X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chłop juz jedną sprawę załatwił hurraaa! Po wizycie u gina, na której mamy pogadać o porodzie, idziemy razem załatwić kolejną + do tłumacza, chyba że bezwzględnie na 100% i nieodwołanie mam mieć cc. Chłop chce, żeby ciął mnie mój lekarz, a nie jakiś inny, który mnie nie zna. Więc przy cc upiera się przy polickim szpitalu. Może ma rację.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia super!!! Duży ten Twój szkrabek już jest :)

Camilia lubi tę wiadomość

nzjdgzu33y143688.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Chłop juz jedną sprawę załatwił hurraaa! Po wizycie u gina, na której mamy pogadać o porodzie, idziemy razem załatwić kolejną + do tłumacza, chyba że bezwzględnie na 100% i nieodwołanie mam mieć cc. Chłop chce, żeby ciął mnie mój lekarz, a nie jakiś inny, który mnie nie zna. Więc przy cc upiera się przy polickim szpitalu. Może ma rację.
    W sensie, że macie już nadanie tych praw rodzicielskich Chłopu?

qb3canlimmmj6sap.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, Chłop załatwił sobie meldunek, bo był bezmeldunkowy i to okazało się pierwszym problemem. Jak na niego załatwienie takiej sprawy w 3 tygodnie to bardzo szybko ;)

Dwie strony wcześniej napisałam posta o dm (tak tylko przypominam, bo wiem, ze ciężko się teraz czyta chronologicznie :))

A o książkach napisze wieczorem ok? Jadę tramwajem do parku na spacer i na telefonie nie mam tych wszystkich zakładek itp.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wiem wlasnie ze polityka to ciezki orzech do zgryzienia i nie ma sensu sie tu tym zajmowac :D

Leo testowal nowa fure Borysa :d
    00b384e85d4cdfc1med.jpg

A ja teraz ide przglad szmat zrobic bo mam wene cos zamowic :D a noz sie okaze ze mi jakiegos rozmiaru brakuje :D

Uska, bbee, Uszczesliwiona, monika_89, dewa, sylwucha89, MEGI81, strawberry_juice, ag194, nadia1, marie_marie22, Edyta84, Mabelle, Kleopatra, Hope_, blubka, WreszcieMama, Elmo13, Kamilutek, Martchen, GoNia1979, zastrzeŻona, Espera, bezimienna, Maniuś lubią tę wiadomość

• dewa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to brawo dla Chłopa! :D Udanego spaceru! Ja spadam sprzątać ;)

Kamilutek lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    No ja wiem wlasnie ze polityka to ciezki orzech do zgryzienia i nie ma sensu sie tu tym zajmowac :D

Leo testowal nowa fure Borysa :d

A ja teraz ide przglad szmat zrobic bo mam wene cos zamowic :D a noz sie okaze ze mi jakiegos rozmiaru brakuje :D

Będzie woził brata :D

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • asin Znajoma

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się tu porobiło... Ale bądźmy ponad to co wyprawia się na fb bo to jest żenada.

Ja wczoraj randkowałam z córą - waży już 1718 g, zapowiada się kawał kobitki :D Do tego z charakterkiem, bo jak idę na wizytę sama - właśnie wczoraj - to cały czas ziewała i zasłaniała buzię rączką, a jak tatuś idzie oglądać to pokazuje się w całej okazałości i szczerzy uśmiech :P

monika_89, bbee, Arwi, sylwucha89, Camilia, MEGI81, ag194, nadia1, marie_marie22, Edyta84, Uszczesliwiona, Mabelle, Kleopatra, Hope_, WreszcieMama, Kamilutek, Martchen, Breezee, zastrzeŻona, Espera, bezimienna, Maniuś lubią tę wiadomość

3jgxlbet3njxnn4i.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam przeczytać to [url]http://tatowymokiem.blogspot.com/2014/08/sab-simplex-kontra-espumisan-bobotic.html [/url]
    ja reż najpierw sporowadzałam SS a potem przerzuciłam sie na podwojną dawke boboticu. Chodzi o dawkę symetykonu

Camilia, asin duże dzieciaczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 13:05

Camilia lubi tę wiadomość

• bbee Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem przeciwna polityce na forum, muszę zawsze odczekiwać aż mi te posty znikną z pola widzenia, bo mnie szlag trafia ;)
    Więc generalnie nie wiem co kto pisał, bo ominęłam część postów przez to by się nie denerwować, na tą chwilę się przejmuję wszystkim i każdym skurczem, więc się wpędzam w błędne koło.

Żyrcia, super bryka :)

Jak na złość piękna pogoda!

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 14:09

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 14:10

ojejku, Uszczesliwiona, Espera lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ominęłam sporo czytania bo coś o polityce wspominacie więc nie będę czytać bo tak jak ktoś już tu wspomniał piszmy o wszystkim ale politykę zostawmy w spokoju bo to może wywołać burze :)
    Sabina simplex jest idealny używałam go 7 lat temu dla córki i polecam naprawdę nam pomógł

Zyrcia fajna fura a jaki kierowca tej fury świetny :) Moja córka już też stoi w kolejce do pchania wózka :)

C

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    A tak kończąc temat i waląc z innej beczki:
    Udało mi się namówić Marcina, żeby mi poszedł do sklepu po Laysy solone... ale nie było i kupił takie o smaku zielonej cebulki. To jest dopiero dramat, a nie jakieś tam fejsbuki :D

Ja nie mogę nawet takiech o smaku zielonej cebulki i to jest dopiero DRAMAT :P

Arwi lubi tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • asin Znajoma

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:

A tak kończąc temat i waląc z innej beczki:
    Udało mi się namówić Marcina, żeby mi poszedł do sklepu po Laysy solone... ale nie było i kupił takie o smaku zielonej cebulki. To jest dopiero dramat, a nie jakieś tam fejsbuki :D

Ale narobiłaś smaka na laysy!

Arwi, MEGI81 lubią tę wiadomość

3jgxlbet3njxnn4i.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja wreszcie Was nadrobiłam :)

Kamilutek łączę się w bólu, ja też jestem po glukozie i niestety nie czuję się rewelacyjnie bo strasznie otępiała jestem i nadal mnie mdli :( mam tylko nadzieję że wynik wyjdzie ok.

Gratuluję udanych wizyt!! Ale już duże dzieciaki mamy, dopiero co pisalysmy o mm i cm a teraz już w kilogramach :)

Co do fb to chyba już wszystko zostało powiedziane, moim zdaniem nie warto już do tego wracać. Utwierdziłam się jedynie w przekonaniu żeby nie zakładać fb ;)

Odnośnie szumisia to chyba zdecyduję się na tego oryginalnego głównie ze wzgledu dość długiej pracy, a wizualnie też mnie nie razi ;)

Zaczyna mnie też łapać steres przedporodowy, z wyprawką jestem w lesie a jutro już 100 dniowka.. coraz częściej śni mi się poród narazie są to dobre sny bo ja jestem w sali obok i podają mi dziecko na ręce ale jakim cudem go wyjmują z brzucha to nie wiem ;)

MEGI81 lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika moja Jula tez zapewne odziedziczy wadę wzroku po mnie (mam -7).
    Usunęłas moze Toske z czwartej strony? Bo nie widze jej z planowanym TP na 13 maja.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sprzątać nie mogę bo mi maly tak sie kręci ze az boli. Nie wiem o co chodzi. Troche odkurzylam poschylalam się i boli mnie brzuch :(

A moj stary zamiast cos pomóc to jal zwykle sie ulotnil. Faceci :/

nzjdgzu33y143688.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika89 wysłałam zaproszenie

Sylwucha mnie też chociaż ja w miarę ogarnięta poza rzeczami dla mnie ale to kupię na miejscu bo wybór w uk piżamy jest mega wielki
    Ja to się stresuje porodem zaczynam się bać znieczulenia, cięcia tego bólu po... a najbardziej samej cc bo ból po cc przeżyję

Ja nie mam wciąż pomysłów na szumisie misie owieczki nie ogarniam ale chyba wezmę owieczke taka jak wstawiala Moniqaaa

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 14:04

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
‹‹ 1233 1234 1235 1236 1237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ