X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Dzięki! Mam jeden bambusowy mały i trzy frotowe, mięciutkie jak pupa niemowlaka. Rzadko używane, więc nie zdążyły się skiepścić.

Chryste, nie jestem w stanie podjąć żadnej samodzielnej decyzji.
    A w pracy musiałam ich podejmować dziesiątki dziennie i szło jak z płatka :)
    Hehe nabierzesz wprawy przy dzidziusiu pierwsze 2 tyg do 4 tyg jest najtrudniejsze a potem leci czas niemiłosiernie i będziesz wiedzieć co dobre a co nie :) teraz to możesz pytać w końcu po to jest to forum przy kolejnym juz będziesz wprawiona :)

Kamilutek lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:10

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laseczki;-)
    Odebrałam glukozę wyniki: na czczo 86 po 1h 122 po 2h 133, nie znam się, czy dobrze, trochę dziwne że po 2h większa niż po jednej, ale internetów nie czytam o jutro o 8 rano mam wizytę to się dowiem. Morfologia leży i kwiczy, po miesiącu brania "Żelazka" i koszmarnych zaparciach d..po blada,no nie wiem co jest.;-(

Kamilutek my jesteśmy w tym samym dniu ciąży, jak bliźniaczki:-))

Carolina jakiś koszmar z tym sąsiadem, no jaja opadają na te urzędy.

Ja mam serdecznie głęboko swoją wagę ciążową, poza ciążą "jezdem laska" ale w ciąży zmieniam się w wieloryba i zwisa mi to zwiędłym kalafiorem. Na każdym kroku słyszę komentarze kiedy rodzę, i czy na pewno w maju. Cellulit zaatakował moje uda i lovemaschine ze zdwojoną siłą , ale pozbędę się dziada po porodzie;-)) O dziwo mojemu m. to nie przeszkadza i lepi się do mnie jak zawsze :-)) może to psychika ja się sobie podobam to i jemu chyba też;-)) poza tym wie, że to chwilowe...

Malutka też mi nisko urzęduje, jutro dowiem się czy to normalne:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 14:55

Kamilutek lubi tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej miałam iść jutro na wizytę ale dzisiaj mąż wcześniej wrócił więc szybko się ogarnęłam i zaraz ruszam :) trzymajcie kciuki odezwę się później.

Imię_Róży, Misia 69, marie_marie22, ag194, Mabelle, Rudzik, sylwia1985, Kamilutek, Uszczesliwiona, Martchen, Demsik, MEGI81, Camilia, Maniuś lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha kciuki:-))

Ja spadam po wyniki moczu, bo dopiero dzisiaj robiłam, gdyż wczoraj miałam sklerozę;-) mam nadzieję że "tam na dole";-P będzie okej;-)

Miłego popołudnia;-)

sylwucha89 lubi tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię Róży glukoza powinna spać po 2h także z tego co się orientuje masz cukrzycę ciążowa. A co jadlas wieczorem przed badaniem?

Hope no to pięknie się załatwiłas. U nas mały spał raz to potem nie było problemu. A w ogóle wiadomo skąd ta gorączka jakiś stan zapalny czy cuś to musi być bo az dziwne ze juz tyle czasu się utrzymuje :/

Dzisiaj reż mam wizytę wieczorkiem pytanie k której wejdę xD

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się w STUDNIÓWKĘ :D
    z tej oto okazji kupiłam coś sobie :)

Przedstawiam mojego brzucha na 100 dni przed terminem w sukience na obronę :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a6b6fb073293.jpg

Oraz portfel, w którym się zakochałam od pierwszego wejrzenia :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/54a9aa10eaa3.jpg

Młodej też kupiłam czapeczki :D

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!
    Hope, biedni, zdrowia życzę dużo..

Mabelle, Forbidden, marie_marie22, mon!ta^, sylwia1985, Rudzik, Kamilutek, bbee, sylwucha89, WreszcieMama, Arwi, Uszczesliwiona, blubka, Hope_, Madu1611, monika_89, Anstice, MEGI81, Camilia, Kleopatra, Maniuś, Breezee lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    a ten budyń robiłaś z przepisu czy taki z torebki? R. lubi takie drożdzówki więc postaram się je wyczarować ;)

Ja robiłam ten z przepisu, bo z torebki sie robi taki wodnisty ;)

julita, mon!ta^ lubią tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że przeżyłam glukozę :) chociaż u mnie w laboratorium robią dwupunktową, dziwnie. Po powrocie do domu poszłam od razu spać i wstałam przed chwilą, Igorek śpi w najlepsze po takiej dawce cukru, ani drgnie :P wczoraj jak się pół dnia nie ruszał i się zmartwiłam, bo nawet popukiwanie brzuszka nie pomogło to włączyłam muzykę z telefonu i przystawiłam to dostałam serię kopniaków, chyba ma inny gust muzyczny niż ja :D

Mój M dzisiaj przyniósł z pracy dwie ogromne torby ciuszków od kolegi, do tego dokupiliśmy od babki z olx dwie reklamówki i mam ubrań co najmniej na trójkę dzieci :D tylko jest problem, bo to w większości rozmiary 62 wzwyż, na 56 mam dosłownie parę bodziaków. Mój chłop mnie zabije, jak mu powiem że trzeba będzie dokupić :D ostatecznie moje dziecko będzie pływać w rozmiarze 62 :D

Mabelle, marie_marie22, ag194, mon!ta^, Uszczesliwiona, MEGI81 lubią tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • gonia13 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kolezanka przy 3-cim dziecku kupowala tylko od 62 bo "mniejsze sie nie oplacaja". Wiec to moze dobrze :) ja mam za to duzo 56 a nawet 50 I zaraz bede musiala kupowac znowu :/

Sophie 10.05.2017
    Marie 20.12.2019
  • daisy123 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, że to juz musztarda po obiedzie ale tak w temacie zaradności facetów w kuchni, pisałyście o tym w weekend - w tym przypadku informatyków/programistów (pewnie fejk):
    http://demotywatory.pl/4185268/--Kochanie--Tak-

marie_marie22, MEGI81 lubią tę wiadomość

uwo93e3kkpq6y3qt.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy znacie jakiś fajny polecany sklep online (w sumie najlepiej na allegro) z ubraniami ciążowymi? Dostałam od teściowej bluzkę typowo ciążową i faktycznie, jednak wolę ją niż zwykłą bluzkę o rozmiar większą, bo jednak ładniej na mnie wygląda, więc może pozamawiam sobie jeszcze kilka ciuszków. Haa, tym razem dla siebie kupię, nie dla Lili :D

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • daisy123 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie - ja dostałam od rodziców spodnie ciążowe z tego sklepu i są bardzo fajne i wygodne :)
    https://mamabaja.pl/

bluzki to nie wiem, ale widziałam że większość ciążowych dostosowanych jest jednocześnie do karmienia później.

marie_marie22 lubi tę wiadomość

uwo93e3kkpq6y3qt.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek, tak samo się zastanawiam z tymi ręcznikami... Zobaczę czy mam jakieś super miękkie, ale mamy ich naprawdę dużo, a jakoś niekoniecznie ten kapturek jest mi niezbędny przy ręczniku ;)

Forbidden, dokupisz ze 3 pary śpichów na 56 i ze 2 pajace, parę kaftaników i będzie git ;) Ja miałam kupić coś tam więcej na rozm 50, bo córka moja była taka malutka, ale jakoś słabo mi to wychodzi, nie wiem czy cokolwiek w końcu mam w tym rozmiarze :P i też jestem zdezorientowana tak jak Carolina tymi rozmiarami, bo strasznie się od siebie różnią te ciuchy rozmiarami, na metce jedno, a na oko co innego... niektóre 62 wyglądają na 56 i na odwrót, będę patrzeć na bieżąco chyba co mi na dziecku wisi, a co jest za małe :P

Aga, ślicznie :)

Melduję, że w końcu wygrałam z mężem, albo on ze mną, bo tak długo przeciągał. Zamówiliśmy wózek i wpłaciliśmy zaliczkę. Ja nie wiem czy on mi tak złośliwie nie robił to przeciąganie do końca stycznia, bo dałam mu czas właśnie do końca stycznia, więc wykorzystał to maksymalnie by postawić na swoim.
    Córka za to postawiła na swoim co do wyboru kolorystyki, więc jest trochę kiczowato, ale i tak mi się podoba, tak retro ;) do dziewczynki pasuje, do chłopca już by nie pasowało ;P Ale najważniejsze, że wózek zamówiony, powinien być w ciągu 2-4 tyg. Koła będą 14 cali pompowane, stelaż grafit.

2f16f646adf074fd6cd39a23d3fdb530.jpg

a tak spacerowo wygląda, tylko buda będzie ta sama jak wyżej i kolory

roan-wozek-2w1marita-prestige-11.jpg

ag194, Kamilutek, sylwucha89, Uszczesliwiona, marie_marie22, GoNia1979, Hope_, Martchen, MEGI81, blubka, Kleopatra, Mabelle, Breezee lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już czekam pod gabinetem, nie ma tragedii dwie osoby przede mną.

Qasha powiem Ci szczerze, że w pierwszej ciazy miałam identyczne podejście nie ważne ile ważę, ważne że dziecko zdrowe. Niestety po ciąży przeżyłam szok jak zmieniło się moje ciało pomimo tego że aż tak strasznie nie przytyłam bo 14,5 kg z czego większość to była woda. Chociaż wazyłam miesiąc po porodzie mniej niż przed ciążą nie mogłam zaakceptować wyglądu swojego ciała i teraz staram się pilnować tzn ćwiczyć nie mogę ale staram się jeść mniej a częściej, pić dużo wody itp. Daleko mi też do oceniania innych kobiet bo sama miałam ogromny problem z magazynowaniem wody i kobieta nie zawsze musi się obżerać aby dużo przytyć.

Julita na zatrzymywanie wody w organizmie polecam pić dużo wody niskosodowej najlepiej ok 3 l dziennie, picie raz dziennie naparu z pokrzywy (dodatkowo na krew podobno dobrze działa), unikanie soli i niestety słodyczy :( później jeszcze unikanie słońca jest ważne. No i nie siedzimy długo i nie stoimy za to w każdym możliwym wolnym momencie leżymy na lewym boku. Niestety nawet gdy zastosujesz się do wszystkich możliwych rad to możesz nadal zbierać wodę :(

julita lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee motywujesz mnie do działania ;) gratuluję poważnego kroku w przód :)!

bbee lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee ten wózek nie ma skrętnych przednich kół, prawda? Mój Roan Marita wygląda podobnie, tylko jest ciemny, takie duże koła są ekstra :)

Dziewczyny, czy grupa krwi 0Rh+ i 0RhD+ to ta sama grupa? Ja mam 0Rh+, a Marcin 0RhD+ :) Konflikt serologiczny nam chyba nie grozi, ale i tak jestem ciekawa :D

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.

Wysłany: 31 stycznia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    bbee ten wózek nie ma skrętnych przednich kół, prawda? Mój Roan Marita wygląda podobnie, tylko jest ciemny, takie duże koła są ekstra :)

Dziewczyny, czy grupa krwi 0Rh+ i 0RhD+ to ta sama grupa? Ja mam 0Rh+, a Marcin 0RhD+ :) Konflikt serologiczny nam chyba nie grozi, ale i tak jestem ciekawa :D
    Ta sama grupa krwi :)

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha, do dzieła ! :)

Qasha, nie ma skrętnych, mój mąż postawił mi ultimatum, że mają być takie zwykłe klasyczne, albo zawetuje mi każdy wybrany wózek. Fakt, że nam poprzedni ze skrętnymi źle się spisywał i nie raz na mieście widzimy jak się ludziom w wózkach wypaczają te skrętne koła, ale myślałam, że może teraz jakaś lepsza technologia. Też mi się podoba to, że są duże :)

Arwi, sylwucha89 lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780

Wysłany: 31 stycznia 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie zamula po tym badaniu dzisiejszym, że chyba pójdę spać :D

oar8yx8d9fawxkqt.png
‹‹ 1102 1103 1104 1105 1106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ