MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
e no dziewczyny weźcie pod uwagę błąd pomiaru jakieś 200g, poza tym tp zaraz na początku to swoje powoli musi wazyć, od początku jest wiekszy niż siostra
dewa więc całe szczęście że nie będę musiała rodzić SN
uszczęśliwona moi rodzice mają taki odkurzacz więc na szczęście to nie problem, w sobotę mąż będzie miał co robićJa bym zostawiła matę a oddała kocyk do fotelika, rodzimy w maju.
Widzę, że ze stanikami masz ten problem co ja - obwód13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Tośka oby tak dalej! Trzymajcie się tam, we dwójkę dacie radę.
Mam w bliskiej rodzinie przypadek wcześniaka. Dziewczynka urodziła się z wagą 1240g więc troszkę większą, lekarze nie dawali małej praktycznie szans na przeżycie, była niedotleniona, 1 pkt Apgar. Dosłownie szwagierka usłyszała od lekarza że z tego dziecka nic nie będzie. Teraz mała ma 4 latka, owszem choruje jak każde dziecko w przedszkolu ale nic więcej się nie dzieje. Także ja wierze, że cuda się zdarzają. I u Was tak będzie. Trzymaj się Kochana Myślami jestem z Tobą, mimo, że niewiele udzielam się na forum.
Nika
Ja kiedyś miałam Lovelę, ale zmieniłam na Jelpa. Owszem droższy, ale łądniej mi pachnie, można kupić ze zmiękczaczem od razu lub osobno płyn. Ja mam taki z różową nakrętką. Poza tym alergolog mi mówiła, że najmniej uczula maluszki. Podobno jest najlepszy z możliwych dla dzieci. Ja używam.
Hope ja zauwazyłam, że u mnie w pralce pod szufladką lubi zierać się taki osad, "glutki" takie i przez to płyn nie schodzi cały. Odkąd wyszorowałam wszystko patyczkami higienicznymi nawet w zakamarkach mam spokój.Nika33, Toska88 lubią tę wiadomość
-
natalia1354 wrote:Monika, wow 1,5 kg :o Super, że wszystko się układa
Ja za to zaczynam chorobę i już katar, kaszel i ból gardła. Leżę od wczoraj i leczę się domowymi sposobami, ale kaszel co raz gorszy. Któraś mama poleci coś?
-
Uszczesliwiona wrote:Lidl:
Pościel jest 100% poliester (wypełnienie i obszycie) na 98% oddam bo w czerwcu mała mi się zagotuje pod tym
Uszczęśliwiona, wypełnienie z poliestrowych rurek to teraz raczej standard jest. Ponoć dzięki temu, że to rurki, to ma właściwości oddychające.
Tylko szkoda, że obszycie nie jest bawełniane. To chyba są jakieś mikrowłókna? (cokolwiek to jest).
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Monika a ja nie jestem specjalnie zdziwiona wagą, bo z OM masz na koniec kwietnia, nie? mimo wszystko, nawet jeśli owu była później, to dziecko często zaczyna dobijać do tp z OM
Także gratuluję udanej wizyty
Jak raz nie powiedziałam na IP ze dziecko z USG jest młodsze, to lekarz powiedział, że wymiarami idealnie do 4.05 pasuje, a owulację miałam raczej bardziej na 10-11.05
Proszek kupię lovela albo biały jeleń. Tylko ciekawe, który ma lżejszy zapach bo jeszcze nie testowałam
Puściłam młodej kołysanki znowu, dziś zaczęła skakać, kopać, a za chwilę czuję coś twardego pod ręką. Chyba wypięła się na mnie dupką, bo tak leżała z 2 minutki i jak wyłączyłam kołysanki to uciekłaa główka po lewej, to raczej dupka była hehe. I jak do niej pukam w okresie aktywności to mi odkopuje. No jak tu nie kochać
Kamilutek, Mabelle, monika_89, MEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Moja ostatnio daje mi serie kopniaków po tym jak zrobie siku
I tak sobie myśle, że może trzyma główke na pęchęrzu albo coś innego i jak ten się opróżnia to się Ala złości jakbym jej poduszke zabrała
ag194, bbee, Uszczesliwiona, Mabelle, Kamilutek, sylwucha89, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
gaja, moja mała podobnie dziś robi, w ogóle chyba cały czas siedzi mi na pęcherzu, bo sikam dzisiaj jak głupia.
Ja do prania kupiłam bobini po promo w rossmannie, niby z mydłem marsylskim. Nie wiem nawet jak pachnieIdę sprawdzić... więc sprawdziłam i pachnie ładnie, jak mydełko dziecięce, delikatnie, jak banan trochę (?).
-
nick nieaktualny
-
Hope_ wrote:ja kupiłam też wypełnienei z lidla ale nei sprawdzałam składu, pościel kupię bawełnianą
Mata nieprzemakalna wg mnie szkoda pieniędzy bo ona jest mała z tego co pamiętam?
Wg mnie najlepiej sprawdza się mata na całą powierzchnię łóżka - bo i jak maluch uleje i jak przewędruje na drugi koniec łóżeczka to wsyztsko jest chronione. Ja kupowałam teraz drugą na zapas za 25zł właśnie na całe łóżko z gumkami od spodu (zeby sie trzymała na materacu a nie przesuwała) i oddychająca
A gdzie taką matę kupiłaś? Bo nie widziałam takich -
sylwia1985 wrote:dziewuszki macie przepis na dobry koktajl owocowy?
ja wlasnie zrobilam z kiwi i jogurtu natulanego ale taki kwasny ze szok a nie chcialabym dodawac cukru - cos zamiast tego? -
Mam dużo koleżanek co mają baby city jogger i podobno super. Można dowolnie dzieci sadzać i zrobić wózek pojedynczy.
Toska trzymam kciuki.
Ja też dzisiaj była na wizycie i mały wazy 1100blubka, Mabelle, Kamilutek, Arwi, monika_89, ag194, Madu1611, Elmo13, Camilia, Hope_, Uszczesliwiona, GoNia1979, sylwucha89, Breezee, zastrzeŻona, MEGI81, Toska88, marie_marie22, bbee, Maniuś, Demsik, Forbidden, daisy123, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Hope tez jestem ciekawa tej Twojej maty
Ja używałam podklady seni z apteki, takie co po porodzie się też stosuje.
Córkę rodzilam pod koniec lipca, a kolderke kupiłam jej dopiero pod koniec września.
W Lidlu kupiłam właśnie kolderke i pościel oraz rajstopy dla małej i dziedzica ale te na raczkowanie antypoślizgowe, 9-12 miesięcy
Na ciążowe i biustonosze się nie zalapalam. Biustonosze same wielgachne zostały... -
blubka wrote:Kleopatra to u twojego synka też pokaźna waga
super
monika_89, blubka lubią tę wiadomość
-
agtak z om wychodzi mi tydzień poźniej niż suwaczek pokazuje, idelanie jak dzisiejsze usg 29.04 czyli 28tc
Kleopatra Twój synuś też ładna waga już, ponad kilogramWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 21:27
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Kleopatra, Monika piękne chłopaki!
co do Lidla- obiecałam sobie, że nie pójdę
niestety przegrałam i w sumie dobrze
Dla Małej kupiłam 2x skarpetki i spodenki:) chciałam pościel ale jakoś mnie nie powalila.
No i poszalałam dla siebiestaniki ( dzięki Monikaa za info o dużych miseczkach) i bluske;) w sumie żadnej ciążowej nie miałam:)
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny. Chwile mnie nie bylo bo troche inteensywniejsze dni mielismy. Wczoraj w nocy wyjechalismy do Krakowa bo mialam badajie bieglego sadowego, nie spalam 30 godzin w sumie....
zostawic Was tu chwile...
Tosiu trzymamy za Was kciuki ! Badz dzielna ! Widocznie taki byl dla Was plan a Ty go teraz troche pozmieniaj i przetrzymaj Alanka jak najdluzej w brzuszku !! Jestesmy z Toba kochana !!
Ja juz wyprawke mam zamknieta, zostala mi tylko komoda wiec mam odwyk od wszystkiego bo nawet nie wiem co bym miala kupowac :p
Niestety ale mam zle przeczucia co do mojej szyjki... ruchy czuje baaardzo nisko, brzuch ciagle spiety, leki nie pomagaja. Za tydzieb wizyta i cos czuje ze skonczy sie szwem. Z jednej strony dobrze bo bede spokojniejsza ale z drugiej ciezko sie oszczedzac przy takim szatanie
Nie kubie tej ciazy i chce juz maj...Foremeczka lubi tę wiadomość