MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHope współczuję małemu.
Co do rozmiarów to mój nosi już 104 a ma 2 lata 2 lata i 10 m .
Julita blubka dobrze gada kombinuj z podmiana.
Co do ubranek to ja bym nie ubierala córeczki w koparki . Mimo że ona nie świadoma to jak miała bym ubrać hak chłopca? Stanowcze nie... rozumiem jak Ktos nie lubi rozu ale tak całkiem na chłopaka to tak jak chłopca w sukienkę...
A ja wam się pochwalę! Dziś zadzwonili do mnie z inter marche i wygrałam u nich zakupy za 500 zł!!! Wiec jutro big shopping:-) heh ależ to endorfiny .
U nas chorobowo się trzymamy ale ZGAGA ZGAGA I JESZXZE RAZ ZGAGA i bóle żołądka od kilku dni a dzidziol już mało ruchliwy coś. Mój starszy coraz grzeczniejszt coraz więcej rozumie
.. to będzie wspaniały rok !Rudzik, bbee, ag194, Hope_, GoNia1979, sylwucha89, Maniuś, Uszczesliwiona, MEGI81, Kleopatra lubią tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:Melduję się po wizycie :
szyjka zamknięta- niestety wyniki poleciały w dół i mam przepisane żelazo
na spięcie brzucha mam brać magnez 3 razy dziennie
dostałam l4 i wizyta trwała może z 5 minut
na wadze już +5kg
kolejna wizyta 20 lutego
oczywiście wracając od ginka wstapiłam do szmateksu
takie cuda kupiłam
sukienkeczka 0-3 mce
sukieneczka 3-6
limit sukieneczek kosciolkowych wyczerpany - wystarcza mi dwie
i jeszcze pajacyki
jeden 0-3 a drugi 3-6
nie mogłam się opanować na takie cuda ale już malutkich nie będę kupowała bo nie chcę zaśmiecać szafy zresztą i tak szybko wyrośnie z nich - sukieneczki były po 15 zł a pajace po 10 - są w stanie idealnym i bawelniane wszystko
czy Wy tez macie bzika na punkcie kupowania ? maz mnie wygodni z domu ze sie obkupuje bo pewnie i tak niektorych rzeczy nie zalozy
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
monika_89 wrote:Maniuś zmieniłam
breezee kochana chcuałam Ci powiedzieć żebyś się nie stersowała cukrzycą bo podobno od marca wchodzą nowe normy pomiarow i ma być spowrotem 140 po 1h
dziewczyny dzięki za rady, tu trzeba czasu żeby sie zagoiłojulita miałam na myśli wykładzinę, nie dywan, nie da sie jej zwinąć niestety
ale mąż stwierdził, że ma już to w dupie i lata z gołą pupą, już nawet w tetrówce nie tylko na golasa. W pozostałych pomieszczeniach są panele, moi rodzice mają odkurzacz do prania więc potem odświeżymy wykładzinę a latem się przeprowadzamy więc już nie będziemy z niej korzystać, nie będzie szkoda wyrzucić.
Mało tego rano bolał mnie okresowo brzuch i jednorazowo brązowe plamienie, szpitala mi tylko brakuje ale myslę, że to przez noszenie Pauli od czwartkuszzczęście mąż ma urlop, mama l4 więc pomogą a ja poleżę, w czwartek wizyta
Przez tą sytuację ze szpitalem pogadałam sobie trochę z mamą o tym, jak była w ciąży ze mną. Przez pierwszy trymestr prawie cały czas plamiła, a sam poród był tragiczny - nie chciałam wyjść i prawie się udusiłam. Dopiero położna na drugiej zmianie położyła się na jej brzuch i dosłownie mnie wycisnęła - to się chyba nazywa chwyt kristellera i może skończyć się pęknięciem macicy i wykrwawieniem i nie jest teraz zalecany na porodówkach. Po wszystkim musiała mieć transfuzje.
A ja dostałam 3 pkt w skali Apgar, nic mamie nie powiedziano, zabrano mnie w te pędy i oddano dopiero po dwóch dniach. Nie mogła doprosić się żadnej informacji, kazano czekać.
Takiego porodu to ja najgorszemu wrogowi nie życzę.
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Demsik wrote:Sylwia super ciuszki;)
A jakie normy breeze masz tej cukrzycy?po godz jest teraz do 180,a po 2 do 140?dobrze kminie a czemu znowu zmniejszaja normy?zeby wiecej ciezarnych miało cukrzyce?
nick nieaktualnyHope_ wrote:mnie skurcze lapia ostatnio i twardnieje mi brzuch i wlasnie nei zarejestrowalam i nie zapisałam ile mam brac magnezu a swita mi ze powiedzial 6 tabletek i nie byłam pewna
Hope_ lubi tę wiadomość
-
Melduję się po wizycie
Oskarek ma już 1244g
A ja 1kg do przodu i niestety anemia... Ale to pikuś - zapodam żelazo i będzie dobrze napewno
Kolejna wizyta 15.02Rudzik, monika_89, Kamilutek, Forbidden, Mabelle, ag194, marie_marie22, gaja_1, blubka, Arwi, Hope_, Klaudia N., GoNia1979, Karotka, Martchen, sylwucha89, Agus26m, Uszczesliwiona, MEGI81, Kleopatra, WreszcieMama, Demsik, Madu1611, Camilia lubią tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e203a00ca7e.jpg
A oto drugi Skarbek mamusi i tatusiaRudzik, bbee, Kamilutek, Forbidden, Mabelle, ag194, marie_marie22, gaja_1, blubka, Toska88, Hope_, mon!ta^, julita, Arwi, GoNia1979, Martchen, sylwucha89, Agus26m, sylwia1985, Uszczesliwiona, MEGI81, Kleopatra, zastrzeŻona, Demsik, daisy123, Camilia lubią tę wiadomość
-
O matko! Kamilutek straszna historia! Dobrze,że obie przeżyłyście! Grrrr...
Co do dentysty to sama polazałam,ale też przez to,ze wszędzie czytałam,że w drugim trymestrze powinno się iść. A skoro obżeram się wciąż ptasim mleczkiem, lodami i innymi bardzo złymi rzeczami, to dla równowagi i uspokojenia sumienia poszłam do dentysty.A w mojej karcie ciąży nie ma miejsca na dentystę.
Tośka lubię Twój post za wygraną, jak tego dokonałaś? Chwal się!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 20:13
-
Kamilutek wrote:Rudzik, chyba Ci się suwaczek zaciął - pokazuje 21t4d
Zmotywowałyście mnie do zapisania się do dentysty - jutro to zrobię
No już mi Gonia ostatnio pisała,ale ja widzę dobrze 23t2d. Jak to kurka możliwe,że ja widzę ok, a Wy nie? Dziwne! -
Rudzik wrote:No już mi Gonia ostatnio pisała,ale ja widzę dobrze 23t2d. Jak to kurka możliwe,że ja widzę ok, a Wy nie? Dziwne!
Ja widzę dobrze 23+2Rudzik lubi tę wiadomość
-
Rudzik wrote:No już mi Gonia ostatnio pisała,ale ja widzę dobrze 23t2d. Jak to kurka możliwe,że ja widzę ok, a Wy nie? Dziwne!
Jak nic atak rosyjskich hakerów
Czekam na Chłopa i czekam... Przed chwilą meldował, że będzie dopiero o 22. Nie ma to jak wieczne życie w delegacji. W poniedziałek był, w czwartek był, dzisiaj jest, pewnie za parę dni też będzie...
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Ale to ciasto się wyrabia baaaardzo szybko.Zajęło mi to dosłownie 10min.Wymerdasz wszystko razem lyzka a potem tylko zagnieciesz dosłownie 2 minutki tylko podsyp mąki żeby się nie lepiło
Ale możesz spróbować mikserem, tylko ze i tak trzeba zagnieść trochę
Ju14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny. Zagladam tylko na chwile, nie mam sily nadrabiac... Mam nadzieje ze u wszystkich wszystko ok.
Ja jakos probuje sie trzymac.
Ostatnio sni mi sie ze moja dziewczynka to jednak chłopiec. Czyzby moja Laura miała się jednak zmienić w Oskara?? Zobaczymy 6 lutego. Postaram sie wpasc i napisac.
Manius sliczny chlopieci jaki duzy juz. Tez bym chciala juz byc w 28tc i zeby dzieciaczek wazyl juz ponad 1kg. To by dobrze mojej psychice zrobilo.
Sciskam Was wszystkie i kazda z osobna.
Maniuś lubi tę wiadomość