MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A tak w ogóle dzisiaj mam ostatni dzień II trymestru
Mabelle to chyba Ty wrzucałaś przepis na drożdżówki. Robiłaś ten budyń z przepisu? Nie mam wagi kuchennej i te gramy mi dużo nie mówiąmogłabyś mi napisać ile czego dawalaś mniej więcej (szklanki, łyżki)
?
WreszcieMama lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Hope, miłego ostatniego dnia pracy
Misia, jak tam?
Klaudia, powodzenia w labo!
Dewa, mój kalafior ciążowy nie ogarnia, miałaś już krzywą cukrową? Coś kojarzę, że tak - jak wyniki?
A ja się martwię, bo od wczoraj boli mnie brzuch jak na okres. Wcześniej też się zdarzało, ale max. 1x na dzień przez kilka minut i gin nie kazał się tym przejmować. Teraz boli prawie cały czas z krótkimi przerwami. To znaczy nie jest to taki konkretny ból, tylko takie uczucie jak przed okresem.
Rety, jeśli na 10 mam zdążyć do pracy (spotkanie, bleeeee), to muszę się wykluć z wyra, a taka pogoda, że najchętniej bym w nim cały dzień spędziła.
Miłego!
ps. jak czytam o wadze Waszych dzieci, to cieszę się, że będę miała cc. W życiu nie wypchnęłabym pięciokilowego dzieciaka, w życiu!Hope_, rybka33 lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Karotka wg mnie najlepsze sa z takiej włókniny (jak wata, tylko sie nie zbija) dużo gorsza jest kulka bo 1) szeleści 2) ubija sie
Ja miałam 3 poduchy do karmienia jedna z wlokniny i na niej do tej pory przy czytaniu bajek sie kokosi moj 2,5 latek, a 2 z kulki ktore uzywalam duzo rzadziej bo na spacerach tylko i ona sie mega ubiła. Fasole mialam noname z allegro.
Rogal do spania z morhethood z wloknina tez sie nie ubił a spie na nim 2 ciąże
Teraz kupie jeszcze jedna do karmienia motherhood bo mis ie podoba obicie i chce nowa miecpokrowiec monita wszedzie sie sciaga, tj nie nie trafilam na niesciagane
Kamilutek - dziękuję - ale mi jakoś mega nieswojo... Mam nadzieje, że szybko się przyzwyczaję do wolnego
Jeśłi chodzi o wagę to nam przed samym porodem szacowali na 4200-4500 a urodził się 3370 także te pomiary są orientacyjne i ja bym do nich sie tak nie przywiazywala od poczatku lekarz mowil, ze duzy bedzie a urodzil sie normalny.Kamilutek lubi tę wiadomość
-
Nieśmuiała kurcze wysokie masz to tsh ale chyba endokrynolog wie co robi? Ciężko mi tu coś robić, skoro nic nie brałaś to możliwe że wystarczy, mi w ciąży praktycznie nic nie zwiększyła w porównaniu do tego co brałam.
U mnie znowu atak pęcherza od wczorajPostaram się zrobić dzisiaj posiew bo zaczynam się martwić.
Miłego dnia! -
Powiem Wam, ze to co mnie w porodzie przeraża najbardziej, ze sie okaze, to Tomek jest tak duży, ze musza jednak zrobić CC... ale chyba przeraża mnie jeszczw bardziej, ze będzie im sie wydawało, ze będzie normalnej wielkości wiec rodzimy naturalnie, a tu wyjdzie 5kg...:p Już wolałabym od razu mieć CC...
Powiem Wam, ze cieszę sie, ze nie dołączyłam do tej grupy ba FB skoro były jakieś Krzywe akcje. Ja już wystarczająco przeżywałam to jak tu zaczęła sie nagonka na WreszcieMame i jakieś doszukiwanie sie oszustw.. Mam nadzieje, ze i Toski i Alanka wszystko ok, ale musze przyznać, ze zrobiło sie tu jednak.. przyjaźniej.
Wczoraj robiona była morfologia i mocz - wszystko w normie. Wcześniej miałam pH podwyższone i mi pomogło regularne stosowanie Zurawitu
W szkole rodzenia ostatnio obok siedział gość, który robił do pracy research wśród termometrów bezdotykowych i powiedział, zw najlepszy, w sensownej cenie, jest Broyer FT 90 na podczerwień. Na Allegro znalazł go za 140zl. Moze Wam sie przydać, jeśli nie macie termometra jeszcze, tak jak jaTen ma ponoć najmniejszy rozrzut w pomiarach i najlepiej sobie radzi z różnymi powierzchniami. Nie znam sie, ale nas przekonał :p
Pochwale sie, ze właśnie jadę do Warszawy na szkolenie makijażowe Secrets of Make Up do jednej z najlepszych szkół makijażu w PL. Jestem tak podekscytowana, ze masakra!Wszyscy byli przeciwni tej wyprawie (choć mam raptem 1:15h do Wawy pociągiem), a mimo to i M i Tatuś dali mi kasę na taxi, żebym z pociągu nie jechała do szkoły MPK :p Tatuś zawiózł mnie na pociąg, Maz sie uparł, ze przyjedzie po mnie autem, bo nie pozwoliłam mu całego dnia wolnej wziac, zeby mnie zawieźć i przywieźć - jego dzien to 200zl, jeśli nie wykorzysta wolnego. Do tego dołożył mi polowe kasy na to szkolenie, żebym rozwijała swoją pasje, bo nigdy sie nigdzie nie uczyłam (szkoła YouTube :p)... tak jadę i sie zastanawiam... czy ja w poprzednim życiu byłam jakiś bohaterem albo lekarzem, ze mam tak wspaniałych ludzi dookoła teraz?
Życie jest piękne
Oby tylko Tomcio dał mi sie skupić na te 7h szkolenia, żebym wyciągnęła z niego jak najwiecej
Miłego dnia dziewczynki!!!Kamilutek, MEGI81, Mabelle, Madu1611, mon!ta^, sylwucha89, Martchen, Kleopatra, aneta.be, Demsik, Anstice, Breezee, ag194, Foremeczka, Camilia, Maniuś, Rudzik, rybka33, Moniqaaa, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to!Do zobaczenia w maju!
-
sylwucha89 wrote:A tak w ogóle dzisiaj mam ostatni dzień II trymestru
Mabelle to chyba Ty wrzucałaś przepis na drożdżówki. Robiłaś ten budyń z przepisu? Nie mam wagi kuchennej i te gramy mi dużo nie mówiąmogłabyś mi napisać ile czego dawalaś mniej więcej (szklanki, łyżki)
?
Nie mam zielonego pojęcia, ile to na łyżki czy szkl. bedzie.Ja robiłam wg przepisu i wszystko ważyłam.Ale może w internetach jest gdzieś podany przelicznik miar kuchennych
Edit.Budyń robiłam z przepisu, bo z torebki potem się taki rzadki robiWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 08:47
sylwucha89 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
ja zaczynam dzisiaj 30 tydzień ciąży ☺
Mabelle u mnie też wieje tak mocno, że głowę chce urwać
Misia kontroluj to ciśnienie i zgłoś to lekarzowi
Aleksandra niestety nie masz na to wpływu
Arwi nie zazdroszczępodobno w trzecim trymestrze lubią wracać objawy z pierwszego.
Kamilutek i Hope życzę miłego i spokojnego dnia w pracy
Kleopatra Ciebie rzeczywiście trzeba do kaloryfera przywiązać i odsunąć wszystko co jest w zasięgu Twoich rąk, bo wtedy też znajdziesz sobie coś do zrobienia
Dziewczyny udanych wizyt
Nie wiem co i komu miałam jeszcze odpisać, więc z góry przepraszam, ale mój ciążowy kalafior coraz częściej daje mi znać o sobieArwi, Mabelle, bbee, Karissa, Kleopatra, aneta.be, Breezee, ag194, Foremeczka, sylwucha89, Camilia, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Ja tam zawsze byłam zdania, że forum jest od tego, żeby się wspierać, być uważnym na swoje potrzeby, i żeby było miło
Życie i tak nam dowali, więc po co dowalać sobie nawzajem?
Edit: deszcz ze śniegiem pada! I wieje! A ja zostawiłam parasolkę w pracy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 08:57
MEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość
Sylwucha dieta pączkowa brzmi cudownie, ale po kilku tygodniach chyba wątrobę musiałabyś leczyć
Hope zasługujesz już na odpoczynek i w domu będziesz miała co robićtakże ten tego zakończ wszystko, pogadaj ze współpracownikami i do domu cieszyć się ciążą i odpoczywać
Kamilutek a Ty kiedy całkowicie pójdziesz na zwolnienie?
Karissa ucz się pilnie. Po porodzie ciężko byłoby wyjechać na takie szkolenie. A fajnie rozwijać swoje pasje.
Nieśmiała ja przy tsh 3,22 (zanim zaszłam w ciążę) dostałam euthyrox25 i po trzech tygodniach miałam już wynik około 2 i w tym cyklu zaszłam w ciążę. później mi ginekolog razem z endokrynologiem zmienili ma 37,5 i docelowo biorę teraz 50, tsh utrzymuje się na poziomie 1-1,5. Myślę, że lekarz wie co robi.sylwucha89 lubi tę wiadomość
-
Wczoraj wypisałam sobie urlop na czas od 17 kwietnia do 2 maja i po tym urlopie już nie zamierzam wracać. Gdybym go nie wypisała, to wczasy pod gruszą by przepadły.
No, ale mnie do pracy motywuje czynnik finansowy + to, że mogę sobie do niej chodzić, albo pracować z domu, a przynajmniej żaden ZUS nie będzie mnie prześladował.
Dobra, zebrałam się na odwagę i wychdzę z domu.
Miłego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 09:03
MEGI81, monika_89 lubią tę wiadomość
Hej, ja właśnie w drodze do dentysty. No humor mi raczej nie dopisuje, trzęsę portkami.
Co do poduszek ciążowych ja kupilam zestaw z rozkiem do karmienia. Poduszka może lekko sie splaszczyla ale bez dramatu. Tylko troche krotka dla mnie. A pokrowiec sie niby zdejmuje ale dziura tak mala ze nie mogłam tego z powrotem po praniu upchać i zamek poszedł... -
Melduje sie ze u nas wszystko ok tylko walczymy z goraczka u Krystiana.. masakra antybiotyk po miesiacu od.ostatniego antybiotyku bo mały załapał angine.. noce zarwane jestem wykonczona gdyz maz w trasie a mi z brzuchem coraz ciezej wstawac a potem zasnac..
Jesli chodzi o tlusty czwartek to chyle czola co nie.ktorym ja zdolalam zjesc tylko dwa ja rozumiecie to? Ta co potrafila codziennie po dwa zjesc z hamulcem wielkim..zjadlam w tym dniu tylko dwa paczki heeeh...
Witam nowe mamusie i ich brzusie..
Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za wizytujace..
mon!ta^, sylwucha89, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Nieśmiała wrote:Dzień dobry laski !
Pozwólcie, że zadam Wam pytanie, bo Wy tu takie mądre
Zbadałam tsh i wyszło mi 4.63 i dostałam euthyrox 25. Nie za mała dawka? Boję się, że zanim to zacznie działać to znów coś się stanie.
Ft3 było 2.93, a ft4 0.95. Endo mówiła ze te wyniki są ok.
tsh wysokie. wg mojej endo powinno byc max 2,5. a niektórzy podaą nawet do 2. ja miałam 3,1 i dostałam euthyrox 50 a ppoznije pozniosła mi do 75.
zawsze mozesz innego lekarza spytac -
I jeszcze co do wagi. Lekarz ginekolog w SR mowil ze waga dziecka jest bardzo orientacyjna. Ale jeśli wychodzi np 4 kg a można sie pomylić w wyliczeniach o ok. 25% to to oznacza +1 kg i u kobiet rasy białej jest wskazaniem do CC. Jesli dziecko będzie mniejsze to ok ale jak jednak nie to byłby problem. Dziwie sie ze profilaktycznie nie robili cc przy tak dużych dzieciach.
Mnie wieczorem 2 raz zlapal przeszywający sekundowy bol w podbrzuszu. Jakby mnie ktos nożem rozcinal. Sekunda, ciało wygięte w luk i koniec.troche się wystraszylam co to może być...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 09:30
-
MEGI81 wrote:Nieśmiała ja przy tsh 3,22 (zanim zaszłam w ciążę) dostałam euthyrox25 i po trzech tygodniach miałam już wynik około 2 i w tym cyklu zaszłam w ciążę. później mi ginekolog razem z endokrynologiem zmienili ma 37,5 i docelowo biorę teraz 50, tsh utrzymuje się na poziomie 1-1,5. Myślę, że lekarz wie
co robi.moze sama sobie zacznę brać wieksze dawki.
A na wizyte man isc dopiero 19 kwietniaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 09:34
-
Moga sie pomylić o 1kg... Jesu!!!:p Trochę to przerażajace...
Bede na pewno pilnie sie uczyćMam tylko nadzieje, ze po 1. faktycznie nauczę sie czegoś nowego i 2. nie okaze sie, ze sie do tego jednak nie nadaje :p
Co do poduch, to ja jakoś w listopadzie kupiłam 7 z SuperMami i nic sie z nią nie dzieje, a śpię na niej codziennieJest super i już widzę, ze będzie równie super do karmienia, bo idealnie pasuje do ułożenia pod dziecko, a mi pod caaale plecy
Kamilutek, MEGI81 lubią tę wiadomość
13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to!Do zobaczenia w maju!