MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
messy99 wrote:Megi moja mama ma suczke yorka i powiem szczerze, ze mała nieźle sobie radzi z moim wariatem. Potrafi obronić swoje terytorium i pokazuje gdzie jego miejsce
Yorki sa super. Ale jakby moj prawie 2 metrowy towarzysz życiowy wyglądał z yorkiem na smyczy ?
My mamy sąsiada, który jest wielki i dobrze zbudowany i na spacer wychodzi z psem o imieniu Herkules. pierwszy raz, jak go poznałam, to wolał psa na dworze. myślałam, że zza krzaków wyjdzie jakieś wielkie psisko, a tam wyskoczył chiuaua ☺ moja mina była bezcennaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 17:44
messy99, Kamilutek, Uszczesliwiona, GoNia1979, marie_marie22, Mabelle, Breezee, Moniqaaa, sylwucha89, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Qasha wrote:Hmm, ja mam krew 0rh+, Marcin też, ale niby mamy (jeśli się nie mylę/ 25% szans na to, że Kuba będzie miał 0rh- i wtedy będę mieć podobno z Kubą konflikt, bo konflikt podobno nie występuje tylko i wyłącznie jak matka ma -.
Tak mi przynajmniej powiedzieli w szpitalu i kazali się nastawić na zastrzyk po porodzie, jeśli grupa krwi Kubusia wyjdzie 0rh-
Ale ja tam czuję, że będzie miał jak tata i mama 0rh+
Że co? Całe studia mnie uczyli,że konflikt serologiczny tylko i wyłącznie gdy matka ma Rh-. To nawet jest zagadnienie maturalne i sama tak uczę swoich uczniów. Qasha jeśli masz jakieś wiarygodne źródło takich info to dawaj linka, bo to co napisałaś wydaje mi się bardzo pomylone...ale jestem ciekawa bardzo o co może chodzić.
Może mówisz o konflikcie grup głównych? Ale serologiczny to chyba nie. -
zastrzeŻona, Kamilutek, Uszczesliwiona, Arwi, GoNia1979, monika_89, MEGI81, mon!ta^, Elmo13, bbee, marie_marie22, Martchen, ag194, Anstice, julita, Hope_, Karissa, WreszcieMama, sylwia1985, Mabelle, Camilia, Madu1611, Breezee, sylwucha89, rybka33, Kleopatra, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Rudzik wrote:Że co? Całe studia mnie uczyli,że konflikt serologiczny tylko i wyłącznie gdy matka ma Rh-. To nawet jest zagadnienie maturalne i sama tak uczę swoich uczniów. Qasha jeśli masz jakieś wiarygodne źródło takich info to dawaj linka, bo to co napisałaś wydaje mi się bardzo pomylone...ale jestem ciekawa bardzo o co może chodzić.
Może mówisz o konflikcie grup głównych? Ale serologiczny to chyba nie.
Oczywiście jest możliwe, że coś pomieszałam, ale wydaje mi się, że dokładnie tak powiedzieli. Aż sobie na ten temat poczytam w necie, może coś na ten temat znajdę to jak będziesz chciała to się wypowiesz, czy to prawda czy bujda -
Strawberry witaj!
Mamusie, ale macie ładne apartamenty!
Kamilutku właśnie chciałam zamówić książeczki o Puciu, ale o ile w wielu miejscach można dostać Pucio pierwsze słowa, tak uczy się mówić nie ma nigdzieGdzie je złowiłaś???
Myślę, że dla mojego Synka obecnie to będzie strzał w dziesiątkę.
GoNia1979, strawberry_juice lubią tę wiadomość
Aniołek * 16.02.2016 -
Rudzik ja też kilka miesięcy temu trafiłam na artykuł że jest coraz więcej badań dot. konfliktu serologicznego matki + i dziecka -. Jakaś swierza sprawa i w trakcie badań. Ale tyle co zdążyłam się zoritowac to jest tak mały odsetek tego konfliktu że im się nie spieszy. Ale w temat się nie wglebialam
Rudzik lubi tę wiadomość
-
Qasha wrote:Kurcze te wasze brzuszki to się wydają takie ładne, jędrne, naprężone wręcz, a mój wygląda jak jakaś kluska
Quasha ja zawsze podziwiam.Twoj jak pokazujesz Kubusiowy apartament..nie moge sie na niego napatrzec..
Trzeba kochana panmietac ze kazdej brzuszek inny inaczej dzidziol sie rozwija no i ciaza kazda inna..rybka33 lubi tę wiadomość
-
zastrzeŻona wrote:Strawberry witaj!
Mamusie, ale macie ładne apartamenty!
Kamilutku właśnie chciałam zamówić książeczki o Puciu, ale o ile w wielu miejscach można dostać Pucio pierwsze słowa, tak uczy się mówić nie ma nigdzieGdzie je złowiłaś???
Myślę, że dla mojego Synka obecnie to będzie strzał w dziesiątkę.
Kupiłam na stronie wydawnictwa (Nasza Księgarnia), do tego z 20% zniżką, ale już jej nie ma niestety. Pisze, że chwilowy brak towaru, więc jest szansa, że dodrukują.
Fajne książki schodzą jak woda i ciężko potem je dostać, dlatego kupuję je za "zaś".
Edit: może napisz do nich maila z zapytaniem, czy i kiedy będą? Mają super babkę w obsłudze klienta - Sabina Lasota [email protected]Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 18:29
Rudzik, zastrzeŻona lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Pokaze wam brzuch moj w pierwszej ciazy w tym samym tc co teraz jestem.
Prosze sie nie smiac (to prawie 15 lat temu)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8b21e8293b4c.jpg
Uska, Arwi, zastrzeŻona, Kamilutek, mon!ta^, bbee, marie_marie22, Martchen, ag194, Hope_, Uszczesliwiona, WreszcieMama, Karissa, Misia 69, sylwia1985, Mabelle, Forbidden, Camilia, Madu1611, Breezee, Moniqaaa, sylwucha89, MEGI81, rybka33, Kleopatra, Maniuś lubią tę wiadomość
-
A to miesiac przed porodem
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/556631a26b41.jpgRudzik, Uska, zastrzeŻona, Elmo13, bbee, marie_marie22, Martchen, ag194, Hope_, Uszczesliwiona, WreszcieMama, Karissa, Camilia, Madu1611, Breezee, sylwucha89, MEGI81, rybka33, Kleopatra, Maniuś, aneta.be lubią tę wiadomość
-
Uszczesliwiona wrote:Rudzik ja też kilka miesięcy temu trafiłam na artykuł że jest coraz więcej badań dot. konfliktu serologicznego matki + i dziecka -. Jakaś swierza sprawa i w trakcie badań. Ale tyle co zdążyłam się zoritowac to jest tak mały odsetek tego konfliktu że im się nie spieszy. Ale w temat się nie wglebialam
Ja pierwsze słyszę,ale chętnie się dokształcę. Tylko wydaje mi się dziwne,że w jakiś nielicznych szpitalach już by na to zwracali uwagę a w innych nie... dziwy!
-
GoNia1979 wrote:Quasha ja zawsze podziwiam.Twoj jak pokazujesz Kubusiowy apartament..nie moge sie na niego napatrzec..
Trzeba kochana panmietac ze kazdej brzuszek inny inaczej dzidziol sie rozwija no i ciaza kazda inna..
No ja się bardzo cieszę jak widzę jak rośnie i chcę, żeby rósł i rósł
Po prostu ciągle jest to dla mnie nowe i zaskakujące, że wszystkie jesteśmy prawie tak samo w ciąży, a każda ma inny ten brzuszek
Myślę, że mój jest taki kluseczkowaty przez brak ćwiczeń,a do tego też czuję, że ma jeszcze spore zaplecze do rozciągania