X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinnam zacząć pracować w 2 miesiącu bo teraz ledwo daje radę, pozycja przy żelazka zdecydowanie mi nie służy...

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Strasznie! Ale ja się słodkim nie umiem najeść, choćbym zjadła kilogram czekolady, to za chwilę chce mi się prawdziwego jedzenia :)
    Współczuję. Ja po tej glukozie miałam dość jedzenia.
    Jak się teraz czujesz?

Klaudia, jest już tajna gr na fb.

Wreszcie Mama, hahahaha dobrze, że nie wyszłaś w nocy:D Moja koleżanka miala tak w gimnazjum (po drodze przychodziła po mnie), że już się wyszykowała, ale to był wieczór spala w dzień) i już chciala po mnie iść :D

Ellen, nie musisz przedłużać abonamentu. Po prostu nie będziesz widzieć tylko procentu ciąży ;) i informacji przy serduszek w danym dniu, a tak to raczej wszystko zostanie :) Na forum będziesz mogła pisać:D To najważniejsze :D:D:D PS. Gratuluję wyniku glukozy :)

Forbidden, ja bym laktator kupiła po porodzie, chyba że już na 100% wiesz, że będzie Ci potrzebny

WreszcieMama, Ellen lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Nie przyjeli mnie do szpitala.
    Juz mowie jak wyglada sprawa z tym zastrzykiem.
    Do zeszlego roku nie bylo takich procedur, podobno idac za moda w Niemczech konsultant krajowy uznal ze zalecane jest podanie tego zastrzyku miedzy 28 a 32 tc. Zalecane czyli platne, dlatego gin mnie skierowal bo nie wiedzial ze nfz w szpitau za to nie zaplaci, malo tego powiedzial ze mnie nie namawia tylko proponuje bo musi ze wzgledu na te zalecenia konsultanta. Jesli nie ma krwawien lub innych zalecen to nie ma potrzeby tego podawac, jak beda krwawienia to dostaje za free w szpotalu. Jesli ciaza przebiega prawidlowo dostaje sie to po porodzie.
    Szkoda tylko ze przez takie nie jasne zalecenia naciaga sie bez potrzeby kobiety na takie koszty.
    Dlatego olewam ten zastrzyk i juz nie kombinuje.

Co do sytuacji na forum to proponuje zostac tutaj a forum prywatne otworzyc jak bedziemy juz po porodzie a wiem z doswiadczenia ze wtedy grono sie zacisla.

Jesli mozna to postarajmy sie tez nie poruszac tematow politycznych. Ja nie chce sie wyklocac a mam inne poglad. Sprawa wypadku jest bez sensu rozdmuchana a pani premier na pewno nie siedzi w szpitalu zeby odbebnic 7 dni bo tu chodzi o obrazenia a nie o pobyt w szpitalu. Kierowca mial zlamana noge wiec z automatu sprawa nie jest traktowana jako kolozja ale wypadek wlasnie z powodu tych obrazen.
    Nie ma sensu tutaj na forum o ciazach poruszac tych wszystkich spraw politycznych. 500+ czy sie nalezy czy nie i czemu za malo, zostanmy w sprawach pieluchowycj i nie szukajmy na sile tematow do klotni.
    Jak dla mnie moze kazdy sobie podczytywac to forum, nie mowimy tu o niczym dziwnym, sama tez podczytuje inne watki i mysle ze do porodu mozemy przy tym zostac.
    Chyba ze zglaszacie chec zalozenia tego prywatnego forum juz teraz to postaram sie to ogarnac.

Dobra, nie będziemy się spierać jeszcze o politykę bo się pogryziemy hahahaha :D
    Fakt, każdy ma prawo mieć swój pogląd i mimo, że się nie zgadzam z Twoim nie znaczy, że go nie szanuję :)

NO ale bbf świruje z tymi stronami serio. Cały czas 1249 stron i co chwile skacze ;/

nzjdgzu33y143688.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje, ze po wizycie wszystko jest w porzadku:-) Lili jeszcze wczoraj byla odwrocona miednicowo a dzis juz glowka w dol, takze sporo miejsca jeszcze ma na harce:-D

WreszcieMama, marie_marie22, Kamilutek, Kleopatra, messy99, Hope_, gaja_1, monika_89, ag194, MEGI81, Uszczesliwiona, Camilia, sylwucha89, sylwia1985, Edyta84, Maniuś, Moniqaaa, GoNia1979, Martchen, Breezee, bezimienna, rybka33 lubią tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Forbidden Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie_marie laktator już mam, ale taki ręczny co by za dużo kasy na to nie wywalać :D jak się nie przyda to trudno, ale ja lubię być przygotowana na każdą ewentualność :P

rybka33 lubi tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • WreszcieMama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 00:36

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Współczuję. Ja po tej glukozie miałam dość jedzenia.
    Jak się teraz czujesz?

Klaudia, jest już tajna gr na fb.

Wreszcie Mama, hahahaha dobrze, że nie wyszłaś w nocy:D Moja koleżanka miala tak w gimnazjum (po drodze przychodziła po mnie), że już się wyszykowała, ale to był wieczór spala w dzień) i już chciala po mnie iść :D

Ellen, nie musisz przedłużać abonamentu. Po prostu nie będziesz widzieć tylko procentu ciąży ;) i informacji przy serduszek w danym dniu, a tak to raczej wszystko zostanie :) Na forum będziesz mogła pisać:D To najważniejsze :D:D:D PS. Gratuluję wyniku glukozy :)

Forbidden, ja bym laktator kupiła po porodzie, chyba że już na 100% wiesz, że będzie Ci potrzebny

Kto mnie może tam dodać?

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia priv

nzjdgzu33y143688.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 14:09

MEGI81 lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • dewa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram Zyrcie.

Wczorajsza burza byłaby niczym w porównaniu z tą, jaką mogą wywołać odmienne poglądy polityczne :D

messy99, Kamilutek, bbee, MEGI81, marie_marie22, GoNia1979, Martchen lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olejku. Ja tam nie byłam, ale jeżeli ktoś został potraktowany wulgaryzmami do nazwiska to ba fb jest magiczny przycisk zgłoś czy jak on się tam nazywa K fb się Tym, zajmuje. To tak w kontekście tego ze po usunięciu z grupy czyjeś nazwisko zostaje tam

2017 #1
    2019 #2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się porobiło.
    Ciekawi mnie, że wielkie oburzenie jest o to, że informacje przekazane na anonimowym forum, gdzie posługujemy się tylko i wyłącznie nickami okazało się dla nich ważniejsze, niż to, na którym walą z imienia i nazwiska. Ja np nie mam pojęcia kim jest każda z Was, ale będąc na fb już znałabym dane, krąg znajomych itp. To sie wszystko kupy nie trzyma, dziewczyny pogubiły się w rozumowaniu, ich zwiędłe kalafiory ciążowe przestały jakkolwiek funkcjonować ;) :D
    Co innego, gdyby Któraś tutaj, przyp. anonimowo, przekazała informację która wypłynęłaby razem w połączeniu z prawdziwymi danymi na fb. Ale tok rozumowania jest ciężki do rozszyfrowania.
    I tak się właściwie stało z Dziewczynami, które z imienia i nazwiska w połączeniu z nickami bbf zostały wywołane w gównoburzy na fb. To jest powód do zgłoszenia grupy do administracji, może by im zamknęli ten pierdzidołek :D

messy99, MEGI81, Camilia, Scorpiolenka, Corcula, Kleopatra, Hope_, WreszcieMama, Kamilutek, Martchen, Breezee, strawberry_juice, aneta.be, bezimienna lubią tę wiadomość

• Spirit Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jestem telefonicznym analfabet, pisze jakbym w 2 klasie podstawówki była na tym tel!

2017 #1
    2019 #2
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli dobrze pamiętam, to niektóre z Was odchorowały tę nieszczęsną glukozę, ja chyba też do tej grupy należę. Niedobrze mi i strasznie sennie, a jest taka piękna pogoda i aż się prosi o spacer!

Rudzik, z czego został Ci egzamin? Filozofia? Ekonomia? ;)

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś apteka w Polsce ma w sprzedaży Sab Simplex? chcę mieć te kropelki na kolki w domu. mojemu pierwszemu Synkowi bardzo pomogły.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akceptowalam zaproszenia jak coś bo dopiero teraz je zobaczyłam:p

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :--)
    Melduję się po wizycie- Dzidziek waży 1627g, jest już główką w dół, łożysko mam na ścianie przedniej w II stopniu dojrzałości, ilość płynu owodniowego w normie, AFI 10. Żołądek, pęcherz moczowy, powłoki brzuszne, kręgosłup, czaszka, pepowina- wszystko dobrze.
    A więc jesteśmy już po trzecim najważniejszym usg :--)
    Szyjke zbadał ręcznie i wedlug niego też ok. Luteine mam dalej aplikować dwa razy dziennie bo nadal wyczuwa lekkie napięcie. Kolejna wizyta za trzy tygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 12:31

Kamilutek, gaja_1, Spirit, ag194, messy99, Hope_, bbee, Uszczesliwiona, Forbidden, Rudzik, monika_89, Misia 69, Arwi, sylwucha89, MEGI81, nadia1, sylwia1985, marie_marie22, Edyta84, Mabelle, Kleopatra, blubka, WreszcieMama, Moniqaaa, Martchen, GoNia1979, Breezee, strawberry_juice, aneta.be, Espera, zastrzeŻona, bezimienna, Maniuś, rybka33 lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI81 wrote:
    Dziewczyny czy któraś apteka w Polsce ma w sprzedaży Sab Simplex? chcę mieć te kropelki na kolki w domu. mojemu pierwszemu Synkowi bardzo pomogły.
    ja to ciagle widze na grupach na fb w sprzedaży, zastanawiałam się co to jest, wszędzie dziewczyny piszą, ze mają z Niemiec. To tam jest do kupienia bez recepty?

ed. widzę, ze można to kupić normalnie
    https://www.apo-discounter.pl/sab-simplex-zawiesina-p-60596.html

albo tutaj to chyba bardziej o te kropelki chodzi
    http://www.sabsimplex.info.pl/sklep/showProduct/6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 12:33

MEGI81 lubi tę wiadomość

• dewa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek, ja jeszcze nie podeszłam do glukozy, ale chyba wszystko przede mną. Wcale bym się nie zdziwiła, gdybym przypieczętowała badanie bełcikiem :/

A jak tam sprawy urzędowe? My mieliśmy w tym tygodniu iść i termin zaklepać. No właśnie...mieliśmy. Mam nadzieję, że do maja się wyrobię :D

qb3canlimmmj6sap.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa! Kamilutek! Gdzie kupujesz książeczki dla Matyldy? Online?

qb3canlimmmj6sap.png
‹‹ 1232 1233 1234 1235 1236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ