X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle co ja wiem o konflikcie serologicznym to, że może wystąpić jak matka ma Rh- a dziecko odziedziczy po ojcu Rh+. I chyba po porodzie albo gdy w trakcie ciąży plamienia to wtedy podaje się immunoglobuline. Ale w sumie ja mam Brh+ i ostatnio miałam zrobić ten odczym Combsa (czy jakoś tak) właśnie na przeciwciała ale w sumie to nie wiem po co, kazała gin to zrobiłam :P

Dzięki Zyrcia za cynk o bolo :) Zamówiłam kocyk, tylko 100% bawełna, bo bambusowy już mam a poza tym nie chciałam z kapturkiem. Miałam zamawiać z colorstories, ale w sumie droższy i mniejszy, więc mam nadzieję, że ten będzie równie fajny :)

uwo9yx8db7dsv504.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strawberry witaj :)
    Gonia ale fajna pamiątka i widać jak moda sie zmieniała hihihhi

strawberry_juice, GoNia1979 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy to nie jest tak, ze poza konflikem + oraz - istnieją jeszcze konflikty grup głównych? Które ujawnić się mogą u dziecka po narodzinach?

ed. na wishbear -20% na misie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 20:48

Breezee, ag194, sylwucha89 lubią tę wiadomość

• Anya Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    dzień dooobry! :)
    Po wczorajszym bólu doopy ani śladu - a dzisiaj studniówka :) Może nawet z tej okazji potańcujemy z Chłopem wieczorem.
    I muszę sobie w końcu zrobić jakieś normalne zdjęcie w ciąży, bo wszystkie mam w lustrze i większość bez głowy.

Anya, super, że się odezwałaś. Zobaczysz, wszystko się pięknie skończy, sama żyję z 5 bliznami i w niczym mi to nie przeszkadza. U facetów blizny są po prostu seksowne :)
    A jak wygląda sprawa z serduszkiem? Ten drugi lekarz mówił coś?
    Hope, Kamikulek odnosnie serduszka nic nie mowil skupil sie na rozszczepie ...7 marca mam trzecie badanie po 30 tygodniu ciazy tez szczegółowe i tez jadę do Szczecina tam mam nadzieję juz wszystko będzie wiadomo ..dam znac oczywiście...Dziękuję

xnw4dqk3obs1y9ra.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos rozszyfruje?
    6f21201ba402669emed.jpg

• Breezee Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    http://www.aptekagemini.pl/sutricon-plastry-silikonowe-na-blizny-1-opakowanie-po-5-sztuk.html

Ja jeszcze to będę kupować :) ale czekam na recenzję koleżanki bo ma mieć CC jakoś w połowie lutego ;) także mam jeszcze czas
    Są bardzo dobre. Koleżanka używała po operacji endometriozy i nie ms prawie śladu. Ja używałam po wycięciu pęcherzyka żółciowego, jedna bliznę miałam taką wystającą na zewnątrz, to wklęsła. Blizny malo widocznie, a krótko stosowałam bo zaszłam w ciążę i nie wiedziałam czy dalej kleić. Są bardzo wydajne, bo tniesz tyle ile Ci potrzeba

mon!ta^, Hope_ lubią tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Anya Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Ja nie wiem co to za info z tym zastrzykiem. Chodse do gina prywatnie, powiedzial ze moge za kase u uniego zrobic ale jak mi szkoda to moge sie do lekarza polozyc. Dostalam od niego skierowanie i w przyszlym tyg sie klade zeby miec zastrzyk na nfz...
    Moj o tym nie wspomial powiedział ze mam wykupic zastrzyk i przyjsc do niego to mi go sam zrobi i tyle w tym temacie...taki gość

xnw4dqk3obs1y9ra.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Ktos rozszyfruje?
    6f21201ba402669emed.jpg

Ciąża 2, poród 2, 28lat , dalej nie widzę aż do momentu ..... celem immunoglobuliny Rh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 21:09

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaaac! Jutro spie do dwudziestejszosmej :)
    Znowu zrobilam ciasto beZ pieczenia i jutro wezme do tesciowej

Maz bawi sie w skladanie mebli, pol dnia juz sklada, dopiero druga komodę konczy a jeszcze dwie szafki i polka :) a po remoncie pokoiku Jeszcze wiecej zabawy będzie mial bo bedzie wiecej mebli :)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28 to chyba tydzien :d mysle ze by mnie dziad jie postarzyl :D

ojejku, Arwi, Hope_, rybka33, Maniuś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dlugie na s to chyba serologicznym :d t

ojejku lubi tę wiadomość

• gaja_1 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    28 to chyba tydzien :d mysle ze by mnie dziad jie postarzyl :D

Dla mnie to też 28 hbd (tydzień ciąży) :) Resztę odczytalam tak jak ojejku.
    Widzę Zyrcia, że do Wilka chodzisz, znam go, tzn. jako lekarza :)

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monoqaaa, widzę że Ty się w pracy tez nie oszczędzasz, coś późno kończysz. Ja choć pracuję tylko 16 godzin tygodniowo to i tak poprosiłam o poranne godziny. Jakoś mam więcej energii i ogólnie jestem trochę bardziej przydatna we wczesnych godzinach. Pod wieczór to już jestem leń bezużyteczny.

Aga, jak już swoją wyprawkę skompletowalaś to teraz możesz kupować dla mnie. Tak wiesz, żeby Ci smutno nie było ;)

Ju, moja dziecina też jest jeszcze bezimienna. Ja się trochę uparłam na Kornelię a mężu jeszcze trawi tą propozycję. Na początku był na nie ale chyba powoli mięknie :) .

Strawberry juice, jak sobie od nas poszłaś to tu prawie żałoba była po Tobie ;). Fajnie, że wróciłaś i wszystko dobrze jest (pomijając cukrzycę oczywiście).

ag194 lubi tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja ;)
    Juz do innego bym nie poszla ;)
    Fajnie ze jest wyluzowany a nie jakis buc :D

Jak sie kiedys dodzwonie do tego szpitala to dam znac co i jak z tym zastrzykiem bo widze ze same do tego nie dojdziemy :d

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam za tę żałobę. Ale tu się tak smutno zrobiło a ja mega panikara jestem i wpadłam w taka paranoję, że musiałam odejść... :(

• Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocyk z bolo bambusowy turkusowy właśnie został zamówiony :)

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Anya Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Gaja ;)
    Juz do innego bym nie poszla ;)
    Fajnie ze jest wyluzowany a nie jakis buc :D

Jak sie kiedys dodzwonie do tego szpitala to dam znac co i jak z tym zastrzykiem bo widze ze same do tego nie dojdziemy :d
    Dzieki Zyrcia daj koniecznie znać jak juz sie coś dowiedz

xnw4dqk3obs1y9ra.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    Kocyk z bolo bambusowy turkusowy właśnie został zamówiony :)
    Kocyk bambusowy grafitowy z musztardowymi pomponami zamówiony:-) wzięłabym turkus, ale w podobnym kolorze jest wózek i nie chciałam przesadzić z kolorem, a grafit trochę go stonuje .
    Dzięki Zyrcia za info

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 22:13

Kamilutek lubi tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee wrote:
    Kocyk bambusowy grafitowy z musztardowymi pomponami zamówiony:-)

Zamówiłam ten sam :)

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee wrote:
    Kocyk bambusowy grafitowy z musztardowymi pomponami zamówiony:-) wzięłabym turkus, ale w podobnym kolorze jest wózek i nie chciałam przesadzić z kolorem, a grafit trochę go stonuje .
    Dzięki Zyrcia za info
    Hahahaha! U mnie ta sama sytuacja tylko kolory na odwrót :P grafitowy wózek więc nie chciałam już kocyk a w tym samym kolorze :P

Breezee lubi tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
‹‹ 1199 1200 1201 1202 1203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ