy jeszcze gdzie mieszkasz bo w Gdansku nigdy nie znalazłam ładnego śpiworka w db stanie, ale jak jadę np. do kętrzyna skąd pochodzę, to jestem w raju lumpów i tam jest tego mnóstwo. Siostra dzwoniła, że ochraniacze na łóżeczko i organizer widziała i nie mogę się doczekać aż pojadę na zakupy tam
Kocyków, pieluch i wszystkiego mam nadmiar ale nie pamiętam dokładnie co mam bo wszystko przewiezione
Dziewczyny jaki mnie stres łapie przed obroną-za ponad tydzień mam praktyczną na oddziale, około 13.02 pytania z 3 lat i trzęsę za strachu.boję się, że wylosuję jakieś ciężkie pytanie i zapomnę wszystkiego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 10:16
Mabelle, Breezee lubią tę wiadomość
-
Ojejku, ja też się zastanawiam nad tym rożkiem z molomoco, piękny jest (i taki szary
). Jakbyś wpadła na rozwiązanie swojego dylematu, to koniecznie daj znać, bo codziennie prowadzę sama ze sobą iście hamletowskie dyskusje - kupować czy nie kupować
W szpitalu wszystkie noworodki siedzą w rożkach, ale może to dlatego, że zima jest.
Co do śpiworków to ja mam Grobaga, jest piękny, ale nie wiem, czy mogę polecić, bo testować będę dopiero w maju. Ale jeśli ktoś ma takiego jopla na punkcie wzornictwa jak ja, to Grobag powinien skraść mu serceojejku lubi tę wiadomość
Uszczesliwiona wrote:A właśnie ! Witam się w 25tyg
Czyli moja córa właśnie osiągnęła granice przezywalnoscidumna mama
Gratuluję!
A skoro Twoja dzisiaj, to moja jutro. Yupi!Uszczesliwiona, Mabelle lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!