MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2017, 01:09
Madu1611, GoNia1979, mon!ta^, bbee, Camilia, MEGI81, Mabelle, Uszczesliwiona, WreszcieMama, Karissa, zastrzeŻona, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Mi włosy trochę wypadały, teraz już nie. Brwi i rzęsy chyba nie. Ale za to włosy mi się plączą strasznie i są trudne do rozczesania... Muszę zajrzeć na bloga Anwen, co tam na to było, bo nawet jak warkocz robię to nie mogę włosów rozdzielić rękami.
A obudziłam się o 4.00 i nie mogłam zasnąć, zastanawiałam się jak zrobić, żeby nikt mi do mojego dziecka nie podchodził przez parę pierwszych miesięcybo jak tu dopilnować każdego, żeby mył ręce itd. Oczywiście już mi na mózg padło. Ale może nie tylko ja tak mam?
-
Hej Mamuśki,
W pierwszej ciąży włosy zdecydowanie mi się wzmocniły. Zaczęły wypadać ze trzy miesiące po urodzeniu. Na szczęście mam ich tyle, że się nie przejmowałam. Jedynie wkurzające było to,że wszędzie ich było pełno. Jak zaszłam teraz to moment i przestały wypadać. Mam masę tzw baby hair. Śmiesznie takimi gęstymi kępkami odrastają. Brwi i rzęsy bez zmian. -
Mi wlosy bardzo się poprawiły w ciazy aż pobożne życzenie żeby tak zostało bo są grube i ładne w przeciwieństwie do przed ciazy ale wiem jak będzie
Mały się urodzi wlosy zaczną wypadac jak przy poprzedniej ciazy
Brwi i rzęsy na razie na swoim miejscu chociaż brwi nie mam super jak wiele lat temu cudowna kosmetyczka wyrwala mi i nie wiem co zrobiła, ze juz nigdy nie odrastaly
3 lata temu skusilam się na permanentny makijaż dziewczyna tak mi spaprala, dzięki Bogu bardzo szybko wszystko zeszło ( nie wiem czego użyła do robienia ale na moje szczęście)
Teraz po.karmieniu chce zrobić ponownie ale już u sprawdzonej kosmetyczki
Ja kocyka z kapturem nigdy nie mialam te na bolo mi się spodobały a tez potrzebowałam jakiś bambusowych bo nie miałam
Madu, Moniqaaa macie jakieś pieluszki bambusowe?
Nie mogę znaleźć niczego w ładnej kolorystyce sama pstrokate a szukam czegoś stonowanego w kolorach szarości beżu
Zapomniałam wczoraj napisać maz dostał wynik biopsji nie ma żadnych niepokojących zmian
Znaleźli przyczynę problemu ale nie jest to rak nie ma zmian nowotworowych
Mogę w końcu odetchnąć i zobaczymy co gp dalej zrobi bo maz ma zagrożenie pęknięcia jelita co może doprowadzić do zakażenia krwi ale wiadomo dieta, kontrolę i będzie wszystko dobrze
Corce kupiłam bilet do Hiszpani na 26.02
Smutno mi ale wiem, że dla niej to będzie coś o czym marzy a również praktyki nabierze bo ma ukończony college opiekę nad dziećmi
Teraz jej marzeniem jest za rok studia w Hiszpanii
Decyzja byla dla mnie bardzo ciężka boję się o mlodsza córkę która bardzo związana jest z siostrą ale damy radę Hiszpania to nie koniec świata
Maz wrocil z koncertu i odsypia a ja zastanawiam się co tu posprzątać w domu ( jakaś mania sprzątania ale zawsze mi się włącza jak się za bardzo nudzę)
Miłej niedzieli dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2017, 09:30
bbee, Breezee, Kamilutek, Mabelle, mon!ta^, Martchen, WreszcieMama, marie_marie22, MEGI81, sylwucha89, zastrzeŻona, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Carolina, ja bambusowych pieluszek ani kocyków czy otulaczy nie mam i raczej nie będę dokupować. Mam zwykłe muslinowe i uwaga, jedną flanelową której i tak jeszcze nie użyłam
. Kocykow mam z pięć, rożnej grubości i wielkości to mi chyba wystarczy na dwójkę dzieci. Jakby co zawsze można dokupić.
Super, że wyniki przyszły dobre. Wyobrażam sobie jaka to dla Was ulga.
Lepiej pozastanawiaj się co dobrego będziesz dzisiaj konsumować a nie co będziesz sprzątać. Albo odsypiaj koncert z mężem.
To córa już niedługo wyjeżdża. Chyba jeden z najtrudniejszych momentów dla rodziców to pozwolić dziecku odlecieć z gniazda. Na sama myśl mam ciary, że kiedyś też tego doswiadczę. Ale cóż, taka kolej rzeczy. Nie smutaj za mocno. -
Witam sie w III trymestrze! Jak to zlecialo!
Cycki znowu zaczęły mnie boleć i chyba sie powiększyły. Myślałam, ze do porodu dadzą sobie spokój
Miłej niedzieli Mamusie!Madu1611, Camilia, Kamilutek, Uszczesliwiona, Mabelle, monika_89, Martchen, WreszcieMama, bbee, marie_marie22, MEGI81, sylwucha89, GoNia1979, zastrzeŻona, rybka33, Kleopatra, Maniuś, aneta.be lubią tę wiadomość
-
U mnie wczoraj pruszyl
dziś na razie spokoj
Co ja będę konsumowac i tu jest problem z cukrzyca nie poszaleje
Śniadanie kanapka z ciemnego chleba plu sałata ogórek
Później jogurt naturalny i dla dodania smaku dorzucę owoc
Obiad hymmm na to jeszcze pomysłu nie mam
Zamiast sprzatac czytam forum chyba to przyjemniejsze
Ja się zastanawiam czy bambusowe pieluszki się przydadzą
O co mi chodzi
Co wyłożyć na materacyk do wózka ( będzie lato ) I czym przykryć jak będzie bardzo ciepło tak tylko dla przykrycia a nie dla utrzymania ciepła
Na razie też mam tylko zwykłe pieluszki muslinowe
Co do Kocykow dokładnie będzie trzeba to dokupisz ja mam wrażenie, że mam za mało spioszkow do spania na najmniejszy rozmiar ale doszłam do wniosku że jak coś będzie można dokupić a nie ma co wydawać kasy jak być może się nie przyda
Tak samo wciąż zastanawiam się z laktatorem bo cena ponad 100£ a nie wiadomo czy w ogóle się przyda a co by nie było to już nie mały wydatek
Moniqaaa zapomniałam pytać gdzie kasuja £130 za wizyte? Mnie kasuja za usg plus wizyta £100
Zobaczę co mi we wtorek powie lekarz w szpitalu i chyba już dam sobie spokój z prywatna klinika a ostani miesiąc zwolnienia mam nadzieję, że da mi gp zawsze to jakaś kasa w kieszeni ew przed samym porodem pojadę żeby skontrolować wagę dziecka bo między usg prywatnie a w szpitalu mam tydzień różnicy w terminie i nie chce żeby wyciągnęli mi kruszynke malutka bo nie wiem w którym termin wierzyć
aneta.be lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
strawberry_juice wrote:Dziewczyny, też czasem czujecie ruchy bardzo nisko?
Udanej niedzieli ! :*
Ja bardzo często czuje malego pod pepkiem, pod zebrami, z boku. Wszedzie. Ostatnio jak położna mi tetno malego sprawdzala to wlasnie kolo pepka z lewej strony. -
Cześć mamuśki
co do włosów to nigdy nie miałam gęstych, dlatego teraz się cieszę bo nie wypadają i są ładne, nawet bez odżywki. Jak po ciąży zaczną wypadać to zostanę łysa
Brwi nie wypadają, ale też nie rosną także nie muszę regulować. W ogóle jakoś owłosienie na ciele mi powoli odrasta, jak nogi ogolę to zazwyczaj na drugi dzień miałam kaktusa a teraz trzy włosy na krzyż. Obym po ciąży nie obrosła jak goryl
mon!ta^, Martchen, MEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość
28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
strawberry_juice wrote:Dziewczyny, też czasem czujecie ruchy bardzo nisko?
Udanej niedzieli ! :*
Lekarz wytłumaczył mi, że takie uczcie może być spowodowane odbijaniem się malego bo na usg wszystko w normach i chyba coś w tym jest bo raz czuje go wysoko raz nisko
-
nick nieaktualnymessy99 wrote:Ja bardzo często czuje malego pod pepkiem, pod zebrami, z boku. Wszedzie. Ostatnio jak położna mi tetno malego sprawdzala to wlasnie kolo pepka z lewej strony.
Pod pępkiem to pod pępkiem. Od wczoraj czuje na wysokości kości łonowej może ciut nad. Takie wrażenie że pod brzuchem