MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny co do sabsimplex to też przeeabialam i ja potem się przwrzucilam na polski bobotic i było ok ale co ważne dawka sabsimplex to ok 15 kropli do każdego każdego karmienia i pamiętam ze że na początku wydawało mam nam się to za dużo i dawała mniej nie róbcie tego jeśli dziecko ma kolki i ma zaszialac to dawki jakie zalecają inaczej nie ma sensu. Mój mały miał mocne kolki sabsimplex mam pomogpomógł ale też byliśmy u lekarza i zrobiła mu najpierw odgaOwanie brzuszka i jeszcze przez tydzień miał jakiś dodatkowy lek dopiero po kilku dniach takiej kuracji była poprawa ale faktem jest że jak pojawia się faktycznie kolki to do 3 miesiecypewnie beda potem przechodzi
ale leki jednak trochę pomagają. Ja przetestowalam wszystkie chyba rodzaje kropelek jakie były dostępne 3 lata temu i właśnie sabsimplex i potem bobotic daly radę.
MEGI81 lubi tę wiadomość
Aniołek (8t) marzec 2016
-
ja też już ciuszki przesegregowałam i kilka mam - nie bede juz kupowala na 56,62 jak juz cos to troszke wieksze ale pewnie w pn po ginku skocze do lumpka :)nie mam jeszcze tylko malutkiej bluzy w razie gdy bedzie chlodniej ale pewnie gdzies wynajde
Kamilutek, MEGI81, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
chce jeszcze kupic nowy wozek a ten stary dac do rodzicow na wies ale nawet jeszcze nie wiem jaki - lozeczko tez sie zawalilo bo mlody po nim skakal a jemu musimy kupil lozko jak sie mala pojawi - na poczatku bedzie soala w kolysce bo fajnie sie sprawdzila ale potem trzeba dumac ale duzo wydatkow sie szykuje bo slub koscielny w sierpniu i juz powoli sie przygotowujemy - oj ciezki rok
-
Asin, Camilia, gratuluje pięknych wyników wizytacji
A Asinowa kobitka to chyba pierwsza dziewczynka na forum ważąca więcej niż kilogram
sylwucha89 wrote:Kamilutek łączę się w bólu, ja też jestem po glukozie i niestety nie czuję się rewelacyjnie bo strasznie otępiała jestem i nadal mnie mdlimam tylko nadzieję że wynik wyjdzie ok.
Zaczyna mnie też łapać steres przedporodowy, z wyprawką jestem w lesie a jutro już 100 dniowka.. coraz częściej śni mi się poród narazie są to dobre sny bo ja jestem w sali obok i podają mi dziecko na ręce ale jakim cudem go wyjmują z brzucha to nie wiem
No, ta glukoza to paskudztwo pierwszej wody. Powinno być zabronione
A sen znaczy po prostu to, że będziesz miała łatwiutki poród. Kaszka z mlekiem
Uszczęśliwiona, czy to dopiero pierwszy przelew z ZUSu, który dostałaś od początku zwolnienia? Jeśli tak, to poszalejesz
WreszcieMama, podziwiam, bo ja godzinami zastanawiałam się nad jednym kocykiem, a Tobie udało się skompletować prawie wszystko w jeden dzień!
Nie wiem jak Wy, ale ja sobie zamówiłam dziecko bezkolkowe, uśmiechnięte i przesypiające całe noce. Ale na wszelki wypadek zapiszę sobie ten Sab Simplex i Bobotic
Pogoda dzisiaj była iście wiosenna, usiadłam sobie na ławce w słońcu i musiałam rozebrać się do samej sukienki, tak prażyło. Byłoby wspaniale, gdyby nie ten ogólny muł i ból głowy po glukozie. Trzeba było pójść na nią jutro, a tak zepsułam sobie pierwszy piękny dzień w tym roku. W ogóle z tego wszystkiego zapomniałam, że dzisiaj zaczynam 7 miesiąc! Belly jest co prawda innego zdania i każe mi jeszcze parę dni czekać, ale on jakoś dziwnie liczy; dla mnie skoro ciąża zaczęta 15, to każdy kolejny miesiąc też zaczyna się 15.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 16:49
Martchen, MEGI81, Camilia, bbee, sylwucha89, marie_marie22, Espera lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Hej:)
Gratuluje udanych wizytsuper Dzieciaczki
Uszczęśliwona bosko! chociaz ja bym chyba i tak jej nie popuscila
Sylwucha jak ja dobrze Cie rozumiem
jutro tez 100 dniówkaa ja już sie stresuje porodem (chociaz nie mam pojecia z czym to sie je;)
Ja mam jutro dodatkowo echo serca Małej i szzczerze?> już mam takiego stresa ze masakra... wiem ze lepiej prawdzic serducho i się ewentualnie przygotowac ale tresik i tak jest.. jeszcze jade sama bo Niemąż pracuje;(
pomimo,że przeskakuje ale i tak się Was super czytasylwucha89, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
monika_89 wrote:delicol jest na trawienie laktazy, to zupelnie na coś innego niż specyfiki typu sabsimplex, bobotic czy espumisan. one mają symetykon i rozbijają pęcherzyki powietrza w jelitach. Mozna podawać od 28dż.
Delicol jest od 1dż -
Jak mój Synek miał kolki, to nic mu nie pomagało, a po sab simplex przeszły mu w ciągu dwóch tygodni całkowicie. dlatego teraz chcę też je kupić. niestety nie zamówię leków na allegro, dlatego pytam czy nie wiecie gdzie w Polsce można je kupić.
Rudzik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No to zadam głupie pytanie.
Jak podać maluchowi takie kropelki "do posiłku" kiedy on pije z piersi?
W sensie do buzi mu wkropić? Przed karmieniem? Po? bo chyba nie odsysać go w trakcie?
Sorry,ale dla mnie to czarna magia -
A ja jestem zła, bo nie mam dostępu do laptopa. A z telefonu ciężko wyprawkę ogarnąć. Mąż kombinował z myszka mi, ale na razie dupa blada. Zamówienie miałam robić na allegro ale muszę na gemmini, bo mąż ma robiony ząb i potrzebuje specjalnej pasty i płynu do płukania. W aptece stacjonarnej dwa razy drożej, więc lepiej się opłaca w gemmini od razu pozamawiać to co jest po okazji. I tak przesyłki darmowej nie będzie bo nie mam aż tak długiej listy.
Ciężko z telefonu się forum sprawdza i odpisuje
Co do kolek, to Hania miała strasznenie pamiętam już czy dawaliśmy espumisan czy bobotic...
Aha, jeszcze na tego zęba mojego męża pójdzie kasy tyle, że już bym miała wyprawkę kupioną. Uwielbiam to. Zawsze kasa gdzieś ucieknie bokiem, a żeby mieć na plus to nigdy:/ -
Dziewczyny, jeżeli ten sab simplex w Niemczech jest bez recepty, a ktöraś by go bardzo chciała, chętnie pomogę! Mogę kupić i po prostu wysłać
http://www.easyapotheke.de/products/de/Arzneimittel/Magen-Darm/Blaehungen-Kraempfe/pzn-0893334-SAB-simplex-Suspension.html
Jest dostępny, za całe 6,25 euroWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 17:48
Rudzik, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Ja nie dostalam termoforka
musialabym chyba drugie konto założyć bo dopisalam ciążę drugą i nic
zresztą jak na wszystkich portalach
Rudzik np łyżeczka albo strzykawka (taką do.leków np możesz kupc już nurofen dla dzieci, noworodek nie może jeszcze ale Przyda sie na potem i tam masz strzykawk3) tylko nie prosto w gardło a bardziej na policzek
Rudzik lubi tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
monika_89 wrote:Ja nie dostalam termoforka
musialabym chyba drugie konto założyć bo dopisalam ciążę drugą i nic
zresztą jak na wszystkich portalach
Rudzik np łyżeczka albo strzykawka (taką do.leków np możesz kupc już nurofen dla dzieci, noworodek nie może jeszcze ale Przyda sie na potem i tam masz strzykawk3) tylko nie prosto w gardło a bardziej na policzek
Juz myślałam,że na cycka to mam sobie nakropić
Będę bardzo nieporadną matkąMabelle, Martchen, nadia1, Arwi, Uszczesliwiona, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
dewa wrote:Dziewczyny, jeżeli ten sab simplex w Niemczech jest bez recepty, a ktöraś by go bardzo chciała, chętnie pomogę! Mogę kupić i po prostu wysłać
http://www.easyapotheke.de/products/de/Arzneimittel/Magen-Darm/Blaehungen-Kraempfe/pzn-0893334-SAB-simplex-Suspension.html
Jest dostępny, za całe 6,25 euro
Oooo to ja bede chyba chciała ale to najszybciej w kwietniu po co mają stać