X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e no dziewczyny weźcie pod uwagę błąd pomiaru jakieś 200g, poza tym tp zaraz na początku to swoje powoli musi wazyć, od początku jest wiekszy niż siostra ;)

dewa więc całe szczęście że nie będę musiała rodzić SN :P

uszczęśliwona moi rodzice mają taki odkurzacz więc na szczęście to nie problem, w sobotę mąż będzie miał co robić ;) Ja bym zostawiła matę a oddała kocyk do fotelika, rodzimy w maju.
    Widzę, że ze stanikami masz ten problem co ja - obwód ;)

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Ellen Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka oby tak dalej! Trzymajcie się tam, we dwójkę dacie radę.
    Mam w bliskiej rodzinie przypadek wcześniaka. Dziewczynka urodziła się z wagą 1240g więc troszkę większą, lekarze nie dawali małej praktycznie szans na przeżycie, była niedotleniona, 1 pkt Apgar. Dosłownie szwagierka usłyszała od lekarza że z tego dziecka nic nie będzie. Teraz mała ma 4 latka, owszem choruje jak każde dziecko w przedszkolu ale nic więcej się nie dzieje. Także ja wierze, że cuda się zdarzają. I u Was tak będzie. Trzymaj się Kochana Myślami jestem z Tobą, mimo, że niewiele udzielam się na forum.

Nika
    Ja kiedyś miałam Lovelę, ale zmieniłam na Jelpa. Owszem droższy, ale łądniej mi pachnie, można kupić ze zmiękczaczem od razu lub osobno płyn. Ja mam taki z różową nakrętką. Poza tym alergolog mi mówiła, że najmniej uczula maluszki. Podobno jest najlepszy z możliwych dla dzieci. Ja używam.

Hope ja zauwazyłam, że u mnie w pralce pod szufladką lubi zierać się taki osad, "glutki" takie i przez to płyn nie schodzi cały. Odkąd wyszorowałam wszystko patyczkami higienicznymi nawet w zakamarkach mam spokój.

Nika33, Toska88 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgmi80i166.png
  • Nika33 Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia1354 wrote:
    Monika, wow 1,5 kg :o Super, że wszystko się układa :)

Ja za to zaczynam chorobę i już katar, kaszel i ból gardła. Leżę od wczoraj i leczę się domowymi sposobami, ale kaszel co raz gorszy. Któraś mama poleci coś?
    Moja ostatnia infekcja nie obyla sie bez antybiotyku, ale dodatkowo katar zwalczyłam Prenalenem- spray do nosa i mascia majerankowa, a kaszel syropem z cebuli i syropen z pędów sosny, do tego mleko z miodem, czosnkiem i maslem.

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    Lidl:
    Pościel jest 100% poliester (wypełnienie i obszycie) na 98% oddam bo w czerwcu mała mi się zagotuje pod tym :(

Uszczęśliwiona, wypełnienie z poliestrowych rurek to teraz raczej standard jest. Ponoć dzięki temu, że to rurki, to ma właściwości oddychające.
    Tylko szkoda, że obszycie nie jest bawełniane. To chyba są jakieś mikrowłókna? (cokolwiek to jest).

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika a ja nie jestem specjalnie zdziwiona wagą, bo z OM masz na koniec kwietnia, nie? mimo wszystko, nawet jeśli owu była później, to dziecko często zaczyna dobijać do tp z OM
    Także gratuluję udanej wizyty :)

Jak raz nie powiedziałam na IP ze dziecko z USG jest młodsze, to lekarz powiedział, że wymiarami idealnie do 4.05 pasuje, a owulację miałam raczej bardziej na 10-11.05 :P

Proszek kupię lovela albo biały jeleń. Tylko ciekawe, który ma lżejszy zapach bo jeszcze nie testowałam

Puściłam młodej kołysanki znowu, dziś zaczęła skakać, kopać, a za chwilę czuję coś twardego pod ręką. Chyba wypięła się na mnie dupką, bo tak leżała z 2 minutki i jak wyłączyłam kołysanki to uciekła :D a główka po lewej, to raczej dupka była hehe. I jak do niej pukam w okresie aktywności to mi odkopuje. No jak tu nie kochać :)

Kamilutek, Mabelle, monika_89, MEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ostatnio daje mi serie kopniaków po tym jak zrobie siku :) I tak sobie myśle, że może trzyma główke na pęchęrzu albo coś innego i jak ten się opróżnia to się Ala złości jakbym jej poduszke zabrała :)

ag194, bbee, Uszczesliwiona, Mabelle, Kamilutek, sylwucha89, MEGI81 lubią tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja, moja mała podobnie dziś robi, w ogóle chyba cały czas siedzi mi na pęcherzu, bo sikam dzisiaj jak głupia.

Ja do prania kupiłam bobini po promo w rossmannie, niby z mydłem marsylskim. Nie wiem nawet jak pachnie :P Idę sprawdzić... więc sprawdziłam i pachnie ładnie, jak mydełko dziecięce, delikatnie, jak banan trochę (?).

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Espera Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    Cały zbiorniczek na płyn :-)
    Dzięki!!!

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w 27+0 ważył 1014g ;)
    Nie ma co mówić Monia, będziesz miała dorodnego syna, dobrze ! Nie wszystkie dzieci rodza się takie same, jedne maja 2,5 inne 4,5kg w tym samym tc ;)

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:08

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    ja kupiłam też wypełnienei z lidla ale nei sprawdzałam składu, pościel kupię bawełnianą :)

Mata nieprzemakalna wg mnie szkoda pieniędzy bo ona jest mała z tego co pamiętam?
    Wg mnie najlepiej sprawdza się mata na całą powierzchnię łóżka - bo i jak maluch uleje i jak przewędruje na drugi koniec łóżeczka to wsyztsko jest chronione. Ja kupowałam teraz drugą na zapas za 25zł właśnie na całe łóżko z gumkami od spodu (zeby sie trzymała na materacu a nie przesuwała) i oddychająca :)

A gdzie taką matę kupiłaś? Bo nie widziałam takich :(

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewuszki macie przepis na dobry koktajl owocowy?

ja wlasnie zrobilam z kiwi i jogurtu natulanego ale taki kwasny ze szok a nie chcialabym dodawac cukru - cos zamiast tego?
    Ja uwielbiam z banana i awokado, z mlekiem i płatkami owsianymi! Pycha

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dużo koleżanek co mają baby city jogger i podobno super. Można dowolnie dzieci sadzać i zrobić wózek pojedynczy.
    Toska trzymam kciuki.
    Ja też dzisiaj była na wizycie i mały wazy 1100 :)

blubka, Mabelle, Kamilutek, Arwi, monika_89, ag194, Madu1611, Elmo13, Camilia, Hope_, Uszczesliwiona, GoNia1979, sylwucha89, Breezee, zastrzeŻona, MEGI81, Toska88, marie_marie22, bbee, Maniuś, Demsik, Forbidden, daisy123, rybka33 lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra to u twojego synka też pokaźna waga :-) super

• Ju14 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope tez jestem ciekawa tej Twojej maty :)
    Ja używałam podklady seni z apteki, takie co po porodzie się też stosuje.
    Córkę rodzilam pod koniec lipca, a kolderke kupiłam jej dopiero pod koniec września.
    W Lidlu kupiłam właśnie kolderke i pościel oraz rajstopy dla małej i dziedzica ale te na raczkowanie antypoślizgowe, 9-12 miesięcy :)
    Na ciążowe i biustonosze się nie zalapalam. Biustonosze same wielgachne zostały...

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    Kleopatra to u twojego synka też pokaźna waga :-) super
    No, ja rodzę duże dzieci. Ale w kalendarzach ciąży pisze że średnia waga w 27 tyg. to ok 1050 więc w sumie jestem tak pośrodku ;p

monika_89, blubka lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agtak z om wychodzi mi tydzień poźniej niż suwaczek pokazuje, idelanie jak dzisiejsze usg 29.04 czyli 28tc

Kleopatra Twój synuś też ładna waga już, ponad kilogram :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 21:27

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Martchen Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra, Monika piękne chłopaki!:)

co do Lidla- obiecałam sobie, że nie pójdę:D

niestety przegrałam i w sumie dobrze
    Dla Małej kupiłam 2x skarpetki i spodenki:) chciałam pościel ale jakoś mnie nie powalila.
    No i poszalałam dla siebie :D staniki ( dzięki Monikaa za info o dużych miseczkach) i bluske;) w sumie żadnej ciążowej nie miałam:)

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Chwile mnie nie bylo bo troche inteensywniejsze dni mielismy. Wczoraj w nocy wyjechalismy do Krakowa bo mialam badajie bieglego sadowego, nie spalam 30 godzin w sumie....
    zostawic Was tu chwile...
    Tosiu trzymamy za Was kciuki ! Badz dzielna ! Widocznie taki byl dla Was plan a Ty go teraz troche pozmieniaj i przetrzymaj Alanka jak najdluzej w brzuszku !! Jestesmy z Toba kochana !!

Ja juz wyprawke mam zamknieta, zostala mi tylko komoda wiec mam odwyk od wszystkiego bo nawet nie wiem co bym miala kupowac :p

Niestety ale mam zle przeczucia co do mojej szyjki... ruchy czuje baaardzo nisko, brzuch ciagle spiety, leki nie pomagaja. Za tydzieb wizyta i cos czuje ze skonczy sie szwem. Z jednej strony dobrze bo bede spokojniejsza ale z drugiej ciezko sie oszczedzac przy takim szatanie :/
    Nie kubie tej ciazy i chce juz maj...

Foremeczka lubi tę wiadomość

• Camilia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie ważą Wasze chłopaki już.
    Ciekawa jestem ile mój już waży a do wizyty jeszcze dwa tygodnie i usg trzeciego tymestru. Tyyyyle czasu jeszcze...

rybka33 lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
‹‹ 1122 1123 1124 1125 1126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ