Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • dewa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek! Ja Maluchowi kupiłam bluzę polarową z elfem, a co! A moja Mama słodkie body z długim rękawkiem, rozmiar 56, z napisem "All I want for Christmas is Mummy!" :D Co tam kolędy w listopadzie, będziemy się wprawiać już od maja :D

Uszczesliwiona, Kamilutek, aneta.be, marie_marie22, Maniuś, MEGI81 lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już prawie po jeszcze 2min i wiecie co ? Marzę o tym żeby zjeść i iść spać :P dalej w głowie mam lekki rausz ale nie jest źle :) najgorsze były pierwsze minuty ale to chyba dlatego że za dużo tego płynu :/

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieumiarkowanie w jedzeniu i piciu to chyba jeden z grzechów głównych, dobrze pamiętam? A co z nieumiarkowaniem w kupowaniu niemowlęcych ciuszków? :P

Uszczesliwiona, MEGI81 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja dalej umierAm, katar mnie meczy strasznie w dodatku zajrzalam do gardla i mam z jednej strony powiększone migdalki:/

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    dziewczyny jak ja strasznie grzeszę z tym jedzeniem!! :| nie potrafię powstrzymać się z obrzeraniem a waga nieubłaganie fru! fru! do góry. każdy mówi jesteś wysoka, nic po tobie nie widać, świetnie wyglądasz, szybko zrzucisz a mnie te wszystkie słowa ani trochę nie pocieszają tylko wkur*** na wagę nawet już nie staję bo tam pewnie 8-9kg a tu dopiero 25tc się zaczął

chciałabym podchodzić lajtowo do wagi jak niektóre z was :)

Julita! To o nieumiarkowaniu w jedzeniu i piciu to w żartach było! Natychmiast masz przestać się przejmować, co to jest 8-9 kilogramów? Każdy ma rację mówiąc, że jesteś wysoka i szczupła i te kilogramy się pięknie rozkładają. A wiesz, co mówią badania o kobietach w ciąży, które mają nieco więcej niż mniej tłuszczyku? Że ich dzieci statystycznie lepiej się rozwijają (podkreślam statystycznie, bo nie jest to równoznaczne, że u mega szczupłych kobiet dzieci rozwijają się nieprawidłowo)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 11:03

aneta.be, MEGI81 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Martchen Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:)

jak patrze na Wasze suwaczki to aż się wierzyć nie chce,że zaraz będziemy miały 3 z przodu! Jak ten czas leci:D Niedługo nasze Skarby będą z nami;)

Kamilutek sweterek śliczny! :) też mam ze 3 takie ciuszki, które poleżą:D

W końcu podzieliłam zdobyte ubranka.. ale się zupełnie nie znam i nie mam pojęcia czego mi brakuje.
    Na 56 mam: 13x body krótki rękaw, 10 x długi, 4x śpiochy, 5x pajac, 3 bluzy, 2x rampers, 7xgetry,2x półspioch, 2x spodenki,5 kaftaników... 3 sukienki domowej roboty,,, więc to 56 to dyskusyjne:))

Kochane co jeszcze?

Wczoraj stwierdziłam, że mimo iż ja nienawidze różu to Mała będzie miała go sporo..

i zdecydowanie niewiele nowych ciuszków;)
    to nabyłam wczoraj i chyba tylko to ma nowe póki co :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec740ee63d1c.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c2b68d0d856e.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b7222f19b14b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 11:09

bbee, Uszczesliwiona, Kamilutek, ag194, Mabelle, sylwucha89, marie_marie22, MEGI81, blubka lubią tę wiadomość

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • aneta.be Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wczorajszej wizycie - mały waży 822 gram, szyjka ok, a mamuśka +7kg na wadze...

Julita- ja codziennie sobie obiecuję "dziś nie zjem nic słodkiego", a na wieczór wyrzuty sumienia... no nie potrafię teraz bez słodkiego żyć!

Dziewczyny super macie podejście jeśli chodzi o sylwetkę w ciąży!

Trzymam kciuki za wizytujące!

bbee, Arwi, Martchen, Kamilutek, nick nieaktualny, ag194, Demsik, GoNia1979, Mabelle, sylwucha89, marie_marie22, dewa, Maniuś, Kleopatra, mon!ta^, MEGI81, Hope_, daisy123, blubka lubią tę wiadomość

2017 -syn
    2019 - córka
  • bbee Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, zdrowiej!

Tośka, mi też tak nogi cierpną, tylko, że wieczorem, w nocy jeszcze w miarę ujdzie.

Julita, to nie o lajtowe podejście chodzi, ja też ze zgrozą patrzę na każdy kilogram do góry, mimo świadomości, że jestem w ciąży, muszę tyć przecież. Ale są rzeczy ważne i mniej ważne ;) Ważne jest by dzidziuś był zdrowy, byście się z mężem kochali i byli szczęśliwi, a nie żebyś skupiała się na tym, że przytyłaś, mimo że nie musi Cię to cieszyć ;) Ja też sądzę, że lepiej masz bo jesteś wysoka :P U mnie, karakana, każde 0,5kg na plus widać od razu :( I idzie mi w fałdki albo buzia wygląda jak księżyc w pełni... Ale po porodzie, spacerki z wózeczkiem i może zdrowo będzie sobie to powolutku schodzić ;) bez ciśnienia. Uśmiech na twarzy to najlepsza ozdoba kobiety, a nie szczupła sylwetka ;)

Megi, dzięki :) ziemniaki się pyrtolą na kopytka i w zupie tez już siedzą :) kuchnia ogarnięta jako tako. Mąż oddelegowany do dentysty. Zaraz idę robić kopytka ;)

aneta.be, Uszczesliwiona, marie_marie22, MEGI81 lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780

Wysłany: 31 stycznia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam pytanie Julity o wodę w organizmie, całe ciało mam w cellulit wodny :/ właśnie weszłam na wagę i pokazuje 62kg czyli +5kg od początku a na ciele jestem szczuplejsza niż przed ciąża jedynie cycki i brzuszek urosły. Wiem te 7kg przy wzroście o 20cm większym niż mój to jest nic :)

CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno jak sie woda w organizmie zatrzymuje to trzeba jeszcze więcej pic:)

nick nieaktualny, MEGI81 lubią tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita przestan z tą waga - przypuszczam że jak byś stanęła obok mnie to byś wyglądała jak Lewandowska:-) mnie też trochę doluje waga ale wiem że następne 20 lat będę na diecie bo nie będzie wymowek to sobie pozwalam . Przynajmniej o nadmiar seksu się nie martwię przy moim 0 libido bo moja nadwagą działa na męża jak sierść psa na nornice w ogrodzie :-)
    Chociaż teraz Alanek mi dietę wprowadził bo dosłownie po każdym posiłku zgaga .
    Martchen tych ubranek na 56 pewnie wszystkich nie znosi :-) teraz 62 wzwyż:-)
    Szalejecie z tymi ciuchami . Mnie teraz też poniosło... już mam chyba z 20 pajacy i z 40 par bodow 0-6 :-) ha ha ale już sama wiem że za dużo. Teraz się biorę za zdobycze potrz4vne do szpitala i higieny i trzeba będzie kompletowac walizkę szpitalna bo już leci nam 26 tc . Od 30 tc chciałabym mieć wszystko do szpitala i higieny dziecka .
    Dodatkowo Natan tak teraz wybija że wszystkie spodnie krótkie. I zrobił się mega mamusi synek teraz . Fajnie ale może być problem jak przyjdzie się mama dzielić. Tyle że mleko będę ściągać do butli to myślę że natanek chętnie będzie karmil brata
    U nas kurde zima na całego dziś a ja już wiosne czułam! Nawet buty na wiosne już zamówiłam heh . Nie cierpię zimy .

aneta.be, MEGI81 lubią tę wiadomość

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska butów nigdy dość :) nie zmarnują się :D a może i wiosnę z kurierem przyniosą? ;)

CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy wy cały czas bierzecie jakieś witaminy typu Mama dha czy inne????
    Mi ostatnio koleżanka mówiła, że jej lekarz kazał przestać brać w drugiej połowie ciąży bo dzieci się rodzą takie napuchnięte.Drugiej koleżance to samo mówiła położna.Teraz nie wiem czy brać czy nie ???

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ja mam juz wyniki mojej glukozy- na czczo 68, po 1 h - 47 (?) a po 2 h - 79. Zastanawa mnie ten spadek po godzinie. Hipoglikemia? Zjazd miałam okropny - zawroty głowy, senność, jakbym byla pijana.

Mam juz zrobione pierwsze pranie i prasowanie ubranek. Zajęli mi to tydzień...

No i mamy jazdę z mieszkaniem które kupiliśmy i wynajmujemy ludziom. Od jakiegoś czasu cos tam sporadycznie wali kanalizacja. Facet co tam mieszka spakowal się i wyprowadził bo smród byl nie do wytrzymania i stwierdził ze to siarkowodór. Spoldzielnia nas olala. Dopiero po piśmie ze unosi się trujący gaz i zawiadomimi służby z powodu ich bezczynności zjawili się wszyscy święci (panowi z technicznego i dwóch kierowników). Tyle tylko ze na razie nie śmierdzi ( choc najemca ciągle czuje...). I szukamy teraz przyczyny bobto nic w mieszkanu. Śmierdzi tez cos czasem w piwnicy i chyba to zaciagnelo do mieszkania. Najemca oczekuje wyjaśnienia sprawy jak w FBI bo chciałby tam mieszkać. A haslo ze zassalo smród bo to 11 piętrowy blok z lat 70 go nie przekonuje...wiem ze sasiedzi na górze robili remont i może cos przy rutach pocieklo i wtloczylo zapach do nas..no i obawiam się ze tego się tak łatwo w przyszlosci nie uniknie, no pech i może taki urok teraz będzie mieszkania.. No i czekamy teraz co spece ustalą...

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• dewa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też codziennie muszę wrąbać coś słodkiego, chociaż przed ciążą czekolada mogła dla mnie nie istnieć. Teraz w prawdzie też nie rozchodzi się o czekoladę, ale o lody, ciastka i inne cukierki owszem. Wczoraj wieczorem nawpierdzielałam się lodów i popiłam coca-colą, której praktycznie w ogóle nie pijam :/ Ten zestaw spokojnie mógł zastąpić glukozę przed badaniem :/

Swoją drogą, nawet nie wiem, czy w ogóle będę miała robione to badanie. W piątek mam wizytę, zobaczy się.

Libido, leży na ziemi i cichutko popiskuje. Caly czas czuję się wzdęta i nadmuchana :/ Poza tym w głowie odczuwam dyskomfort. Dopóki lekarz mi w piątek nie powie, że moja rozmemłana szyjka jest spoko, to chyba w to nie uwierzę.

Byli dzisiaj panowie od suszenia...szybko, nie? Zalało nas 17 grudnia, dzisiaj ostatni dzień stycznia a oni powoli zaczynają się ogarniać. Ich zdaniem, do kwietnia się wyrobimy. Miło z ich strony, nie? Do kwietnia. Kurwa. Do kwietnia. Nie to, żeby mnie jakieś terminy goniły. Jakby co, zacisnę mocno nogi i Synek poczeka, dopóki nie posprzątam wszystkiego. Tylko spokój może nas uratować. Tylko spokój.

Kleopatra, MEGI81 lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    Podobno jak sie woda w organizmie zatrzymuje to trzeba jeszcze więcej pic:)
    tak, do tego unikać soli, przetworzonych produktów, unikać sodu ogólnie. Ale nie wiem czy w ciąży to pomoże, bo w ciąży to zatrzymywanie wody niestety normalka :/

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej:)
    Melduję się, że jestem po krzywej cukrowej i żyję :)
    Pierwsze kilka łyków glukozy nawet mi smakowało, tak do połowy kubeczka dobrze mi szło picie;) Natomiast potem...bleh..już trochę mniej mi smakowało ;)
    Przesiedziałam w poczekalni czytając książki :) Jedną zdążyłam skończyć, drugą zacząć :) Wyniki mają być dziś wieczorem na necie.
    W nagrodę kupiłam sobie chipsy bo dawno nie jadłam ;)

Rudzik, aneta.be, MEGI81, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na naszym forum problemy mieszkaniowe rozprzestrzeniają się na kolejne osoby, oby to nie było zaraźliwe... Leirion, wytrwałości życzę! Walka z działem technicznym to potrafi być droga przez mękę :/

Posprzątałam prawie całą chałupę, jeszcze mi zostało odkurzanie i mycie podłóg, ale to na jutro sobie zostawiam. W końcu jutro też muszę mieć jakieś zajęcie :)

No i wygrzebałam walizkę z materiałami, które kiedyś ukradłam mamie. Już zapomniałam, ile tego nakitrałam :) Teraz muszę pomyśleć, co z tego zrobić Matyldzie. Chciałabym uszyć taki wiszący organizer na ścianę nad komodę z przewijakiem, żeby móc różne pierdołki w kieszenie wkładać. Biorąc pod uwagę to, że mama zakazała mi nawet metki odpruwać, bo zawsze przy okazji uszkadzałam tkaninę, obawiam się o rezultat końcowy ;)

Dewa, a obciążenie glukozą nie jest obowiązkowe?

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Dewa, a obciążenie glukozą nie jest obowiązkowe?

Bardzo możliwe. Zdaję się na mojego lekarza. Mam do niego 150% zaufania.

A jeszcze a propos smrodu na klatce...Mieszkamy w budynku 7 rodzinnym. Na dole mieszkają Niemcy i Węgrzy, na pierwszym piętrze rodzina z 5 dzieci z okolic Rosji chyba, albo innych Azerbejdżanów i dwie rodziny z Nigerii. Dwie, w jednym mieszkaniu. I powiem Wam, że pomimo tego że wyglądają schludnie i raczej są zadbani, to z ich mieszkania bije tak okrutny smród...tak fatalny, że jak tylko otwierają drzwi, to wali w całym budynku :( Nie wiem co to za pofworny fetor, mnie kojarzy się z zepsutymi kostkami na mole, takimi starymi, jakie babcie wrzucają do szaf. W ilości HURTOWEJ! Darek z kolei mówi, że to śmierdzi tak, jakby gotowali własne kupy. Naprawdę, może się zbełtać :( Jak oni w ogóle funkcjonują w tym smrodzie? :/

qb3canlimmmj6sap.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam Was i od razu odpowiem:

Małgorzatka, mam nadzieję, że wszystko dobrze u Ciebie będzie i dziwne sny odejdą :)

Kamilutek, mega współczucia dla Twojej mamy;/ przerażający poród;/ Dobrze, że nic się Wam nie stało. Mam nadzieję, że żadna z nas już takiego nie będzie miała.

Toska, szczęściaro, gratuluję! :)

Ja biorę magne B6 rano i wieczorem po jednej tabletce, ale ostatnio mam mrowienie, skurcze i za tydzień w piątek zapytam gin podczas wizyty, czy mam zwiększyć dawkę.

gonia13, ja czuję swoją Lilę czasem baaaardzo nisko, jakby chciała zaraz się wydostać ze mnie, a czasem, nawet za kilka chwil tuż pod piersiami. Ostatnio jej ulubiona pozycja to skakanie po mojej lewej stronie. I mam wrażenie że raz sobie stuka ręką, a raz nogą, bo widzę jak mi brzuch podskakuję na samym dole, a za sekundę na górze :D

Qasha, co do ćwiczeń i figury to myślę, że to kwestia indywidualna i że te zdziwione miny osób z pytaniami "jak toooo nie ćwiczysz?? dużo przytyłąś, to się obżerałaś" są raczej osób, które nie były w ciąży. Ja sobie pred ciążą też wyobrażałam, że będę ćwiczyć, a tu bach - ginekolog mi nie pozwoliła.

Klaudia N. zdrowiej!! :)

Martchen, ja też nie przepadam za różem, ale jak patrzę na te wszystkie słodkie ubranka dedykowane dla dziewczynek...to nie umiem się oprzeć i co? Oczywiście, że kupuję! Lila będzie chodzic w różu, ale mam też kilka innych, bardziej normalnych kolorów :D

bbee, zgadzam się z tym, że uśmiech na twarzy to najlepsza ozdoba! :D:D:D

Mabelle, mi gin kazała brać DHA w tabletkach dopiero od 3 trymestru,bo mówi, że wtedy jest największy rozwój mózgu. Jem dużo ryb, więc jeszcze teraz nie muszę brać, a właśnie niedługo mam już zacząć.

Mabelle lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
‹‹ 1100 1101 1102 1103 1104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ