MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny. Zagladam tylko na chwile, nie mam sily nadrabiac... Mam nadzieje ze u wszystkich wszystko ok.
Ja jakos probuje sie trzymac.
Ostatnio sni mi sie ze moja dziewczynka to jednak chłopiec. Czyzby moja Laura miała się jednak zmienić w Oskara?? Zobaczymy 6 lutego. Postaram sie wpasc i napisac.
Manius sliczny chlopieci jaki duzy juz. Tez bym chciala juz byc w 28tc i zeby dzieciaczek wazyl juz ponad 1kg. To by dobrze mojej psychice zrobilo.
Sciskam Was wszystkie i kazda z osobna.
-
Rudzik wrote:No już mi Gonia ostatnio pisała,ale ja widzę dobrze 23t2d. Jak to kurka możliwe,że ja widzę ok, a Wy nie? Dziwne!
Ha... to ja widzę 20 i 6 u Ciebie
Mabelle ale smaka mi narobiłaś, ale ostatnio mi się nie chce zagniatać ręcznie ciasta i robie tylko te co da się mikseremA ostatnio ponieważ miałam ogromną ochotę na jabłecznik to kruche ciasto do niego w malakserze robiłam i o dziwo wyszło.
Mabelle lubi tę wiadomość
-
Ja łykam Magne B6 2x1 i 1x2 wieczorem
Odnośnie suwaczków to niektóre przeglądarki nie dają rady - jedne suwaczki źle wyświetlają się na Chrome, inne na Firefoxie itp.
Skończyłam robić tę Cewe Fotoksiążkę! UfffMyślę, że wyszła fajnie
Będzie fajny prezent na 25. rocznicę ślubu. Składałam ją z 80 zdjęć, a wyszły tylko 34 strony :o Myślę, że w twardej oprawie i na błyszczącym papierze w rozmiarze XL będzie wyglądać fajnie
Pół dnia skanowałam zdjęcia ze starych albumów - mają tam zdjęcia z dzieciństwa, szkoły, ślubu no i potem już są nasze zdjęcia we trójkę
A na końcu zdjęcie moje i Kubusia to z usg 3D
Taką książkę to chyba trudniej zgubić/zniszczyć niż zdjęcia walające się luzem w pudłach lub w albumachDodałam parę ładnych cytatów, chyba ładnie się komponuje
Za tydzień do odbioru - oby już była wypłata, bo to miliony monet pożarło, haha
Dobrze, że kupon zniżkowy na 50zł miałam
No, ale byłoby nudno, gdyby ot tak wszystko dobrze poszło - składałam dwa razy, bo za pierwszym razem zawiesił mi się komputer, haha i przepadłoZa drugim razem zapisywałam co slajd xD
Kuba ma imprezę w brzuchu od czasu jak skończyliśmyBo oczywiście pomagał! Mówił "Mama, nie denerwuj się!"
ag194, sylwucha89, MEGI81, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRudzik w inter marche trwa konkurs. Zrób zakupy za min 100 odpowiedź na pytanie konkursowe i wrzuć do urny .co tydzień wybierają 1 osobę co wygra 100 i raz w miesiącu ktoś ma 500 i padło ns mnie:-)
Hope_, mon!ta^, bbee, Mabelle, blubka, Espera, ag194, GoNia1979, sylwucha89, Maniuś, MEGI81, Uszczesliwiona, Kleopatra, aneta.be, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
Toska88 wrote:Rudzik w inter marche trwa konkurs. Zrób zakupy za min 100 odpowiedź na pytanie konkursowe i wrzuć do urny .co tydzień wybierają 1 osobę co wygra 100 i raz w miesiącu ktoś ma 500 i padło ns mnie:-)
O kurczę, ale super!Toska88 lubi tę wiadomość
-
Facebook - a ja nic nie wrzucam to co jest to kiedyś lub przez znajomych jak zostałam oznaczona a tak to nie ma. Dziecka mojego w ogóle nie ma i drugiego tez nie będzie. Ci którzy mają wiedzieć i widzieć to wiedza i widza a reszta nie musi
Hope ja biorę magne b6 3x1 tabletka plus doraznie no-spa
Link do bucikow: http://s.aliexpress.com/bMJfqmAF
Niech szybko mały wraca do zdrówka. A ta teściowa to nienormalne jest żeby tak dziecko pilnować szkoda słów o.0
Ubranka: ja tam też nic nie mam przeciwko ze dziewczynka by miała nosić koparki samochody i inne
Toska gratuluję
Kamilutek moim zdaniem powinnaś być na zwolnieniu ale jak zrobisz twoja decyzja i twoje zdrowie
Beezee może powtórz glukozę?
Mabelle pyszności
Dentysta tez musze się wybrać na kolejny przegląd bo zapomnialabym xD
Mabelle, Hope_ lubią tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Małgorzatka, trzymaj się!
Tośka, zazdroszczęfajnie coś wygrać, nawet dla samego faktu wygranej, a już zakupy za 500 zł to w ogóle
poszaleć można
Breezee, faktycznie ta Twoja cukrzyca coś naciągana...
Nie wiem co się dziś dzieje z tym moim brzuchem, co chwile twardniejeczasami nie wiem czy to tylko z nerwów, czy coś jeszcze ma wpływ. Mam nadzieję, że uda się magnezem opanowywać sytuację przez najbliższe 2 tyg do wizyty.
Toska88, Breezee lubią tę wiadomość
-
Toska88 wrote:Rudzik w inter marche trwa konkurs. Zrób zakupy za min 100 odpowiedź na pytanie konkursowe i wrzuć do urny .co tydzień wybierają 1 osobę co wygra 100 i raz w miesiącu ktoś ma 500 i padło ns mnie:-)
Toska gratki... szczesciara z ciebie tym bardziej ze zakupy to Twoj zywiol :pToska88 lubi tę wiadomość
-
Breezee wrote:Monita, myślę tak zrobić bo mnie ciekawość zżera, tylko myślałam ze jak wyjdę, a to chyba nie prędko.
Breezee lubi tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
co do dentysty to kurcze sama musze sie wybrac i zabrac Nikosia bo nidy jeszcze nie byl a poraz zeby mu ktos sprawdzil zeby- ide usypiac mlodego i sama pewnie zasne bo jestem zmeczona bo dzisiaj znowu sama poszlam na nogach 4 km 2 w jedna i 2 w druga
-
O ludzie. forum na fejsie. Dziewczyna upiera się, że przelewanie w brzuchu w 12tyg to ruchy dziecka. Druga ją popiera, że w 10 już czuje. Niedługo po zapłodnieniu zaczną czuć
Mabelle, Arwi, Rudzik, Espera, aneta.be, MEGI81, Martchen, natalia1354, marie_marie22, Maniuś, Madu1611, Hope_, sylwia1985 lubią tę wiadomość
-
Poczytuje ale czasu brak.
Mój młodszy nosi 98-104 ale kurtki to na bank przynajmniej 104.
Mi lekarz też naskoczyl na brzuch przy starszym. Dostał 7 pkt. Lekarz mówił że jeszcze 15 min i byłoby po nim, tzn udusilby się. Też go zabrali na noworodki bo ja mdlalam i słabo kontaktowalam i miałam go dostać dopiero następnego dnia Ale tak wył i nie chciał butli ze przynieśli go po ok 3 godz. Mam blokadę po tym porodzie i dlatego m.in. kolejna była cesarka.
W pracy Sajgon i koniec ferii dla dzieci więc nie wyrabiam czasowo. W czwartek wizyta i nie mam kiedy glukozy zrobić -
Realnie rzecz biorąc w 14 tc jest to już możliwe-dzidzia może ważyć już około 100g ale taki maluszek w 12 czy 10 tc nie da raczej takiego odczucia.
Nie mówię tego złośliwie, ale szkoda żeby dziewczyny przegapiały pierwsze prawdziwe ruchy a nie ruchy jelitWreszcieMama lubi tę wiadomość
-
gonia13 wrote:Czy wy tez czujecie wasze dzieci tak nisko? Ja czuje moja od wczoraj jakos nizej niz zwykle...czy to powod do konsultacji z lekarzem czy Norma?
Mój bąbel przemieszcza się z przestrzeni lekko ponad pępkiem czasem na sam dół i kopie w spojenie, tuli się do pęcherza itp. Ale ostatnio zakumał, że wyżej jest wygodniej i już coraz rzadziej czuję go na samym dole. Chociaż to się pewnie zmieni jak w końcu się obróci, bo ciągle poprzecznie leży
Dziewczyny, czy Was też tak wkurzają posty o celebrytkach? Ma taka super figurę w ciąży, miesiąc po porodzie wygląda jak modelka - serio o to w tym wszystkim teraz chodzi?
Która normalna, przeciętna kobieta ma nad sobą od pierwszych dni nianię, trenera osobistego, dietetyka, sprzątaczkę itp? Przecież wiadomo, że jak ciąża bezproblemowa i mogła do końca normalnie ćwiczyć to przybędzie jej tylko parę kilogramów...
Wkurza mnie to, bo potem wśród znajomych widzę podejście "Cooo? Nie ćwiczysz? Będziesz gruba! Do tego nie zrezygnowałaś całkiem słodyczy? Patologia...".
Tak jakby figura po ciąży była najważniejsza! A jeszcze nie daj Boże niech ci się zrobi rozstęp - NA PEWNO O SIEBIE NIE DBAŁAŚ i obżerałaś się jak świnia!
Fajnie, że większość kobiet ma warunki, żeby ćwiczyć i dbać o ciało, ale cholera część nie może. A druga część po całym dniu pracy marzy o tym, żeby się położyć i odpocząć, a nie robić trening z Chodakowską, czy inną tam obecnie znaną...
To normalne, że po ciąży zostanie parę kilogramów - komu będą przeszkadzały to je zrzuci, a kto je pokocha to z nimi zostanie.
Tylko, czy to jest w tym najważniejsze, czy może jednak to, że po 9. miesiącach czekania w końcu możemy przytulić swoje dziecko?
Możecie powiedzieć, że mam ból dupy, ale zirytowało mnie to ciśnienie na kilogramy, mały brzuszek, brak rozstępów itp., tak jakby było coś złego w byciu przez chwilę kochaną kuleczką, czy wielorybkiemJa tam nie mam ochoty się głodzić w imię pięknej figury, skoro 2h po obfitym śniadaniu jestem głodna to idę zjeść - raz banana, raz parówkę, a raz drugie śniadanie. Widać dziecku czegoś potrzeba, albo mojemu organizmowi.
No nie dajmy się zwariować, no!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 07:00
Espera, Mabelle, aneta.be, MEGI81, ag194, WreszcieMama, GoNia1979, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
Qasha, nie przejmuj się. Nie Ty jedna masz takie podejście. Wiele kobiet ma takie zdanie ale go nie wypowiada, bo się wstydzi, że powiedzą, że leniwa i nie dba o siebie, że mąż zostawi i będzie mieć rację itd. Moim zdaniem trzeba mieć ogromne kompleksy by skupiać się na wyglądzie od razu po porodzie
Poza tym często różne czynniki wpływają na to, że kobieta jest grubsza po porodzie przez dłuższy czas. Mi mówili, że jak będę karmić piersią to kg same zejdą i co ? I dupa, akurat w moim przypadku hormony najwidoczniej to uniemożliwiły, bo zaczęłam chudnąć dopiero jak zaczęłam małą odstawiać od piersi.
Ja osobiście możliwe, że będę trochę ćwiczyć po zakończeniu połogu, ale dlatego, że lubię, pozwala mi to rozładować stres i muszę ćwiczyć na kręgosłup bo mam bóle. Teraz mi ćwiczenia nie wychodzą, brzuch się stawiai kręgosłup cierpi. A trzeciorzędną rzeczą jest cała szafa sukienek, nie chce mi się garderoby wymieniać, szkoda mi całe lato ich nie nosić. Chociaż i tak nie będę się mieścić przede wszystkim w cyckach...
Ale ogólnie to nie mam jakiegoś ciśnienia na super wygląd po ciąży,to nie ma znaczenia.