X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze mam takie głupie pytanie :P czy jeśli laktator ma w zestawie butelkę ze smoczkiem to potrzebuję dokupić jeszcze jedną butelkę czy ta mi wystarczy?

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa... Jak mnie wkurza, że te posty przeskakują, pewnie połowę ominełam!

Chyba też się przejełam sytuacją bo źle dzisiaj spałam, a wczoraj się poryczałam :/ Oj, te hormony...
    A jak ryczałam jak dostałam walentynkową kartkę od mojego męża (nie kupujemy sobie prezentów z tej okazji ale co roku dajemy kartki walentynkowe, które zbieramy :)) On znalazł taką kartkę na której są dwa misie i pani miś ma na brzuszku serduszko i mówi mi, że to nasza Ala, a w środku jeszcze narysował nas uśmiechniętych i w moim brzuchu uśmiechniętą Alę. No i jak tu się nie wzruszyć gdy rządzą mną hormony :)

Dzisiaj wizyta u diabetologa, więc chyba od jutra zaczynam mierzenie cukrów. Mam nadzieję, że wystarczy trzymanie diety.

Klaudia nie pogratulowałam wczoraj zaręczyn, więc robię to dziś :) Życzę Wam dużo szczęścia :)

monika_89, WreszcieMama, MEGI81, Anstice, marie_marie22, sylwucha89 lubią tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden wrote:
    A jeszcze mam takie głupie pytanie :P czy jeśli laktator ma w zestawie butelkę ze smoczkiem to potrzebuję dokupić jeszcze jedną butelkę czy ta mi wystarczy?
    na razie nie kupuj, zobaczysz czy będzie Ci w ogole potrzebna butla. Wyskoczyc do sklepu to dziś chwila moment

Forbidden lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja również będę i tu i na naszym fb i gdziekolwiek cokolwiek uda nam się stworzyć
    Jestem z Wami zżyta, znamy się, lubimy, Wam lecę zawsze się wygadać i cieszyć nawet z rzeczy niezwiązanych z ciążą-tu czuję, że mam mogę się wygadać, a Wy albo szczerze się cieszycie, albo z kulturą powiecie co myślicie.
    Tu czuję się mniej anonimowa- w sensie wiem, że jak Wy się martwicie to szczerze, a nie 700 osób, które w sumie dopiero zobaczyły, że coś się dzieje i dla nich to tylko jakieś dziecko i dziewczyna, a nie osoba, z którą wcześniej pisały o wszystkim i o niczym i zdążyły złapać jakieś mocniejsze relacje.
    Co z tego, że nie znamy się osobiście, skoro tak fajnie się dogadujemy.

I w żadnym wypadku nie zrozumiem jak dorosłe kobiety, które lada moment zostaną matkami , mogą cisnąć tak obrzydliwe wyzwiska w stronę innej ciężarnej. Pomijam jakiekolwiek fakty, ale robienie gównoburzy przez ,adminkę?' i pisanie, że każda,KTÓRA NIE ZNA SYTUACJI może sobie ocenić i napisać najbrzydsze wyzwiska jest po prostu nie do zaakceptowania.
    Mam wrażenie, że babki siedzą na L4 i nie mają żadnego życia i szukają sensacji.

I później takie kobiety mają wychować dzieci-na swój wzór.

Może to przeczytają, pewnie wkleją sobie i wyśmieją, ale każdy, kto ma choć trochę kultury osobistej i MÓZGU, popuka się w łeb i stwierdzi, że to wszystko nie na miejscu.

A i nie osądzajmy się nawzajem, ponieważ przez jakieś tam obce baby nie chcę, by rozpadł nam się wątek. Bo chyba o to im chodziło.

A i uważam również, że Tośka i ggonia nie potrzebują adwokata w postaci babki, która wcale nie zna sytuacji od początku. Z Tośką widzę, że większość wyjaśnione.
    Goni nikt też nie wymienił z imienia i nazwiska, nasze forum się dowiedziało, WIĘKSZOŚĆ nawet nie skojarzyła, że chodzi o tamtą gonię, bo udziela się tylko nasza gonia1979. I wiecie co-bardzo się cieszę, że z naszą Gonią ok, bo jak komuś zależy, żeby z nami być i mieć wsparcie to by tutaj do nas napisał. Pisanie na fb jest jeszcze bardziej nieanonimowe, bo 700 osób znajomi znajomych mogą zobaczyć, a tu jak nie pokażesz faktów, zdjęć itd to nikt Cię nie zna personalnie.

Także dziewczyny bez gadania ogarniemy coś, żeby być dalej razem bez wtykania nochala jakiś obcych bab z nudnym życiem :)

messy99, MEGI81, Hope_, Kleopatra, WreszcieMama, Misia 69, Kamilutek, Rudzik, marie_marie22, Maniuś, sylwucha89, Edyta84, GoNia1979 lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 14:09

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z innej beczki. Też myślicie ze szydło specjalnie w szpitalu siedzi? Patrząc na zdjecia2 wcale nie wyglada na poszkodowana. A wydaje mi sie ze pobyt w szpitalu powyżej 7 dni kwalifikuje sie juz jako wypadek a nie kolizje drogowa więc beda chcieli z gorszych paragrafow chlopaka udupic. Po drugie sadze ze dobrze sie ubezpieczyla na zycie wiec i odszkodowanie dostanie stara skuza nie małe... Ciężarna do szpitala ma problem sie dostać a jakaś zdrowa pinda kombinuje jak kon pod gore:/

Misia 69, Arwi lubią tę wiadomość

nzjdgzu33y143688.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście ze siedziba szpitalu specjalnie. Normalnego człowieka by wzięła ewentualnie karetka jakby się uparł, powiedział by 5 godzin na sor i po przeswietleniu kazaliby iść do domu. A tu robią aferę z wypadku jakich pełno na drogach. Druga opcja jest taka ze lekarz się po prostu boi że a nuż kobieta zemdleje 2 dni po wyjsciubzecszpitala a on z więzieniem się do końca życia niepozegna :/

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Messy99 mi już ręce opadają jak słyszę o tym wypadku. Hitem było, jak powiedzieli że Szydło ma tylko lekkie otarcia i jest poobijana a za chwilę trąbią, że rozpoczęła rehabilitację i wraca do zdrowia. Rehabilitację! Żeby człowiek się dostał na rehabilitację to mu musi kurde wszystkie kończyny połamać, a takiemu bez ręki nie dadzą renty bo przecież może pracować jedną. Paranoja, to już nawet nie jest śmieszne tylko żałosne

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • nadia1 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie krew spuszczona, mocz oddany. Ciekawe jakie będą wyniki. Jutro wizyta, mam nadzieję że szyjka bez zmian.

Co do szydlo to szkoda chłopaka i takiej nakrecanej sytuacji.

f2wl2n0aostlugvm.png
    iv09df9hod3fw1jt.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja nie mogę się odnaleźć gdzie skończyłam czytać :( ktoś usuwa teraz sporą ilość postów i wszystko mi ucieka. ja swoje prywatne zdjęcia usunę w którąś noc, żeby nie burzyć nam normalnego dnia :)

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a teraz lecę się szykować, bo muszę zawieźć młodego na 11:45 do szkoły :)

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak byśmy mogły się dzisiaj wstrzymać z wrzucanie ważnych info było by super bo ciągle coś przeskakiwaly, niech krety pousuwaja sobie te swoje wpisy jaki im ma być lepiej ( no i oczywiście my z tych bardziej prywatnych jeśli którejś się chce :P) i wrócimy wieczorem? Bo czytać tego się nie da :(

Arwi, MEGI81, GoNia1979 lubią tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    Dziewczyny jak byśmy mogły się dzisiaj wstrzymać z wrzucanie ważnych info było by super bo ciągle coś przeskakiwaly, niech krety pousuwaja sobie te swoje wpisy jaki im ma być lepiej ( no i oczywiście my z tych bardziej prywatnych jeśli którejś się chce :P) i wrócimy wieczorem? Bo czytać tego się nie da :(

Jestem za. Wstawie pranie i sama pousuwam swoje niektóre posty.

Uszczesliwiona, MEGI81 lubią tę wiadomość

nzjdgzu33y143688.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia jak tam w szpitalu? chyba miałaś dziś iść na ten zastrzyk?

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu ja dzisiaj zasnę :( Mojego męża budzik zaczął dzwonić ok 1!! Poważnie się zastanawiam nad dniem wolnym ale i tak muszę rano wstać, wyprawić dzieci ;p Teraz każdy się wziął za porządkowanie swojego konta więc na razie te posty będą tak uciekały :)
    A jeszcze tak sobie sprawdziłam i najstarsze posty mam z grudnia 2012! Ale jestem stara ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:18

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piekna rozpierducha na forum. Człowiek trochę chce popracować, wraca, a tu taka gównoburza! dobrze,że juz koniec!

Ja zostaje z Wami of kors, bo się zżyłam. Nie mam czasu dziś odpisywać, bo mam naukę. Wczoraj ustalili mi termin ostatniego egzaminu doktorskiego na 9-10 marca. Musze zacząć się uczyć. Dostałam zagadnienia z kosmosu i teraz sram w gacie,czy uda mi się znaleźć jakies dobre książki do nauki tego dziadostwa. I jeszcze ten kalafiorowy mózg mój, jak on to przyjmie?!

I nic nie pamiętam,co miał napisać tylko tyle,że Klaudia będzie żoną! Więc gratulacje ogromne!

O akcji z fb się nie wypowiem, bo jest żałosna.

Kamilutek zgubiłam się co z tym octem. Wiem,że ręczniki super. Ale ciuszki dzieciowe tez można? Bo nie chcę żeby mi dzieciak pachniał jak ogórek konserwowy!

Aaaa i jeszcze się chwalę,że wczoraj napadłam na lumpeks i prawie nic nie kupiłam dla małej (odwyk!!!). Zaledwie parę zabawek (już się piorą!) i jeden trampers ze słoniem bo był nowy. Ale dla siebie kilka bluzek i tuniki dwie i dwie koszule fajne rozpinane na guziki na po porodzie coby łatwo cyca wystawić. Więc udany dzień :)
    Miłego dzionka!

Kamilutek, MEGI81, Ellen, Edyta84 lubią tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia, Dewa - ta seria z dm nazywa się Alverde

Mają oleje naturalne (mieszanki), chusteczki nawilżane, ale także kosmetyki do makijażu i codziennej pielęgnacji. Dawno ich nie używałam, bo u mnie w okolicy nie ma dm, ale na stronie posprawdzałam składy niektórych i te wygładają na fajne:

chusteczki nawilżane: https://www.dm.de/alverde-naturkosmetik-reinigungstuecher-bio-wildrose-p4010355141477.html

mydło na bazie oleju kokosowego:
    https://www.dm.de/alverde-naturkosmetik-stueckseife-pflanzenoelseife-lavendel-p4010355255709.html
    https://www.dm.de/alverde-naturkosmetik-stueckseife-pflanzenoelseife-verveine-p4010355255686.html

bardzo delikatny płyn pod prysznic (ale ma alkohol, a nie podali jaki, więc minus):
    https://www.dm.de/alverde-naturkosmetik-cremedusche-ultra-sensitiv-p4010355253125.html

Szampon z olejkiem migdałowym

do mycia maluszka (skóra + włosy): https://www.dm.de/alverde-naturkosmetik-waschlotion-und-shampoo-baby-kopf-bis-fuss-p4010355212467.html

olejek dla kobiet w ciąży Mamaglück Pflegeöl: https://www.dm.de/alverde-naturkosmetik-mamaglueck-pflegeoel-p4010355252951.html

balsam dla kobiet w ciąży: Mamaglück Körperbutter Wilde Malve - można wziąć, ale ma Benzyl Alkohol (ale daleko w składzie, a reszta wydaje się ok)

MEGI81 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik wrote:
    Kamilutek zgubiłam się co z tym octem. Wiem,że ręczniki super. Ale ciuszki dzieciowe tez można? Bo nie chcę żeby mi dzieciak pachniał jak ogórek konserwowy!

Pewnie można, ale nie próbowałam jeszcze.
    Chciałam przetestować na ręcznikach najpierw. Jak znowu napadnę na lumpa (dzisiaj :P), to spróbuję na ciuszkach i dam znać.

Rudzik lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeżyłam glukozę i wynik po godzinie mam ok. Czekam jeszcze na pomiar po dwóch.
    Morfo i mocz też ok, za wyjątkiem za wysokiego pH. Znowu 8. A najgorsze, że mój brat z wyników nie jest w stanie powiedzieć, co jest źle, bo wszystko inne jest ok. Ja to zawsze muszę mieć jakieś skomplikowane sytuacje zdrowotne... :/

marie_marie22, MEGI81, Martchen lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przyjeli mnie do szpitala.
    Juz mowie jak wyglada sprawa z tym zastrzykiem.
    Do zeszlego roku nie bylo takich procedur, podobno idac za moda w Niemczech konsultant krajowy uznal ze zalecane jest podanie tego zastrzyku miedzy 28 a 32 tc. Zalecane czyli platne, dlatego gin mnie skierowal bo nie wiedzial ze nfz w szpitau za to nie zaplaci, malo tego powiedzial ze mnie nie namawia tylko proponuje bo musi ze wzgledu na te zalecenia konsultanta. Jesli nie ma krwawien lub innych zalecen to nie ma potrzeby tego podawac, jak beda krwawienia to dostaje za free w szpotalu. Jesli ciaza przebiega prawidlowo dostaje sie to po porodzie.
    Szkoda tylko ze przez takie nie jasne zalecenia naciaga sie bez potrzeby kobiety na takie koszty.
    Dlatego olewam ten zastrzyk i juz nie kombinuje.

Co do sytuacji na forum to proponuje zostac tutaj a forum prywatne otworzyc jak bedziemy juz po porodzie a wiem z doswiadczenia ze wtedy grono sie zacisla.

Jesli mozna to postarajmy sie tez nie poruszac tematow politycznych. Ja nie chce sie wyklocac a mam inne poglad. Sprawa wypadku jest bez sensu rozdmuchana a pani premier na pewno nie siedzi w szpitalu zeby odbebnic 7 dni bo tu chodzi o obrazenia a nie o pobyt w szpitalu. Kierowca mial zlamana noge wiec z automatu sprawa nie jest traktowana jako kolozja ale wypadek wlasnie z powodu tych obrazen.
    Nie ma sensu tutaj na forum o ciazach poruszac tych wszystkich spraw politycznych. 500+ czy sie nalezy czy nie i czemu za malo, zostanmy w sprawach pieluchowycj i nie szukajmy na sile tematow do klotni.
    Jak dla mnie moze kazdy sobie podczytywac to forum, nie mowimy tu o niczym dziwnym, sama tez podczytuje inne watki i mysle ze do porodu mozemy przy tym zostac.
    Chyba ze zglaszacie chec zalozenia tego prywatnego forum juz teraz to postaram sie to ogarnac.

WreszcieMama, Leirion, bbee, MEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość

‹‹ 1231 1232 1233 1234 1235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ