MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
ojejku wrote:Dokladnie 3,2 zl za opakowanie. Teraz nawet clexane z refundacja kosztuje ponad 30zl za opakowanie.
Poza tym przy neoparinie nie robią mi się żadne siniaki bo igły ma dużo ostrzejsze
Ja do wczoraj robiłam jeszcze clexane, bo miałam wcześniej wykupione 6 opakowań (u mnie był problem żeby kupić dawkę 0,4 dlatego ginekolog wystawiał mi na moją prośbę 2 recepty po 3 opakowania i jak były w aptece to kupowałam odrazu wszystkie), a dzisiaj wezmę pierwszy zastrzyk neoparinu. po clexane od początku ciąży miałam tylko trzy razy malutkiego siniaka. kilka razy Mąż zrobił mi zastrzyk w udo, jak miałam napięty brzuszek, a normalnie codziennie robimy w brzuch.
A jak u Ciebie? do kiedy będziesz na zastrzykach? -
ag194 wrote:A jak szukalam to nic poza saszetkami nie było
no nic dobrze, że w aptece mnie uświadomiono
Ja zamawiałam w środę - były takie większe butelki z zestawem do irygacji, saszetki i te małe buteleczki z gotowym roztworem. wczoraj przyszło zamówienie. -
MEGI81 wrote:Teraz nawet jest odpowiednik clexane o nazwie neoparin i dawka 0,4 na ryczałt kosztuje grosze, dużo taniej niż clexane. skład identyczny.
-
witam się i ja
dopiero zasiadłam na kompie bo młody drzemie a bylismy jak zwykle na duzych zakupach spożywczych na cały tydzień - szybko zrobilam zapiekanki i moge nadrobic
kurcze wie ktos cos o Alanku ? martwie sie bo nic nie pisze ostatnio hyba ze cos przegapilam -
nick nieaktualnyMEGI81 wrote:Ja do wczoraj robiłam jeszcze clexane, bo miałam wcześniej wykupione 6 opakowań (u mnie był problem żeby kupić dawkę 0,4 dlatego ginekolog wystawiał mi na moją prośbę 2 recepty po 3 opakowania i jak były w aptece to kupowałam odrazu wszystkie), a dzisiaj wezmę pierwszy zastrzyk neoparinu. po clexane od początku ciąży miałam tylko trzy razy malutkiego siniaka. kilka razy Mąż zrobił mi zastrzyk w udo, jak miałam napięty brzuszek, a normalnie codziennie robimy w brzuch.
A jak u Ciebie? do kiedy będziesz na zastrzykach? -
Hej! Dopiero udało mi się Was nadrobić od wczoraj
nie miałam jak wejść na forum za bardzo bo tworzyłam takie cudo do pokoju Wiktorii:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a44a3789fd68.jpg
Wreszcie udało mi się spełnić marzenie z dzieciństwa
Z tego co mi wiadome o konflikcie serologicznym to tyle że w pierwszej ciąży o ile nie występują krwawienia to jest niegroźny (o ile w badaniach nie wyjdą antyciala rh+) tak w drugiej jest obowiązkowe podanie leków bo organizm może zaatakować płód jako ciało obce stwarzające zagrożenie. Tyle z teorii wiem, niestety jak w praktyce to się ma to ciężko mi powiedzieć.
Hope co do łóżka 160 to chyba różne bo ja pewnie bym się w takim wyspala z moim wzrostem
Monika zdrowia dla małej
No i chciałam jak najwięcej i już nie pamiętambbee, ag194, messy99, zastrzeŻona, Rudzik, Kamilutek, marie_marie22, Breezee, sylwucha89, Maniuś, Kleopatra, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Karissa ja będę rodziła w Matce Polce
Byłam dzisaj na szkole rodzenia. Zapisałam się na weekendową więc tylko dzisiaj i jutro. Ale faktycznie dziewczyny były w 27,28 i 31 tc więc nie wyróżniałam sięJestem zadowolona, dzisaj poruszane były tematy związane z porodem, połogiem itp. jutro bardziej opieka nad noworodkiem. Ogólnie jestem zadowolona, zobaczymy tylko w jakim stopniu wykorzystam później tą wiedzę
-
Heja,
u mnie tez lepszy humor. A to dlatego,ze wzięłam się za pierwsze pranie ciuszków. I u mnie także miało nie być różu...a trochę go jest. Może nie dominuje,ale w tych "dostanych" ciuszkach jest go zdecydowanie więcej niż w kupionych, bo ja kupuję prawie tylko uniwersalne i chłopięce
I już dwie pralki wyprane i buzia od razu uśmiechnięta.
Ciuchów mam zdecydowanie za dużo. Na oko tak na trójkę dzieci! Jak będę układać to policzę.
Teraz przerzucam się na kupowanie książeczek!
Kamilutek, dzięki za polecenie serii o Puciu!
Ja mogę polecić wydawnictwo Zakamarki, np. seria o Maksie to ulubiona mojej siostrzenicy. Wiem,że będzie u nas kilka Maksymilianów, więc szczególnie dla nich pewnie atrakcyjna seria
Dewa, mój sierściuch tez włazi na brzuch ale mnie to dusi bo on zanim się położy to ugniata łapkami i wtedy nie wytrzymuję i go zwalamTy to masz cierpliwość!
dewa lubi tę wiadomość
-
Co do czytania maluszkowi, to u nas Stas czyta Jureczkowi swoje lektury
i zobowiązał się ze będzie mu czytać jak już maluszek się urodzi...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 16:37
WreszcieMama, Uszczesliwiona, Martchen, Moniqaaa lubią tę wiadomość
-
Czemu wszystkie psy nie maja włosów?
Kupilam EzzyGroom dla mojego labcia. Sypie sie z niego calym rokiem. Powiem Wam, ze super sprawa wyczesuje super ale i tak codziennie musze to robić. Dobrze, ze w grudniu dywan kupiłam to aż tak soe noe rzuca po podłodze tylko dwa razy dziennie turboszczotka w ruch i pucowanie dywanu
Ma ktos jeszcze pieska i podobny problem? -
Pańci przytulas:)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc9e0aa0ce89.jpgMEGI81, zastrzeŻona, bbee, GoNia1979, Uszczesliwiona, Elmo13, Rudzik, Uska, Kamilutek, marie_marie22, Martchen, ag194, WreszcieMama, Mabelle, Camilia, Madu1611, Breezee, sylwucha89, Maniuś, Kleopatra, rybka33 lubią tę wiadomość
-
A to nasza maskotka - Gucio - mały york Kacperka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1cb4aa44917d.jpgzastrzeŻona, bbee, messy99, GoNia1979, Uszczesliwiona, Elmo13, Rudzik, Uska, Kamilutek, marie_marie22, Martchen, ag194, WreszcieMama, Mabelle, Camilia, Madu1611, Breezee, sylwucha89, Maniuś, Kleopatra, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Megi moja mama ma suczke yorka i powiem szczerze, ze mała nieźle sobie radzi z moim wariatem. Potrafi obronić swoje terytorium i pokazuje gdzie jego miejsce
Yorki sa super. Ale jakby moj prawie 2 metrowy towarzysz życiowy wyglądał z yorkiem na smyczy ? -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta? Przepraszam, że tak bez słowa uciekłam dawno temu. Można jeszcze do Was wrócić?
blubka, GoNia1979, Forbidden, Uszczesliwiona, MEGI81, Uska, marie_marie22, ag194, WreszcieMama, Misia 69, sylwia1985, Mabelle, Madu1611, Breezee, Moniqaaa, sylwucha89, Kleopatra, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Witam dziewczynki jak sie chwalicie domkami dziedzicow to i ja sie pochwale co prawda 26 tc zaczynamy dopiero w poniedzialek ale juz sie pokazujemy..
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/22288b61efab.jpg
Oliwierek coraz bardziej aktywny daje czadu w brzuszku bo tatus wrocil i chyba sie cieszy tak jak i ja.. emocje moje pozytywne mu sie udzielają..dość złości dość nerwow..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 17:09
mon!ta^, bbee, Uszczesliwiona, Elmo13, Rudzik, MEGI81, Kamilutek, zastrzeŻona, marie_marie22, ag194, Hope_, sylwia1985, Camilia, Madu1611, Breezee, Moniqaaa, sylwucha89, Maniuś, Kleopatra, rybka33 lubią tę wiadomość