X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • aneta.be Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki! Ja dzis wstalam pelna energii pomimo bólu pleców...

Zazdroszczę niektórym z Was tak pokaźnej wyprawki. GONIA, AG - ode mnie również najlepsze życzenia chociaz spóźnione. Przede wszystkim szczęśliwych rozwiązań w maju i pociechy z dzieciaczków

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 10:11

GoNia1979, ag194 lubią tę wiadomość

2017 -syn
    2019 - córka
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 22:36

Toska88 lubi tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hip hip hurra na czesc Toski i Alanka!!! Oby tak dalej!!! Cudowne wiadomości o poranku!!!

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka, wspaniała wiadomość! Bardzo się cieszę! A kciuki w dalszym ciągu zaciśnięte :)
    Espera wrote:
    U mnie mój rozsądek niewiele ma do rzeczy bo to moja mama i siostra oszalały i mi już niewiele do kupowania zostawiły...

Espera, to jest bardzo niesprawiedliwe. Niech sobie same zrobią dzieciaki, jak tak bardzo lubią dla niech kupować!
    Zapłakałabym się na śmierć, gdyby mi wszystko rodzina kupiła, bo to zabiera 99% przyjemności z posiadania takich malutkich ciuszków.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Uska Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska swietne wiadomosci:-) to juz udowodnione, ze nasze kciuki i modly potrafia zdzialac cuda:-) bardzo sie ciesze:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dowiaduję się ostatnio bardzo ciekawych rzeczy o mojej rodzinie od strony mamy - prawie wszystkie dzieci rodzą się malutkie. Absolutny rekord to mój kuzyn, który przyszedł na świat w terminie z wagą 1900 g. A teraz to wielki chłop, 1,90 + 110 kilo wagi!
    Małe dzieci to chyba taki nasz znak charakterystyczny. Będę w szoku, jeśli Matylda urodzi się wielka :)

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, witam się w 28tc, 7mc i 3 ostatnim trymestrze :)

zyrcia jaka figura! ;) ja też czyję tak nisko ruchy ale wydaje mi sie, że to ma też zwiazek z pośladkowym ułozeniem Maksa

toska piękny spadek oby tak dalej! wiedziałam ze Alan fighter po mamie

WreszcieMama, bbee, Kamilutek, Breezee, Toska88, Forbidden, Martchen, ag194, Arwi, Kleopatra, MEGI81, Uszczesliwiona, sylwucha89, marie_marie22, Maniuś, rybka33 lubią tę wiadomość

• Breezee Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska88 wrote:
    Dzien WSPANIALY!!!!! przespalam cala noc jak zabita. Msm delikstne przykurcze ale to tez zasluga tych cholernych zaparc i hemoroidów a terwz UWAGA!!
    CRP przez 2 doby spadlo z 45 na 13!!!!!!
    To sukces!!!!! Jrstem przeszczesliwa! Dziekuje wszystkim za troske i wsparcie bo wszystko to dalo mi sily w chwilach kryzysu a czuje ze to dopiero poczatki dobrym wiadomosci :-)
    Toska, nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę. Super wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, jak jechaliśmy do szpitala kupiłam plyn do higieny intymnej z AA bo tylko taki byl w sklepie. Zawsze używałam Laktacyd ginekologiczny i dostałam ppdraznien. Plyn zmieniłam teraz na Laktacyd i dalej mnie wszystko swędzi i piecze tak ze ciężko się nie drapać. Ma ktoś jakiś sposób jak sobie z tym poradzić?

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    breezee może podmywanie się tantum rosa?

UWAGA!!!!
    robiłam porządek na 4 stronie. Dziewczyny bez płci (nieaktywne na forum) usunęłam, kogoś może nie być po sporo osób dołączyło nowych.

proszę sprawdźcie czy wszystko się zgadza

Rudzik, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

• WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Breezee, Arwi lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska cudowne wiesci !! Nie wiem czemu ale czulam ze tak bedzie ;) co mowia lekarze? Masz szanse wyjsc w dwupaku i jeszcze troche dotrwac do terminu??

Monika ja sie troche stresuje bo porownywalam usg z Leonem i on na kazdej wizycie byl ulozony glowkowo od samego poczatku a teraz nie wiem jak ale jak pytalam czy juz glowka w dol to gin mowil ze jeszcze nie. Dla mnie cc to najgorszy koszmar, ja za duzo operacji w swoim zyciu przerabialam i wizja rozcietego brzucha doprowadza mnie do drgawek.... mam nadzieje ze lezy glowkowo i smyra mnie tam rekami ale podejrzewan ze wlasnie lezy jakos bokiem i nogi ma z lewej strony bo tan czuje ruchy :/

• bbee Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee, proponuję zwykłe szare mydło, tam nie ma nic co by Cię mogło podrażnić. Ja po porodzie używałam szarego mydła też, żadnych innych wymysłów, naturalne najlepsze.

Tośka, bardzo się cieszę! :)

To widzę, że nie jestem sama z tymi nogami dziecka w kanale rodnym ;) Ja wczoraj dziecko przesunęłam pozycją na pieska i jest trochę lżej. W ogóle się bardzo źle przez to czułam, że dziecko tak jakby nisko leżało, bo nacisk na pęcherz, uczucie takiego ucisku tam na dół, a teraz już trochę lepiej. Chociaż już przed chwilą znów czuję małą niżej, będę musiała znów ją namawiać by poszła wyżej :P

Brawo dla mnie, zupa stoi na kuchence już ;) Nie ma jak zupy z mrożonki ;) Zaczynam odkrywać ich zalety od kiedy od stania w kuchni twardnieje mi brzuch, a tak to tylko zrobiłam wywar i wsypałam warzywa mrożone ;)

Breezee lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

zem3o7esxha3u0v7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko myslalam ze w drugiej ciazy bede juz profesjonalistka a tu o :D

Dobra nie mysle juz, teraz wyczekuje do deseru lodowego :D

WreszcieMama, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

• Karissa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, Dziewczyny! :)

Toska, wspaniałe wiadomości! Czekam na więcej!!!!:)

Zyrcia, u mnie brzuch bardzo długo był w dole... teraz już rozrasta sie tez od góry :p

A propos rozrastania sie... moja waga oficjalnie oszalała! Przytyłam już 7-7,5 kg! Ja sie pytam co sie kurna dzieje...przecież jeszcze we wtorek to było z kilogram mniej. Ja rozumiem pół kilo na tydzień, ale no kilogram w kulka dni to trochę dużo. A myślałam, ze właśnie schudłam, bo czułam sie troszkę lżejsza :/ uhhh

Dawno brzuszka nie pokazywałam, tak swoją droga :p A wiec to ja i Tomaszek 27tc+3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6aa593f1aa5.jpg

Mabelle, Kamilutek, bbee, GoNia1979, Martchen, ag194, Rudzik, monika_89, MEGI81, Camilia, WreszcieMama, Uszczesliwiona, Kleopatra, blubka, sylwucha89, Anstice, Uska, marie_marie22, Maniuś, rybka33 lubią tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska, wiedziałam że to forum czyni cuda!!! Ciesze się ogromnie.Jednak Alanek wie co dla niego jest lepsze :)
    Nie na jak u mamuni w brzuszku <3

A to mój dzisiejszy łup z Pepco, nie mogłam się oprzeć pokusie :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/20c091db3c21.jpg

Kamilutek, bbee, GoNia1979, ag194, Rudzik, monika_89, MEGI81, Camilia, WreszcieMama, Uszczesliwiona, Kleopatra, blubka, sylwucha89, marie_marie22, rybka33 lubią tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:08

Kamilutek lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam do lidla po mandarynki w puszce, bo Chłopu zamarzył się sernik z mandarynkami. Kupiłam szpinak, pęczkak, makaron, awokado, kostki do toalet i kilka innych rzeczy, choć w sumie ich nie potrzebowałam. Wróciłam do domu, wyciągam zakupy z plecaka i przypomniało mi się, że przecież miałam kupić mandarynki...
    Nie ma to jak kalafior ciążowy ;)

Chłop dostanie sernik z jagodami.

GoNia1979, bbee, ag194, Mabelle, Rudzik, monika_89, MEGI81, WreszcieMama, Uszczesliwiona, sylwucha89, Kleopatra, marie_marie22, Hope_, rybka33 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Tośka, wspaniała wiadomość! Bardzo się cieszę! A kciuki w dalszym ciągu zaciśnięte :)

Espera, to jest bardzo niesprawiedliwe. Niech sobie same zrobią dzieciaki, jak tak bardzo lubią dla niech kupować!
    Zapłakałabym się na śmierć, gdyby mi wszystko rodzina kupiła, bo to zabiera 99% przyjemności z posiadania takich malutkich ciuszków.

Mama jak mama ale siostra to już by mogła... 29 lat a na horyzoncie nic... Ale jeszcze się naniej zemszczę;-)

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
‹‹ 1132 1133 1134 1135 1136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ